@Max SyncUp Pregled

@Max SyncUp je brezplačna osebna varnostna rešitev za uporabnike sistema Windows. Je omejevalna in omogoča samo en profil na potrošnika brez stroškov. Vendar pa omogoča popolno varnostno kopiranje, obnovo in sinhronizacijo dokumentov s trdega diska, kar je več prilagodljivosti, kot jo potrebuje večina potrošnikov.


Obnova podatkov

Ena največjih stvari, ki se zdi, da se uporabniki spopadajo, je nenamerno brisanje dragocenih datotek ali grožnja zrušitve sistema. Zato se je toliko ljudi odločilo za varnostno kopiranje na podlagi oblakov. @Max SyncUp tem potrošnikom omogoča enostavno prenašanje teh informacij na spletni strežnik, SFTP ali WebDAV strežnik. Podpira tudi prenos podatkov v Google Drive za tiste, ki imajo račun.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

@Max SyncUP ne uporablja stiskanja za prenos informacij. Vendar sta ZIP in šifriranje podprta za tiste, ki ga želijo uporabljati. Poleg tega lahko kupci sami določijo, koliko revizij in koliko časa bodo shranili te datoteke.

Ko pride čas za obnovitev omenjenih podatkov, je res tako preprosto, kot da kliknete gumb. Z možnostjo »Obnovi zdaj« na glavnem zaslonu lahko uporabniki izberejo, katere datoteke bodo naložili, in jih hitro obnovijo. V primeru, da ima datoteka isto ime kot ena, ki se trenutno nahaja na trdem disku, bo @Max SyncUp vprašal, preden bo prepisal dokument.

Vse o operacijskem sistemu Windows

Ena največjih omejitev, ki jo bodo nekateri uporabniki ugotovili, je ta, da je združljiv le z računalniki Windows. Sistemi Mac, Linux, Ubuntu in Android tega sistema ne bodo mogli izkoristiti.

Kot rečeno, združljiv je s številnimi starejšimi različicami sistema Windows, vključno z:

  1. Windows XP (32-bitni in 64-bitni)
  2. Windows Vista (32-bitni in 64-bitni)
  3. Windows 7 (32-bitna in 64-bitna izdaja)
  4. Windows 8 (32-bitna in 64-bitna izdaja)
  5.  Windows Server 2003 (32-bitni in 64-bitni)
  6.  Windows Server 2008 (32-bitni in 64-bitni)
  7. Windows Server 2008 R2
  8. Windows Home Server 2011
  9. Windows Small Business Server
  10. Windows Server 2012

To je plus za uporabnike sistema Windows, saj mnogi sistemi v oblaku ne podpirajo XP ali Vista, kljub številu uporabnikov, ki še vedno delujejo s temi platformami.

Uporabne funkcije

Za razliko od neposrednih protokolov za varnostno kopiranje v oblaku @Max SyncUp potrošnikom omogoča sinhronizacijo med dvema računalnikoma, ne da bi šli prek tretje osebe. Uporabniki morajo pred začetkom imeti na obeh računalnikih naloženo programsko opremo. Vendar pa so izbire operacijskega kopiranja, ko so že v uporabi, kopiranje dvosmerno, kopiranje v cilj, kopiranje cilja v vir, premik v cilj ali premik cilja v vir.

Storitev ponuja pojavno okno pladnja, ki bo omogočilo enostavno spremljanje stanja in rezultatov sinhronizacije. Ta funkcija uporabnikom omogoča tudi zagon profila in obnavljanje datotek. Poleg tega obstajajo dnevniki za prikaz rezultatov prenosa.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

Čeprav @Max SyncUp ni združljiv z operacijskim sistemom Mac OS, uporabnikom omogoča ustvarjanje varnostnih kopij na osnovi trdih povezav v slogu Apple Time Machine. ” To pomeni, da lahko uporabniki kombinirajo popolne varnostne kopije s postopnimi varnostnimi kopijami, če se odločijo. Uporabniki lahko po želji kopirajo tudi podatke po urniku. Možnosti prav tako omogočajo strankam, da dokončajo nalaganje samo, ko se spremenijo informacije in določijo vrste datotek, ki jih vključujejo ali izključujejo iz prenosa.

Uporabniki, ki potrebujejo pomoč, lahko enostavno najdejo odgovore v dokumentaciji podjetja. Ta obsežna knjižnica omogoča iskanje odgovorov na skoraj vsako temo. Pojasnjujejo, kako nastaviti rezervne protokole, tako da se podatki prenašajo neposredno v Google Drive ali račun WebDAV. Imajo korak za korakom postopek nastavitve sinhronizacije stila Apple Time Machine za tiste, ki jih zanimajo.

Vadnice vključujejo tudi informacije o krmarjenju po glavnem oknu, obnavljanju datotek in predogledu podatkov iz vira.

Združljivost Google Drive

Verjetno je ena izmed najbolj uporabnih lastnosti @Max SyncUp združljivost Google Drive. Tako se vaše datoteke ne samo premaknejo s trdega diska v drug računalnik, temveč se brez težav prenesejo v oblak.

Pri prenosu teh dokumentov se uporablja celotna internetna povezava, vendar je to hitro izvedeno. Potrošniki lahko kljub temu, kako je bila naložena, obnovijo katero koli datoteko v svojem računu za Google Drive.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

Uporabniki med nastavitvijo profila preprosto izberejo “Google Drive” in vnesejo svoje podatke za prijavo. Ko je ta korak končan, je treba čarovnika dokončati tako kot pri vseh drugih postopkih za varnostno kopiranje. Prenosi se bodo izvajali, kolikor navedete, dokler ne spremenite protokolov.

Uporabniki morajo razumeti, da inkrementalne varnostne kopije kopirajo samo tisto, kar je bilo spremenjeno v datoteki, ne naložijo dodatne različice. Lahko naredite dodatne kopije in jih preimenujete, da navedete številko revizije, vendar morate ta korak storiti ročno.

Trde povezave (kot jih imenujejo) vam bodo omogočile bližnjice in ustvarili boste dokumente za nespremenjene datoteke.

Povzemanje @Max SyncUp

@Max SyncUp je koristno orodje za tiste, ki želijo preprost način, da podatke zaščitijo pred morebitnim brisanjem. Obstaja nekaj lepih funkcij, na primer nemoteno prenašanje datotek med računalnike ali varnostno kopiranje neposredno v Google Drive, kar lahko prihrani veliko težav.

@Max SyncUp
© @Max SyncUp

Vendar ta sistem ni brez krivde. Brezplačni računi vam omogočajo, da nastavite samo en profil, kar pomeni, da lahko izberete, da pošljete svoje podatke na trdi disk ali pojdite na Google Drive, ne pa, da nekatere datoteke na eno in druge dokumente na drugo. Na nadplačni račun lahko nadgradite 24,95 USD, kar vam bo omogočilo nastavitev več profilov. 

Prav tako je omejena na to, kateri uporabniki lahko uporabljajo storitev, saj je trenutno omejena samo na operacijski sistem Windows.

Zaključek

Bottom line: za brezplačno storitev je odlična. Informacije so preproste za uporabo in hitro prenašajo zahvaljujoč nalaganju sprememb, ne pa celotne datoteke. Možnost obnovitve s preprostim klikom miške je plus.

Uporabniki lahko obnavljajo tudi funkcijo obnovitve iz Google Drive, ne da bi morali odpreti svoj račun v spletnem brskalniku. Programsko opremo lahko prenesete neposredno z njihovega spletnega mesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me