Najboljša shramba v oblaku za Kanado 2020

Če živite v Severni Ameriki, obstaja velika verjetnost, da želite svoje datoteke shraniti nekam, a ameriške agencije do njih ne morejo priti. Kanada je glavni kandidat za to, saj nima zakonov, kot so ZDA Patriot Act, CLOUD ali PRISM, ki bi vladi omogočili vpogled v vaše podatke. V tem članku smo izbrali najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Kanado, Sync.com pa je na prvem mestu.


Kanadska vlada si prizadeva posodobiti svoje zakone v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov in ohraniti pravico do brezplačnega prenosa podatkov. To je odlična novica za ljudi, ki jih skrbi njihova zasebnost.

Poleg tega bo shranjevanje podatkov v oblaku odstranilo nered s trdega diska, omogočilo skupno rabo in sodelovanje z drugimi ter zaščito vaših podatkov pred zrušitvijo trdega diska.

Preden začnemo z izbiro, preiščimo merila, ki smo jih uporabili za izbiro najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za Kanado s našega seznama najboljših oblakov za shranjevanje. Če iščete varnostno kopijo, preberite naš najboljši spletni arhiv za Kanado. Če želite bolje razumeti, kaj je varnostno kopiranje in kaj je shranjeno, preberite o razliki.

Najboljša shramba v oblaku za Kanado 2020

Kaj je najboljše skladišče v oblaku za Kanado

Čeprav je z vašo zasebnostjo urejeno dobro, je varnost datotek še vedno pod vprašajem. Hekerji se ne bodo obotavljali, če bi ciljali na vaše podatke. Ogledali si bomo, kakšno šifriranje varuje vaše podatke med prevozom in v mirovanju. Zasebno šifriranje je najboljši način, da zagotovite, da lahko samo preberete svoje podatke, vendar pa bi storitev morala imeti dvofaktorsko overjanje, da zaščitite tudi vaše poverilnice.

Stabilna in hitra povezava vam bo pomagala hitro in naložiti datoteke. To pa je odvisno tudi od tega, kako blizu ste storitve in ponudnika internetnih storitev. Nekatere storitve vam omogočajo, da izboljšate povezavo s spreminjanjem nastavitev prenosa in mnoge uporabljajo algoritem za prenos na ravni blokov.

Ne želimo, da izpraznite svoj bančni račun, da boste plačali za shranjevanje v oblaku, zato bomo poskrbeli, da boste za to poceni izkoristili kar največ. Več ko je načrtov na voljo v storitvi, boljše so vaše možnosti. Če iščete ponudbo, preberite najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku.

Preprosta uporabniška izkušnja je boljša od nerodne in zapletene. Najbolje je, če vam ni treba biti tehnološki genij, če želite uporabljati storitev shranjevanja v oblaku. Ogledali si bomo, katere operacijske sisteme podpirajo storitve, pa tudi, kako prijetni in privlačni so njihovi vmesniki.

1. Najboljše shranjevanje v oblaku za Canada Sync.com

Sync.com je bil ustanovljen v Torontu leta 2011 in si je pridobil ugled zaradi močne varnosti in zasebnosti uporabnikov, kar je pripomoglo k vrhunskemu seznamu.

Njegova močna varnost je v njegovi uporabi 256-bitnega šifriranja AES in protokola TLS, ki med prenosom v podatkovne centre ščiti podatke pred napadi človeka v sredini. Sync.com uporablja zasebno šifriranje za zaščito datotek in vašega gesla ne bo mogoče pridobiti, če ga izgubite. To je tudi naša najboljša izbira za najboljše storitve z ničelnim znanjem.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Na voljo je dvofaktorska avtentikacija, ki vam pomaga pred hekerji, ki bi radi ukradli geslo, vendar je dobro, da na začetku naredite močno..

Začetne hitrosti so povprečne za storitev shranjevanja v oblaku in ni nobenega kopiranja na ravni bloka, da bi pozneje povečali hitrost. Če postopek sinhronizacije porabi preveč sredstev vašega sistema, obstaja možnost, da ga ugasnete. Sync.com vam omogoča, da določite mesečne omejitve za prenos in prenos, kar je dobro za tiste, ki uporabljajo omejen podatkovni načrt.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Sync.com

Sync Starter ponuja 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. To ni veliko, vendar je dovolj, da preizkusite Sync.com in preverite, ali deluje za vas.

Osebni uporabniki lahko izbirajo med dvema tekmovalnima načrtoma: Personal Pro s 500 GB in Personal Pro z 2TB prostora. Prva stane 49 dolarjev na leto, druga pa 96 dolarjev na leto, kar jo uvršča med najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku.

Poslovni načrti se začnejo z načrtom Business Solo, ki zagotavlja 2TB za 96 USD na leto. Prav tako omogoča poslovnim uporabnikom, da zahtevajo datoteke od strank, in zagotavlja skladnost s HIPAA, poleg običajnih funkcij.

Za več uporabnikov – obstajata najmanj dva – Business Pro je najboljša izbira in stane od 60 do 180 dolarjev na leto, odvisno od števila uporabnikov in količine prostora za shranjevanje. Omogoča upravni nadzor in centralizirano obračunavanje.

Uporaba namiznega odjemalca Sync.com je enostavna in zahteva, da uporabite njeno sinhronizacijsko mapo in ikono opravilne vrstice. Na voljo je v operacijskem sistemu Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu (glejte naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za Linux). Iste funkcije boste dobili tudi s spletnim odjemalcem in drugimi, ki izboljšujejo splošno izkušnjo.

Obstaja tudi aplikacija za pametne telefone za Android in iOS. Z njim lahko pridete do datotek v načinu brez povezave in samodejno nalagate fotografije in videoposnetke v oblak.

Sync.com je dobra vrednost, enostaven za uporabo, ima močno varnost in ščiti vašo zasebnost. Takšne poverilnice omogočajo, da ste na vrhu našega seznama. Če želite izvedeti več o tem, preberite naš pregled Sync.com.

2. OneDrive za podjetja

Microsoft je eno največjih imen v tehnologiji in je v zadnjih letih povečal proizvodnjo poslovnih aplikacij. OneDrive for Business je storitev sinhronizacije in deljenja datotek podjetja. V Kanadi ima dva strežnika: enega v Torontu in enega v mestu Quebec.

Datoteke spletnega vmesnika OneDrive

Drsnik z mapami OneDrive Sync Folder

Zaganjalnik aplikacij OneDrive

OneDrive Ustvari skupno rabo datotek

Word Online OneDrive

Prejšnja

Naslednji

Microsoft ni odprt glede svojih varnostnih ukrepov, vendar vemo, da v mirovanju uporablja 256-bitno šifriranje AES. Protokol TLS ščiti vaše datoteke med prenosom in RSA 248-bitni šifrira vaš šifrirni ključ. Zahteve za geslo in privzete storitve ne morete nastaviti na osem znakov. Če ste skrbnik, lahko zahtevate preverjanje pristnosti z dvema faktorjema.

Začetne hitrosti nalaganja in prenosa datotek se ujemajo s hitrostmi drugih storitev, vendar lahko pri nalaganju sprememb, ki so bile narejene v datotekah, zaostajajo, ker nima sinhronizacije na ravni blokov. Algoritem je na voljo za datoteke Office, vendar lahko blokirate sinhronizacijo nekaterih vrst datotek.

Drugi razlogi, ki so nam všeč OneDrive za podjetja

OneDrive for Business ima veliko prilagodljivosti načrtov. Za vse uporabnike morate plačati vsaj eno leto vnaprej, vendar je na splošno cenejše od konkurence in uporabnikom ni treba deliti prostora za shranjevanje, kot bi jih z drugimi storitvami. To je velika prednost za OneDrive.

OneDrive for Business 1 stane 60 dolarjev na uporabnika na leto in daje vsakemu 1TB podatkov. OneDrive for Business 2 stane dvakrat toliko, vendar ponuja neomejeno shranjevanje. Začne se z 1TB, vendar je mogoče zahtevati dodaten prostor.

Odjemalec namizja je na voljo za macOS ali Windows in sledi običajnemu pristopu mape za sinhronizacijo. Za dostop do datotek lahko uporabite tudi intuitiven in privlačen spletni vmesnik.

Mobilna izkušnja je tako tekoča kot spletna in aplikacije so enostavnejše za uporabo. Datoteke privzeto v vašem mobilnem telefonu ne zasedejo prostora, vendar jih lahko označite in shranite za dostop brez povezave. Na voljo so tudi skeniranje dokumentov in samodejni nanosi fotografij in videoposnetkov.

Čeprav je odlična izbira, je OneDrive for Business še vedno na drugem mestu Sync.com, ker nima zasebnega šifriranja in ima šibke zahteve za geslo. Če želite poglobljeno proučiti njegove značilnosti, preberite naš pregled OneDrive for Business.

3. Škatla

Box je ena najboljših platform EFSS, med svojimi strankami so tako mala podjetja kot podjetja Fortune 500. Uporablja tehnologijo, imenovano “Box box”, ki naročnikom Business Plus ali Enterprise omogoča, da izberejo regijo, vključno s Torontom, v katero bodo shranili svoje datoteke.

Storitev uporablja TLS protokol za zaščito vaših podatkov med prenosom, 256-bitno šifriranje AES pa ga ščiti na strežniku. Polje tudi ključ zavije v isto šifriranje. To ni zasebno šifriranje, vendar ga lahko nastavite s Boxcryptorjem.

Obstaja dvofaktorna avtentikacija za zaščito gesla in zahteve za geslo po meri za vaše uporabnike. Na voljo je tudi enojna prijava, ki zaposlenim omogoča prijavo v več poslovnih aplikacij hkrati.

Lahko omejite, koliko naprav lahko vsak zaposleni sinhronizira s pripenjanjem naprav in obstaja možnost, da preverite, koliko naprav lahko dostopa do vašega shranjevanja v oblaku. Odstranite lahko tudi napravo, da jo razrežete, vendar ne morete izbrisati vsebine, ki je že na njej.

Začetni prenosi v shrambo v oblaku so v primerjavi z drugimi storitvami, naslednji pa ne, ker Box nima sinhronizacije na ravni blokov.

Drugi razlogi, ki jih imamo radi

Box Starter je najcenejši od poslovnih načrtov in zahteva najmanj tri uporabnike. Na mesec stane 5 dolarjev na uporabnika in ponuja 100 GB prostora, kar za večino podjetij ni dovolj. Največja velikost datoteke je 2 GB.

Poslovni načrt vam omogoča neomejeno shranjevanje za 15 dolarjev in omogoča nalaganje datotek 5 GB.

Business Plus stane 25 dolarjev in omogoča integracijo SSO, neomejene zunanje sodelavce in dostop do Box Key Safe. V podjetniškem načrtu so skupine uporabnikov, avtomatizacija delovnega toka in druge funkcije. Oba omogočata izbiro strežnika, ki ga želite uporabiti za shranjevanje podatkov.

Spletni vmesnik je privlačen, preprost in vas ne bo zmedel. Omogoča vam prilagoditev URL-ja delovnega prostora in dodajanje logotipa.

Na voljo je tudi namizni odjemalec. Po namestitvi boste na trdem disku videli mapo za sinhronizacijo. Naročnik je na voljo za Windows ali macOS. Če želite dostopati do datotek na poti, lahko uporabite mobilno aplikacijo za Android ali iOS. Če želite videti, kako izgleda vmesnik in izvedeti več o storitvi, preberite naš pregled v polju.

4. pCloud

pCloud je relativno nova storitev, ki se uvršča blizu vrha našega najboljšega seznama za shranjevanje v oblaku. Sedež je v ZDA, vendar lahko njegova varnost to nadomesti.

pCloud za zaščito podatkov v tranzitu in 256-bitni AES za šifriranje datotek zanaša na protokol TLS. Ko vaši podatki dosežejo podatkovni center pCloud, se kopirajo na vsaj petih strežnikih.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

pCloud mapo za sinhronizacijo

pCloud Delite povezavo do datoteke

Povezave za prenos pCloud

Odjemalec pCloud Drive

Prejšnja

Naslednji

Šifriranje z znanjem bo zaščitilo vašo zasebnost, vendar le, če dodatek Crypto kupite za 3,99 USD na mesec. Vse, kar postavite v mapo Crypto, bo dostopno samo vam, ker ima posebno geslo, ki ga poznate samo vi. Preden se naročite, ga lahko preizkusite s 14-dnevnim preizkusom.

Na žalost ni dvofaktorske overitve, zato se prepričajte, da imate močno geslo.

Hitrosti povezave se lahko razlikujejo, vendar so boljše od večine storitev in pogosteje dosegajo višje vrhove. Naši testi so pokazali, da je sinhronizacija zanesljiva in nikoli ne spusti datotek ali jih ne meša. Uporabniki v Kanadi so bližje podatkovnemu centru, zato lahko pričakujejo zanesljivejše hitrosti, ki smo jih videli. Če prenosi zahtevajo veliko sistemskih virov, obstajajo nastavitve, ki jih lahko nadomestijo.

Drugi razlogi, ki so nam všeč pCloud

Načrtov je le nekaj, vendar so velika vrednost. Načrt Premium zagotavlja 500 GBP za 47,88 USD na leto, medtem ko Premium Plus stane 95,88 USD na leto za 2TB. Če se odločite za dolgoročno uporabo pCloud-a, vam bo življenjski načrt prihranil veliko denarja.

Preden se odločite za naročnino, lahko uporabite brezplačen načrt, ki vam bo zagotovil velikodušnih 10 GB prostora za shranjevanje. Za vsakega prijatelja, ki ga napotite, dobite 1GB dodatnega prostora do 20 GB. Če opravite pet korakov po registraciji računa, lahko dobite še 4 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Odjemalci namizja so na voljo za Windows, Mac in Linux. Pravzaprav je pCloud najboljša shramba v oblaku za Linux. Ko namestite odjemalca, se prikaže ikona pogona pCloud in sistemske vrstice, ki vam bo pomagala pri interakciji s pogonom. Vmesnik je temen, vendar je intuitiven in enostaven za uporabo.

Če imate drug računalnik, lahko uporabite spletni vmesnik. Lažja je navigacija, ima več funkcij in je na splošno bolj prijetna. Do njega lahko dostopate do vseh orodij pCloud, vendar vmesnik ne more obdelati velikih datotek.

Aplikacija za mobilne naprave je primerna, če ste na poti. Ima samodejne prenose fotografij in je na voljo za Android in iOS. Če želite izvedeti več o storitvi, preberite naš pregled pCloud.

5. Egnyte Connect

Egnyte Connect ima globalno omrežje strežnikov in več jih je v ZDA, zato se kanadskim uporabnikom ne bo treba povezati s strežnikom na drugi celini. Je ena najboljših storitev EFSS.

256-bitno šifriranje AES pred nalaganjem skenira vaše datoteke. Storitev pa ni nič znanja, ker dešifrira vaše datoteke za branje metapodatkov in jih nato spet šifrira. Če se želite temu izogniti, lahko uporabite Boxcryptor, zasebni dodatek za šifriranje. Če ga uporabljate, sinhronizacija na ravni bloka ne bo delovala.

21886

Omogočite lahko dvofaktorsko avtentifikacijo, da vas zaščiti, če nekdo ukrade vaše geslo, in za zaščito vaših poverilnic za prijavo lahko nastavite minimalne zahteve za geslo.

Tudi pri globalnem omrežju Egnyte Connect traja dlje kot pri drugih storitvah za nalaganje datotek. Nalaganje mape 250 MB je potreboval dvakrat toliko časa, kot so jo potrebovali njeni tekmeci. Poznejši prenosi so bili mnogo hitrejši, zahvaljujoč se algoritmu za sinhronizacijo na ravni blokov.

Drugi razlogi, ki so nam všeč Egnyte Connect

Skupinski načrt je primeren za enega do tri uporabnike. Na mesec stane 10 dolarjev na uporabnika in zagotavlja 1TB prostora za shranjevanje ter številne funkcije.

Izbirate lahko med tremi poslovnimi načrti: Office, Business in Enterprise. Officeov načrt ponuja 5TB spletne shrambe za 8 USD na uporabnika na mesec in zahteva najmanj pet uporabnikov. Poslovni načrt za več kot 25 uporabnikov zagotavlja 10TB prostora za shranjevanje za 15 USD na uporabnika na mesec.

Če imate več kot 100 uporabnikov, vam program Enterprise poleg administrativnega nadzora in podporne podpore zagotavlja še »do neomejenega« prostora za shranjevanje. Za oceno cene boste morali poklicati Egnyte.

Odjemalec namizja uporablja skupni model mape za sinhronizacijo – ikono sistemske vrstice in mapo za sinhronizacijo na trdem disku. Na voljo je za Windows ali macOS.

Spletni odjemalec je enostaven za uporabo in dokaj sposoben. Enako velja za mobilno aplikacijo. Z njim lahko odprete in urejate datoteke v oblaku, vključno z .pdf in Office dokumenti, zato vam ni treba kupiti Microsoft Office 365. Mobilna aplikacija lahko shranjuje tudi vsebino iz telefona.

Če želite izvedeti več o teh funkcijah, preberite naš pregled Egnyte Connect.

Končne misli

Poudarili smo storitve, ki shranjujejo datoteke na strežnike v Kanadi zaradi zakonov o varovanju zasebnosti. Upoštevali smo tudi druge dejavnike, na primer hitrost in varnost, da bi lahko razvrstili storitve. Vendar v Kanadi ni veliko ponudnikov, zato smo praznine zapolnili s ameriškimi storitvami, ki imajo zasebno šifriranje za zaščito vaše zasebnosti.

Sync.com si zasluži prvo mesto, saj shranjuje vaše podatke v Kanadi, ima načrte, ki ponujajo veliko vrednost in zagotavljajo močno varnost. OneDrive for Business in Box sta odlični alternativi, vendar se morate naročiti na enega najdražjih načrtov uporabe Boxa v Kanadi. pCloud in Egnyte Connect imata podatkovne centre v ZDA, vendar sta še vedno dobra izbira.

Ali uporabljate drugo storitev v Kanadi, ki smo jo pogrešali? Kaj menite o naših odločitvah? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map