Kako varnostno kopirati Google Chrome: Vodnik za leto 2020

Varnostno kopiranje podatkov je pomembno, in čeprav bi zagotovo morali uporabljati eno najboljših spletnih varnostnih kopij, da zagotovite, da so vaši podatki varni, tega ne potrebujete, če želite zaščititi svoj profil brskanja v Chromu. Ta vodič vam bo pokazal, kako varnostno kopirati Google Chrome in se prepričajte, da se ničesar v brskalniku ne izgubi, če se vaš računalnik sreča z nesrečnim koncem.


Chrome je eden najvarnejših spletnih brskalnikov, vendar to še ne pomeni, da so vaši podatki samo po sebi varni, če naprava umre. Če se to zgodi, je verjetno v brskalniku shranjen kup podatkov, ki jih boste želeli pridobiti. To vključuje aplikacije, zaznamke, priljubljene, razširitve, zgodovino brskanja, nastavitve, teme, odprte zavihke, vsebino obrazca za samodejno izpolnjevanje in načine plačila.

Če izgubite dostop do teh podatkov, boste morali znova naložiti vse svoje razširitve, znova vnesti svoje podatke – na primer gesla in naslove – in ponovno nastaviti nastavitve tako, kot jih želite. Ker zgodovine brskanja ne bo več, lahko pozabite tudi na lov na tisti članek, ki se ga nekaj tednov nazaj nejasno spomnite..

Če prvič nameščate Chrome, preverite pregled Google Chrome in odkrijete vse, kar je brskalnik sposoben. Za zdaj si oglejmo, kako zagotoviti, da so podatki brskanja varni in varni.

Kako varnostno kopirati Google Chrome v brskalnik

Najlažji način za varnostno kopijo Google Chroma je to prek brskalnika. Če želite to narediti, morate ustvariti Google račun ali se prijaviti z obstoječim. Začnite s klikom na tri pike v zgornjem desnem kotu brskalnika in nato na možnosti »nastavitve« na dnu tega menija.

Tri pike

Od tu bi morali videti velik, modri gumb z napisom “vklopi sinhronizacijo …”. Ko ga kliknete, boste preusmerjeni na Googlovo prijavno stran.

TurnOn-Sync

Tu se lahko prijavite z obstoječim Google Računom ali ustvarite novega s klikom na »ustvari račun«. 

Vpiši se

Če želite ustvariti nov račun, morate vnesti svoje ime, datum rojstva in želeni Gmail naslov ter geslo. Ko je vaš račun ustvarjen, ponovite zgornja navodila, da se spet prikaže na zaslonu za prijavo.

Registrirajte se

Kakor koli že, ko končate povezavo računa z brskalnikom, se lahko vrnete v meni z nastavitvami in znova kliknete »vklopi sinhronizacijo«, kar vas bo pozvalo, da potrdite.

TurnOn-Sync-Potrdi

Tukaj kliknite »upravljaj sinhronizacijo« in si oglejte, katere informacije se prenašajo. Lahko se odločite za sinhronizacijo vsega ali pa izberete s seznama, prikazanega na spodnjem zaslonu. Ko se odločite, kaj naj sinhronizira, bo vse na voljo samodejno na voljo v vseh napravah, če se prijavite z istim Google Računom.

Upravljanje-sinhronizacija

Kako varnostno kopirati zaznamke v Chromu, zgodovino & Več

Če povzamemo, lahko Google Chrome varnostno kopirate s svojim Google Računom, tako da sledite tem korakom.

  1. Vstopite v meni z nastavitvami
  2. Ustvarite ali se prijavite v Google Račun
  3. Vrnite se v meni z nastavitvami in kliknite »vklopi sinhronizacijo«
  4. Kliknite »upravljanje sinhronizacije« in izberite, kaj želite shraniti v račun

Kako ročno varnostno kopirati Google Chrome

Če ne želite, da ima Google vse vaše podatke na svojih strežnikih – kar pomeni, da ne uporabljate Googlovega računa – lahko še vedno ročno varnostno kopirate brskalnik. 

Ta navodila vam omogočajo, da zaščitite vse, shranjeno v Chromu, če pa želite samo varnostno kopirati zaznamke v Chromu, si oglejte naša navodila za izvoz in uvoz zaznamkov Chrome.

Najprej boste morali najti mapo profila Chrome, shranjeno lokalno v vaši napravi. Natančna lokacija se lahko razlikuje glede na vaš operacijski sistem, vendar se mape privzeto nahajajo na naslednjih mestih:

  • V računalnikih z operacijskim sistemom Windows 7 ali novejšim: C: \ Uporabniki \\ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Uporabniški podatki \ Privzeto
  • V računalnikih z operacijskim sistemom Windows XP: C: \ Dokumenti in nastavitve \\ Lokalne nastavitve \ Podatki o aplikaciji \ Google \ Chrome \ Uporabniški podatki \ Privzeto
  • V napravah macOS X: Uporabniki // Podpora za knjižnice / aplikacije / Google / Chrome / Privzeto
  • Na računalnikih Linux: Linux: /home//.config/google-chrome/default

Ne pozabite, da boste morali “” dele poti zamenjati z lastnim uporabniškim imenom.

Chrome-Mapa map

Upoštevajte, da so v primeru Windows mape AppData ali Application Data privzeto skrite. Če teh map ne najdete, odprite »nadzorno ploščo«, izberite »videz in personalizacijo« in nato »Možnosti datoteke za raziskovanje«.

Nadzorna plošča

Preklopite na zavihek “pogled” in se pomaknite navzdol, dokler ne vidite “vnosa skritih datotek in map”. Preprosto odkljukajte polje »prikaži skrite datoteke, mape in pogone« in že ste pripravljeni.

Prikaži-skrite datoteke

Ta pristop bo deloval v vseh različicah sistema Windows, od XP ali novejših, vendar če imate sistem Windows 10, lahko isti rezultat dosežete veliko hitreje. Preprosto odprite katero koli mapo, v zgornjem meniju odprite zavihek »Pogled« in v polju, ki se imenuje »prikaži / skrij«, označite polje »skriti predmeti«.

Datoteke, skrite v sistemu Windows10

Če imate samo en uporabniški profil, bo lociran v mapi, imenovani »privzeto«. Preprosto kopirajte to mapo na rezervno mesto – naj bo to v zunanji napravi ali v oblaku – in v prihodnosti boste imeli vse, kar potrebujete za povrnitev Chroma v normalno stanje.

Chrome-privzeta mapa

Če imate več kot en profil, je malo bolj zmedeno. Vsak profil po vašem prvem se shrani v mapo z imenom “ProfileX”, kjer je “X” število, ki se poveča za vsak profil, ki ga ustvarite. Tako bo vaša druga mapa profila (ne pozabite, da se prva imenuje “privzeto”) poimenovana “Profil1”, vaša tretja pa “Profil2” in tako naprej.

Mape s profilom Chrome

Upoštevajte, da če varnostno kopirate enega od teh profilov in ne privzetega, ga boste še vedno potrebovali za varnostno kopiranje razširitev. Razlog je v tem, da se razširitve delijo med profile in se shranijo samo v privzeto mapo.

Podprti profili

Zato priporočamo, da hkrati ustvarite varnostno kopijo privzetega profila in dodatnih dodatnih profilov.

Mapa-kopiraj

Ker lahko uporabniški profili shranijo precej podatkov, lahko kopiranje traja dolgo časa. Ne pozabite, da Chrome predhodno popolnoma zaprete, ali bo postopek prekinjen zaradi datotek, ki jih uporabljate.

Kako obnoviti Google Chrome

Ko pride čas za obnovitev uporabniškega profila v brskalniku Google Chrome, je način za to odvisen od tega, kako ste naredili varnostno kopijo podatkov. Če ste uporabljali Google Račun, je postopek tako preprost kot prijava z novo namestitvijo brskalnika, Chrome pa bo samodejno prenesel vse podatke, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo..

Prva prijava

Če želite, da Google v prihodnosti pozabi, kaj ve o vas, lahko sledite našemu vodiču o izbrisu Google zgodovine. Google trdi, da bo s tem izbrisal vse podatke, ki jih je shranil na vas, toda glede na to, da je podjetje o zasebnosti manj kot zvezdniško, je težko zaupati temu.

Preimenovana mapa

Če ste ročno varnostno kopirali svoj profil, morate odpreti isto mapo, kot je opisano zgoraj v razdelku z ročnimi varnostnimi kopijami. Potem preimenujte mapo »Privzeto« v nekaj drugega, na primer »DefaultOLD«, in nato na isto mesto prilepite varnostno kopijo. Ko boste naslednjič zagnali Chrome, boste samodejno prijavljeni v obnovljeni profil.

Končne misli

Čeprav Chrome zagotovo ni popoln brskalnik – še posebej glede na resne težave glede zasebnosti – je njegova sposobnost hitrega sinhroniziranja podatkov med napravami ogromna težava z najbolj priljubljenim spletnim brskalnikom na svetu. 

Tudi če ne želite uporabljati Google Računa, da bi omejili vse, kar Google ve o vas, je varnostno kopiranje Chroma še vedno neverjetno enostavno, za kar potrebujete le nekaj preprostih korakov. Vse to ne pomaga, da vas ne zaščiti pred največjo napako Chroma – zasebnost – zato prenesite najboljši VPN za Chrome in preberite naš anonimni vodnik za brskanje, ko ste tukaj.

Kaj menite o Chromovem postopku varnostne kopije? Ali se strinjate, da je hitro in preprosto ali bi raje bolj preprost način varnostnega kopiranja brez uporabe Google Računa? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me