Kako varnostno kopirati socialne medije v letu 2020

Na bolje ali slabše se naše življenje vrti okoli posodobitev stanja. Čim več časa porabite za uporabo družbenih medijev, več podatkov zberete. Čeprav ima Facebook lahko za te podatke svoje namene, pa bo verjetno imel koristno tudi za vas. V tem članku vam bomo pokazali, kako varnostno kopirati družabne medije, da se vaši podatki nikoli ne izgubijo.


Pred nekaj leti je bilo veliko orodij za upravljanje tega procesa. Priljubljena so bila orodja vse v enem, kot so Frostbox, Backupify in SocialSafe, ki so sposobna upravljati več platform na družbenih medijih, varnostno kopirati Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest in druge storitve. Bilo je tudi veliko samostojnih orodij.

Skoraj vsi so se zaprli. Težko je reči, zakaj. Mnogi se ne trudijo, da bi varnostno kopirali podatke na družbenih medijih, medtem ko večina storitev socialnih medijev zdaj omogoča neposredno nalaganje varnostnih kopij datotek.

Pokrivali bomo korake za naknadno nalaganje varnostnih kopij. Ker lahko ročne varnostne kopije predstavljajo bolečino, in kljub temu, da naložite svoje arhive na družbenih medijih, jih še vedno zavarujete v oblaku, bomo najprej pogledali tri priljubljene Cloudwards.net, ki sta sposobna varnostne kopije Facebook in Instagram: pCloud, Acronis True Image in IDrive.

Varnostno kopiranje v oblaku za socialne medije

Le nekaj ponudnikov shranjevanja v oblaku in spletnih varnostnih kopij vključuje varnostno kopiranje v družabnih medijih in samo za Facebook in Twitter, vendar lahko z enim od teh orodij prihranite čas. Poleg zagotavljanja ugodnosti, kot so namizno in mobilno varnostno kopiranje, nudijo sinhronizacijo in skupno rabo.

Razlika med shrambo v oblaku in spletno varnostno kopijo je pomembna, da jo razumete. Ko gre za varnostno kopiranje na družbenih medijih, pa delujejo bolj ali manj enako, kopirajo fotografije, videoposnetke in občasno tudi druge informacije.

Za popoln pregled ponudnikov obeh vrst imamo vodnike za najboljšo shranjevanje v oblaku in najboljše ponudnike varnostnih kopij v spletu. Za varnostno kopiranje na socialnih medijih so spodnje storitve najboljše.

IDrive: Facebook, Instagram

IDrive je ena najbolj vsestranskih spletnih rezervnih storitev. Posamezna naročnina zajema neomejeno število računalnikov, IDrive pa omogoča varnostno kopiranje pametnih telefonov, ki jih vključuje le malo ponudnikov. Varnostno kopiranje na družabnih medijih za Facebook in Instagram je le zaledenitev.

IDrive.ScheduleBackup

Za Facebook in Instagram IDrive ščiti fotografije in videoposnetke s shranjevanjem kopij na svojih strežnikih v oblaku. Osebni albumi in mediji, na katerih ste bili označeni, so vključeni v varnostno kopijo, kar bi lahko bilo koristno, ker boste dobili neoznačene in nepovezane pomeni, da boste izgubili dostop do te vsebine.

IDrive.InstagramBackup

Varnostno kopiranje je samodejno in postopno, zato se od kopiranja zadnje varnostne kopije dodajo samo mediji. To prihrani čas in pasovno širino. Varnostne kopije morate izvesti ročno. To lahko storite s spletnim vmesnikom IDrive ali iz naprave Android ali iOS.

Ugodne naročnine so še en razlog, da izberete IDrive. Lahko dobite 2TB varnostne kopije za nekaj več kot 50 USD mesečno ali 5TB za nekaj več kot 75 USD. Vsaka naj bo dovolj prostora za shranjevanje socialnih medijev, namizja in pametnih vsebin. Na voljo je tudi brezplačni načrt 5 GB.

Če želite več informacij, vključno s funkcijami, kot sta sinhronizacija datotek in skupna raba, preberite naš pregled IDrive.

Acronis True Image: Facebook, Instagram

Medtem ko IDrive na papirju izgleda odlično, je lahko počasi počasen. Rival Acronis True Image zagotavlja hitrejše varnostne kopije, zahvaljujoč večji strežniški mreži. Prav tako lahko varnostno kopira Facebook in Instagram, in to naredi bolj celovito kot IDrive.

TrueImage.BackupFacebook

True Image poleg Facebook fotografij in videoposnetkov ohranja sporočila, stike in všečke. Za Instagram shrani vse fotografije, število všečkov, oznak in komentarjev za vsako objavo.

TrueImage.FacebookWhatToBackup

True Image neprestano varnostno kopira obe platformi. To pomeni, da vam ni treba ročno zagnati varnostnih kopij v družabnih medijih, kot pri IDrive. Varnostne kopije so postopne, zato se kopirajo samo podatki, ki še niso bili shranjeni.

TrueImage.FacebookRecovery

Če izbrišete svoj Facebook ali Instagram profil, lahko Acronis True Image celo varnostno kopijo vsebine povrne v nov profil.

Vsi podatki se širijo v mirovanju v Acronis Backup Cloud z 256-bitnim AES. Za več zasebnosti je na voljo možnost zasebnega, končnega šifriranja. Kot je navedeno v pregledu Acronis True Image, ga morate nastaviti, preden začnete varnostno kopijo.

Na spletni nadzorni plošči True Image ali pametnem telefonu lahko varnostno kopirate Facebook ali Instagram. True ID se tako kot IDrive uvršča med najboljše spletne varnostne kopije za mobilne naprave z aplikacijami Android in iOS, ki lahko ščitijo stike, fotografije, videoposnetke in besedilna sporočila..

Edini razlog, da ne bi upoštevali True Image over IDrive za varnostno kopiranje na družbenih medijih, je ta, da so stroški višji. Stane 50 dolarjev na leto za 250 GB varnostne kopije, približno enako ceno kot 2TB varnostne kopije IDrive. Ni brezplačnega načrta Acronis True Image, vendar lahko preizkusite storitev 30 dni, preden se odločite.

pCloud: Facebook, Instagram

pCloud je storitev za shranjevanje v oblaku, ki se uvršča med najboljše razpoložljive možnosti Dropbox, ki ponuja podobne funkcije in boljšo varnost, zahvaljujoč dodatku za šifriranje z nič znanjem, imenovanem pCloud Crypto. Medtem ko so sinhronizacija datotek, skupna raba datotek in prihranek prostora na trdem disku velike prednosti sistema pCloud, pa lahko varnostno kopirajo tudi socialne medije.

Če želite nastaviti varnostno kopijo, se prijavite v spletni vmesnik pCloud in kliknite povezavo »varnostne kopije«. Tu je naštetih več storitev za varnostno kopiranje, ne samo Facebook in Instagram, ampak tudi Google Drive, Dropbox in Microsoft OneDrive..

pCloud.BackupFacebookBackupInstagram

Varnostno kopirate lahko samo Facebookove in Instagram albume in shranite fotografije in video posnetke. pCloud tudi ne išče označenih medijev.

pCloud.FacebookChooseAlbumi

Medtem ko so funkcije varnostnega kopiranja na socialnih medijih omejene, pCloud ponuja veliko prostora za vaše slike. Prijavite se lahko za brezplačni račun 10 GB, račun 500 GB za 5 USD na mesec ali 2TB za 8 USD na mesec. PCloud uvrščamo med najboljše brezplačne storitve za shranjevanje v oblaku in menimo, da je njegova naročnina v 2 TB ena izmed najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku.

Varnostna kopija socialnih medijev v oblaku Cloudsfer

Cloudsfer ni spletna varnostna kopija ali storitev za shranjevanje v oblaku, ampak posrednik, namenjen prenosu datotek med njimi. Cloudsfer omogoča izvajanje ročnih in načrtovanih prenosov datotek. Nima toliko možnosti storitve v oblaku kot drugih vnosov na našem najboljšem seznamu za upravljanje v oblaku, vendar jih presega, ko gre za družbene medije.

Možnosti vključujejo Facebook, Instagram, Flickr in 500px, orodje za shranjevanje v oblaku za fotografe, ki ima funkcije družbenih medijev.

Cloudsfer.CloudServices

Na žalost lahko Cloudsfer premika samo slike in fotografije in nima možnosti za označeno vsebino.

Cloudsfer.FacebookContent

Obstaja brezplačen načrt Cloudsfer. Ne vzdržuje različic datotek ali filtrov in lahko zaženete samo eno selitev naenkrat, vendar bi to moralo biti v redu za varnostno kopiranje na družbenih medijih.

Z Cloudsfer osebnim načrtom lahko naenkrat izvedete tri selitve, namesto samo tistega, ki ga omogoča brezplačni načrt. Preprosto je za preprosto varnostno kopiranje na družabnih medijih, čeprav s 75 centov gigabajta, z minimalnim nabojem 8 GB.

IFTTT Varnostno kopiranje v socialnih medijih

Medtem ko omenjena orodja doslej dobro delujejo za Facebook in Instagram, večina drugih platform za socialne medije ni več. Poleg tega večina spletnih varnostnih kopij in storitev za shranjevanje v oblaku nima izvornih funkcij za varnostno kopiranje storitev socialnih medijev. Če vaše storitve, ki jih izberete, niso zastopane, je uporaba rešitve IFTTT za varnostno kopiranje v socialnih medijih.

IFTTT.TwitterGoogleRecipes

IFTTT ponuja a la carte integracije za spletne aplikacije, med katerimi so številne storitve v oblaku in socialne medije. Ime pomeni “če je to, potem to”, ki opisuje vzročno-posledični pristop k avtomatizaciji. Na kratko, dejanje se zgodi v eni storitvi, kot je na primer oznaka družabnih medijev, in povzroči sprožilno dejanje, kot je shranjevanje označenega elementa v Google Drive.

Sliši se zapleteno, vendar ni. IFTTT ima na voljo več receptov za varnostno kopiranje na družabnih medijih, zato se morate samo prijaviti in pobrati strup.

Ne moremo pokriti vseh možnosti, vendar je tukaj nekaj receptov za varnostno kopiranje na družbenih medijih:

 • Twitter: v Dropbox dodajte datoteke v tvitih
 • Twitter: tweet shranite v Google Dokumente
 • Tumblr: varnostne kopije objav v Googlu Drive
 • Tumblr: varnostne kopije objav v Evernoteu
 • Facebook: varnostne kopije fotografij na Google Drive
 • Facebook: varnostne kopije fotografij na Dropbox
 • Pinterest: varnostne kopice na Google Drive
 • Instagram: varnostne kopije fotografij na Google Drive

Imamo članek o varnostnem kopiranju z IFTTT, čeprav se ne osredotoča na socialne medije.

Tekmec IFTTT Zapier ima tudi pripravljene algoritme za varnostno kopiranje na družabnih medijih. Predlagamo, da najprej raziščete IFTTT, saj je brezplačen in Zapier ni. Če želite več pomoči pri odločitvi, tukaj je članek, ki navaja IFTTT proti Zapierju.

Priročnik za varnostno kopiranje v socialnih medijih

Medtem ko avtomatizacija in oblak delujeta najbolje za varnostno kopiranje, ima večina priljubljenih platform družbenih medijev ročne možnosti za prenos podatkov. Te lahko shranite lokalno ali lokalno in na daljavo, če želite upoštevati pravilo varnostne kopije 3-2-1.

Varnostno kopiranje LinkedIn

Datoteko .csv, ki vsebuje podatke o povezavi, lahko izvozite neposredno iz LinkedIna. Datoteka vključuje ime, naslov, firmo in e-poštni naslov. Ni popoln, vendar bo vsaj ohranil informacije o vašem omrežju, da ne izgubite teh pomembnih stikov.

Če želite izvoziti omrežne povezave iz LinkedIna:

 • Na vrhu domače strani kliknite »moje omrežje«
 • Na levi strani kliknite “svojo številko povezave”
 • V zgornjem desnem kotu kliknite »upravljanje sinhroniziranih in uvoženih stikov«
 • Kliknite “izvozi stike” pod naslovom “Napredno”

LinkedIn vam bo v nekaj minutah pripravil datoteko in vam poslal e-pošto. To e-poštno sporočilo bo vsebovalo povezavo, ki vam omogoča prenos datoteke .zip, ki vključuje vaše povezave.

Facebook Backup

Facebook omogoča preprosto kopijo vaših rezervnih podatkov. Kliknite majhno puščico navzdol blizu vrha računa, nato kliknite nastavitve. Na levi strani kliknite »vaše Facebook informacije«.

Levo od besed “prenesite svoje podatke” kliknite “Prikaži”. Preusmerjeni boste na stran, kjer lahko ustvarite varnostno kopijo datotek s svojimi objavami, fotografijami, videoposnetki, komentarji, všečki, prijatelji in skoraj vsem drugim, kar ste kdaj naredili na Facebooku.

Facebook.YourInformationDownload

Obstaja celo možnost za teme oglasov, za katere Facebook meni, da so pomembni za vas in vašo zgodovino lokacij, zaradi česar se Mark Zuckerberg zdi največji na svetu.

Izberite želene podatke, časovno obdobje, obliko in kakovost predstavnosti. Ko končate, lahko onemogočite Facebookove lokacijske storitve, če želite (nastavitve) > varnost & lokacijo > lokacija).

Varnostno kopiranje na Twitterju

Prenesite svoj arhiv Twitter tako, da se usmerite v nastavitve računa in izberete »nastavitve in zasebnost«. Na naslednji strani se pomaknite navzdol in na levem meniju izberite »svoje podatke o Twitterju«.

Nato se pomaknite navzdol na dno strani. Na voljo bo gumb za “zahtevaj podatke Twitterja.”

Twitter.RequestData

Kliknite to in Twitter bo pripravil vašo datoteko in vam poslal e-poštno sporočilo, ko bo pripravljen. Nato boste lahko prenesli .zip datoteko s svojim arhivom na Twitterju.

Instagram Backup

Kot je trend pri družbenih medijih, Instagram zdaj ponuja vgrajeno funkcijo za prenos vaših podatkov za varnostno kopijo. Ta funkcija ni omejena na fotografije in videoposnetke. Lahko prenesete zapis svojih arhiviranih zgodb, profila, stikov, všečkov, neposrednih sporočil, iskanj in več drugih stvari.

Če želite prenesti svoje podatke, pojdite na stran s profilom in izberite »zasebnost & varnost “. Pomaknite se navzdol in pod naslovom »prenos podatkov« kliknite »zahtevek za prenos«.

Instagram.RequestDownload

Vnesite svoj e-poštni naslov in Instagram, ko boste prejeli datoteko za prenos, vas bo obvestil, kar lahko traja do 48 ur.

Končne misli

Ključ do podpore je razmišljanje vnaprej. Čeprav se zdi smiselno domnevati, da bo vaša vsebina v družabnih medijih vedno tam, se fotografije izbrišejo, prijatelji ne prijavijo in se zgodijo nesreče, tudi v podjetniških podatkovnih centrih.

Najboljša stava za ohranjanje shranjenih podatkov na Facebooku in Instagramu je uporaba Acronis True Image, ki nenehno in postopno varnostno kopira podatke. Za cenejši pristop tako IDrive kot pCloud dobro delujeta, prav tako pa tudi uporaba IFTTT za družbene medije in storitve shranjevanja, ki niso podprte.

Spodaj delite svoja razmišljanja o varnostnem kopiranju na družbenih medijih in nam sporočite, katere strategije uporabljate. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map