Kako povezati Microsoft Office 365 in Dropbox

Microsoft in Dropbox sta novembra novembra izšla z neverjetnimi, a nekako predvidljivimi novicami – združili se bodo in skupaj sodelovali.


To še ni pomenilo, da združujejo OneDrive in Dropbox, ampak so želeli združiti Microsoft Office z Dropboxom. To je bil resnično zelo drzen korak za obe podjetji, vendar dokazuje eno stvar – Microsoft Office je za podjetje veliko pomembnejši od njegove platforme v oblaku, OneDrive.

Iskreno nisva presenečena.

OneDrive je imel skozi leta svoj delež težav, vendar je Microsoft Office vedno bil glavni dobičkonosni izdelek podjetja. Odkar je Microsoft ustvaril Office, je bilo veliko programske opreme, ki je poskušala zavzeti svoje stališče, vendar nobena od njih ni uspela..

Tudi zdaj ljudje raje preprostosti Microsoft Officea, ne glede na to, koliko napak ima v notranjosti. In Microsoft to ve.

Microsoftov Office Push

Če mora podjetje preiti še en kilometer, da bi pridobil več kupcev, bo to zagotovo. Medtem ko sta obe podjetji v svojih izjavah za javnost jasno zapisali, da je bila ta funkcija uvedena samo za pomoč uporabnikom, lahko preprosto pomislimo na nekaj sebičnih motivov, ki bi jih imeli.

Programska oprema Kubernetes
© Faizan Hassan

Obe podjetji neprestano tekmujeta na trgu sinhronizacije datotek in na trgu za shranjevanje v oblaku, a tu je razlika: za Dropbox je aplikacija v oblaku njihov glavni kruh in maslo, za Microsofto pa je to le možnost, ki jo raziskujejo.

Microsoft je prenovil Office Online in Officeove mobilne aplikacije, vključno z Word, Excel in PowerPoint. Tako se lahko uporabniki zdaj v teh aplikacijah brez težav povežejo s svojimi računi Dropbox. Podjetje Dropbox je podobno storilo tudi z njihovo mobilno aplikacijo, kadar koli boste v Dropboxu kliknili datoteko Microsoft Office, se bo datoteka odprla neposredno v ustrezni aplikaciji Microsoft Office.

Seveda, da bo to delovalo, bosta na vašem telefonu potrebni obe aplikaciji; samo enega ne bo storil. Tudi torte ne morete jesti in jesti. Dropbox je novembra 2014 tudi izjavil, da bo ustvaril domačo aplikacijo za telefone Windows, kar je storil maja letos.

Poleg običajnih funkcij Dropbox ta aplikacija omogoča skupno rabo map s telefonskimi stiki in nalaganje datotek neposredno na kartico SD ali v notranji pomnilnik naprave. Da, obe podjetji se slišita zavezano, vendar je bolj kot scenarij “opraskaj hrbet in opraskal bom tvoj”.

Ali Microsoft poskuša žrtvovati OneDrive?

Ta dogovor z Dropboxom vsekakor dokazuje, da je Microsoft bolj zaskrbljen zaradi prihodkov iz Office 365 in ne OneDrive. Pravzaprav je za Office 365 ta posel lahko potencialni gonilni vir prihodkov za sisteme, ki niso Windows, kjer je Dropbox očitno bolj zaželen.

rešitve za shranjevanje v oblaku za vaše podjetje
© OneDrive

Skupno Microsoft pušča, da se Dropbox vgradi globoko v shrambo Office, kjer je prej močno promoviral OneDrive. Videti je, da je za Microsoft pomembneje, da ljudje uporabljajo Office, ne pa storitev za shranjevanje v oblaku – OneDrive.

Kaj pomeni Dropbox iz te ponudbe?

S pogodbo z Microsoftom Dropbox preživi, ​​zato mu ni treba izdelovati lastnih orodij za urejanje, ki bi bila videti kot ‘lite’ različica Microsoft Officea.

Bodimo iskreni, Dropbox je odlična aplikacija v oblaku, vendar bi njegova orodja za urejanje samo še bolj zakomplicirala in na koncu verjetno ne bodo uspela.

Ta integracija se bo izkazala za zelo koristno za ljudi, kot sem jaz, ki imajo radi storitev Dropbox, vendar se še niso pripravljeni oddaljiti od Microsoft Officea. Če ste ljubitelj tako Microsoft Office kot Dropbox, je to popolna win-win situacija. 

Tu je nekaj načinov, kako lahko svoj račun Dropbox vključite v Microsoft Office.

Uporabite spletno aplikacijo Office za urejanje datotek Dropbox

Predolgo si želim to funkcijo v Dropboxu. V bistvu je bil edini razlog, da sem kdaj uporabljal OneDrive, ker je imel Office Online povezan z njim. Končno je Dropbox vgradil tudi to funkcijo. Tukaj je tisto, kar morate storiti:

 • Kliknite katero koli od Microsoftovih pisarniških datotek v mapi Dropbox
 • Ko se datoteka odpre v novem oknu. V zgornjem desnem kotu kliknite možnost »Odpri«

Odprite datoteke spustnih predalov v spletni aplikaciji Office
© Cloudwards

 • Pozvani boste, da dovolite dostop do sistema Microsoft Office

Odprite datoteke s spustnim poljem v spletni aplikaciji Office
© Cloudwards

 • In tam ste, ki delate na spletu Office in urejate dokument tako, kot vam je všeč

Odprite datoteke spustnih predalov v spletni aplikaciji Office
© Cloudwards

Povezovanje Office Online z Dropbox

Če povežete Microsoft Office Online z vašim računom Dropbox, lahko datoteke neposredno shranite v Dropbox, tako kot ste shranili datoteke v OneDrive.

 • Prijavite se v Office Online s svojimi poverilnicami Microsoft / Outlook

Povežite Office preko spleta z Dropboxom
© Cloudwards

 • Odprite katero koli od navedenih vrst dokumentov – Word Online / Excel Online / PowerPoint Online
 • Ko ste na strani, v spodnjem levem koncu, boste videli možnost Dropbox, ki je tik pod OneDrive

Povežite pisarno prek spleta s predalnikom
© Cloudwards

 • Vnesite svoje poverilnice za Dropbox in že ste končali!
 • Datoteke shranite v mapo Dropbox

Dodajte Dropbox v Office 2013

Ko poskušate datoteke shraniti iz sistema Office, boste lahko videli možnosti OneDrive in Sharepoint pod “Dodaj mesto”, vendar tukaj Dropbox uradno ne morete dodati. To je očitno lahko težava pri uporabi Dropboxa kot vašega glavnega prostora za shranjevanje. Vsakič, ko ustvarite datoteko na prenosnem računalniku, morate izrecno naložiti datoteko v Dropbox.

Tukaj je nekaj korakov za dodajanje računa Dropbox v Office 2013: 

 • Prenesite to paketno datoteko. Če uporabljate Google Chrome, bo morda poročal, da je datoteka potencialno nevarna, vendar je vse preizkušeno
 • Ko končate, dvokliknite datoteko, da jo odprete. Odpre se ukazni poziv in zahteva, da vnesete pot. Tu morate vnesti pot do svoje lokalne mape Dropbox

Povežite predalnik s pisarno 2013
© Cloudwards

 • Vrnite se na Office 2013; tukaj sem brskal po Word 2013. Pojdite na zavihek File -> račun-> Dodajte storitev. Od tam izberite storitev, ki jo želite dodati. V tem primeru je to Dropbox

Povežite predalnik s pisarno 2013
© Cloudwards

Te nastavitve so specifične za stroj, kar pomeni, da se boste morali, če se prijavite v Microsoftov račun na drugem računalniku, znova zagnati paketno datoteko.

Zaključek

Na žalost skript, ki deluje s sistemom Office 2013, ne deluje z letom 2016. Če želite datoteke shraniti v Dropbox, boste morali datoteke shraniti neposredno v lokalno mapo Dropbox. Ali ste zadovoljni s sodelovanjem Dropbox in Microsoft Office? Bo to spremenilo vaš način dela? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me