Najboljša programska oprema za varnostno kopiranje in kloniranje iz leta 2020

Kar zadeva varnostno kopiranje, je največ pozornosti tukaj na Cloudwards.net osredotočeno na rešitve za varnostno kopiranje datotek za oblak: IDrive, CrashPlan in Backblaze, če naštejemo nekaj priljubljenih. Med tem pregledom bomo preusmerili fokus, da bomo namesto tega razpravljali o najboljših izbirah za varnostno kopiranje na podlagi slik.


Ker varnostno kopiranje, ki temelji na sliki, daje prednost predvsem skrbnikom sistemov in razvijalcem, bomo velik del razprave osredotočili na poslovne usmerjene rešitve, ki lahko upravljajo tako z delovno postajo kot s strežniki. Razred je zelo razširljiv v oblaku CloudBerry, ki mu sledita Acronis Backup 12 in Handy Backup..

Dotaknili se bomo tudi najboljšega domačega orodja za varnostno kopiranje, Acronis True Image, in vam predstavili zmogljivo brezplačno orodje, ki temelji na sliki v EaseUS Todo Backup Free. Z orodji, predstavljenimi v tem članku, bi moral biti vsakdo sposoben narediti svoje varnostno kopijo na podlagi slik.

Za različico tega članka si oglejte našo najboljšo programsko opremo za varnostno kopiranje slike videa iz leta 2020 spodaj.

Zakaj bi morali uporabljati varnostno kopijo na podlagi slik in klonirati vaš trdi disk

Večina ljudi, ki varnostno kopirajo svoje naprave, je seznanjena z datotečnimi orodji za varnostno kopiranje. Varnostno kopiranje na podlagi datotek shranjuje posamezne datoteke in mape. Označite mape in datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, orodje pa od tam ureja stvari. Če si želite ogledati zgornje možnosti, si oglejte najboljše storitve varnostnega kopiranja v letu 2020

Težava pri varnostni kopiji z datotekami je, da je mogoče v svojo varnostno kopijo spregledati nekatere datoteke. Medtem ko nekatere varnostne varnostne kopije na podlagi datotek samodejno varnostno kopirajo vse datoteke določene vrste (tj. Dokumentov, fotografij, videoposnetkov), druge datoteke, kot so sistemske datoteke, niso varnostno kopirane.

Zaradi tega je varnostno kopiranje na podlagi datotek slaba izbira za pogone z občutljivimi podatki, zlasti kadar gre za poslovne predpise in proizvodne sisteme. Varnostno kopiranje, ki temelji na sliki, odpravlja težave, povezane z varnostnimi kopijami datotek, tako da ustvari bajt-byte kopijo delovne postaje ali pogona strežnika.

Ker vam ni treba obnoviti celotnega sistema v primeru zrušitve ali druge težave, varnostno kopiranje na podlagi slik pomeni tudi hitrejšo obnovo po nesreči v primeru zrušitve strežnika in s tem omogoča boljšo strategijo varnostnih kopij za tiste, ki potrebujejo datoteke hitro nazaj.

Tako podjetja kot potrošniki lahko koristijo tudi varnostno kopiranje, ki temelji na sliki, za hitro obnovo poškodovanih sistemov ali prenos kopij trdega diska na večje diske. Če varnostno kopirate sistemske datoteke, pomeni, da vam ni treba znova namestiti operacijskega sistema ali programov. Samo naložite sliko in vse ste pripravljeni.

Lastnosti varnostnega kopiranja na podlagi slik

Niso vsa orodja za varnostno kopiranje na osnovi slik enaka. Na primer, ko Carbonite Plus podpira varnostno kopiranje slik na namizju, morate shraniti sliko lokalno in slike ne morete obnoviti v novi strojni opremi. Naše spodnje izbire vam na splošno omogočajo veliko več različnih stvari kot druge, bolj uporabniško naravnane možnosti.

Tu je prikaz osnovnih funkcij, za katere menimo, da so ključne za vrhunsko rešitev, ki temelji na sliki.

ZnačilnostOpisVarnostno kopiranje v oblaku CloudBerryAcronis Backup 12Priročna varnostna kopija
Shramba v oblakuSlikovno datoteko shrani na oddaljeni strežnik za varno hrambo
Več podpora za shranjevanje v oblakuIzberite želenega ponudnika za shranjevanje v oblaku (tj. Amazon S3, Azure, Google Cloud)
Restavriranje gole kovineObnovite za pogon, ne da bi morali vnaprej naložiti OS ali drugo programsko opremo
Obnovite sliko v različni strojni opremiObnovite sliko na naprave z različno strojno opremo
Obnovitev bliskavice USBObnovite prek USB Flash neposredno iz oblaka
Obnovitev datoteke na slikiBrskanje po slikah in obnovitev določenih datotek namesto popolne varnostne kopije
Obnovite sliko v oblaku VMObnovite Windows Server v Amazon EC2 ali Azure VM
Stiskanje varnostne kopije slikeZip slikovne datoteke za zmanjšanje uporabljenega prostora in pasovne širine
Načrtovane varnostne kopijeNačrtujte ponavljajoče se varnostne kopije slik pogona
Na podlagi dogodkov varnostne kopijeSamodejno ustvarite varnostno kopijo, ki temelji na sliki, ko pride do določenih uporabniško določenih dogodkov.
Zasebno šifriranje od konca do koncaŠifrirajte datoteke, preden jih pošljete v oblak z zasebnim ključem samo vi, ki ga poznate

1. Varnostno kopiranje v CloudBerry (CloudBerry Labs)

CloudBerry Labs se je začel leta 2008 z CloudBerry Explorerjem, brezplačnim upraviteljem datotek. Leto pozneje je bil predstavljen CloudBerry Backup, ki omogoča samodejno varnostno kopiranje datotek, map in sistemskih slik, v središču tega članka.

Namesto da bi gradil in vodil lastne podatkovne centre, je CloudBerry že od začetka zasnoval svojo programsko opremo za integracijo z Amazonom S3. Skozi leta je podjetje dodajalo vse več integracijskih partnerjev izven Amazona.

Danes vam CloudBerry Backup omogoča integracijo z več kot 20 različnimi storitvami za shranjevanje v oblaku in lahko izberete kogar koli želite. Poleg Amazon S3 priljubljene izbire vključujejo Amazon Glacier, Azure, Google Cloud in Rackspace. Vendar obstaja še veliko več, vključno z nizkocenovnimi možnostmi, kot je Backblaze B2.

Načrti in cene

Prednost, da lahko izberete integracijo pomnilnika v oblaku, ki vam je najbolj všeč, je, da različni prodajalci ponujajo različne cene, lokacije strežnika in funkcije. S svobodo izbire je več možnosti za razširljivost in nadzor stroškov.

Še bolje, CloudBerry Backup ni naročniška storitev. Plačate enkratno ceno licence za programsko opremo z več različnimi licenčnimi izdajami.

Najcenejša izdaja je varnostno kopiranje delovnih postaj za Windows, Mac ali Linux, od katerih vsaka stane 29,99 USD na računalnik. Na žalost programska oprema delovne postaje izvaja samo varnostno kopiranje na podlagi datotek in ne na sliki kot nekatere druge storitve, zajete v tem članku. 

Upajmo, da se bo to popravilo v oblakih CloudBerry Labs, saj bi varnostno kopiranje namizja na podlagi slik po tej ceni samo povečalo razdaljo med najboljšo varnostno kopijo storitve Windows Server in preostalimi kandidati. 

Lahko pa naredite varnostno kopijo delovne postaje na podlagi slik s cenovno, vendar bolj priljubljeno licenco za Windows Server. CloudBerry ima tudi licence za SQL Server in Exchange. Potem je tu še licenca Ultimate, ki vključuje vse.

Pozor: Notranji podatki tabele “130” so poškodovani!

Upoštevajte, da boste morali plačati tudi svoje stroške shranjevanja za ne glede na shranjevanje v oblaku, s katerim se odločite za integrirano CloudBerry Backup. Večina prodajalcev mesečno zaračuna shranjevanje na gigabajt.

Mesečni stroški shranjevanja v oblaku na GB prodajalca

VečregionalniRegijskiHladilnica
Azure0,0458 USD0,0208 USD0,0152 USD
Amazon S3N / A0,023 USD0,004 USD
Google Cloud0,026 USD0,020 USD0,007 USD
Backblaze B2N / A0,005 USDN / A

Za regionalno shranjevanje, ki znaša približno 20 USD na 1TB na mesec za Azure, Amazon in Google ter 5 USD na mesec za Backblaze.

Poleg tega prodajalci zaračunavajo tudi uporabo za nalaganje, prenos in druge operacije. Običajne cene, vključno s storitvami v zgornji tabeli, znašajo približno 0,05 USD na 10 000 transakcij. Te stopnje so lahko veliko večje, čeprav za shranjevanje v hladilniku, namenjeno arhiviranju in obnovi po nesrečah in ne aktivni uporabi. Google transakcije v oblaku Coldline na primer lahko stanejo do 0,10 USD na 10 000 transakcij.

Uporabniška izkušnja

Procese varnostnega kopiranja v CloudBerry, vključno z varnostno kopijo in obnovitvijo slik, upravljamo s pomočjo namizne aplikacije storitve. Izkušnja je prav tako bogata z vsemi orodji za varnostno kopiranje v poslovnem razredu, ki smo jih preizkusili.

Ne bomo porabili časa za pregledovanje vseh značilnosti, saj je poudarek na varnostni kopiji slike, vendar si oglejte naš pregled CloudBerry Backup.

Nastavitev varnostne kopije na podlagi slik je preprosta. V zgornjem levem kotu aplikacije kliknite gumb »na podlagi slike«.

CloudBerry Backup bo sprožil čarovnika, ki vas bo vodil skozi postopek, ki zahteva le malo tehnične sposobnosti.

Del postopka vključuje povezovanje CloudBerryja s storitvijo za shranjevanje v oblaku, ki jo izberete. Če želite ustvariti dostopne ključe in jih vključiti v čarovnika, se morate prijaviti v shrambo v oblaku. Nato izberite pogon ali particijo, ki jo želite posneti.

Prav tako boste nastavili nastavitve urnika in šifriranja, preden se začne varnostno kopiranje.

Varnost

CloudBerry Backup varuje podatke med prevozom z varnimi šifrirnimi tuneli TLS, da prepreči prisluškovanje. Poleg tega je stopnja varnosti, ki jo dobite z CloudBerryjem, kot medplatični izdelek odvisna predvsem od vaše integracije.

Večina storitev za shranjevanje v oblaku zagotavlja nekaj ravni šifriranja na strani strežnika. Nekateri vam omogočajo tudi nastavitev zasebnega šifrirnega ključa za dodatno varnost. Z zasebnim ključem šifriranje in dešifriranje vedno poteka na strani odjemalca.

Možnost izbire rešitve za shranjevanje v oblaku z varnostnimi funkcijami, ki ustrezajo vašim potrebam, je še en razlog, da se vam bo v resnici všeč model CloudBerry za varnostno kopiranje na podlagi slik.

Tri najboljše poslovne usmerjene možnosti shranjevanja v oblaku, ki jih priporočamo (Amazon S3, Azure in Google Cloud), vse ponujajo šifriranje na strani odjemalca in AES-256 kodiranje v mirovanju, kar je protokol, ki ga priporoča ameriški Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo..

Upoštevajte, da vse rešitve za shranjevanje v oblaku, ki jih lahko združite z varnostnim kopiranjem CloudBerry, šifrirajo vaše podatke. To vključuje Backblaze B2. V takšnih primerih boste morali implementirati lastno rešitev za šifriranje na strani odjemalca, da bodo vaši podatki varni v oblaku.

Podpora

Podpora CloudBerry Backup se izvaja prek portala za podporo CloudBerry Labs. Portal vsebuje povezave do spletnega dnevnika, namenske baze znanja, pogosta vprašanja in dokumentacijo za pomoč. Na dnu strani so tudi podporni članki, ki zajemajo različne teme.

Zbirka znanja ima funkcijo iskanja za hitrejše iskanje člankov, ki vključuje vodnike za odpravljanje težav za različne težave.

Če bogata podporna dokumentacija ne vsebuje odgovorov, ki jih iščete, lahko za pomoč odprete vozovnico za podporo.

Naše interakcije z CloudBerry Labs so vedno povzročile hiter čas preobrata, pogosto pa tudi odzive, ki so prispeli v uri ali dveh.

Če želite, lahko objavite tudi v podredditu CloudBerry Labs. To je odličen vir za nasvete o izdelavi varnostne kopije. Prav tako je dobro poročati o možnih (nekritičnih) napakah in predlagati izboljšave.

Za več tehničnih poizvedb vas bo povezava do ServerFaulta vzpostavila stik s profesionalnimi skrbniki sistema in podobnimi strokovnjaki.

2. Acronis Backup 12

Če želite nekaj bolj preprostega od rešitve za varnostno kopiranje na več platformah, vam Acronis Backup 12 ponuja varnostno kopijo poslovnega razreda, ki je shranjena z lastno storitvijo za shranjevanje v oblaku Acronis. To pomeni, da vam ne bo treba kupovati shranjevanja v oblaku prek druge storitve; pomeni tudi manjšo prilagodljivost, kot jo dobite pri CloudBerry Backup.

Poleg enostavnosti je ena ključnih prednosti uporabe Backupa 12 njegova široka podpora za platformo, ki trenutno zajema impresivnih 16 različnih sistemov: od Windows do Linuxa do Maca in številnih možnosti strežnika, obstaja malo možnosti, da ne boste mogli zagnati Acronis.

Priloženi so tudi varnostne kopije za Android in iPhone, prijeten dotik, čeprav je na voljo samo varnostno kopiranje, ki temelji na datotekah in ne na sliki.

Cene in načrti

Varnostno kopiranje za katero koli platformo zahteva ločeno licenco. Všeč nam je dejstvo, da nam Acronis omogoča izvajanje varnostnih kopij na delovnih mestih, ne da bi za to potrebovali tudi varnostno kopijo Windows Server, kot pri CloudBerryju. Všeč nam je tudi, da lahko izbirate med naročnino ali trajno licenco.

Vendar pa so cene licenciranja precej višje od CloudBerry Backupa.

Delovna postajaWindows strežnikNavidezni gostitelj
Enoletna licenca69 dolarjev499 dolarjev599 USD
Večna licenca89 USD999 dolarjev1.199 dolarjev
Podprti OSWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

Poleg stroškov programske opreme boste morali plačati za shranjevanje, tako kot pri CloudBerryju. Tu postane nezmožnost nakupovanja različnih storitev shranjevanja v oblaku še posebej omejujoča.

SkladiščenjeEnoletna naročninaDvoletna naročninaTriletna naročnina
250 GB24,92 USD / mesec20,79 USD / mesec18,03 USD / mesec
500 GB41,58 USD / mesec33,29 USD / mesec29,14 USD / mesec
1TB74,92 USD / mesec58,29 USD / mesec52,75 USD / mesec
2TB145,75 USD / mesec116,63 USD / mesec102,75 USD / mesec
5TB358,25 USD / mesec279,13 USD / mesec249,97 USD / mesec

Torej, v primerjavi z CloudBerry Backup, integriranim na primer z Amazonom S3, boste na koncu plačali nekaj več kot 50 USD na mesec za 1 TB prostora za shranjevanje v oblaku z Acronisom.

S storitvami, kot sta Amazon S3 in Azure, plačujete le tisto, kar uporabljate. Z Acronis Backup 12 morate plačati vse, kar je vnaprej, čeprav ga nikoli ne uporabljate.

Uporabniška izkušnja

Na splošno je uporabniška izkušnja Backup 12 intuitivna, močna in se dobro ujema z CloudBerry Backup. Skupaj z odlično podporo za platformo Backup 12 je velik razlog, da smo v tem krogu razvrstili storitev številka dve..

Acronis Backup 12 uporablja brskalno konzolo, ki temelji na brskalniku, vendar ga ne morete uporabljati samo iz katerega koli računalnika za upravljanje postopkov varnostnega kopiranja. Najprej morate na skrbniški računalnik namestiti aplikacijo za upravljanje strežnika.

Stranke lahko namestite tudi na druge delovne postaje, poleg strežnikov in mobilnih naprav. S tem boste lahko nastavili in spremljali postopke varnostnega kopiranja na vseh napravah, ki jih varnostno kopirate. To vključuje ustvarjanje slike trdega diska ali particije.

S konzole lahko preprosto nastavite razpored za varnostno kopiranje, nastavite možnosti šifriranja in izvedete druga dejanja.

Varnost

Acronis Backup 12 vam omogoča, da slike v oblaku pustite nešifrirane ali jih zaščitite z AES-128, AES-192 ali AES-256. Paleta izbire je lepa. Čeprav nikoli ne priporočamo, da za varnostno kopijo pustite nešifrirano stran strežnika, AES-128 še vedno ponuja veliko varnosti, manj zapleteno šifriranje pa pomeni hitrejše varnostne kopije.

Vsi varnostno kopirani podatki so šifrirani, preden zapustite stroj. Ko vklopite šifriranje za svojo napravo, boste morali vnesti geslo, ki ga boste poznali samo vi.

Namesto shranjevanja šifrirnega ključa ni možnosti Acronis. Čeprav priporočamo zasebno šifriranje v večini primerov, bi bilo lepo, če bi šli s šifriranjem na strani strežnika namesto na strani odjemalca. Razlog za to je, da s šifriranjem na strani stranke, če pozabite geslo, Acronis ne more obnoviti za vas.

Podpora

Acronis ima namensko stran za podporo z osnovnimi navodili za uporabo in podrobnejšo dokumentacijo. Stran je iskalna, da hitreje najde odgovore.

V meniju za podporo lahko najdete tudi video vadnice, uporabniške forume, posodobitve izdelkov in povezavo za pošiljanje povratnih informacij.

Če morate neposredno vzpostaviti stik z Acronisom, lahko to storite prek e-pošte, klepeta v živo ali telefona. Časi prenosa klepeta v živo in telefona so odlični, saj je to mesto Acronis Backup 12 kot zelo dobra rešitev za varnostno kopiranje v podjetju:

 • Klepet v živo: običajno manj kot dve minuti
 • E-pošta: Običajno manj kot tri dni
 • Telefon: Običajno manj kot dve minuti

3. Novosoft Handy Backup

Če iščete poenostavljeno varnostno kopijo, ki uporablja enak model integracije v oblaku kot CloudBerry, je Novosoft Handy Backup najboljše, kar smo videli. Čeprav ne vsebuje skoraj toliko funkcij kot naša najboljša programska oprema za varnostno kopiranje, ki temelji na sliki, bodo nekateri uporabniki cenili podrejen pristop.

Handy Backup podpira varnostno kopiranje pri več partnerjih za shranjevanje v oblaku: Amazon S3, Google Drive, Yandex.Disk, Dropbox, OneDrive in Backblaze. Možnosti so skoraj tako široke kot tiste, ki so na voljo pri CloudBerryju, vendar z opaznimi odsotnostmi, kot sta Azure in Google Cloud.

Cenitev

Tako kot CloudBerry Varnostno kopiranje tudi Novosoft izdeluje namizje licenco (Handy Backup Standard), ki ne podpira varnostne kopije na podlagi slik (opomba: tudi ta ne podpira varnostne kopije v oblaku). Za to boste morali kupiti Handy Backup Professional ali dražjo licenco.

Handy Backup stane 99 USD za profesionalni paket (ki varnostno kopira računalnik in strežnik Windows) ali 249 $ za paket “majhni strežnik”, ki lahko izvaja varnostne kopije na podlagi slik v računalniku Windows, Windows Server, MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Oracle , Hyper-V, VirtualBox in VMware.

Licence so trajne, zato so to samo enkratni stroški. Ne pozabite pa na stroške shranjevanja in uporabe, ki nastanejo ne glede na shranjevanje v oblaku, s katerim združite Handy Backup.

Uporabniška izkušnja

Po zagonu namizni program Handy Backup zažene preprost čarovnik, ki vas vodi skozi postopek varnostne kopije, obnovitve in sinhronizacije..

Pod zaglavjem “kaj narediti varnostno kopijo” preprosto izberite “klon diska” in nato “sliko diska.” Izbrali boste lahko celoten pogon ali particijo.

Nato boste morali izbrati in konfigurirati integracijo pomnilnika v oblaku. Tako kot pri CloudBerryju morate tudi s pomočjo katere koli rešitve uporabiti ključe.

Nato vas bo Handy Backup vodil skozi nekaj drugih korakov, kot so nastavitev vrste varnostne kopije (polna, inkrementalna, diferencialna), razpored varnostnih kopij in stiskanje datotek, da zmanjšate potrebe po prostoru za shranjevanje.

Temeljna konzola v bistvu pomeni seznam opravil, ki ste jih načrtovali, in orodno vrstico na vrhu za izvajanje postopka in ustvarjanje novih.

Varnost

Tako kot pri CloudBerry Backup bodo tudi vaši podatki šifrirani na strani strežnika s pomočjo šifrirnega protokola storitve za shranjevanje v oblaku, s katero se integrirate.

Ena od prednosti priročnega varnostnega kopiranja je, da niste popolnoma odvisni od možnosti šifriranja integracije varnostnih kopij v oblaku. Med nastavitvijo varnostnih kopij lahko izberete, da bo Handy Backup podatke šifriral s pomočjo AES-128.

Šifriranje se izvede na strani odjemalca, preden podatke pošljete v oblak. To je lepa funkcija, če boste nalagali podatke v storitev za shranjevanje, ki ne ponuja šifriranja na strani odjemalca ali celo strežnika, kot je BackBlaze B2.

Podpora

Stran za podporo Handy Backup vsebuje uporabniški priročnik, pogosta vprašanja in bela ozadja, vendar viri niso niti približno tako globoki, kot jih dobite pri CloudBerry Laps ali Acronis. Poleg tega Novosoft na portalu ni sodeloval nobenih uporabniških forumov.

Če ne najdete tistega, kar iščete, lahko brezplačno pošljete tehnično podporo. Vendar se odzivni časi gibljejo od enega do treh delovnih dni in ni možnosti za prednostno podporo.

Vendar ima storitev ročaj Skype, NovosoftHelp in telefonsko številko za podporo.

4. Acronis True Image

Za potrošnike, ki iščejo popolno varnostno kopiranje na namizju, je Acronis True Image najboljša rešitev za varnostno kopiranje na domu, saj premaga EaseUS Todo, Paragon Backup & Obnova in retrospektiva.

Ena od stvari, ki so pri True Image všeč, je, da ima enake poslovne zmogljivosti kot delovna postaja Acronis Backup 12, vendar je za večino potrošnikov dovolj preprosta. Obstajajo nekatere funkcije, ki niso povezane z True Image, ki se izvajajo z varnostno kopijo 12. Vendar večina teh, kot so upravljanje skupin, oddaljene namestitve in obnove, ne bo zanimala večine domačih uporabnikov.

V programu True Image so na voljo še druge funkcije, ki jih nimate z Varnostno kopijo 12. To vključuje varnostno kopiranje v družabnih medijih in varnostno kopijo mobilnih naprav (ne na sliki) v lokalnem pomnilniku.

Še ena prednost programa Acronis True Image pred delovno postajo Backup 12: stroški.

Cenitev

Acronis True Image lahko kupite kot enkratno ceno ali letno naročnino. Enkratna naročnina pa omogoča le varnostno kopiranje lokalno in ne vključuje varnostnih kopij v družabnih medijih.

Večina uporabnikov bo verjetno raje opcijo v oblaku, čeprav lahko lokalno vožnjo varnostno kopirate v storitev varnostnega kopiranja v oblaku, kot je IDrive, in tako shrani svojo slikovno datoteko.

Bistveni načrtPlus načrtPremium načrt
Vrsta licenceVečnoEno letoEno leto
Cena39,99 USD31,99 USD79,99 USD
Shramba v oblakunoben50 GB vključeno1TB je vključen

Premium ima še nekaj dodatnih prednosti pred Plusom, kot so zaščita pred ransomware, potrjevanje datotek in elektronski podpis.

S Plus in Premium lahko dodate shrambo v oblaku z dodatnimi stroški približno 40 USD na terabajt na leto.

Uporabniška izkušnja

Prava slika se izvaja prek čistega, intuitivnega vmesnika. Če želite začeti varnostno kopiranje, morate samo izbrati vir in cilj in klikniti gumb »backup now«.

Tako lahko na primer izberete svoj računalnik in oblak Acronis, kot je na zgornjem posnetku zaslona. Tako boste ustvarili sliko celotnega trdega diska. Lahko pa izvor spremenite na določeno particijo. Za varnostno kopiranje lahko izberete tudi posamezne datoteke ali mape.

Ko kliknete varnostno kopijo, lahko izklopite True Image in postopek se bo dokončal v ozadju. To lahko naredite enkratno ali nastavite ustaljen urnik.

Varnost

Ko nastavite varnostno kopiranje slik, imate na voljo nastavitev šifriranja na strani odjemalca.

Ta raven šifriranja je zasebna, zato če pozabite geslo, Acronis ne bo mogel, da ga pridobi. Če ne nastavite gesla, so shranjeni podatki še vedno šifrirani na strani strežnika z uporabo AES-256.

Uporabniki True Image Premium prejmejo dva dodatna varnostna bonusa:

 • Acronis Active Protection: zaščita samo proti Windows proti ransomware
 • Acronis Notar: zagotovite pristnost varnostne kopije po posameznih tehnologijah s tehnologijo blockchain

Podpora

True Image vam omogoča dostop do enakih neposrednih komunikacijskih linij kot Backup 12: telefon, e-pošta in klepet v živo.

Portal za podporo Acronis vsebuje bazo znanja, dokumentacijo in uporabniške forume. Portal je namenjen vsem izdelkom Acronis, vendar je iskanje materiala, ki je značilno za True Image, dovolj preprosto, ker lahko uporabite funkcijo iskanja. Obstaja tudi namensko spletno mesto za pomoč True Image z iskanjem.

5. EaseUS Todo Backup

EaseUS Todo Backup omogoča varnostno kopiranje slik za domače računalnike. Dejstvo, da ponuja brezplačno izdajo, Todo Backup Free, je del razloga, da se uvršča med naše najljubše varnostne kopije na podlagi slik. To in res je dobro.

Če želite shraniti svojo sliko v oblak, boste morali uporabiti mapo za sinhronizacijo za shranjevanje v oblaku ali nastaviti varnostno kopijo rešitve v oblaku (tj. IDrive, CrashPlan) za varnostno kopiranje slikovne datoteke. Če pa že plačujete za shranjevanje ali varnostno kopijo v oblaku in ne želite plačevati tudi programske opreme za varnostno kopiranje, ki temelji na sliki, je orodje EaseUS enako dobro, kot boste dobili brezplačno.

To je tudi lep način, da svojo storitev shranjevanja v oblaku spremenite v varnostno kopijo, kar orodja, kot so Google Drive, Sync.com, Dropbox in podobne storitve, niso odlična. Oglejte si naš članek o varnostnem kopiranju v primerjavi s shranjevanjem.

EaseUS izdeluje tudi dve plačani različici namiznih računalnikov: domačo različico z imenom Todo Backup Home in pisarniško različico z imenom ToDo Backup Workstation. Plačljive različice omogočajo hitrejše varnostno kopiranje, varnostno kopiranje na podlagi dogodkov in tehnično podporo.

Cenitev

Plačljive različice Todo Backupa prihajajo enkratno v višini 17,40 USD za “domačo” izdajo ali 39 USD za paket delovnih postaj. Rezervna različica programske opreme, ki je samo za varnostno kopijo, je brezplačna.

Velja poudariti, da EaseUS omogoča tudi orodja za varnostno kopiranje strežnikov, ki omogočajo varnostno kopiranje na podlagi slik. Vendar nismo ugotovili, da so se ti dobro odrezali z drugimi varnostnimi kopijami strežnikov, ki temeljijo na slikovnih slikah, glede na stroške in težave, da bi morali delati shrambo v oblaku, da bi delovali.

Priporočamo tudi, da če iščete rešitev za pisarniško delovno postajo, ki ne vključuje varnostne kopije strežnika, namesto z Todo Backup Workstation pojdite z delovno postajo Acronis Backup 12..

Uporabniška izkušnja

Todo Backup Free in Home uporabljata isto namizno aplikacijo.

Nastavitev varnostne kopije je enostavna: preprosto odprite aplikacijo in na vrhu vmesnika kliknite gumb »backup disk / partition«. Odprlo se bo zaslon, na katerem lahko izberete svoj pogon ali particijo in cilj za varnostno kopijo slike.

Ko izberete cilj, lahko izberete lokacijo na trdem disku ali zunanji pogon. Če želite kopijo shraniti v storitev za shranjevanje v oblaku, samo izberite mapo za sinhronizacijo za to storitev.

Obstaja tudi možnost nastavitve rezervnega razporeda, če želite, da se slikanje ponavljajoče opravilo.

Varnost

Med postopkom nastavitve varnostne kopije pogona lahko nastavite geslo za šifriranje. Izberite to možnost in EaseUS bo šifriral vašo slikovno datoteko s protokolom AES-256. To je super, če končate shranjevanje varnostne kopije v shranjevalnih rešitvah v oblaku z nekoliko lažjo varnostjo, kot je Dropbox.

Podpora

EaseUS vzdržuje center znanja za varnostno kopiranje ToDo, vendar je precej plitv. Trenutno vsebuje približno ducat člankov, ki zajemajo splošna vprašanja in postopke. Za neposredno podporo vam brezplačen dodatek nima sreče. Če pa ste plačali licenco, se lahko v živo pogovarjate s podpornim osebjem.

Podpora je vsekakor osupljiva slabost tega izdelka. Na srečo je uporaba precej preprosta.

Končne misli

Iskanje prave varnostne kopije na podlagi slike bo v veliki meri odvisno od vaših potreb. Če ste sistemski skrbnik, ki upravlja kritično proizvodno okolje, verjetno iščete varnostno kopijo strežnika, prilagodljivost, nizke stroške in veliko podporo. V te namene CloudBerry Backup pusti svoje najbližje tekmece daleč na sekundo, v najboljšem primeru.

Možnost izbiranja med več kot dvajsetimi različnimi možnostmi za shranjevanje v oblaku, vključno z Amazon S3, Azure in Google Cloud, je nekaj, kar drugi naši priljubljeni preprosto ne morejo storiti. Podjetje Acronis Backup 12 vas ob izjemni uporabniški izkušnji prisili, da se zanašate na svoje dragoceno shranjevanje v oblaku. Handy Backup vam omogoča izbiro storitve za shranjevanje v oblaku, vendar nima veliko odprtih možnosti.

Pri varnostnem kopiranju na podlagi slike doma je zgodba nekoliko drugačna. CloudBerry Backup ima varnostno kopijo na delovni postaji, vendar ne podpira slikanja. Nakup licence za Windows Server za 119 USD samo za varnostno kopiranje namizja je težko pogoltniti.

Torej, za varnostno kopiranje na podlagi slik potrošnikov je Acronis TrueImage na vrhu našega seznama. Cena je veliko boljša od tiste, ki jo dobite z delovno postajo Acronis Backup 12, orodje pa je enako uporabniku prijazno.

Če pa ne želite plačevati programske opreme in želite samo orodje za varnostno kopiranje na podlagi slik, ki ga lahko uporabljate z obstoječo naročnino za shranjevanje v oblaku ali naročnino na varnostno kopijo, je Todo Backup Free najboljše orodje, ki ga boste našli..

Seveda vedno radi upoštevamo izkušnje drugih. V spodnjih komentarjih nas obvestite o svojih najljubših v prostoru za varnostno kopiranje na podlagi slik. Hvala za branje!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map