Če ste se preselili iz Indonezije ali potujete, ste morda opazili, da ne morete dostopati do stvari, ki jih običajno počnete v spletu. Ne glede na to, koliko poskušate, dobite samo sporočilo o napaki. To je zato, ker je spletno mesto ali spletna storitev omejena na določeno državo. Za ogled potrebujete indonezijski IP naslov, mi pa vam bomo pokazali, kako ga dobiti.


IP naslovi so edinstveni in vsi na spletu jih imajo. Zamislite si to kot ID, ki vsakemu spletnemu mestu ali spletni storitvi pove, kje ste. Zato ne morete gledati vsebine, ki je omejena na določeno državo, razen če niste tam. Če spremenite svoj IP naslov, se zdi, kot da ste tam.

Nekaj ​​je razlogov, da bi to radi storili. Morda boste zamudili lokalne kanale, kot je na primer Nonton TV, ali pa je na indonezijski Netflix morda prikazana oddaja, ki je ne morete gledati nikjer drugje.

Omejitve dovoljenj so krive za geobloke, na katere naletite. Če oddaja nima dovoljenja za predvajanje v državi, do nje ni mogoče dostopati. Zato se knjižnica Netflixa razlikuje po svetu in zakaj ima ameriška različica največ možnosti. Več o tem si lahko preberete v našem delu o prepovedi Netflixa in za naša priporočila si oglejte najboljši vodnik VPN za Netflix..

Drug razlog za pridobitev indonezijskega naslova IP je dostop do finančnih ali poslovnih računov. Mnoge banke postavljajo omejitve za prijavo in to dovoljujejo le znotraj države. Gre za varnostno funkcijo, namenjeno boju proti goljufijam. Če spremenite svoj IP naslov, ne boste imeli težav s prijavo.

Kako pridobiti indonezijski IP naslov

Eden od načinov za spremembo IP naslova je uporaba proxyja. To je enostavno – naš najboljši brezplačni vodič po proxyju razloži postopek – vendar so pooblaščenci lahko nezanesljivi, zato jih ne priporočamo. Poleg tega ste sedeča raca brez varnosti in vaš IP široko odprta, da jo lahko kdo pogleda. Oglejte si primerjavo VPN vs proxy in Tor za več podrobnosti.

Priporočamo uporabo virtualnega zasebnega omrežja. Ne samo da boste lahko spremenili svoj IP naslov, ampak boste imeli koristi tudi od drugih funkcij, ki so priložene njim. VPN-ji imajo veliko varnost, da vas zaščitijo pred spletnimi nevarnostmi in večina nima pravilnika o beleženju, tako da ni nobenega zapisa o tem, kaj počnete v spletu. Prav tako ščitijo vaš resnični naslov IP.

Ponudnike si lahko ogledate v našem najboljšem članku o VPN, ker bodo mnogi od njih dobili tisto, kar potrebujete, nekateri pa bodo bolj ustrezali Indoneziji kot drugi..

Ponudnik VPN, ki ga boste izbrali, bo moral imeti strežnike v Indoneziji ali od tam ne boste mogli dobiti naslova IP.

Nekateri VPN-ji so boljši za vključitev v storitve pretakanja kot drugi. Na primer, Netflix ima pameten sistem zaznavanja VPN in ni veliko ponudnikov, ki bi ga lahko zaobšli. Naš kos o napaki proxy Netflix daje natančnejšo razlago o tem.

CyberGhost

CyberGhost je dobra izbira za pridobivanje indonezijskega naslova IP, saj ima veliko strežniško omrežje, ki vključuje osem strežnikov tam. Njegova varnost je dobra in ne vodi dnevnika vaših spletnih dejavnosti.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ima spodobno hitrost in neomejeno pasovno širino, zato lahko vstopa v storitve pretakanja, kot je Netflix.

Uporabljate ga lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Omogoča istočasno priključitev sedmih naprav, s čimer si je prislužil drugo mesto v našem najboljšem vodiču VPN za več naprav. Na voljo je sedemdnevno preskusno obdobje, tako da lahko preizkusite storitev. Če potrebujete več časa za to, obstaja tudi garancija za vračilo denarja. V našem pregledu CyberGhost je podrobneje opisan.

NordVPN

Uporabite lahko tudi NordVPN, da iz Indonezije dobite IP naslov. Njegova strežniška mreža je množična in v Indoneziji je pet strežnikov. Zaščitili vas bodo nekateri najboljši varnostniki na trgu in vaše dejavnosti bodo ostale v tajnosti.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Njegove hitrosti so dobre in ni omejitev pasovne širine. Lahko se vključi tudi v večino pretočnih storitev, vključno z Netflixom.

Odjemalci, ki jih je enostavno uporabljati, so na voljo za Windows, macOS, Android in iOS, naenkrat pa lahko povežete do šest naprav. Obstaja 30-dnevno okno vračila, ki vam daje dovolj časa, da vidite, ali vam je všeč. Za boljši pregled ponudnika si preberite naš NordVPN pregled.

SkrijMyAss

HideMyAss bo dobil tudi indonezijski IP naslov. Ima ogromno strežniško mrežo, ki zajema 190 držav in vključuje dva strežnika v Indoneziji. Varnost je dobra, vendar njena politika zasebnosti navaja, da se dnevniki povezav in prekinitev hranijo 30 dni.

HidemyAss-homepage-2019

Njegove hitrosti so v redu za večino dejavnosti. Poleg tega ima neomejeno pasovno širino in lahko dostopa do večine pretočnih storitev.

Uporabljate ga lahko v sistemu Windows, macOS, Android in iOS. Ima preproste odjemalce in vam omogoča, da hkrati povežete do pet naprav. S sedemdnevno preizkusno različico lahko preverite, ali vam je všeč. Če se po tem še vedno ne morete odločiti, obstaja 30-dnevna garancija za vračilo denarja. Preberite naš pregled HideMyAss za več informacij.

Nevarnosti uporabe indonezijskega naslova IP

Uporaba indonezijskega naslova IP vam ni v nevarnosti, vendar moramo izpostaviti nekaj stvari, ki jih morate upoštevati. Obstajajo države, ki so pod strogim nadzorom, ne spoštujejo zasebnosti in imajo stroga pravila glede govora.

Sovražni govor in obrekovanje lahko v Indoneziji privede do zajetnih glob in zaporne kazni. Uporabnika Facebooka so na primer obsodili na 14 mesecev zapora in mu prisodili 5 milijonov indonezijskih rupij (380 dolarjev) globe samo zato, ker so ga označili v poročilu o novicah, ki se je pojavilo na njegovi časovnici.

V skladu z zakonom o državni obveščevalni službi iz leta 2011 je mogoče spremljati družbene medije in prestrezati komunikacije brez sodne odredbe. Obstajajo trditve, da je indonezijska vojska izvajala nepooblaščen nadzor. Poleg tega je vlada kupila nadzorno tehnologijo za dostop do naprav in omrežij.

Leta 2015 so poročala, da je 21 držav kupilo dovoljenje za uporabo lovilcev IMSI, tehnologije za spremljanje mobilnih telefonov in med njimi je bila Indonezija. Preberite več o državi v našem najboljšem delu VPN za Indonezijo.

Upoštevati morate tudi tveganje kibernetskega kriminala. Javni WiFi je na voljo na več mestih, vendar ni mogoče vedeti, kako varne so povezave. Indonezija je ena najbolj ranljivih držav. Hakanje, virusi in zlonamerna programska oprema so pogosti. Smiselno je namestiti dober antivirus in pridobiti varnost VPN-ja.

Končne misli

Upamo, da smo vam pomagali dobiti indonezijski IP naslov. Najboljši način je uporaba VPN-ja, ker boste zaščiteni z dobro varnostjo in lahko uporabljate anonimno.

Katera koli od naših ponudb vam bo ponudila tisto, kar potrebujete, toda CyberGhost je najboljši za to delo, saj lahko izbirate med osem strežnikov, kar smo največ videli. Sedemdnevno preskušanje vam daje dovolj časa za testiranje, garancija za vračilo denarja pa je glazura na torti.

Če imate izkušnje z pridobivanjem indonezijskega naslova IP, nam to sporočite v spodnjem razdelku za komentarje. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me