Kako uporabljati Cyberduck kot veteran Quack

Za tiste, ki želijo za shranjevanje datotek na daljavo uporabljati infrastrukturo v oblaku namesto tradicionalnih storitev shranjevanja v oblaku, je ena prvih stvari, ki jo morajo ugotoviti, kako naložiti in poiskati datoteke, kadar je to potrebno. Tudi najboljše storitve IaaS v oblaku niso tako preproste, kar pomeni, da boste potrebovali zunanjo stranko. Ena priljubljenih, ki ste jo morda slišali, je Cyberduck.


Začeti z IaaS in ga povezati s preprostim odjemalcem, kot je Cyberduck, se nenavadnim morda zdi zastrašujoč. Da bi lažje dobili ležaje, smo pripravili ta priročnik, ki podrobno opisuje uporabo Cyberducka.

Poleg Cyberduck-a sta orodja, ki jih je vredno preučiti za IaaS-jevo povezljivost, tudi CloudBerry Backup in Storage Made Easy. Noben ni tako preprost kot Cyberduck, vendar oba zagotavljata še veliko več funkcij. CloudBerry ponuja spletno varnostno kopiranje za zaščito vašega trdega diska, mala in srednja podjetja pa so opremljena z možnostmi skupne rabe datotek in sinhronizacije.

Druga IaaS prijazna stranka, ki nam je všeč, je Mountain Duck, ki jo izdeluje ista razvojna ekipa za Cyberduck. Preden vam pokažemo, kako uporabljati Cyberduck, se pogovorimo o obeh orodjih in se prepričajte, da ste pravilno izbrani.

Cyberduck proti Mountain Duck

Cyberduck in Mountain Duck se povezujeta z lokalnimi strežniki, ki uporabljajo FTP / SFTP, in ponudniki storitev IaaS v oblaku, kot so Amazon S3, Google Cloud in Microsoft Azure, z uporabo API-jev (če imate težave pri izbiri med temi tremi ponudniki, preberite to).

Po povezavi se Cyberduck in Mountain Duck lahko uporabljata za prenos in nalaganje datotek bodisi z lokalnega strežnika bodisi iz oblaka. Razlika je v izvedbi. Cyberduck je brskalnik za shranjevanje v oblaku, Mountain Duck pa ustvarja montirane pogone.

Kot brskalnik Cyberduck omogoča izbiro lokalnih map in datotek ter jih pošlje v oblak. Omogoča tudi branje oddaljenih map in datotek ter nalaganje na lokalni cilj.

Z ustvarjanjem nameščenega pogona Mountain Duck zagotavlja bolj priročno in hitrejše sredstvo za premikanje datotek v oblak ali njihovo pridobivanje. Vgrajeni pogon – ali omrežni pogon – se obnaša tako kot lokalni imenik v računalniku, kar pomeni, da lahko ustvarite drevesa datotek, datoteke povlečete in spustite itd..

Imamo vodnik za nastavitev omrežnih pogonov, ki vsebuje Mountain Duck. Vendar je treba opozoriti, da programska oprema za razliko od Cyberduck-a ni brezplačna. Za eno licenco stane 39 dolarjev.

Kako uporabljati Cyberduck (z Amazonom S3)

Cyberduck je neprimerno preprost za uporabo, ko dobite ležaje in ponuja številne uporabne funkcije, vključno s šifriranjem na strani odjemalca. Za ponazoritev z orodjem bomo ustvarili povezavo z Amazonom S3.

Naložite in namestite odjemalca. Je brezplačna in odprta koda, ustvarjena na podlagi splošne javne licence GNU, zato vam je ni treba plačevati, razen če želite podariti za njen prihodnji razvoj.

Zaženite stranko V zgornjem levem kotu je gumb, ki piše “odprta povezava.”

Cyberduck-odjemalec

Kliknite ga in odprlo se bo okno “odprta povezava”.

Cyberduck-Open-Connection

S spustnim menijem na vrhu lahko izberete vrsto povezave, ki jo želite vzpostaviti. Za lokalne strežnike lahko uporabite FTP, FTP-SSL in SFTP. Obstaja tudi možnost WebDAV za povezavo s storitvami v oblaku, ki podpirajo protokol (na primer pCloud).

Cyberduck-Izberite-Povezava

Tipke Cyberduck in API

Na seznamu je tudi več storitev, vključno z Rackspace Cloud Files, Backblaze B2, Google Drive, Dropbox in Microsoft OneDrive. Za to predstavitev smo izbrali Amazon S3 s spustnega menija. S tem se prikažeta dve polji: “ID ključa za dostop” in “geslo.”

Večina storitev IaaS bo potrebovala podobne podatke, ki Cyberducku omogočajo, da vzpostavi tako imenovano povezavo vmesnika za programiranje aplikacij. Za pridobitev poverilnic API-ja boste morali pridobiti ponudnika IaaS.

Prav tako boste morali pri tem ponudniku nastaviti tisto, kar se običajno imenuje “vedra” ali “posoda”. Tu ne bomo spuščali vseh podrobnosti tega dela postopka, saj se razlikuje od ponudnika do ponudnika. Če želite splošno predstavo o korakih, bodo naši posamezni pregledi IaaS zagotovili, da:

 • Amazon S3 pregled
 • Google Cloud pregled
 • Microsoft Azure pregled

Če želite pridobiti poverilnice API-ja za Amazon S3, se prijavite v storitve Amazon Web Services in se pomaknite do konzole AWS. Kliknite na svoje ime na vrhu zaslona in nato kliknite “moje varnostne podatke”.

AmazonS3-Security-Credentials-Link

Na naslednji strani lahko dobite ključne podatke API-ja ali ustvarite novo.

AmazonS3-tipke za dostop

Poskrbite, da posnamete svoj “skrivni dostopni ključ”, ker vam ga Amazon ne bo več prikazal. Obstaja možnost prenosa datoteke s ključi, ki jo želite shraniti nekam na varno, morda s storitvijo za shranjevanje v oblaku brez znanja.

AmazonS3-Create-Access-Key

Cyberduck: brskanje, nalaganje in prenos datotek

Nazaj na Cyberduck vnesite tipko za dostop v polje “ID ključa”. Skrivni ključ je za polje “geslo”. Geslo lahko shranite v Cyberduck, ki bi ga morali, če nameravate stranko pogosto uporabljati. Vse ostalo pustite takšno, kot je, in pritisnite »connect«.

Cyberduck-ConnectS3

Povezava bo avtentificirana in če se popravite ti dve polji, se bo po nekaj sekundah morala povezati na Amazon S3 in prikazati zabojnike.

Cyberduck-AmazonS3-Containers

Kliknite vsebnik, da prikažete njegovo vsebino.

Datoteke Cyberduck-AmazonS3-Show

Z desno miškino tipko kliknite kateri koli predmet za seznam možnosti. Datoteke in mape lahko prenesete, jih izbrišete in sinhronizirate. Datoteke lahko celo urejate. Na primer, lahko odprete datoteko .docx v programu Microsoft Word.

Cyberduck-Edit-File

Lokalne datoteke lahko naložite v zabojnike z izbiro »naloži«. Z brskalnikom datotek poiščite mape ali datoteke, ki jih želite poslati v oblak.

Cyberduck - brskanje po datotekah

Cyberduck trezorji in kriptomator

Če morate organizirati zabojnike, lahko ustvarite mape, preden naložite datoteke. Obstaja možnost, da ustvarite “šifriran trezor” za varnejšo shranjevanje. Funkcija trezorja uporablja Cryptomator, storitev šifriranja na strani stranke, kot je Boxcryptor (preberite naš pregled Boxcryptor).

Cyberduck-Create-trezor

Programska oprema bo z ustvarjanjem trezorja skenirala datoteke, preden jih pošlje v oblak z uporabo naprednega standardnega protokola šifriranja. Nastavite lahko geslo, ki ga poznate samo vi, ki bo uporabljeno za ustvarjanje ključev, ki šifrirajo in dešifrirajo datoteke.

Ne pozabite gesla. V nasprotnem primeru boste izgubili dostop do svojih datotek, saj vam niti Cyberduck niti Amazon ne bosta mogla pomagati, ne glede na to, kako močno kričite nanje. Priporočamo, da geslo shranite v upravitelja gesel v oblaku, kot je Dashlane, za vsak primer (preberite naš pregled o Dashlaneu).

Zaznamki Cyberducka

Ko končate z brskalnikom, lahko v zgornjem desnem kotu »prekinete povezavo«, da prekinete povezavo. Preden boste povezavo morda želeli zaznamek za hitrejši dostop v prihodnosti. Če želite to narediti, samo kliknite povezavo »zaznamek« na vrhu odjemalca.

Podatki o povezavi bodo shranjeni v pregledovalnik zaznamkov podjetja Cyberduck, vključno z vašimi poverilnicami, tako da vam pozneje ni treba več iskati..

Cyberduck-zaznamki

To so osnove uporabe Cyberducka z Amazonom S3. Druge storitve IaaS v oblaku so prav tako enostavno nastaviti. Storitve shranjevanja v oblaku so še lažje povezati. Na primer, v Googlu Drive potrebujete samo svoj e-poštni naslov za prijavo in geslo za brskanje, nalaganje in prenos datotek.

Končne misli

Cyberduck se uvršča med najboljše in najlažje datoteke za nalaganje datotek in brskalnike v oblaku. Prav tako je brezplačna, kar je težko premagati. Vendar pa obstaja nekaj dobrih Cyberduck alternativ. Ogledali smo si zgornje možnosti v našem najboljšem vodiču za odjemalce za prenos datotek.

Upajmo, da vam je ta priročnik predstavil, kaj lahko počnete s Cyberduckom. Če ste še vedno v temi, pustite vprašanja spodaj in poskušali bomo pomagati. Če ste se odločili, da IaaS v oblaku ni vreden težav, vas bodo naši najboljši shrambi v oblaku in najboljši priročniki za kupce varnostnih kopij na spletu usmerili k enostavnejšim rešitvam za pošiljanje datotek v oblak.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map