monday.com proti Wrike: Dva bitka za velika imena leta 2020

Za nami je veliko tekmovanje. Dva najljubša orodja za vodenje projektov, ki sta bila ves čas v rokah, se bosta med seboj spopadala. Nimamo pojma, kdo bo prišel na vrh, vendar bi to moralo biti zabavno. Namestite se za monday.com proti Wrike.


Monday.com, o katerem si lahko preberete v našem pregledu monday.com, se izkaže, da gre za uporabnost, kot tudi za vsa druga področja. Wrike je močan glede funkcij in varnosti ter odlično orodje za podjetja, ki se resno ukvarjajo s projektnim upravljanjem. Preberite naš pregled Wrike za več podrobnosti.

monday.com je prevzel naš najnovejši članek o najboljši programski opremi za upravljanje projektov in s prestola udaril nekdanjega prvaka Wrikea. Wrike nam gre dobro v člankih, kot sta Wrike vs. Asana, zato bo morda presenetil.

Nastavitev boja: monday.com proti Wrike

Kot ponavadi z glavo, bomo primerjali borce v štirih krogih, osredotočene na ključna področja. Najboljši v vsakem krogu jemlje točko. Ne glede na to, katera platforma ima na koncu največ točk, zmaga. V primeru neodločenega izida, bomo izbrali zmagovalca, ki bo zmagal na svojih krogih po največjih maržah.

Najprej si bomo ogledali funkcije in primerjali, kaj lahko platforme storijo za vas. Nato bomo prešli na ceno in videli, kaj bo vplivalo na vašo denarnico. V krogu »enostavne uporabe« bomo videli, katera platforma je bolj uporabniku prijazna in vam omogoča, da jo uporabljate z minimalno mero. Na koncu si bomo ogledali pod pokrovom in videli, katera ima najboljše varnostne in zasebne funkcije.

Če vas skrbi, da boste varni v spletu, preberite pet stvari, ki jih morate vedeti o članku o kibernetski kriminaliteti, če želite uporabiti nasvete.

Zdaj pa zazvonimo in začnite prvi krog.

1

Lastnosti

Funkcije so najpomembnejše področje, saj določajo, kaj programska oprema naredi za vas. Podrobnosti o tem bodo ključne za koristi, ki jih lahko prinese vašemu podjetju. Orodja za upravljanje projektov temeljijo na upravljanju nalog, vendar se njegove posebnosti lahko razlikujejo.

Poleg funkcij, kot so podvrste in odvisnosti, si lahko projekte ogledamo na različne načine. Uporabna so tudi komunikacijska orodja, avtomatizacija in izmenjava datotek. Nenavadne lastnosti bodo dobro ocenjene. Za dober primer si oglejte naš pregled Airtable.

Najprej si oglejmo nabor funkcij monday.com.

monday.com

Projekti monday.com so sestavljeni iz desk, skupin elementov, imenovanih impulzi, in posameznih elementov, ki ponavadi predstavljajo naloge. Nima podvladanja ali upravljanja odvisnosti, vendar trdi, da je namerna izbira za poenostavitev stvari.

Čeprav teh primanjkuje, vam omogoča prilagajanje elementov, ki omogočajo, da sestavljajo bite podatkov. V mnogih orodjih so predmeti določeni, vendar monday.com omogoča, da v razlog dodate, kar želite, in ga lahko nastavite na različne načine. Ima tudi veliko predlog, ki vam dajo ideje o tem, kaj lahko storite z njim.

Plošče se lahko podvojijo, tako da, če nastavite eno tako, kot želite, jo lahko uporabite kot predlogo in prihranite, da boste morali ponovno nastaviti stvari za podobne projekte.

monday.com ponuja veliko načinov za ogled projektov. Obstaja preprost pogled kanbanov, poleg časovne premice, koledarja in pogledov na zemljevid, ki imajo vse svoje namene. Na voljo je tudi časovno sledenje.

ponedeljek-integracije

Veliko je integracij, vključno z Zapierjem, ki vam omogoča dostop do podatkov v številnih drugih aplikacijah in storitvah. Na voljo so tudi Trello, Dropbox in Slack. Delovni prostor lahko prilagodite s svojo glavo, da se bo vaša ekipa počutila kot doma.

Prostor za shranjevanje je v osnovnem načrtu monday.com 5 GB, vendar na višjih stopnjah postane neomejen. Omejitev velikosti datoteke 500 MB je bolj restriktivna od Wrikejeve in lahko povzroči težave. V tem primeru si oglejte članek o najboljši spletni shrambi za ekipe.

monday.com ima tudi mobilne aplikacije za Android in iOS, tako da lahko do svojih projektov dostopate kjer koli.

Wrike

Wrike ima na voljo številne funkcije, ki vam ponujajo različne načine upravljanja projektov. Ni veliko, česar ne počne, zato je odlična izbira, če iščete nekaj celovitega.

Ima upravljanje odvisnosti in podvpraševanja, tako da, če želite, da orodje pomaga odkriti ozka grla pri vaših projektih in načrtovati okoli njih, je Wrike boljša izbira kot monday.com.

wrike-koledar

Dobite različne uporabne poglede – tok, pogled v koledarju in preglednice -, ki vam nudi veliko možnosti. Vključeno je časovno sledenje. Obstaja tudi Ganttov pogled, kar je dober način, da vidite, kako se vse skupaj ujema.

Če vas zanima platforma, ki temelji na Ganttovi tabeli, si oglejte naš TeamGantt pregled.

Ko gre za prostor za shranjevanje, dobite 2 GB osnovnega načrta, kar se poveča na več kot 100 GB pri dražjih načrtih. To ni toliko, kot dobite pri monday.com, vendar je omejitev velikosti posamezne datoteke 4 GB veliko bolj radodarna in bi vam morala omogočiti skupno rabo vseh, razen največjih .iso in video datotek. Za tiste si oglejte članek o najboljšem oblaku za shranjevanje velikih datotek.

Wrikeova zaščitna funkcija omogoča komentiranje posameznih datotek, tudi v videoposnetkih, zato je dobra izbira, če delate z njimi. V tem primeru si oglejte tudi našo najboljšo programsko opremo za urejanje videov in najboljše shranjevanje v oblaku za video članke.

wrike-integracije

Wrike tudi ni dovolj k integracijam, med katerimi so Slack, Microsoft Outlook in Adobe Creative Cloud med številnimi možnostmi. Deluje tudi z Zapierjem, saj vam omogoča povezovanje s podatki v še širši izbiri aplikacij.

Tako kot monday.com ima tudi Wrike mobilne aplikacije za Android in iOS, vendar ponuja tudi namizne aplikacije za Windows in macOS, kar pomeni, da ga lahko poleg brskalnika uporabljate tudi na večini naprav.

Okrogla ena misel

Tega je treba poklicati, saj imata oba tekmeca odlične funkcije. Wrikeove podvrste in odvisnosti pa zmagajo. Njegova večja omejitev priloge omogoča tudi večjo uporabnost za skupno rabo datotek, tudi če so vaše datoteke velike.

monday.com je dober pri upravljanju nalog in vam omogoča, da ga prilagodite svojim potrebam, Wrike pa zmaga v raznolikosti in globini funkcij, zato vzame prvo kri.

Če iščete drugo močno platformo na tem področju, poskusite Mavenlink, poslovno usmerjeno orodje z urejenimi računovodskimi funkcijami, o katerem lahko preberete v našem pregledu Mavenlink.

Krog: Značilnosti točka za Wrike

2

Cena

Naslednje si ogledamo stroške. To vam bo pomembno iz očitnih razlogov. Želite porabiti čim manj, da pridobite potrebne funkcije. To ne pomeni, da je najcenejša možnost najboljša. Preberite naš najslabši brezplačni članek VPN za primere tega.

Če želite dobiti predstavo o tem, katera orodja za upravljanje projektov vam lahko prihranijo, si oglejte naš pregled ProWorkflow in si oglejte orodje s kalkulatorjem donosnosti naložbe, ki vam bo pomagal ugotoviti.

monday.com

Cene monday.com so hkrati za skupine petih uporabnikov. Zaradi tega vas je zelo koristno, če vas je pet, a ni tako dobro, če jih je manj. Vendar to ni drago in ne vidimo, da bi veliko velikih organizacij odložilo ceno.

Žal mu primanjkuje prostega nivoja, ima pa 14-dnevno preskusno različico, brez kartice, da boste videli, ali je to za vas. Njegova časovnica in koledar postaneta na voljo v standardnem načrtu, s shemami, formulami in časovnim sledenjem, ki se prikazujejo na ravni Pro. Če želite izvedeti o drugi platformi, ki dobro spremlja čas, vendar ni tako dobra pri upravljanju nalog, si oglejte naš pregled FunctionFox.

Številne varnostne funkcije monday.com zahtevajo naročnino na podjetje, vendar tudi osnovni načrt vključuje dvofaktorsko overjanje.

Izobraževalcem, neprofitnim in nevladnim organizacijam ponuja tudi popuste, zato se obrnite nanj za podrobnosti, če spadate pod katerega koli od teh pasic. Preberite tudi naš Basecamp pregled, ker je brezplačen za učitelje in poceni za velike ekipe.

Wrike

Tako kot monday.com tudi Wrike od načrta do načrta uvrsti številne svoje glavne značilnosti, zato boste morali pri izbiri nivoja natančno preučiti, kaj je na voljo. Z brezplačno preizkusno različico lahko preizkusite naprednejše funkcije.

Ima brezplačen nivo, kar je dobro za majhne ekipe. Načrtni plačani načrt znaša 9,80 dolarja na uporabnika na mesec, cene pa se po tem stalno povečujejo. Načrt podjetja ni poceni, vendar boste, če ga izberete, dobili celoten nabor varnostnih funkcij. Na svojih višjih načrtih se odklene več možnosti za integracijo z drugimi platformami.

Podtaksi in grafikoni Gantta zahtevajo plačni načrt in koledarje, ki se odklepajo na poslovni ravni, zato je brezplačni načrt precej omejen. To je dober način, da se navadite na platformo.

Okrogla dva razmišljanja

Obe storitvi na svojih višjih načrtih ponujata različne glavne funkcije, zato se splača natančno preučiti, katere funkcije potrebujete, ko se odločite, na katero se boste prijavili. Uporaba brezplačnih preskusov za preizkušanje vsega je dobra ideja.

monday.com je cenejši, vendar nima brezplačnega načrta. Glede na to njegov provizor ni več kot najcenejši plačani razred Wrike-a, na podlagi naših raziskav pa načrt podjetja Wrike Enterprise stane več kot dvakrat v ponedeljek.com, čeprav se Enterprise cena lahko dogovori z Wrikeom.

Ta krog dajemo monday.com. Wrikeov brezplačni nivo je velik plus, vendar pa je od ponedeljka dva ali trikrat cenejši na zgornjih načrtih odtehtati. Zaradi tega je vsaka po dveh krogih ena po ena.

Krog: Cenovna cena za ponedeljek

3

Enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe je naslednja. To področje je ključno, saj ne želite porabiti časa za učenje orodja ali za usposabljanje novih uporabnikov. Orodje z dobro oblikovanim vmesnikom lahko pomaga uporabnikom, da ne delajo težav, in vašemu timu omogoči, da porabi čim več časa za dokončanje stvari. Prav tako poveča kupnino za uporabnike in ljudi naredi bolj pripravljene za sodelovanje s platformo.

To je najmočnejše območje v ponedeljek.com in najšibkejši Wrike, tako da čeprav ne bomo rekli, da je vnaprej sklenjen, upamo, da se v tem krogu nihče ne bo poškodoval. Wrike je videti nervozen.

monday.com

monday.com olajša prijavo in začetek. Na voljo je hiter vprašalnik in možnost, da izberete eno od svojih predlog. Obstaja veliko animiranih navodil, ki vas vodijo, kaj storiti.

ponedeljek-dobrodošli

monday.com ima kakovostno zasnovo, zaradi katere je nenehno zadovoljstvo. Oblikovalci so razmislili o vsakem gumbu in upravljanju, s pomočjo subtilnih vizualnih dotikov, da bi predstavili, kaj počnejo in kaj lahko uporabnik pričakuje, da se bo zgodilo po vsaki interakciji.

To je orodje, zaradi katerega se vse počuti naravno, in to samo zato, ker toliko programske opreme naredi take stvari napačne, da se zavedaš, kako posebna je. Odlična je izbira, če ste zaskrbljeni, če vaša ekipa ne želi preseliti svojega dela na spletu. Prav nič ne odvrača ljudi.

ponedeljek

Je krepka in jasna, z barvo pa dobro definira funkcijo in deli zaslon. Obstaja tudi več predlog, z nasveti, katero uporabiti. Obstaja tudi veliko animacije in pojavnega besedila, ki vam razloži vse.

Podpora, če jo potrebujete, je hitra in v tem primeru je veliko materiala za pomoč, če se zataknete. Obstaja veliko orodij, ki se z njim primerjajo zaradi enostavnosti uporabe, toda za tisto, ki se približa, si oglejte naš pregled Asana in priročnik za začetnike Asane za pomoč pri njegovi uporabi..

Wrike

Wrike se začne dobro, s preprostim postopkom prijave, ki članom skupine po e-pošti omogoča, da se vam pridružijo na platformi.

predloge-wrike-predloge

Tako kot monday.com, obstaja več predlog, ki vam bodo pomagale začeti, in jih je vredno brskati, če želite obesiti platformo.

Tudi upravljanje odvisnosti je enostavno delo. monday.com nima te funkcije, vendar le malo orodij omogoča enostavnejšo uporabo kot Wrike.

wrike-odvisnosti

Wrikeov vmesnik ni tako dober kot monday.com. Predstavlja veliko možnosti, vendar je potreben čas, da vse ugotovimo. Navigacija vas včasih zmede, kaj storiti naprej.

Wrike ni nič hudega, toda monday.com je na tem področju izjemen. Na strani je Wrike odlična podpora, in če se zataknete, bo storil vse, kar vam bo pomagalo, da se vrnete na sled.

Okrogle tri misli

V svojem pregledu smo bili navdušeni nad uporabnostjo monday.com in nismo spremenili svojega mnenja. To je eden izmed najbolj prijetnih programskih izdelkov, ki je v uporabi, zato je še en kilometer, s čimer je prijetno delati.

Wrike je trdno, profesionalno orodje, vendar mu manjka stopala, da bi lahko vplival tukaj. Uporabniki bodo verjetno na začetku naleteli na težave. To je delno posledica naprednega nabora funkcij in obsega pogledov, vendar bo še vedno potrpežljivo kot monday.com.

Ta krog je nedvomno zmaga za monday.com, Wrike pa je na vrveh, zvon pa je zazvonil tik pred časom. Vseeno bi morale biti stvari bližje zadnjem krogu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za monday.com

4

Varnost & Zasebnost

Pri spletni varnosti ne morete biti previdni. Varovanje pred kibernetsko kriminaliteto je pomembno pri delu na spletu, zato bomo pogledali, kaj počne vsaka platforma, da naslednjič prepreči vaše podatke iz napačnih rok. Wrike je v naših ocenah obdržal to kategorijo, vendar sta obe platformi močni, zato bo primerjava le-teh zanimiva.

monday.com

Z močno šifriranjem – TLS v1.2 za podatke v tranzitu in AES 256-bitni za shranjevanje – ste lahko prepričani, da je vaše delo skrito pred radovednimi očmi z monday.com.

Skladno je s Splošno uredbo o varstvu podatkov in EU-ZDA. Ščit za zasebnost. Ima tudi certifikate SOC in ISO. Članek o PRISM, Snowden in vladnem nadzoru podrobneje prehaja v zasebnost.

Imate tudi več možnosti prilagajanja varnosti, pri čemer so še posebej dobri uporabniki Enterprise. Obstajajo SAML, Googlove preverjanje pristnosti aplikacij, registracije z omejeno domeno in nastavitve pravilnika o geslu.

ponedeljek-admin

Če imate težave z upravljanjem gesel, si oglejte naš najboljši članek o upravitelju gesel.

Na voljo je dvofaktorska avtentikacija, o kateri si lahko preberete v našem delu, ki je dvofaktorski avtentikacijski del. Hranite lahko v zavihkih, kdo v vaši ekipi počne svoje revizijske dnevnike, kar je koristno tudi, če morate voditi podrobne evidence zaradi skladnosti z zakoni ali podobnih razlogov.

Na splošno je z monday.com veliko všeč in resničnih težav ni.

Wrike

Tako kot monday.com tudi Wrike ponuja dvofaktorno overjanje prek aplikacije Google Authenticator. Ujema se s tistimi, ki jih ponuja monday.com tudi pri šifriranju, s TLS v1.2 in 256-bitnim AES-om. Preberite več o tistih v našem opisu šifriranja.

Monday.com prav tako podpira svoje certifikate ISO in SOC ter skladnost z GDPR in EU-ZDA. Ščit za zasebnost.

Tako tretjič, tako kot pri monday.com, dobite širok izbor varnostnih možnosti, ki so na voljo v najboljših podjetniških načrtih. Lahko nadzorujete svojo geslo in politiko dostopa do omrežja. Na voljo so tudi možnosti za prilagoditev nastavitev datotek in povabil.

Morda to pomeni, da mu revizija monday.com daje prednost? Ne, tudi Wrike to počne.

Okrogle štiri misli

monday.com in Wrike se tako ujemata, da je težko razglasiti zmagovalca. Varnost spletnih strani jemlje resno in naredila je veliko, da so vaši podatki varni. Kriminalisti se bodo morali potruditi, da dostopajo do vaših podatkov na katerem koli.

Z obema igralcema utrujena v zadnjem krogu je videti, kot da nobeden ni poslal tistega zadnjega, izločilnega udarca. Obe sta na tem področju odlični, zato če je za vas pomembna varnost, bi morala biti več kot primerna. To krog razglasimo za neodločen.

Krog: Varnost & Zasebnost Ni jasnega zmagovalca, točke za vse

5

Razsodba

To je bilo zanimivo tekmovanje, v katerem sta bila dva tesna kroga, ena neodločena in ena z jasnim zmagovalcem. Velika zmaga v ponedeljek.com v krogu “enostavne uporabe” je bila pomembna, zaradi česar je postal prvak, v dveh krogih pa Wrike’s.

Kape spustite na monday.com, vendar Wrike ne popustite. Ima veliko odličnih funkcij in ni predrago, če upoštevamo, koliko lahko stori za vas. Tu pa zaseda drugo mesto.

Zmagovalec – monday.com

Ločitev tega para titanov je bila težka in oba sta odlična izbira za upravljanje projektov v oblaku. Oba imata močne funkcije, skupaj z odlično varnostjo. Niti pretirano drago. Pomanjkanje dostopnosti Wrike je edina resnična slabost katerega koli od njih.

Čeprav sta nam dva najljubša, obstaja veliko alternativ, od katerih mnoge ponujajo nekaj drugačnega. 

Če ste uporabili katero koli platformo in imate kaj za skupno rabo, to storite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map