Kako sinhronizirati shranjene računalniške igre med računalniki z Dropboxom

Katera je vaša najljubša žanrska igra ― akcija, kot je Call of Duty, športi, kot je FIFA 14 ali uganke, kot je Brain Age? No, ne glede na to, katere igre so vam najbolj všeč, ste že kdaj spoznali, kako super bi bilo igrati in shranjevati igre na enem računalniku in nato dostopati do njih iz drugega, ne pa samo od enega?


Fascinantno, kajne?

No, potem bi z veseljem vedeli, da lahko Dropbox to enostavno stori. Datoteke igre lahko iz računalnika shranite v račun za shranjevanje v Dropboxu in shranite datoteke s prijatelji kadar koli in kjer koli. Ugotovimo, kako

.

Postopek

Ko se igra prenese, se datoteke navadno shranijo v lokalno mapo Moji dokumenti. Te datoteke za shranjevanje moramo kopirati v Dropbox in nato ustvariti simbolično povezavo, ki kaže na Dropbox prvotno mapo za shranjevanje. Na ta način se bo vsakič, ko nameravate igro shraniti, preusmeriti na sinhronizirane shranjevanje v Dropboxu.

Da bi to delo olajšali, smo postopek za jasnost razdelili na več korakov.

1. korak: Varnostno kopirajte datoteke

Prvo opravilo je varnostno kopiranje prihrankov, ki jih nameravate sinhronizirati.

Te datoteke lahko predstavljajo veliko časa za igranje, zato je varnostna kopija zelo pomembna in to bi moral biti prvi korak.

2. korak: Namestite odjemalca Dropbox

Naslednji korak naj bo namestitev odjemalca Dropbox, saj bo poenostavil postopek sinhronizacije.

Dropbox vs Box
Dropbox Desktop odjemalec

Vendar pa se prepričajte, da je na voljo dovolj prostega prostora, preden ga začnete, da truda ne bi zapravili.

3. korak: Poiščite shranjene datoteke igre

Ugotovite, kje so datoteke igre shranjene na lokalnem računalniku. V idealnem primeru ga je mogoče najti v mapi Moji dokumenti ali v mapi Moje igre znotraj njega, vendar se lokacija razlikuje glede na igro.

Če še vedno ne morete ugotoviti, poskusite z desnim klikom na ikono bližnjice v igri in v pojavnih možnostih izberite Odpri lokacijo datoteke..

4. korak: Shranjene mape prenesite v Dropbox

To je precej enostavno. Recimo, da so shranjene igre v mapi Moje igre in jih želite premakniti. Zdaj morate samo ustvariti mapo v svojem Dropboxu in kopirati datoteke vanjo in to je vse; datoteke iz računalnika v Dropbox se bodo prenesle brez težav.

Drug izhod je dodatek Dropbox Folder Sync.

To bo pomagalo premakniti katero koli mapo na vaš Dropbox račun in ustvarjena bo simbolična povezava, ki kaže na nov naslov. Vse, kar morate storiti, je, da ga namestite in nato z desno miškino tipko kliknite mapo, ki jo nameravate prenesti na svoj lokalni stroj, izberite možnost »Sync with Dropbox« in to je vse. V nekaj sekundah bo vse shranjene datoteke premaknil.

5. korak: Sinhronizacija na drugih računalnikih

Datoteke ste shranili na Dropbox in jih zdaj želite sinhronizirati z drugimi računalniki. Kako to storiti? Tu sta dva načina, da to uresničite.

Odstranite ali preimenujte prvotno mapo za shranjevanje v igri in zaženite naslednji ukaz kot skrbnik.

“C: \ Uporabniki \ Uporabniško ime \ Dokumenti \ Moje igre \ Ime igre” “C: \ Uporabniki \ Uporabniško ime \ Dropbox \ Shrani igre \ Ime igre”

Prva pot datoteke naj bo prvotna mapa za shranjevanje v igri, druga pa nova mapa za shranjevanje Dropbox. Sedaj pritisnite enter in ustvarile se bodo simbolične povezave. Če želite zagotoviti, da deluje, se vrnite v prvotno mapo in preverite, ali je bližnjica res ustvarjena. Ponovite ta postopek na vseh računalnikih, ki jih želite sinhronizirati.

pet najhujših hroščev v oblaku

Drugi način je uporaba aplikacije Dropbox Folder Sync. Prenesite ga na drug stroj, poiščite shranjene igre in znova izberite možnost »Sync with Dropbox«, kot je prej. Aplikacija bo ugotovila, ali že prevladuje mapa Dropbox s podobnim imenom in vse, kar morate storiti, je, da se omogoči združitev in prepisati.

Vendar morate zagotoviti, da so shranjene datoteke že na voljo v tem računalniku in jih je treba varnostno kopirati na drugo mesto, nato pa morate avtohtone datoteke odstraniti iz mape. Zagotovil bo ničelna nasprotja s shranjenimi v Dropboxu.

6. korak: Test

Ta zadnji korak je pomemben, da lahko preverimo, ali je postopek resnično deloval. Začnite igro na enem računalniku, jo shranite na poljubno lokacijo in nato poskusite zagnati igro na drugem računalniku. Če bo uspešna, bi morali imeti možnost, da svojo prvo shranjeno datoteko naložite iz prvega računalnika!

Na voljo so tudi druga orodja za sinhronizacijo shranjenih računalniških iger med računalniki. Eden od njih, ki ga morate že poznati, je Steam Cloud, ki je precej priljubljen. Vendar za razliko od Dropbox-a ne podpira vseh vrst iger.

Tudi, ko gre za varčevanje z igrami, Steam Cloud ne obnovi prejšnjih različic, kar je mogoče preprosto storiti z Dropboxom.

Zaključek

Dropbox je precej zanesljiv, enostaven za namestitev in deluje izjemno dobro. Ko se nekdo navadi na postopek premikanja datotek iz PC-ja v Dropbox in dostopa do njih z več drugih strojev, mora biti to nastavitev na dodatnih računalnikih precej enostavno.

Ste že preizkusili postopek? Ali želite dodati še kakšen korak? Pustite komentarje in hvala za branje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me