Najboljša spletna varnostna kopija z različico datoteke 2020

Varnostno kopirajte datoteke, vendar nekaj ni v redu. Vi (ali kdo drug) ste spremenili svoje finančno poročilo, oris nove knjige ali drugo pomembno datoteko in pravilna različica ni več na voljo. Različica datotek, ki je kot shranjena zgodovina datotek, lahko pomaga. Za vas smo izbrali najboljšo spletno varnostno kopijo z različico datotek.


Rezervna storitev bo beležila vaše spremembe v svojem sistemu (koliko je odvisno od storitve). Z različico datotek se lahko vrnete in pridobite želeno različico.

To boste morda morali storiti zaradi hekerjev. Za šifriranje datotek lahko uporabljajo specializirano zlonamerno programsko opremo, imenovano odkupna programska oprema, nato pa od vas zahtevajo odkupnino, da jih dešifrira. Ne jamčimo, da boste dobili svoje datoteke, tudi če plačate. Različica različic vam omogoča, da se temu izognete tako, da jih pridobite nazaj.

Tukaj vam bomo oddali seznam storitev, ki nudijo najboljše možnosti za različico iz najboljših spletnih varnostnih kopij. Če želite iskati različico, si oglejte različico prostora za shranjevanje v oblaku. Preden začnemo s seznamom, bomo presegli merila, s katerimi smo ga sestavljali.

Najboljša spletna varnostna kopija z različico datoteke 2020

Kaj je najboljša različica pri spletnem kopiranju

Nekatere storitve ponujajo neomejeno različico različic, druge pa imajo omejeno časovno obdobje za nalaganje datotek – na primer 15 ali 30 dni. Če se osredotočimo samo na različico datotek, lahko težko določimo, katera storitev je boljša, zato bomo pogledali tudi druge vidike.

Naš drugi kriterij je vrednost. Ne želite izprazniti svojega bančnega računa za plačilo sposobne storitve. Bolje je, če ima storitev več načrtov, saj boste lahko izbrali tisto, ki ustreza vašim potrebam, ne da bi pri tem preplačevali. Nekatere storitve spadajo med najboljše neomejene spletne varnostne kopije.

Vedno je dobro, če lahko pred naročnino uporabite brezplačen načrt ali poskus.

Uporabniška izkušnja vas ne bi smela preplaviti z nastavitvami. Najbolje je, če je uporaba različic preprosta. To bi moralo veljati tudi za preostalo storitev. Ogledali si bomo, kako privlačen in funkcionalen je vmesnik in na katerih operacijskih sistemih deluje odjemalec.

Različica bo pomagala zaščititi vaše datoteke pred napadi, ki jih povzročajo odkupi, vendar šifriranje pomaga varovati pred drugimi grožnjami. Videli bomo, kako močan je in ali se uporablja tako v mirovanju kot med prevozom.

Všeč nam je šifriranje ničelnega znanja, saj pomeni, da lahko samo berete svoje podatke. Dvofaktorska overitev pomaga, če nekdo ukrade vaše geslo. Varni podatkovni centri so obvezni.

Dobra in stabilna povezava je ključna pri ustvarjanju varnostne kopije. Hitrost nalaganja datotek bo odvisna od infrastrukture storitve, pa tudi od tega, kako blizu ste strežnikom in koliko pasovne širine imate. Prenos na ravni bloka je odlična funkcija, ki bo pripomogla k hitrejšemu prenosu po prvotni varnostni kopiji.

1. Najboljša varnostna kopija v oblaku za različico: CrashPlan za mala podjetja

CrashPlan se je predstavil leta 2007, vendar se je s potrošniškega trga umaknil 10 let pozneje. Kljub temu pa ga poslovni načrt dopolnjuje, saj je poceni, ponuja dobre lastnosti, kot je različica različic, in jih lahko uporabljajo domači potrošniki.

Pravilnik o različici lahko nastavite s namiznega odjemalca CrashPlan. Različica različic ni povsem neomejena, a glede na to, da lahko različice datotek obdržite s 15-minutnimi koraki v nedogled, bi morda tudi šlo. Izbrisane datoteke lahko hranite tudi za vedno, kar je veliko bolje kot druge storitve, ki jih po 30 dneh odstranijo.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Vsak računalnik, ki ga varnostno kopirate, bo stal 10 USD na mesec. Dobili boste neomejeno varnostno kopijo in možnost varnostne kopije neomejenih zunanjih pogonov. To je mesečna naročnina, zato lahko kadar koli prekličete. Cena ni odlična, če jo primerjate z Backblaze – je dvakrat višja od cene – vendar je ugodna v primerjavi z drugimi storitvami.

Namestite namizni odjemalec je enostavno in traja le nekaj minut. Njegova uporaba ni težka, vendar bi bilo mogoče nastaviti preprostejše varnostno kopiranje. Ni načina za varnostno kopiranje glede na vrsto datoteke. Načrt za varnostno kopiranje boste morali izdelati ročno, čeprav je neomejen.

Stranka je intuitivna in enostavna za navigacijo. Če morate nadzirati varnostno kopijo, bi spletni vmesnik moral narediti trik. Z njim lahko preverjate statistiko uporabnikov, ustvarjate poročila in spremljate obnovo datotek. Obstajala je tudi aplikacija za pametne telefone, vendar so jo ukinli.

Preden datoteke zapustijo računalnik, jih CrashPlan šifrira s pomočjo 256-bitne šifriranja AES. 128-bitni AES jih med prevozom ščiti. Storitev bo hranila vaš šifrirni ključ, vendar lahko omogočite zasebno šifriranje, če želite. Če je omogočeno, CrashPlan ne bo mogel pridobiti gesla, zato ga ne izgubite.

V vsakem primeru se prepričajte, da imate močno geslo, ker CrashPlan ne ponuja dvofaktorske overitve. Varnost podatkovnega centra je na ravni. CrashPlan vzdržuje 24/7 nadzor in druge ukrepe za preprečevanje vdora. Centri se lahko upirajo izpadom električne energije, naravnim katastrofam in požarom.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CrashPlan

Težko je všeč hitrost CrashPlana, ker ni hiter. Nekatere procese, ki jih uporablja, lahko onemogočite med varnostno kopijo datotek, vendar jih ne priporočamo. Če so sistemski viri nizki, lahko omogočite ujemanje in nastavite odjemalca, da odstrani omejitev, ko je odsoten. Kopiranje na ravni bloka bo pospešilo nadaljnje varnostno kopiranje.

CrashPlan ponuja neomejeno varnostno kopiranje, skoraj neomejeno različico, ki jo lahko prilagodite, veliko varnost in zasebno šifriranje. Čeprav je uporaba in doseganje hitrejših hitrosti preprostejša, je na splošno dobra storitev in zato je na seznamu številka ena. Več o tem v poglobljenem pregledu CrashPlan.

2. Acronis True Image 2018

Acronis vam omogoča, da hranite starejše različice datotek, dokler ne dosežete meril za čiščenje. Nastavite jo lahko tako, da brišete različice datotek do treh let. Prav tako lahko nastavite, koliko naj se zadrži različica Acronis (do 99). Acronis hrani izbrisane datoteke, razen če omogočite njihovo brisanje.

Obstaja načrt za vse življenje, vendar, ker ima več pripomb, ga ne moremo priporočiti. Napredni načrti vam porabijo 250 GB prostora za varnostno kopiranje za 4,16 USD na mesec ali 500 GB za 5,83 USD na mesec. Premium načrti se začnejo z 1TB za 8,33 USD na mesec in končajo s 5TB za 21,66 USD na mesec. Storitev stane več kot njeni konkurenti, vendar ne preveč.

Namizni odjemalec je jasen in intuitiven. Navigacijski meni na levi strani je preprost za uporabo. Acronis vam omogoča varnostno kopiranje vsega namesto izbire določenih datotek. Čeprav to zavzema več prostora, je ustvarjanje varnostnega načrta veliko lažje. Če se odločite za to, lahko izključite datoteke, ki jih ne želite varnostno kopirati. Obvestila po e-pošti vas bodo obveščala.

S spletno nadzorno ploščo boste lahko izvajali ročne varnostne kopije in obnavljali datoteke, kar je koristno za daljinsko upravljanje. Spletni vmesnik je dober kot namizni.

Raven šifriranja je 256-bitna AES. TLS / SSL ščiti vaše podatke med prevozom. Za zaščito pred ransomware lahko uporabite novo funkcijo, imenovano Acronis Active Protection. Če ne uspe, se lahko zanesete k različici, da boste lažje našli datoteke. Ni dvofaktorske overitve.

Acronis vam omogoča, da zapisujete datoteke, preden jih pošljete v oblak. Postopek zahteva uporabo gesla, ki ga poznate samo vi. Datoteke bodo ostale šifrirane, dokler jih ne dešifrirate. To pomeni, da je Acronis nič znanje.

Podatkovni centri družbe Acronis uporabljajo ključ kartice, biometrično skeniranje, patrulje in nadzor, da odvračajo vsiljivce. Ni vam treba skrbeti za naravne nesreče in požare, saj jih infrastruktura lahko obvladuje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image 2018

Presenetljivo je, da je Acronis hiter za začetne varnostne kopije. V naših testih je bilo potrebnih le 15 minut, da naredite varnostno kopijo 1 GB mape. To je en razlog za spregled višjih stroškov. Če si želite podrobneje ogledati cene in funkcije, preberite naš pregled Acronis True Image 2018.

3. Iščite

IDrive je zaradi enostavne uporabe in temeljitih postopkov na vrhu našega najboljšega varnostnega kopiranja v oblaku. IDrive bo obdržal prejšnjih 10 različic vsake datoteke, ki ste jo ustvarili varnostno kopijo.

Izbirate lahko med dvema osebnima načrtoma: 2TB (52,12 USD na leto) ali 5TB (74,62 USD). Ni mesečne naročnine. Če plačate dve leti vnaprej, vam bo IDrive dal popust. Poleg tega boste dobili 2TB ali 5TB prostora za sinhronizacijo, kar znaša 4TB ali 10TB dejanskega prostora. Obstaja brezplačen načrt, ki vam nudi 5 GB prostora za preizkus storitve.

IDrive prepušča vam, kako upravljati varnostno kopijo, za razliko od drugih neomejenih storitev, ki vse varnostno kopirajo. To ni enostavna uporabniška izkušnja. Možnosti je veliko, zato lahko uporabniki večine časa trajajo kar nekaj časa, da se jim privoščijo. Ko nastavite načrt za varnostno kopiranje, se lahko izvaja v ozadju. Ne bi smelo biti nobenih težav.

Šifriranje AES-256 ščiti vaše podatke v mirovanju in med prevozom. Obstaja zasebno šifriranje, vendar ga boste morali omogočiti pred prvo varnostno kopijo. V nasprotnem primeru bo IDrive obdržal vaš šifrirni ključ. Na naše presenečenje ni nobenega dvofaktorskega preverjanja pristnosti, ki bi vam pomagal, če nekdo ukrade vaše geslo. Edini način, da ga zaščitimo, je, da postane močan.

IDrive hrani svoje strežnike v varnih podatkovnih centrih v ZDA. Lahko prenašajo požare in naravne katastrofe, kot so potresi in poplave. Proti človeškim grožnjam uporabljajo senzorje gibanja, nadzor in alarme.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Začetne varnostne kopije vedno vzamejo nekaj časa, IDrive pa to predaleč. Želimo videti boljše hitrosti. Obstaja kurirska služba IDrive Express, ki vam lahko pomaga. Uporabite ga lahko tudi za prenos. Po prvotni varnostni kopiji se stvari izboljšajo, ko se začne varnostno kopiranje na ravni bloka. Če želite izvedeti več o njegovi hitrosti, preberite naš pregled IDrive.

4. Backblaze

Backblaze je ena izmed najbolj priljubljenih storitev in z dobrim razlogom. Postavili smo ga na vrh najboljšega spletnega seznama varnostnih kopij. Storitev ustvari varnostno kopijo prejšnjih različic datotek, vendar le do 30 dni. Čeprav zagotavlja neomejeno varnostno kopijo, ni nobene možnosti, da bi razširili pravilnik o različicah. Zaradi tega je manj uporaben proti napadom z ransomware.

Za en računalnik lahko dobite neomejeno varnostno kopijo za 5 USD na mesec (50 USD na leto). Lepo je videti mesečni načrt, ker ga večina drugih storitev ne ponuja. Backblaze ne predstavlja omejitev datotek za varnostno kopijo, zato lahko varnostno kopirate datoteke katere koli velikosti, ne da bi jih morali izbrati ročno.

Če se vam zdi, da Backblaze deluje za vas, vam plačilo za leto ali dve vnaprej prinese 10 ali 25 dolarjev popusta.

Tako preprosta kot shema oblikovanja cen namizni odjemalec stvari olajša. Ni vam treba ročno upravljati varnostne kopije, ker Backblaze to naredi namesto vas. Varnostno kopira vse, razen sistemskih in začasnih datotek. Vse opravi stranka, zato vam ni treba ustvariti rezervnega načrta. To je najlažja uporabniška izkušnja, s katero smo se srečali.

Spletni vmesnik deluje dobro. Je intuitiven in navigacija je uporabniku prijazna. Stanje računa lahko preverite na zavihku »pregled«, medtem ko vam bo zavihek »pogled / obnavljanje« omogočil dostop do datotek.

Varnostnih funkcij ne manjka. Medtem ko so datoteke v mirovanju, jih 128-bitno šifriranje AES ohranja varno. To ni AES-256, vendar naredi svoje delo. Med prenosom SSL skrbi za datoteke.

Na voljo je zasebno šifriranje. Če želite, da Backblaze ohrani šifrirni ključ, ga lahko onemogočite. Ne glede na to boste morali geslo poslati Backblaze, da bo lahko obnovil datoteke. Podjetje trdi, da po obnovitvi izbriše vašo geslo.

Omogočite lahko dvofaktorno overjanje in preprečite dostop do vašega računa, če nekdo ukrade vaše geslo. Obstaja celo možnost, da ob vsaki prijavi zahtevate varnostno kodo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč backblaze

Backblaze ne omejuje hitrosti prenosa, kar pomaga pri začetni varnostni kopiji. Lahko povečate število rezervnih niti, ki se izvajajo, da dosežete večje hitrosti. Tega (verjetno) ne morete zaobiti, je razdalja do strežnikov v Kaliforniji. Tudi šifriranje in stiskanje datotek upočasnjujeta. Več o storitvi preberite v našem pregledu Backblaze.

5. Karbonit

Karbonit je ena najstarejših rezervnih storitev, saj deluje že od leta 2005. Namenjen je domačim uporabnikom in malim podjetjem.

Storitev podpira različice, vendar za Mac. Hrani vsaj tri različice datotek, ne glede na starost. Poleg tega bo različice hranil do tri mesece, vključno z eno različico za vsak predhodni sedem dni, eno različico za vsak prejšnji tri tedne in eno različico za vsakega od prejšnjih dveh mesecev. Izbrisane datoteke ostanejo 30 dni.

Za razliko od drugih neomejenih rezervnih storitev vam Carbonite omogoča izbiro med tremi načrti. Basic vas bo stala 71,99 USD in ponuja neomejeno varnostno kopijo z golimi kostmi. Plus bo k dogovoru dodal varnostno kopiranje zunanjega pogona in samodejno varnostno kopiranje videov za 111,99 USD. Prime vas bo stalo 149,99 USD in vam omogočil uporabo storitve za izterjavo kurirja. Načrti se zaračunavajo na leto.

Popust boste dobili, če plačate dve (5 odstotkov) ali tri (10 odstotkov) let vnaprej. Obstaja brezplačna 15-dnevna preizkusna različica, če želite preizkusiti storitev.

Delo z Carboniteom je preprosto, namizni odjemalec pa je enostaven za namestitev. Ko ustvarite varnostno kopijo, morate opraviti samo en korak, ker je večina postopka avtomatizirana (oglejte si seznam datotek in razširitev, ki jih Carbonite izključuje na svojem spletnem mestu). Karbonit celo olajša preverjanje stanja datotek z zagotavljanjem barvnih kod.

To lahko storite tudi z mobilno aplikacijo Carbonite, ki je na voljo za Android ali iOS. Njegov vmesnik je minimalen in omogoča jasno postavitev in navigacijo. S pomočjo aplikacije lahko dostopate do shranjenih datotek in samodejno varnostno kopirate fotografije. Lepo bi bilo imeti možnost varnostne kopije drugih vrst datotek, vendar vseeno dobite neomejen prostor za fotografije.

Karbonit ščiti vse podatke, shranjene na svojih strežnikih, z uporabo 128-bitne AES enkripcije. Ohranil bo vaš ključ, vendar lahko omogočite zasebno šifriranje. Če to storite, bo karbonit namesto tega uporabil 256-bitni AES. Storitev bo zahtevala močno geslo. Z dvofaktorno avtentikacijo lahko zagotovite, da ste varni, če jo kdo ukrade.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Varnostno kopiranje ni hitro, zato se ne približa svojim konkurentom, kot sta Backblaze in IDrive. Po začetnem prenosu bo njegov algoritem na nivoju blokov pomagal pospešiti postopek. Če vas zanima več o tem, preberite naš pregled o karbonitu.

Končne misli

Medtem ko vse storitve odlikujejo spodobno različico, sta CrashPlan in Acronis postavljena glavo in ramena nad ostale. Omogočili vam bodo boljši nadzor nad tem, koliko različic obdržite in za koliko časa. Druge storitve namestijo trde omejitve glede na število različic ali dni, ki jih boste ohranili.

Če pogledamo druga merila, kot so vrednost, varnost, hitrost in enostavnost uporabe, sta IDrive in Backblaze bistveno bližje prvim dvema točkama na našem seznamu. Karbonit zaostaja za obema.

Katere zmogljivosti različic vam najbolje delujejo? Ali na tem seznamu manjka vaša najljubša storitev? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me