Kako varnostno kopirati in obnoviti zgodovino klepeta WhatsApp v letu 2020

Morda ste pred kratkim slišali, da varnostnih kopij klepetov WhatsApp ne bo več mogoče. Čeprav to ni povsem res, WhatsApp spreminja način delovanja varnostnih kopij, zato če želite ohraniti varno zgodovino klepeta, boste morali narediti nekaj proaktivnih korakov.


WhatsApp je sporočil, da bo od 12. novembra 2018 izbrisal varnostne kopije klepetov, shranjenih na Googlovem disku, ki niso bili uporabljeni več kot eno leto. Čeprav se to morda sliši kot slabo, vaša sporočila WhatsApp ne bodo štela, če bo vaš pokrov za shranjevanje v storitvi Google Drive nadaljeval.

Vendar bo WhatsApp še naprej samodejno varnostno kopiral vaša sporočila, če ste ga že nastavili s storitvijo Google Drive, tako da bodo vaša prihodnja sporočila varna.

To pomeni, da boste morda morali ukrepati, da shranite staro zgodovino klepeta WhatsApp. Vendar vam morda ne bo všeč zamisel o tem, da WhatsApp – ki je v lasti Facebooka – svoja zasebna sporočila deli z Googlom, ki ima tudi sloves zaradi vsiljivih podatkovnih praks.

Pokazali vam bomo, kako varnostno kopirati WhatsApp sporočila v telefon in Google Drive, obnoviti klepete in zaščititi zgodovino klepeta pred izbrisom, poleg tega pa vam bomo dali možnosti za Google Drive za bolj varno izkušnjo varnostnega kopiranja.

Kaj je WhatsApp?

WhatsApp je priljubljena aplikacija za sporočila, ki se uporablja po vsem svetu. Po internetu pošilja sporočila, zato klepeti ne štejejo glede na vašo sporočilo za pošiljanje sporočil, kar je priročno, če niste v neomejenem načrtu pošiljanja sporočil..

WhatsApp vam omogoča tudi telefonske in video klice, kar pomeni, da bi lahko povsem preskočili, če imate vse svoje kontakte, če uporabljajo WhatsApp. Datoteke do 100 MB lahko delite tudi z drugimi stiki na WhatsApp-u, zaradi česar je vsestranska komunikacijska aplikacija.

Aplikacija ima končno šifriranje, kar se sliši dobro, toda WhatsApp je v lasti Facebooka in vsi vemo, koliko se to podjetje rad posega z vašimi osebnimi podatki. Če iščete varnejše alternative, si oglejte naš članek o šifriranju besedilnih sporočil.

Varnostno kopiranje WhatsApp

Če želite prvič varnostno kopirati WhatsApp, odprite aplikacijo in pojdite v meni, kliknite »nastavitve«, »klepeti«, nato »klepet varnostne kopije«.

WhatsApp_chats

Videlo se bo gumb z napisom »varnostno kopiranje«. Če kliknete nanjo, bo varnostna kopija vaših sporočil. WhatsApp bo najprej poskušal shraniti varnostne kopije na SD kartico, če jo imate. Če tega ne storite, WhatsApp shrani zgodovino klepeta na vaš trdi disk. WhatsApp bo vsak dan samodejno ustvaril varnostne kopije ob 14. uri.

Whatsapp_backup

Če aplikacijo uporabljate v telefonu Android, jo lahko shranite v WhatsApp v Google Drive. Upoštevajte, da WhatsApp za prenos datotek iz telefona v Google Drive ne uporablja končnega šifriranja. Če želite izvedeti več o storitvi shranjevanja v oblaku, si oglejte pregled Google Drive in naš vodnik za Google Drive.

Za nastavitev samodejnih varnostnih kopij za Google Drive za vaše podatke WhatsApp se boste morali prijaviti v Google Račun v telefonu, imeti nameščen Google Play in imeti dovolj prostega prostora, da ustvarite varnostno kopijo.

Ko to storite, se pomaknite do istega menija »backup backup« v aplikaciji kot prej in izberite gumb z napisom »back up to Google Drive«. WhatsApp lahko nastavite tako, da varnostno kopirate svoje podatke v Google Drive, ko pritisnete gumb »varnostno kopiranje« ali da samodejno varnostno kopirate dnevno, tedensko ali mesečno.

Whatsapp_frequency

Prav tako lahko dovolite, da WhatsApp varnostno kopira sporočila prek WiFi in mobilne telefonije ali pa ga prisilite, da varnostno kopira klepete samo prek WiFi.

Upoštevajte, da vsaka nova samodejna varnostna kopija WhatsApp v Google Drive prepiše zadnjo varnostno kopijo, tako da če pomotoma nekaj izbrišete, morate obnoviti sporočila WhatsApp, preden naslednja varnostna kopija nadomesti zgodovino klepeta, ki jo potrebujete.

Obnovitev WhatsApp sporočil

Če želite obnoviti sporočila WhatsApp iz varnostne kopije, boste morali odstraniti in znova namestiti aplikacijo. Ko znova namestite WhatsApp, odprite aplikacijo in preverite svojo telefonsko številko. Nato vas bo WhatsApp pozval, da obnovite zgodovino klepeta iz Google Drive. Vse, kar morate storiti, je, da pritisnete gumb za obnovitev, ki se pojavi.

WhatsApp prav tako samodejno shrani varnostne kopije zadnjih sedem dni v telefon. Če uporabljate kartico SD, lahko te varnostne kopije najdete v mapi z imenom “WhatsApp / baze podatkov.” Če tega ne najdete, boste v notranji shrambi našli varnostne kopije podatkov v mapi z istim imenom.

Varnostne kopije WhatsApp uporabljajo naslednja imena datotek: msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12. Prepoznajte želeno varnostno kopijo WhatsApp do datuma, nato spremenite ime datoteke v “msgstore.db.crypt12”, tako da iz sredine izbrišete podatke o datumu. S tem WhatsApp ve, da želite obnoviti iz te datoteke.

Razširitev .crypt12 je najnovejša v dolgi vrsti vrst datotek, ki jih je uporabil WhatsApp. Če aplikacije že dolgo niste uporabljali, obstaja možnost, da boste morda še vedno uporabljali starejšo različico WhatsApp. V tem primeru boste morda našli datoteko .crypt11 ali .crypt10. Ne spreminjajte v .crypt12. Pustite ga tako, kot ga najdete ali ga WhatsApp ne bo mogel prebrati.

Ko najdete in preimenujete datoteko, odstranite in znova namestite WhatsApp in ob skoku dotaknite se gumba za obnovitev..

Shranjevanje starih sporočil WhatsApp

Če ste samodejno varnostno kopirali zgodovino klepetov z Google Drive, vendar aplikacije niste uporabljali več kot leto dni od 12. novembra 2018, bo vaš Google Račun izbrisal varnostno datoteko WhatsApp. Če želite shraniti varnostno kopijo, jo morate ročno varnostno kopirati.

Najprej se prijavite v Google Račun, nato Google Drive. Pomaknite se do datoteke varnostne kopije WhatsApp in jo z desno miškino tipko kliknite. Kliknite na “naredi kopijo.” Pojavi se druga različica varnostne kopije. Datoteko lahko premaknete na novo lokacijo v Googlu Drive, da zagotovite, da varnostna kopija klepeta ne bo izbrisana ali naložena datoteka na namizje, tako da kliknete z desnim gumbom miške in izberete »download«.

To lahko storite tudi s pomočjo aplikacije Google Drive v telefonu.

Zakaj bi morali uporabiti drugačno varnostno kopijo

Težava pri shranjevanju sporočil WhatsApp na namizje je, da datoteke za varnostno kopiranje klepeta postanejo nagnjene k istim težavam, kot jih imajo vse datoteke v računalniku. Ko vaš trdi disk ne uspe, datoteke iz varnostne kopije WhatsApp ne bodo več.

Z Googlovim pogonom bi se lahko lotili tega, potem pa odprete svojo zgodovino WhatsApp-a za pregled od Googla. Če zamenjate operacijske sisteme, lahko hitro izgubite tudi dostop do svojih sporočil, saj do datotek Google Drive ne morete dostopati tako enostavno na telefonih, ki niso Android.

Če želite varnost in udobje shranjevanja v oblaku z umirjenostjo, ki izhaja iz uporabe spletnega podjetja za varnostno kopiranje, ki ne bere vaših podatkov, imamo nekaj predlogov. Izbrali smo tri najboljše ponudnike varnostnih kopij na spletu, ki bodo olajšali delo s WhatsApp-om.

Jaz vozim

IDrive je odlična spletna varnostna možnost za ljudi, ki želijo svoja sporočila WhatsApp postaviti v shrambo v oblaku. Neomejene naprave lahko varnostno kopirate z eno samo naročnino, kar pomeni, da lahko vse v telefonu obdržite varno, pa tudi na namizju. Pri podjetju lahko dobite brezplačni račun 5 GB, da preizkusite storitev, preden se obvezujete na mesečni načrt.

IDrive-Client-Backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-odjemalec-disk-slika-drsnik5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Čeprav IDrive ni najlažji sistem za varnostno kopiranje v oblaku, ga nadomešča z dobro ceno in odličnimi funkcijami, kot sta nenehno varnostno kopiranje in različica, ki omogoča vrnitev datotek v prejšnje stanje. Prav tako hrani do 10 preteklih različic datotek, ki ste jih shranili, zaradi česar je robustnejši od lokalnih varnostnih kopij WhatsApp.

IDrive datoteke šifrirajo tudi z 256-bitnim AES-om, kar vaše podatke varuje pred radovednimi očmi. Če želite izvedeti več o pridobitvi računa IDrive, preberite naš pregled IDrive.

Backblaze

Backblaze je še ena dobra možnost za varnostno kopiranje datotek WhatsApp. Plačljiva storitev ima neomejeno prostora za shranjevanje, tako da vam nikoli ne bo zmanjkalo prostora, ne glede na to, koliko datotek varnostno kopirate. Poskusite lahko s 15-dnevno brezplačno preskusno različico. Backblaze ima samo eno plačano stopnjo, ki stane 5 USD na mesec, vendar lahko prihranite denar z nakupom eno- ali dvoletnih načrtov.

Drsna plošča-drsnik1
© Cloudwards.net

Drsna plošča2
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider3
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider4
© Cloudwards.net

Drsna plošča-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Glede na to ima vaš račun varnostno kopijo samo za eno napravo, tako da nimate sreče, če želite varnostno kopirati telefon in računalnik. Več o storitvi varnostnih kopij lahko izveste v našem pregledu Backblaze.

Acronis True Image

Naš tretji izbor za varnostno kopiranje datotek WhatsApp je Acronis True Image. Ima odlične aplikacije za Android in iOS, kar omogoča enostavno varnostno kopiranje datotek iz telefona. Vsebuje tudi orodje za kloniranje, ki je uporabno za selitev datotek na nov pametni telefon.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Slider1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destination-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Tools-Slider5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Dve pomembni funkciji sta Acronis Notary, ki s tehnologijo blockchain zagotavlja, da vaše varnostne kopije ostanejo berljive, in Active Protection, ki v vaših datotekah pregleda znake odkupa.

Acronis lahko preizkusite z brezplačnim 30-dnevnim preskusom. Načrti se začnejo pri 49,99 USD za eno napravo. Če vas zanima več o pridobivanju računa s storitvijo varnostnih kopij, naš pregled Acronis True Image zajema storitev od zgoraj navzdol.

Končne misli

Obstaja veliko hitrih in preprostih načinov za varnostno kopiranje in obnovitev podatkov WhatsApp, vendar to ne pomeni, da so te metode enako varne. Če ne želite, da imata Facebook ali Google neupravičen dostop do vaših zasebnih sporočil in zgodovine klepeta, je vredno vložiti v varnostno kopijo v oblaku, ki bo varoval vaše podatke WhatsApp.

Pridobitev rezervnega računa v oblaku vas lahko stane nekoliko več, kot bi želeli, vendar pa je mir, ki ga dobite, če veste, da so vaši podatki varni, ugodnost, ki jo je težko ceniti. Podobno, če opravljate poslovne transakcije ali sporočanje prek WhatsApp.

Če imate vprašanja o varnostni kopiji ali obnovitvi vaših sporočil WhatsApp, jih postavite v spodnji razdelek za komentarje. Odgovorili vam bomo in posodobili članek. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me