Najboljša shramba v oblaku za študente 2020

Poleg tega, da hodijo na zabave, se pridružijo bratstvom in igrajo sorority igre, morajo študenti tudi študirati. Zdaj se v spletu dogaja veliko študija, tudi če ne komunicirate z telekomunikacijami, in to lahko izboljšate s pomočjo storitev, ki vam pomagajo shranjevati predstavitve, raziskovalne prispevke in druge naloge v oblaku.


Google Drive je na vodilnem mestu najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za študente.

Trdi diski lahko nepravilno delujejo, zaradi česar ne boste zabeležili tistega močnega izpita. Temu se lahko izognete s kopiranjem datotek v oblak. Tudi na trdem disku boste imeli dovolj prostora, kar bo povečalo njegovo zmogljivost.

Če je vaš edini dejavnik pri izbiri storitve za shranjevanje v oblaku ta, da je brezplačna, preberite naš najboljši brezplačni seznam za shranjevanje v oblaku. Za študente, vključno z voditeljem Google Drive, smo izbrali svoje izbirnike iz najboljših storitev za shranjevanje v oblaku, ampak preden pridemo do njih, določimo merila, po katerih smo jih razvrstili.

Najboljša shramba v oblaku za študente 2020

Kaj omogoča shranjevanje v oblaku najboljše za študente

Vrednost je naša glavna skrb, saj je večina študentov privezana za denar. To pomeni, da pridobite največ prostora za shranjevanje najmanj denarja. Bolj poceni načrti storitev nudijo boljše, saj se možnosti, ki ustrezajo vašim potrebam, povečajo z vsakim. Za nekatere bo prijava na brezplačni načrt naredila trik, zato bomo upoštevali tudi veliko prostora, ki je na voljo za njih.

Na voljo bi morale biti možnosti sodelovanja, tako da lahko delate na datotekah brez preklopa na urejevalnik brez povezave in koristna je tudi integracija z orodji za produktivnost drugih proizvajalcev.

Pomemben je enostaven način skupne rabe datotek, saj boste verjetno morali opraviti skupinsko delo z drugimi učenci. Nadzor nad vsebino – funkcije, kot so datumi izteka veljavnosti, zaščita gesla in dovoljenja – za zaščito vaših delnic ni nekaj, kar bi bilo treba zavreči. Stran, ki vam pove, kaj ste dali v skupno rabo in s kom je še en dobrodošel dodatek.

Kako preprosta uporaba storitve vpliva na to, koliko časa porabite za opravljanje dela. Najbolje je, če storitev deluje na namizju, spletu in mobilnih napravah ter zagotavlja enostavno uporabniško izkušnjo. Pri tem bodo pomagali čisti in privlačni vmesniki.

In končno, močna varnost vam bo pomagala, da bodo vaše datoteke varne, ko jih boste prenesli v oblak. Njegova moč je odvisna od šifriranj, ki jih uporablja v mirovanju in med prenosom ter od tega, ali ponuja zasebno šifriranje, ki omejuje ljudi, ki vam lahko berejo vaše datoteke. Dvofaktorska overitev prepreči hekerjem, ki so vam ukradli geslo, dostop do vašega računa.

1. Google Drive

Google Drive je priljubljen pri domačih uporabnikih in ima globalno mrežo podatkovnih centrov. Ima 800 milijonov uporabnikov, zahvaljujoč majhnemu delu, ki jih povezujejo z Gmail računi in telefoni Android.

Storitev je pred kratkim znižala cene v nekaterih svojih načrtih in povečala njihovo vrednost. Najcenejši plačani načrt vam da 100 GB za 1,99 USD na mesec, naslednji prihaja z 200 GB za 2,99 USD na mesec, tretji pa 2 GB za 9,99 USD na mesec. Vsi trije so diskontirani, če plačate za leto. Niso slabe ponudbe, vendar se ne ujemajo s ponudbami Sync.com.

Kjer je Google boljši, je brezplačni načrt, ki zagotavlja obsežnih 15 GB prostora za shranjevanje in dostop do zbirke Google Dokumentov, nabor orodij, ki olajša delo in sodelovanje z dokumenti na spletu. Google Keep, brezplačna aplikacija za zapisovanje, je med izvornimi aplikacijami. Poleg tega ima storitev obsežno knjižnico integracij drugih proizvajalcev.

Spletni vmesnik Google Drive

Mapa za sinhronizacijo Google Drive

Google Dokumenti Google Drive

Google Drive Ustvari povezavo

Omrežne nastavitve Google Drive

Prejšnja

Naslednji

Skupna raba datotek in map s storitvijo Google Drive je enostavna, vendar storitev nima funkcij nadzora vsebine, kot so datumi izteka veljavnosti ali zaščitene z geslom povezave. Lahko ustvarite skupno povezavo za kopiranje in lepljenje ali pošiljanje po e-pošti. Osebe, ki jo uporabljajo, si lahko ogledajo, komentirajo ali urejajo vašo vsebino, odvisno od nastavitve dovoljenj.

Dovoljenja lahko spremenite v “naprednih” nastavitvah v oknu “share …”. Od tam lahko vidite, kdo ima dostop do vaše vsebine in delite v družbena omrežja, kot so Google+, Facebook ali Twitter.

Tako kot vse druge Googlove aplikacije je tudi spletni vmesnik intuitiven in prijeten. Navigacija je enostavna in verjetno jo boste uporabljali več kot namizni odjemalec. Funkcij je veliko, vendar so skrbno postavljene, da vas ne preplavijo.

Presenetljivo je, da namizni odjemalec sledi modelu sinhronizacije. Mobilna aplikacija je nameščena na telefonih Android in omogoča dostop do datotek na poti. Urejate jih lahko, ne da bi jih najprej prenesli, kar potrebujejo številne druge aplikacije za shranjevanje v oblaku.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Google Drive

Google ni čisto čist glede zasebnosti, saj je bil povezan s projektom PRISM in izmenjavo podatkov z Agencijo za nacionalno varnost. Podjetje pregleda vaše osebne datoteke in e-poštna sporočila, da vam omogoči rezultate iskanja po meri, prilagojene oglase in drugo. Če želite to preprečiti in izboljšati vašo zasebnost, lahko uporabite Boxcryptor, zasebni dodatek za šifriranje.

Kljub temu varnost ni tako slaba, saj Google uporablja 128-bitno šifriranje AES za brskanje po vaših datotekah, medtem ko so shranjene na njegovih strežnikih. To ni 256-bitni AES, vendar naredi svoje delo. Za zaščito, če kdo ukrade tudi vaše geslo, je na voljo dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Google Drive je enostaven za uporabo, ima velik brezplačen načrt, nekaj ugodnih premijskih načrtov, odlične lastnosti produktivnosti in sposobne možnosti delitve. Manjka pa zasebno šifriranje. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite pregled Google Drive.

2. pCloud

pCloud je švicarsko podjetje, ki se uvršča blizu vrha našega seznama najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku.

Ponuja brezplačen načrt z 10 GB pomnilnika. Temu lahko dodate 4 GB tako, da sledite večstopenjskemu postopku po registraciji. Poleg tega za vsakega prijatelja, ki ga napotite, dobite 1GB dodatnega prostora do 20 GB.

Obstajata le dva plačana osebna načrta, vendar je to dovolj, ker nudijo veliko vrednost. Premium zagotavlja 500 GB za 4,99 USD na mesec, kar ustreza 3,99 USD na mesec, če plačate za leto vnaprej. Premium Plus vam povrne 9,99 USD mesečno, ponuja pa 2TB prostora za shranjevanje. Če plačate za leto, lahko mesečno stopnjo znižate na 7,99 USD.

pCloud-Web-Interface-Files

Upoštevajte, da imata oba načrta samo predogled datotek, ne dovoljujete urejanja datotek in ne integracije z Office Online ali Google Docs. Kljub temu funkcije predvajanja medijev pCloud vključujejo vgrajene predvajalnike za video, glasbo in fotografije. Storitev lahko dopolnite z aplikacijami za beleženje, kot sta Evernote ali OneNote, ki je najbolj priljubljena za študente.

Če želite datoteko ali mapo deliti z nekom, morate dodati njihovo ime ali e-pošto. Če želijo drugi deliti vsebino z vami, lahko to storijo s povezavami za nalaganje. Za zaščito povezav lahko nastavite gesla in datume poteka, vendar oboje zahteva naročnino na premijski načrt. pCloud ponuja koristno tabelo, ki prikazuje tudi statistike za vaše delnice.

Delite lahko le datoteke, ki niso šifrirane z dodatkom za šifriranje ničelnega znanja pCloud.

Uporaba namiznega odjemalca je prijetna in enostavna. Do njega lahko dostopate z ikono sistemske vrstice ali s pogonom pCloud v upravitelju sistemskih datotek. Vmesnik je nekoliko temen, vendar jasen in intuitiven.

Nad spletnim vmesnikom vas ne bo razočaral, saj ima več funkcij, ponuja racionalizirano izkušnjo in omogoča dostop do vseh orodij pCloud na enem mestu. Tudi to je hitro Edina slabost je, da ne more dobro prenašati velikih datotek. Za to se držite namiznega odjemalca.

Tudi mobilna aplikacija je dobra, saj jo lahko uporabljate za nalaganje novih datotek, skupno rabo in dostop do njih. Poleg tega ima samodejne naloge za fotografije in video posnetke.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

pCloud se zanaša na protokol TLS za zaščito podatkov med prevozom pred napadi človek-v sredini in 256-bitnim AES-om za šifriranje datotek. Ko vaši podatki dosežejo podatkovni center pCloud, se kopirajo na vsaj petih različnih strežnikih.

Zasebno šifriranje je na voljo, vendar le, če dodatek Crypto kupite za 3,99 USD na mesec. Dodatek ustvari kripto mapo in vse, kar vanj vstavite, bo zaščiteno s posebnim geslom, ki ga poznate samo vi. Na žalost ni dvofaktorske overitve, zato se prepričajte, da imate močno geslo.

Preden se naročite na pCloud, ga lahko preizkusite z 14-dnevno brezplačno preizkusno različico.

pCloud ponuja velikodušen brezplačen načrt, poceni premijske načrte, močno varnost in možnosti za skupno rabo. Slaba stran je, da se ne vključuje z orodji za produktivnost in nima dvofaktorne pristnosti. Če želite izvedeti več, preberite naš pregled pCloud.

3. Sync.com

Sync.com je storitev, ki je blizu vrha našega najboljšega seznama za shranjevanje v oblaku. Sedež je v Kanadi in ima koristi od zakonov o zasebnosti države, ki so med najboljšimi na svetu.

Pred naročnino lahko za preizkus storitve uporabite 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v programu Sync Starter. Ni veliko, vendar lahko dokončate več korakov dolg postopek, da pridobite 1 GB prostora za shranjevanje bonusov. Poleg tega za vsakega prijatelja, ki ga napotite, dobite 1 GB.  

V podjetju pravijo, da vam bo poleg tega zagotovilo več prostora za shranjevanje napotnic, vendar boste morali, ko ga boste zadeli, odstraniti pokrovček, da odstranite pokrovček.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Osebni uporabniki lahko izbirajo med dvema plačanima načrtoma: Personal Pro 500GB in Personal Pro 2TB. Prvi stane 49 dolarjev na leto, kar znaša približno 4 dolarje na mesec, drugi pa 96 dolarjev na leto, zaradi česar je ena izmed najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku.

Ni pa mogoče plačevati mesečno.

Spletni vmesnik ne ponuja funkcij izvorne produktivnosti niti se ne vključuje s programi drugih proizvajalcev. Aplikacija za pametne telefone vam omogoča odpiranje datotek v aplikacijah drugih proizvajalcev, vključno z Microsoft Officeom.

Za skupno rabo mape lahko uporabnike povabite, da dostopajo do nje ali ustvarijo povezavo. S povezavo lahko namesto vsake datoteke prenesejo mapo z zadrgo. Če datoteko delite, lahko ustvarite samo povezavo, ki jo lahko pošljete ročno ali po e-pošti. Sync.com omogoča tudi skupno rabo povezav za nalaganje, ki drugim omogočajo nalaganje vsebine v vaš prostor za shranjevanje.

Delnice lahko nadzorujete z nastavitvijo dovoljenj. Povezave lahko pripnete tudi geslom in datumom izteka veljavnosti, če imate naročnino za osebni Pro. Poleg tega lahko določite omejitve za prenos delnic in si ogledate statistiko prenosov. Na strani »v skupni rabi« se pove, katere mape ste dali v skupno rabo in s kom tudi.

Namizni odjemalec je preprost in enostaven za uporabo. Do njega lahko dostopate z njegovo sinhronizacijsko mapo ali ikono opravilne vrstice. Na voljo je za Windows in macOS, ne pa tudi za Linux. Dobiš dostop do istih funkcij, ki jih ima spletni odjemalec, in druge, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo.

Aplikacija za pametne telefone za Android in iOS omogoča dostop do datotek, ko ste brez povezave, in samodejno nalaga fotografije in videoposnetke v oblak.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Storitev uporablja 256-bitno šifriranje AES v mirovanju in protokol TLS, ki ščiti datoteke med prenosi v njegove podatkovne centre. Na vrhu je tudi naš seznam najboljših storitev z ničelnim znanjem. Gesla ne boste mogli pridobiti, če ga izgubite, ker to ničelno znanje preprečuje.

Sync.com ima konkurenčne načrte, vendar jih je treba plačevati letno in njegov brezplačni načrt ni tako dober kot pCloud. Predogled datotek je na voljo samo za mobilne naprave in ne ponuja predvajanja medijev. Kljub temu ima dobro varnost in je enostaven za uporabo. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite naš pregled Sync.com.

4. Škatla

Box je eden naših najboljših ponudnikov sinhronizacij in delitev datotek, veliko malih podjetij in Fortune 500 podjetij, vendar ima več kot poslovne načrte. Ima tudi par, ki bi lahko ustrezal potrebam študentov.

Prvi se imenuje Individual in ponuja 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, kar je več kot številne druge storitve. Personal Pro stane 10 USD na mesec za slabih 100 GB prostora za shranjevanje. To ni dobro, zato priporočamo, da se držite brezplačnega načrta, če bo na voljo dovolj prostora.

Box vam pomaga povečati produktivnost z integracijami Office Online in Google Docs, pa tudi DocuSign in številnimi drugimi ponudbami v njegovi knjižnici aplikacij drugih proizvajalcev. Njegova naravna aplikacija Notes je tudi med najboljšimi aplikacijami za beleženje.

Povezave lahko brez omejitev delite z licenciranimi uporabniki, vendar morate imeti dovoljenje za skupno rabo zunaj svoje organizacije. Povabilo lahko pošljete po e-pošti ali ustvarite povezavo in jo pošljete. Box ima dober nadzor nad vsebino, saj omogoča nastavitev datumov poteka in gesla za povezave.

Spletni odjemalec je preprost, z intuitivno postavitvijo in privlačno barvno shemo. Omogoča vam prilagoditev URL-ja delovnega prostora in dodajanje lastnega logotipa. Če imate raje namizni odjemalec, Box uporablja tudi že znani model sinhronizacije. Tudi mobilna aplikacija je enostavna za uporabo in omogoča dostop do datotek na poti.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Box uporablja 256-bitni AES za šifriranje datotek na strežnikih in protokol TLS, da jih zaščiti med prenosom. Storitev tudi šifrira vaš ključ z isto stopnjo šifriranja. Nima izvornega zasebnega šifriranja, vendar ga lahko dodate s Boxcryptorjem.

Dvofaktorska avtentikacija bo pomagala, če nekdo ukrade vaše geslo, zahteve za geslo po meri pa bodo hekerjem to otežile. Več o varnosti in drugih funkcijah si lahko preberete v našem pregledu Box.

5. MEGA

MEGA je leta 2013 ustanovila Kim Dotcom, eno najbolj kontroverznih podjetij za shranjevanje v oblaku, vendar ima nekaj načrtov, ki bi lahko koristili študentom.

Brezplačni načrt začnete s 50 GB, vendar jih 35 izgine po enem mesecu. Z določenimi dosežki lahko nadgradite svoj prostor, do 45 GB, vendar se to tudi izteče. Kljub temu vam to ostane pri 15 GB, kar pa ničesar ne smete zavreči.

Pro naročnine niso tako dobre. Prvi, Pro Lite, stane 5,79 dolarja na mesec za 200 GB prostora za shranjevanje. Za 11,59 USD na mesec dobite 1TB prostora, preostala dva načrta pa tudi nista odlična.

Produktivnost je omejena, ker ima MEGA samo predogled datotek in predvajanje medijev. Z Office Online, Google Dokumenti ali drugimi aplikacijami drugih proizvajalcev ni povezave.

Datoteke lahko delite s stiki iz MEGA ali pošljete ustvarjeno povezavo. Z deljenjem prek e-poštnega naslova lahko dodelite dovoljenja za branje, branje in pisanje ali popoln dostop.

Presenetljivo je, da delnice, ki jih ustvarite, niso znane, zato MEGA ne vidi, kaj delite. Drugi, ki želijo dostopati do vaše vsebine, jo bodo morali najprej dešifrirati s ključem za dešifriranje. Plačane naročnine vam omogočajo, da na svoje povezave dodate tudi datume roka veljavnosti in gesla.

Aplikacija za brskalnik je preprosta in za nove uporabnike praktično ni krivulje učenja. Preprosto je krmarjenje in iskanje glavnih in sekundarnih lastnosti. V zgornjem meniju so vse kontrole, ki jih potrebujete. Hiter je, intuitiven in vmesnik je privlačen.

Drugi razlogi, ki so nam všeč MEGA

MEGA med prenosom uporablja 128-bitno šifriranje AES in protokol TLS. Ne ponuja dvofaktorne avtentikacije, zaradi česar je geslo bolj ranljivo, zato se prepričajte, da je močno.

Storitev uporablja zasebno šifriranje, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za radovedne oči. Če želite izvedeti več o tem, kaj ponuja, preberite naš pregled MEGA.

Končne misli

Večina študentov si ne more privoščiti domišljijskih hotelov, jastogov ali drage shrambe v oblaku. Na srečo lahko poceni shranjevanje v oblaku. Prve tri storitve na našem seznamu imajo načrte, ki zagotavljajo velik prostor za denar, pa tudi brezplačne načrte.

Google Drive je naša najboljša izbira, saj je enostaven za uporabo, privlačen in vsebuje številna orodja za produktivnost drugih proizvajalcev, skupaj z domačimi Google Dokumenti. pCloud in Sync.com imata boljše ponudbe in večjo varnost, vendar nimata orodij za produktivnost.

Ali uporabljate drugo storitev, ki je primernejša za študente? Kaj menite o našem seznamu? Svoj odgovor pustite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me