Najboljša programska oprema za snemanje zaslona

Programska oprema za snemanje zaslona vam omogoča, da posnamete svoj monitor in ga delite s svetom. Naj gre za tok igre, predstavitev za pisarno ali video predavanje za študente, programska oprema za snemanje zaslona je najpomembnejša v tem, kako zdaj delimo informacije.


Vendar pa vsi deli niso ustvarjeni enako. Nekateri imajo grde vodne žige ali pomanjkanje možnosti za izvoz. Tu smo na Cloudwards.net pogledali najboljšo programsko opremo za snemanje zaslona, ​​da bi ugotovili, kateri paket porabi največ energije, za najnižjo ceno, hkrati pa je enostaven za uporabo.

Preberite si naša priporočila in zakaj smo jih izbrali. Če so še vedno slike, ki jih iščete, preberite naš del o najboljši programski opremi za zajem zaslona.

Kaj naredi programsko opremo za snemanje zaslona?

Obstaja noro število možnosti snemanja zaslona, ​​od freewareja do donacijskega programa do crapwarea in vsega vmes. Pletenje skozi vse to je lahko opravilo, saj je programska oprema mišljena za opravljanje ene naloge, pogosto pa tudi za številne druge.

To je tisto, kar smo najprej pogledali, da je programska oprema lahko samostojna brez dodatnih funkcij. Na primer, mnogi dodajo video urejevalnike, ki so v najboljšem primeru nerodni, vmesniki pa so podobni MS Paint več kot Premiere. Čeprav vam bomo na tem seznamu dali nekaj možnosti, ki vključujejo urejevalnike videov, lahko vsak od njih deluje na svoj način.

Nato smo si ogledali ceno. Glede na to, da so pogosto le še eno orodje, ne bi smeli imeti preveč zajetne cene, zlasti za funkcije, ki niso idealne. Ogledali smo si programsko opremo, ki je imela brezplačno različico ali je bila zelo poceni, in poskušala preskočiti možnosti z odvečno količino paketne programske opreme.

Medtem ko urejevalci videov niso dodali veliko rezultatov, smo si ogledali vključene funkcije z vsako programsko opremo. V glavnem so bile funkcije, ki so pomagale med snemanjem in ne v postu. Na primer, možnost dodajanja prekrivanj ali snemanja slike v sliko se je med naše preudarke uvrstila visoko.

Nazadnje smo si ogledali uporabnost. Pomembna je bila zmožnost odpiranja programske opreme in hitrega snemanja, saj ni bilo potrebno obsežne nastavitve, da bi dobili želeni videz. Morda boste morali poglobiti, da sprostite polno moč, vendar je uporabnost baze še vedno preprosta.

Camtasia

Camtasia je najdražji del programske opreme na tem seznamu, vendar je tudi najboljši. To je ena redkih primerov, ko je komplet urejevalnika video posnetkov precej dober, kar vam omogoča, da zajamete več posnetkov zvoka in videa ter jih združite na eno mesto.

Njegova implementacija tako dobro deluje v tem, da so deli urejevalnika video posnetkov in zaslonski deli zaslona na različnih mestih. Ko preidete v način snemanja na zaslonu, urejevalnik izgine, tako da okna ne žonglirate.

Izberete lahko, da posnamete celoten zaslon ali samo določeno okno. Ta majhna funkcija je zelo uporabna. Vzemimo za primer vzgojitelja, ki mora posneti zaslon za predavanje. Lahko bi zajeli del svojega zaslona, ​​medtem ko so imeli na drugem delu zapiske lekcije.

To je verjetno verjeten scenarij, saj če upoštevamo, da Camtasia omogoča, da PowerPoint predstavitve izpustite neposredno v programsko opremo. Izberete želene diapozitive in jih uvozite, nato pa lahko po vrhu obložite spletno kamero ali kateri koli drug medij.

V program Camtasia je na voljo veliko funkcij, vključno s pripisi, snemanjem s tipkami in miško ter prikazom 4K-video. Programska oprema je draga, vendar je priložena vsemu, kar potrebujete za posnetek od snemanja do izvoza.

TinyTake

TinyTake je cenejši in bolj odvzet od Camtazije, vendar kljub temu ponuja veliko funkcij. Osnovna aplikacija je povsem brezplačna, vendar samo za osebno uporabo. Za katero koli komercialno podjetje boste morali kupiti naročnino.

Na začetku nismo bili ljubitelji tega modela, saj TinyTake omejuje čas snemanja zaslona. Vendar načrti delujejo zelo dobro in imajo dodatne funkcije, kot je shramba v oblaku, da posladkamo pot (čeprav nič v ligi naših najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku).

Ta programska oprema je najbolj primerna za tiste, ki potrebujejo nekaj hitrega brez preveč časa ali truda. Camtasia je veliko močnejša, vendar je potrebno tudi nekaj časa za učenje. Takšnega tukaj ne gre. Vmesnik je mrtvo preprost, kar vodi do omejene količine možnosti, a veliko manj zmede.

TinyTake se zaradi omejenih možnosti in kaps za snemanje ujema s tistimi, ki morajo posneti veliko majhnih videov. Za razliko od Camtazije, kjer bi nekdo lahko posnel štiriurni tutorial, se TinyTake osredotoča na snemanje koščkov velikosti ugriza, kar je, če upoštevamo, pomeni, da je ime zelo primerno.

Pojdi igrat

GoPlay se nahaja med prvima dvema izbirama, ko gre za cenovno strukturo in lastnosti. Ta programska oprema za snemanje zaslona se v glavnem osredotoča na igranje iger, vendar jo lahko uporabljate s katero koli aplikacijo. Podpira vse 3D / OpenGL igre, pa tudi mobilne naslove, zato morate biti pokriti.

Med snemanjem pa ni toliko funkcij. Še vedno lahko izberete območje zaslona in posnamete spletno kamero, vendar GoPlay ne vključuje funkcij, kot sta snemanje s tipkami in obvestila.

Kar dobite, je popolno zajemanje 4K pri 60 sličicah na sekundo. Za igralce, ki ujamejo svoj igralni igri, je to ogromno, saj YouTube zdaj navidezno omogoča vsebino 4K60p. Ko končate urejanje, lahko naložite tudi neposredno na YouTube, namesto da izvozite in skozi postopek ločeno.

Tukaj vključen urejevalnik je na seznamu najbolje videti, vendar ne tako močan kot Camtasia. Dodate lahko filtre, prehode in celo manipulirate s hitrostjo, ki so vse impresivne lastnosti, ne pa tisti, ki bistveno vplivajo. Večina tega, kar ureja ta urejevalnik, je sestaviti posnetke in zaradi tega ni mogoče storiti krivde.

GoPlay ponuja brezplačno različico programske opreme, vendar s strogimi omejitvami. Naenkrat lahko z vodnim žigom posnamete do 10 minut, pri 720p. Celotna različica je manj kot 100 dolarjev za življenjsko licenco in še cenejša, če se odločite za letni načrt, zato je smiselno, da za to ugriznete kroglo.

XSplit

XSplit je še en del programske opreme, namenjen igralcem igralcev, zmogljiva aplikacija za snemanje zaslona, ​​ki uporablja daleč zunaj svoje ciljne publike. Veliko bolj je osredotočen na produkcijsko stran postopka in ne na stran za urejanje, zato priporočamo zunanji urejevalnik, čeprav ni potreben.

Vgrajena je predvsem za združevanje ločenih sponk. Obstaja možnost nalaganja neposredno na YouTube ali družabna omrežja, vendar ne boste našli prožnosti drugih programov na tem seznamu.

To pa res ni problem, ker vam XSplit omogoča, da to storite veliko prej. Preprost vmesnik za plastenje vam omogoča, da v okvir posnamete sloje, zajem spletnih kamer in več. Obstaja celo možnost odstranjevanja ozadij zelenega zaslona s spletne kamere.

Še več, če programsko opremo kombinirate s vtičniki. Trgovina z vtičniki XSplit vam omogoča, da vmesnik prilagodite svojim potrebam in dodate nove elemente prizora, kolikor jih potrebujete. Na primer, Twitch strežniki lahko dodajo pojavno okno za donacijo po meri ali seznam seznamov naročnikov. Tu je ogromno možnosti in se nenehno posodablja, tako da imate vedno nekaj novega, da preizkusite.  

XSplit se usmeri k igralcem, vendar je to kompetentna programska oprema tudi na drugih področjih. Popolnoma je predstavljen na sprednjem delu in manjka na zadnjem delu. Čeprav je včasih bolje, da sceno posnamete vnaprej, namesto da jo poskušate sestaviti kasneje.

OBJAVA

OBS ali Open Broadcast Software drži svoje ime. To je brezplačna programska oprema za snemanje z odprtokodnim zaslonom s številnimi možnostmi in številnimi vtičniki za zagon.

Podobno je kot XSplit minus urejevalnik video posnetkov in eleganten vmesnik. Imate enake možnosti za izdelavo svoje scene. Obstajajo možnosti za postavitev spletne kamere, dodajanje statičnih prekriv in zajem samo izbranih področij zaslona.

Ni urejevalnika videov, vendar je to zato, ker ga res ne potrebujete. Kot pove že ime, je ta programska oprema osredotočena na oddajanje, kar pomeni, da lahko na hitrih tipkah nastavite spremembe prizorišča, če želite urejati na kraju samem.

To je znano kot “studijski način” in omogoča predogled do osem virov hkrati in po potrebi preklapljate med njimi. Prenosi v živo, ki potrebujejo na primer kamero in zaslon, lahko izkoristijo sistem OBS, da to dosežejo.

Ni vam treba uporabljati samo za oddajanje. Enostavno snemanje na zaslonu je središče OBS-a in to dosega, ne da bi v obraz vrgli preveč možnosti. To je tudi popolnoma brezplačno, zato je najbolje, da ga prenesete in preizkusite sami.

Zaključek

Programska oprema za snemanje zaslona je pogosto zasuta s plapolami, ki je neučinkovita pri opravljanju ene naloge, ki ji je skrit urejevalnik ali ki jo je zlomil. Ti kosi programske opreme presegajo ta trend, se prilegajo funkcionalnim urejevalnikom, intuitivnim vmesnikom in številnim funkcijam, s katerimi lahko posnamete zapis od izvoza.

Kateri del programske opreme ste prenesli? Imate kakšne možnosti, ki smo jih zamudili? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map