Najboljša spletna podpora za Avstralijo 2020

Avstralija je dežela visokega življenjskega standarda, velemestna mesta, ogromne puščave in dolge plaže, ki so znane po surfanju. Kraj je daleč od ostalega sveta, vendar je tudi večina rezervnih strežnikov daleč od njega. Ker to pomeni še počasnejše hitrosti varnostnega kopiranja, smo izbrali najboljšo spletno varnostno kopijo za Avstralijo, Acronis True Image pa je zasedel prvo mesto po zaslugi bližnjega strežnika.


Ustvarjanje varnostne kopije je pametno, saj vaš trdi disk ni zanesljiv in se lahko podatki izgubijo zaradi napak ali okvar. Programska oprema za obnovo podatkov vam lahko pomaga, vendar to ni gotovo, zato se ne bi smeli zanašati na trde voznike, ker kljub stopnji odpovedi manj kot 1 odstotka prikažejo več napak.

Prvič varnostno kopiranje podatkov lahko traja. Če želite to omiliti, uporabite hitro storitev in del te enačbe ima strežniško točko, ki je čim bližje. V nasprotnem primeru se lahko vaša povezava prekine ali prekine.

Seznam smo sestavili tako, da smo izbrali storitve iz naših najboljših varnostnih kopij v oblaku, imamo pa tudi članek, ki prikazuje najboljše shranjevanje v oblaku za Avstralijo. Če niste prepričani, kaj potrebujete, preberite razliko. Preden začnemo, preučimo naša merila za sestavo tega seznama.

Najboljša spletna podpora za Avstralijo 2020

Kaj je najboljše spletno varnostno kopijo za Avstralijo

Lokacija strežnika je najpomembnejša, hitrost povezave pa bo odvisna tudi od ponudnika internetnih storitev in spletne varnostne kopije. Najbolje je, če vam storitev omogoča prilagoditev nastavitev prenosa, hitrosti dušenja, povečanje števila varnostnih niti za povečanje hitrosti in uporablja algoritem za prenos na ravni bloka, kar je po začetni varnostni kopiji zelo koristno.

Varnost v oblaku je pomembna tudi zlasti v Avstraliji, kjer je zakonito, da vlada prisluhne in pogleda metapodatke (več o tem preberite v našem najboljšem delu VPN za Avstralijo). Zasebno, končno šifriranje je najboljši ukrep za preprečitev vlade, vendar pa bi morala služba imeti tudi dvofaktorno avtentikacijo, da ustavi hekerje, ki bi radi uničili vaš dan.

Plačilo teh lastnosti ne bi smelo vključevati posojanja morskih psov. Storitev mora biti dobra vrednost, saj ponuja več prostora za shranjevanje ceneje. Več načrtov ima, boljše so vaše možnosti, da najdete takšnega, ki izpolnjuje to zahtevo. Brezplačen načrt ali preizkus je tudi odličen način za preizkušanje storitve.

Vse to bi moralo biti zavito v prijetno in enostavno uporabniško izkušnjo in ne računalniška nočna mora. Vmesnik strank mora biti prijeten za oko in delati bi morali na večini, če ne celo vseh operacijskih sistemih.

1. Najboljša spletna varnostna kopija v Avstraliji: Acronis True Image 2018

Acronis se je odprl leta 2003, tako da je v IT smislu starodaven. Vendar ima strežnik, ki se nahaja v Avstraliji, kar je velik dejavnik, da Acronis True Image 2018 doseže hitrejše hitrosti ob začetnih varnostnih kopijah kot večina drugih storitev. Varnostno kopiranje in obnovitev mape 1 GB je trajalo le 15 minut. Za prenos smo uporabili “optimalno” nastavitev, vendar obstaja tudi “največ”, ki je verjetno še hitrejša.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Acronis uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek pred prenosom, protokol TLS / SSL pa jih ščiti med prevozom. Za šifriranje morate uporabiti geslo, in ker samo vi to veste, je Acronis nič znanje. Vendar pa ni nobene dvofaktorske overitve, ki bi vam pomagala, če izgubite geslo. Storitev uporablja Acronis Active Protection tudi za boj proti odkupi.

Podatkovni centri uporabljajo ključne kartice, patrulje, biometrično skeniranje in spremljanje, da preprečijo vsiljivcem dostop do vaših podatkov, objekti pa so zgrajeni tako, da preprečijo naravne nesreče in požare..

Drugi razlogi, ki so nam všeč Acronis True Image 2018

Acronis vam ponuja možnost nakupa življenjskega načrta, vendar, ker obstajajo opozorila, tega ne moremo priporočiti. Bolje je izbirati med dvema letnima načrtoma: Naprednim in Premium.

Advanced vam nudi 250 GB prostora za varnostno kopiranje za 49,99 USD ali 500 GB za 69,99 USD. Premium se začne pri 1TB za 99,99 USD in konča pri 5TB za 259,95 USD. Lahko povečate število računalnikov, ki jih želite varnostno kopirati, ter rezervni prostor, vendar vas bodo to dodatno stali na leto.

Uporaba namiznega odjemalca je enostavna in intuitivna. V meniju na levi strani je jasno razvidno, kako krmariti po aplikaciji. Acronis vam omogoča varnostno kopiranje glede na vrsto datoteke in ne izbiranje določenih datotek. To zavzame več prostora, vendar je oblikovanje varnostnega načrta veliko bolj preprosto. Po potrebi lahko izključite datoteke, ki jih ne želite varnostno kopirati, da prihranite prostor.

Acronis ima ugodne cene, vendar ne ponuja veliko prostora za shranjevanje. Omogoča vam šifriranje ničelnega znanja in hitro varnostno kopiranje, zaradi česar je to naša najboljša izbira. Če želite izvedeti več, preberite naš pregled Acronis True Image 2018.

2. CrashPlan za mala podjetja

Čeprav je CrashPlan prenehal delovati na potrošniškem trgu v letu 2017, je njegov načrt majhnih podjetij poceni in dobro ustreza osebnim uporabnikom, zlasti tistim, ki potrebujejo neomejeno skladiščenje.

Predstavnik podjetja nam je potrdil, da ima strežnik v Sydneyju, kar je super za avstralske uporabnike. Kljub temu varnostno kopiranje ni hitro. Hitrost lahko povečate tako, da onemogočite postopke stiskanja, šifriranja in dedukcije, vendar vam tega ne priporočamo..

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Če varnostno kopiranje preveč porabi iz sistemskih virov, ga lahko ugasnete. Ko je začetna varnostna kopija narejena in to lahko traja nekaj časa, bo kopiranje na ravni bloka pospešilo prihodnje varnostne kopije.

CrashPlan vam omogoča 256-bitno šifriranje AES, ki vaše datoteke pred prenosom skenira, 128-bitni AES jih med prevozom ščiti. Storitev privzeto ohrani vaš ključ, kar pomeni, da lahko ponastavi vaše geslo, če ga izgubite. Ulov je, da lovskim zaposlenim omogoča tudi pregledovanje vaših podatkov. Ključ se lahko odločite, da obdržite svoj ključ.

Drugi razlogi, ki so nam všeč CrashPlan za mala podjetja

Za 10 dolarjev na mesec dobite neomejeno varnostno kopijo za en računalnik. Ker gre za mesečno naročnino, lahko kadar koli prekličete, za razliko od mnogih storitev. Stane dvakrat toliko kot Backblaze, ki ima strežnike v ZDA, vendar je vseeno dober posel. Če želite več primerjav med tema dvema, preberite CrashPlan in Backblaze. Preden ga kupite, uporabite tridesetdnevno brezplačno preskusno različico za podiranje pnevmatik.

Težave pri namestitvi namiznega odjemalca ne bodo imeli, ker je to enostavno in hitro. Uporaba je brez napora, vendar bi bilo lahko njeno varnostno kopiranje preprostejše. Ne morete narediti varnostne kopije glede na vrsto datoteke, zato boste morali ročno označiti mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, kljub temu, da imate neomejeno prostora.

Storitev sicer še zdaleč ni popolna – manjka ji dvofaktorska avtentikacija, ni hitra in ni varnostne kopije po vrsti datoteke – ponuja dobro vrednost, neomejeno varnostno kopijo, dobro varnost in strežnik v Avstraliji. Vse, kar je dovolj, da lahko zasede drugo mesto.

Ne pozabite pa, da nekateri stari komentarji uporabnikov govorijo o njegovi slabi zanesljivosti in grobih prehodih med načrti. Če želite izvedeti več, preberite naš pregled CrashPlan.

3. BigMIND Domov

BigMIND Home je spletna varnostna storitev istega podjetja, ki je ustvarilo Zoolz Home Cloud Backup. Storitve so v marsičem podobne, toda BigMIND Home vključuje nove funkcije, ki jih manjka.

Najpomembneje je, da storitev ohranja prisotnost v Avstraliji. Pričakujte pa hitro nalaganje in počasno nalaganje, ker BigMIND za varnostno kopiranje uporablja Amazon Glacier, hladilno shrambo, namenjeno dolgoročnemu arhiviranju. Če vas to zaintrigira, preberite naš pregled Amazonskega ledenika. Povprečni čas nalaganja gigabajtov podatkov naj bi bil približno 30 minut.

Nadzorna plošča namizja BigMIND

Možnosti povezave BigMIND

Pametna izbira BigMIND

BigMIND Backup Schedule

Raziskovanje datotek BigMIND

Prejšnja

Naslednji

Datoteke na strežnikih so šifrirane z 256-bitnim AES-om. BigMIND bo privzeto upravljal vaš šifrirni ključ. Če se želite temu izogniti, se lahko med nastavitvijo varnostnega načrta odločite za zasebno šifriranje, vendar tega ne morete storiti naknadno. Kompenzacija je, da BigMIND ne bo mogel pridobiti vašega gesla. Datoteke so med prevozom zaščitene s protokolom SSL, vendar je, kar je zanimivo, omogočiti.

Za razliko od Zoolz Home ima BigMIND dvofaktorno avtentikacijo, kar je lepo izboljšanje.

Drugi razlogi, ki so nam všeč BigMIND

Načrt programa BigMIND Personal stane 2,99 USD na mesec, če ga plačate eno leto vnaprej in vam nudi slabih 100 GB prostora za varnostno kopijo za enega uporabnika in do tri računalnike. Družinski načrt ponuja 500 GB prostora za shranjevanje, ki ga lahko delite z do dvema drugima v devetih računalnikih in šestih mobilnih napravah, vendar to verjetno ni dovolj prostora za toliko ljudi. To je 6,99 USD na mesec.

Family Plus zagotavlja zajetnih 1TB za 12,99 USD, kar še zdaleč ni najboljša ponudba za tolikšno količino prostora. Lahko ga delite s štirimi dodatnimi uporabniki v 15 računalnikih in neomejeno mobilnih napravah.

Namizni odjemalec za Windows in macOS je koristen, saj prikazuje podatke, kot je trenutno stanje varnostne kopije, kdaj je bila zadnja varnostna kopija, koliko varnostnih kopij datotek in koliko jih čaka na jasen in privlačen način.

Spletni vmesnik je barvit in ponuja kategorije datotek in naprav, tako da lahko preprosto brskate po vsebini, ki ste jo poslali v oblak. Na nadzorni plošči je prikazano, koliko naprav je povezanih z BigMIND in koliko varnostnih kopij. Na voljo je graf, ki prikazuje tudi varnostno kopiranje sčasoma, in grafični grafikon, ki vam omogoča pregled vrst datotek.

Če želite na poti do datotek dostopati, lahko uporabite aplikacijo Android ali iOS. Če želite izvedeti več o enostavni uporabi in novih funkcijah BigMIND-a, preberite naš BigMIND pregled.

4. Karbonit

Carbonite, ena izmed starejših storitev na trgu, sodeluje z upravljanimi ponudniki storitev v Avstraliji. Kljub temu začetni postopek varnostnega kopiranja ne bo hiter in se ne približa konkurentom, kot sta Acronis in BigMIND. Po prvotni varnostni kopiji se datoteke prenesejo hitreje, zahvaljujoč kopiranju na ravni blokov.

Storitev zavaruje podatke na svojih strežnikih s 128-bitnim šifriranjem AES in shrani vaš ključ, če pa omogočite zasebno šifriranje, bo prešel na 256-bitni AES in zadržite ključ. V tem primeru gesla ne boste mogli ponastaviti. Karbonit od vas zahteva, da postanete močan in omogoča dvofaktorno avtentikacijo, da vas zaščiti, če ga kdo ukrade.

Drugi razlogi, ki so nam všeč karbonit

Obstajajo trije načrti za neomejeno shranjevanje: Basic, Plus in Prime. Basic stane 72 dolarjev na leto in zagotavlja neomejeno varnostno kopijo z golimi kostmi. Najbolj priljubljen načrt Plus doda zunanje varnostno kopiranje pogona in samodejno varnostno kopiranje videa za 112 dolarjev na leto. Prime bo to povečal s storitvijo kurirske storitve za 150 $ na leto.

Preden se odločite za plačilo teh cen, izkoristite 15-dnevno brezplačno preizkusno različico. Če se odločite, da je Carbonite za vas, upoštevajte, da boste dobili 5-odstotni popust, če plačate dve leti vnaprej ali 10 odstotkov, če plačate za tri.

Domača stran za pregled o karbonitu

Delo z karbonitom ni mučna izkušnja. Odjemalca namizja je enostavno in enostavno namestiti. Za začetek varnostnih kopij morate izvesti samo en korak, ker je večina postopka avtomatizirana.

Preverjanje stanja datotek med nalaganjem je tudi enostavno, saj jih barva karbonita kodira. Nekatere datoteke in razširitve so izključene, zato preglejte seznam na spletnem mestu podjetja Carbonite in se prepričajte, ali deluje, kar potrebujete. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite naš pregled o karbonitu.

5. CloudBerry varnostno kopijo z OneDrive za podjetja

Microsoftov OneDrive (preberite naš pregled OneDrive for Business) ima v Avstraliji dva strežnika in njegove hitrosti so večje od povprečnih. Naši testi so pokazali, da traja približno 35 minut, da prenesete preskusno mapo s 5 GB, kar ni majhen podvig. Glede na to je OneDrive for Business ena naših najboljših storitev EFSS in ne more varnostne kopije vaših podatkov. Tako pride CloudBerry Backup.

Za razliko od običajnih spletnih varnostnih kopij vam CloudBerry Backup ne zagotavlja prostora za shranjevanje in ne bo shranjeval datotek. Je bolj kot nadzorni center, ki vam pomaga upravljati varnostne načrte za druge storitve shranjevanja v oblaku. Če želite imeti več nadzora nad varnostno kopijo rešitve, je CloudBerry Varnostno kopiranje za vas.

CloudBerry-Backup-Plans-Slider1
© Cloudwards.net

CloudBerry-Cloud-Storage-Slider2
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Mode-Slider3
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Source-Slider4
© Cloudwards.net

CloudBerry-Backup-Schedule-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Upoštevajte, da ne podpira šifriranja ali stiskanja za OneDrive, kar znatno pospeši prenose.

Lahko nastavite in zategnete varnost CloudBerry Backupa, navsezadnje pa je odvisno tudi od partnerske storitve. SSL je omogočen med prevozom, šifriranje v mirovanju pa je odvisno od ponudnika. Če ste poslovni kupec OneDrive, vam bo koristilo 256-bitno šifriranje AES – CloudBerry to podpira – če pa niste, OneDrive ne bo šifriral datotek v mirovanju.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Cloudberry Backup z OneDrive

Ker CloudBerry ne vključuje prostora za shranjevanje, boste za licenco plačali samo enkratno, vendar boste morali plačati za partnersko storitev po vaši izbiri. Integracija CloudBerry Backupa z drugimi shrambami je lahko za glavne uporabnike težavna, njegova enostavna uporaba pa je odvisna od tega, kako zelo ljubite IT. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite pregled CloudBerry Backup.

Končne misli

Varnostno kopiranje Down Under je postalo lažje zaradi storitev, ki imajo podatkovne centre v Avstraliji ali vsaj v regiji. Izbira enega od njih vam bo pomagala doseči boljše hitrosti, in če to pomeni, da se lahko izognete storitvam, ki shranjujejo podatke v ZDA, kjer agencije lahko pregledajo vaše podatke, še toliko bolje.

Acronis je vodilni zaradi svoje hitrosti, cen in zasebnega šifriranja. Tudi ostale storitve so sposobne preživeti. CrashPlan in Carbonite ponujata neomejeno skladiščenje in nekoliko cenejše načrte, BigMIND pa ponuja nove funkcije. Kombinacija CloudBerry Backup in OneDrive je rezervirana za navdušence.

Kaj menite o naših odločitvah? Ali uporabljate drugo storitev, primerno za Avstralijo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map