Najboljša shramba v oblaku za različico 2020

Priznajmo, vsi delajo napake. Uporaba oblaka za shranjevanje podatkov in sodelovanje je privlačna, prej ali slej pa boste (ali eden od vaših sodelavcev) po naključju kaj spremenili in vaš prejšnji glasbeni list, oblikovanje ali poročilo so postali del digitalne zgodovine, vendar ni izgubljen za vedno. Različica datotek lahko pomaga, zato smo zanj sestavili najboljši prostor za shranjevanje v oblaku.


Različica datotek deluje kot zgodovina datotek. Ko spremenite datoteko, jo storitev označi kot novejšo različico in posodobi svoje zapise. To vam omogoča, da se ob neželeni spremembi vrnete na eno izmed starejših kopij.

Različica različic vam lahko pomaga pri poškodovanju datotek, tudi tistih, ki jih povzroči ransomware. Ransomware bo šifriral vaše datoteke in zahteval plačilo za njihovo dešifriranje. Če imate pravilno različico, lahko datoteke preprosto vrnete in se ne izognete hekerjem.

V tem članku se bomo osredotočili na storitve, ki zagotavljajo najboljši prostor za shranjevanje v oblaku z različicami. Preden začnemo, prekašamo svoja merila.

Najboljša shramba v oblaku za različico 2020

Kaj je shranjevanje v oblaku najboljše za različice različic

Najprej je seveda različica. Nekatere storitve ponujajo različico datotek za omejen čas, na primer 15 ali 30 dni. Drugi ne postavljajo nobenih omejitev. Ker lahko samo pregledovanje različic datotek prikaže storitve, ki so natančno usklajene, če niso, bomo pogledali tudi druge vidike storitve.

Vrednost je odvisna od cene storitve in tistega, kar za to dobite. Več načrtov, ki jih storitev ponuja, boljše je, ker lahko izberete načrt, ki ustreza vašim potrebam. Vedno je dobro, če lahko pred odločitvijo za naročanje uporabite brezplačen načrt ali preizkus.

Dobra varnost je še en pomemben vidik, saj želite, da so vaši podatki varni. Pozornost bomo usmerili na vrsto šifriranja, ki jo storitev ponuja, in na to, ali jo uporablja tako v mirovanju kot med prevozom. Zaželeno je nič znanja, saj preprečuje, da bi kdo drug kot vi prebral vaše podatke. Pomembna je tudi dvofaktorska avtentikacija, saj vam pomaga, če nekdo ukrade vaše geslo.

Uporaba različic za povrnitev datotek bi morala biti preprosta izkušnja. To velja tudi za preostanek storitve. Ne želite ga uporabljati kot zapleteno opravilo. Ogledali si bomo, kako deluje vmesnik, če je zasnova privlačna in na katerih operacijskih sistemih deluje odjemalec.

Za hitro nalaganje datotek je potrebna dobra in stabilna povezava. Pridobivanje je odvisno od infrastrukture storitve v oblaku za shranjevanje, vašega ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežnikom. Druga odlična funkcija je prenos na nivoju blokov, ki nalaga hitrejše prenašanje s prenosom samo delov datoteke, ki so spremenjeni.

1. Najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za različico: Sync.com

Sync.com je bil ustanovljen v Torontu leta 2011. Od takrat si je pridobil sloves brezhibne varnosti in zasebnosti uporabnikov. Zato smo ga postavili na vrh naše najboljše lestvice za shranjevanje v oblaku. Storitev koristi tudi stroge kanadske zakone o zasebnosti.

Sync.com vam bo privzeto omogočil shranjevanje starih različic datotek do 30 dni, vendar lahko prilagodite trajanje, če želite. Če se naročite na načrt Osebni program, boste lahko neomejeno shranjevali neomejeno različico in ne bodo šteli za vašo kvoto za shranjevanje. To velja tudi za izbrisane datoteke.

Osebni Pro vas bo stala 49 dolarjev na leto za 500 GB prostora za shranjevanje ali 96 dolarjev na leto za 2 TB, kar je enostavno ena izmed najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku. Obstaja tudi brezplačen načrt, če želite preizkusiti storitev. Z njim boste dobili 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Če potrebujete več, lahko dobite gigabajt za vsakega prijatelja, ki ga napotite (do 20 GB).

Za razliko od nekaterih Sync.com varnost jemlje resno. Uporablja 256-bitni AES skupaj s protokolom TLS za zaščito prenosov med prevozom v podatkovne centre pred prisluškovanjem. Upoštevajte, da je Sync.com skladen z ničelnim znanjem, zato, če izgubite geslo, ga ne bo mogel pridobiti za vas. To je naša najboljša izbira med najboljšimi storitvami z ničelnim znanjem.

Za pomoč vam je na voljo dvofaktorska avtentikacija, tudi če vaše geslo ni šibko (preberite naš močan vodnik z geslom, če ga ne veste, kako ga narediti). Omogočanje le-tega je vedno dobra ideja.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Delo z namiznim odjemalcem Sync.com je enostavno in je sestavljeno iz uporabe mape za sinhronizacijo in dostopa do odjemalca prek ikone opravilne vrstice. Vse funkcije dobite tudi s spletnim odjemalcem in drugimi, ki izboljšujejo splošno izkušnjo.

Namizni odjemalec je na voljo v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu (preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Linux, če ga potrebujete).

Sync.com Pregled in primerjava

Aplikacija za pametni telefon je na voljo za Android in iOS. Z njim lahko delate z datotekami brez povezave in samodejno nalagate fotografije in videoposnetke v oblak. Preberite naš pregled Sync.com za več informacij.

2. pCloud

pCloud je še ena storitev, ki je na vrhu našega najboljšega seznama za shranjevanje v oblaku. Storitev posluje od leta 2013 in je dosegla osem milijonov uporabnikov. Med njegovimi strankami so velika imena, kot sta Twitter in BMW.

Načrti Premium, Premium Plus in Lifetime hranijo različice datotek za 30 dni. S pomočjo funkcije Previjanje se lahko vrnete v preteklost, si ogledate prejšnje različice datotek in jih po potrebi obnovite. Dokler so izbrisane datoteke in mape v vašem košu, jih lahko obnovite. V nasprotnem primeru jih ne bo več.

Letno lahko plačate 39 dolarjev za dostop do dodatka Razširjena zgodovina datotek, ki vam omogoča, da starejše različice obdržite do enega leta (od datuma nakupa).

Premijski načrt vam bo dal 500 GB prostora za shranjevanje za 4,99 USD na mesec, medtem ko Premium Plus zagotavlja 2 TB za 9,99 USD na mesec. Oba načrta bosta hranila zgodovino različice datotek 30 dni in omogočala neomejeno nalaganje na daljavo.

Če se vam zdi pCloud primeren, lahko izberete doživljenjsko licenco, kar je dobro. Obstaja tudi brezplačen načrt, ki vam nudi 10 GB prostora za shranjevanje in en dodatni gigabajt za vsako napotnico, skupaj do 20 GB. V našem pregledu pCloud podrobno opisujemo vse možnosti naročnine.

pCloud se za zaščito podatkov med prevozom zanaša na šifriranje TLS. Tako med tranzitom kot v mirovanju uporablja 256-bitno šifriranje AES. Za 4,99 USD na mesec lahko uporabite dodatek Crypto in poskrbite, da bodo vaše datoteke zaščitene s šifriranjem ničelnega znanja. pCloud shrani vaše datoteke na vsaj tri varne lokacije strežnika.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Namizni odjemalec je na voljo za Windows, Mac in Linux, mobilna aplikacija pa je na voljo za Android in iOS. Namizni odjemalec doda ikono, ki se uporablja za sinhronizacijo in varnostno kopiranje datotek v sistemsko vrstico, kar vam pomaga pri interakciji s pogonom pCloud. Vmesnik je zasnovan, vendar je intuitiven in enostaven za navigacijo.

Aplikacija za mobilne naprave je impresivna, saj vam daje možnost urejanja nekaterih dokumentov, namesto da bi jih samo gledali. Predvaja lahko tudi video in zvočne datoteke.

Novi uporabniki bodo preprosto uporabljali spletni vmesnik, saj je najpreprostejši. Na voljo so vsa orodja pCloud. Edina pomanjkljivost je, da ni koristno, ko morate prenesti velike datoteke. V tem primeru je bolje držati namiznega odjemalca.

3. Tresorit

Tresorit ima sedež v Švici, podatke pa hrani na strežnikih na Nizozemskem in Irskem. Je ena izmed najbolj varnih storitev za shranjevanje v oblaku.

Zgodovina različic hrani posnetke vseh sprememb, ki so bile narejene v datotekah v vasih (mapa, ki se uporablja za sinhronizacijo). Različica različic je omejena na račune Premium, Solo, Business in Enterprise. V načrtu Premium boste dobili 90-dnevno obdobje različice, vendar le 10 različic datoteke. Solo in vsi poslovni načrti vam omogočajo neomejeno različico različic in zgodovino, skupaj z izbrisanimi datotekami za obnovitev datotek.

Mnogo uporabnikov ugotovi, da so cene Tresorita hladen tuš, saj niso primerljive z drugimi storitvami. Najcenejši načrt, Premium, stane 12,50 USD na mesec in daje le 200 GB. Drugi osebni načrt Solo vam bo na voljo za shranjevanje 2TB, zaščitene z geslom in omogočil sinhronizacijo do desetih naprav. Stane 30 dolarjev na mesec. Če boste plačali za leto, boste dobili popust.

Načrt za mala podjetja stane 20 USD na uporabnika na mesec in vam nudi 1TB prostora za shranjevanje za vsakega uporabnika. Poslovni načrt, ki trenutno ni za 50 odstotkov, vam bo omogočil napreden nadzor datotek in podporo za 12 USD na uporabnika mesečno. Dodajte temu naprednemu skrbniku za skrbništvo, API in osebje in dobili boste načrt podjetja, ki zahteva 100 uporabnikov in stane 24 USD na uporabnika na mesec.

Tresorit svoje visoke cene upravičuje z zagotavljanjem odlične varnosti. Podatkovni centri, ki jih uporablja, so skladni z najnovejšimi standardi ISO in vodijo Microsoft Azure. Centri zaposlujejo nadzor, varnostne patrulje in biometrično skeniranje.

Za šifriranje podatkov lahko uporabite šifriranje ničelnega znanja. 256-bitno šifriranje AES ščiti vaše podatke pred krajo. Če nekdo ukrade vaše geslo, vam bo v pomoč dvofaktorska overitev. Oglejte si celotno zajemanje varnosti Tresorita v našem pregledu Tresorit.

Drugi razlogi, zakaj imamo radi Tresorit

Številne storitve za shranjevanje v oblaku imajo tanek odjemalec namizja, ki vključuje ikono za sinhronizacijo in možnosti v ikoni opravilne vrstice. Tresorit nadaljuje z zagotavljanjem celotnega namiznega odjemalca, ki je na voljo za Windows, macOS in Linux.

Za nekatere bodo to nepotrebni zapleti. Drugim bo všeč. Predlagamo, da izkoristite 14-dnevno preskusno različico Tresorit in ugotovite, kje sodite na to temo.

4. Dropbox

Je ena najstarejših storitev shranjevanja v oblaku in kjer so bili izumljeni skupni modeli za sinhronizacijo in algoritme sinhronizacije na ravni blokov. Dropbox ima tudi več kot 500 milijonov uporabnikov.

Različica različice Dropbox hrani vaše datoteke 30 dni na brezplačnem računu ali na Dropbox Plus, medtem ko profesionalni in poslovni načrti omogočajo naročnikom 120 dni različice datotek. Omogoča tudi obnovitev izbrisanih datotek.

Načrt Plus vam daje 1TB prostora za shranjevanje za 10 dolarjev na mesec, kar je spodobna vrednost. Vključuje funkcije, kot so prednostna podpora za e-pošto, brisanje z oddaljene naprave in mape brez povezave na mobilnem telefonu. Professional doda pametno sinhronizacijo, predstavitev, iskanje v celotnem besedilu in prednostno podporo klepetu ter napredno skupno rabo, vendar ne poveča prostora za shranjevanje. Stane 20 dolarjev na mesec.

Obstaja brezplačen načrt, vendar vam daje slabih 2 GB prostora za shranjevanje. Na naslov lahko zaslužite 500 MB.

Šifriranja z ničelnim znanjem ne boste dobili z uporabo Dropbox-a (preberite naš pregled Boxcryptor, če želite, da dodatek zaščiti svojo zasebnost), vendar obstaja AES-256 bitno šifriranje, da zaščitite datoteke v mirovanju in med prevozom.

Dropbox dešifrira vaše podatke, ko prispejo v podatkovni center, da bi dostopali do vaših metapodatkov za indeksiranje (Boxcryptor to preprečuje). Podatki se nato ponovno šifrirajo. Za dodatno zaščito vaših poverilnic je na voljo dvofaktorska overitev.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Dropbox

Storitev je od začetka nudila polirano uporabniško izkušnjo. Odjemalec namizja je preprost, na voljo je mapa za sinhronizacijo in ikona sistemske vrstice za hiter dostop. Spletni vmesnik je privlačen in vam omogoča dostop do vseh potrebnih informacij, hkrati pa je enostaven za navigacijo.

Namizni odjemalec deluje v sistemih Windows, Mac in Linux, mobilna aplikacija pa je na voljo za Android in iOS. Za fotografije in videoposnetke iz telefona lahko vklopite samodejne prenose.

Čeprav imamo veliko pritožb, o katerih si lahko preberete v našem pregledu Dropboxa, je eno od področij, kjer je v koraku z ali presega vsako drugo storitev, sinhronizacija datotek. Po prvotnem prenosu bo impresivna sinhronizacija na ravni bloka naložila vaše datoteke veliko hitreje, zato smo Dropbox uvrstili visoko v naš najboljši oblak za shranjevanje v članku o sinhronizaciji.

5. Google Drive

Veliko ljudi ima Gmail račune ali Android telefone, zato ni nič čudnega, da ima Google Drive več kot 800 milijonov uporabnikov. Pomaga, da Google Drive cilja na domače uporabnike in ima brezplačen integriran pisarniški paket, imenovan Google Docs.

Google Drive vključuje različice, ki hranijo datoteke na voljo 30 dni. Za določene različice se lahko odločite, da jih boste preglasili in jih obdržali v nedogled. Če uporabljate Google Dokumente (in se vrnete nazaj na prejšnjo različico), si lahko ogledate tudi druge različice, ki so jih naredili drugi. Izbrisane datoteke se hranijo v košu, dokler jih tudi ne izbrišete.

Google ponuja veliko načrtov, med katerimi lahko izbirate. Brezplačni načrt vam daje velik 15 GB prostora za shranjevanje, kar pomaga Googlu Drive na našem seznamu najboljših brezplačnih ponudb za shranjevanje v oblaku. Plačani načrti se gibljejo od 100 GB do 30 TB, vendar niso med najboljšimi vrednostnimi načrti. Načrt 2TB stane zajetih 19,99 USD na mesec. Letnega popusta ni.

Zasebnost je že nekaj časa boleče mesto pri Googlu, saj se je pokazalo, da je sodeloval s projektom PRISM. Google je zavrnil dostop do nedržavnih akterjev. Storitev pregleduje tudi vaše osebne datoteke in e-poštna sporočila, da vam nudi prilagojene oglase, iskanje po meri in podobno.

Varnostne funkcije vključujejo šifriranje AES-128, ki ščiti vaše datoteke, ko so shranjene na strežnikih. Ni tako močan kot AES-256, vendar ni bil razpokan, kolikor vemo. Prisotna je tudi dvofaktorska avtentikacija.

Drugi razlogi, zakaj nam je všeč Google Drive

Google Drive ima privlačen in intuitiven spletni vmesnik, ki je podoben vsaki drugi Googlovi aplikaciji. Funkcij je veliko, vendar vas številka ne čuti preobremenjena. Navigacija je enostavna in verjetno jo boste uporabljali več kot namizni odjemalec.

Namizni odjemalec uporablja že znani model sinhronizacije. Datoteke naložite tako, da jih namestite v mapo za sinhronizacijo. Ikona opravilne vrstice omogoča konfiguriranje nastavitev za mapo za sinhronizacijo.

Dropbox vs Google Drive
Domača stran Google Drive

Aplikacija za mobilne naprave je nameščena v Androidu in je priročno, če morate do datotek na poti. Z njim lahko urejate tudi datoteke, kar je lep dotik. Mnoge druge aplikacije za shranjevanje v oblaku zahtevajo, da datoteko najprej prenesete.

Google Drive deluje hitro, vendar bi imel koristi od kopiranja datotek na ravni bloka. Kljub temu so njegove hitrosti podobne drugim storitvam. Oglejte si najhitrejše rezultate, ki so na voljo v našem pregledu Google Drive.

Končne misli

Oglejte si naš seznam in se prepričajte, da ste izbrali pravo storitev za vas. To vam bo omogočilo, da se vrnete v čas in popravite te napake, hkrati pa zaščitite datoteke in jih shranite za poceni. Upoštevajte, kaj lahko ničelno znanje stori za vas, ko se odločite.

Zaradi neomejene različice datotek in noro cenovno ugodnih cen nam je Sync.com najbolj všeč, ko gre za različico datotek. Ne škodi niti varnostnemu vrhunec.

Ali menite, da smo se pravilno odločili ali vam je bolj všeč drugačna storitev za različico? Povejte nam v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me