Kako obnoviti iPad iz varnostne kopije iCloud

Medtem ko je mogoče iPad in druge naprave Apple varnostno kopirati na lokalni stroj prek iTunes-a, je obnovitev iPada iz iCloud Backup najlažja možnost, saj ni potrebe po:


Ločen lokalni računalnik

Namestitev iTunes

USB kabel

Ne pozabimo, da je varnostna kopija iCloud obnovljiva od kjer koli in do katere koli združljive naprave, če imate internetno povezavo.

Maja je Apple izdal iOS 9.3.2 tako za iPhone kot iPad, medtem ko je posodobitev delovala brez težav iPhoni, mnogi iPad 2 niso mogli delovati po posodobitvi na najnovejšo različico iOS.

Od takrat je težavo odpravil Apple, saj je podjetje izdalo novo različico iOS ravno za iPad 2.

Toda v takšnih situacijah je naravno, da vas skrbi in panika.

Zato je pomembno, da to storimo varnostne kopije podatkov naprave da se prepričate, tudi če je napaka ali še huje, vaš iPad ukraden – še vedno lahko obnovite njegove podatke.

Ta članek je najboljši vodič o tem, kako obnoviti iPad iz iCloud Backup.

Pred začetkom

Apple je od uvedbe iCloud leta 2011 zdravil storitev shranjevanja v oblaku kot digitalno vozlišče za vse njegove naprave. Poleg shranjevanja podatkov aplikacij in drugih datotek lahko uporabniki neposredno shranijo varnostne kopije naprav v iCloud.

S 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje in več plačanimi načrti je varnostno kopiranje podatkov na iCloud neverjetno enostavno.

Preden začnete s postopkom obnove, boste potrebovali naslednje:

IPad

iCloud račun

Dobra povezljivost WiFi

Varnostno kopiranje podatkov na iCloud

Če želite varnostno kopirati podatke iPad-a na iCloud, sledite tem korakom:

IPad priključite na omrežje WiFi

Pojdite na Nastavitve

Dotaknite se možnosti iCloud (tik pod zasebnostjo)

Vklopite varnostno kopijo iCloud

Kliknite “Backup Now”, da takoj začnete postopek varnostne kopije

Ko je iCloud Backup vklopljen, ne bodo ustvarjene varnostne kopije prek iTunes, ko je iPad povezan z lokalnim računalnikom.

Če med varnostno kopijo podatkov v iPadu obstajajo težave, preverite naslednje:

Kako obnoviti iPad iz iCloud varnostne kopije

1. Izbrišite vse iz iPada

Prvi korak pri obnovi je brisanje vsega s iPada.

Preden nadaljujete s tem korakom, preverite svoj račun iCloud in preverite, ali ima pravilno varnostno kopijo shranjeno v oblaku, sicer lahko izgubite vse podatke.

Če želite preveriti razpoložljive varnostne kopije, pojdite na iCloud možnost v Nastavitve -> Skladiščenje -> Upravljanje shranjevanja -> S seznama naprav izberite iPad in vidne naj bodo vse varnostne kopije izbranega iPada.

Varnostne kopije je mogoče enostavno razlikovati glede na njihov časovni žig in velikost. V idealnem primeru bi morali obnoviti najnovejšo varnostno kopijo.

Zdaj, da izbrišete vse iz iPada, poiščite možnost Splošno v meniju Nastavitve in kliknite Ponastavi (je zadnja izbira).

Tapnite možnost »Zbriši vso vsebino in nastavitve«, s katero bi morali izbrisati vse podatke iPada.

Preden se izbriše, boste morda morali vprašati geslo za Apple ID.

Izbris podatkov lahko traja dolgo, zato se prepričajte, da ima iPad dovolj življenjske dobe (ali ga priključite).

2. Ponovno vklopite napravo

Po ponastavitvi znova zaženite iPad.

Apple-ov patentiran zaslon Hello se bo prikazal skupaj z običajno dobrodošlico. Sledite ogledu in kmalu pridete do aplikacij & Podatkovni zaslon.

S štirimi možnostmi, ki so na voljo, tapnite »Obnovi iz iCloud varnostne kopije« in se prijavite v iCloud z istim Apple ID-om, ki je bil uporabljen med postopkom varnostne kopije..

Prikaže se seznam varnostnih kopij z njihovimi časovnimi žigi in velikostmi. Izberite najprimernejšega in začnite postopek varnostne kopije.

Če je na voljo novejša različica iOS-a, boste morda pozvani tudi na posodobitev. Pojavila se bo tudi prijava v iTunes in App Store.

3. Počakajte, da se postopek obnovitve konča

Postopek obnove lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti varnostne kopije in hitrosti WiFi. Proces se lahko konča v nekaj minutah do nekaj časa.

Ko je končano, lahko začnete uporabljati iPad, kot da se ni nič zgodilo.

Spopadanje s pogostimi težavami

Če WiFi preneha delovati

V primeru izgube internetne povezave se postopek obnove ustavi in ​​nadaljuje, ko internet spet deluje.

Če bi bilo treba obnoviti predolgo do konca

Če je datoteka za varnostno kopiranje prevelika ali je hitrost WiFi počasna, lahko obnovitev traja nekaj ur. V tem primeru poskrbite za zanesljivo internetno povezavo in v bližini je polnilnik.

Če je baterija pod 50%, priključite iPad na polnilnik in počakajte, da se obnova konča.

Če sporočilo zahteva več Apple ID-jev

Če ste v preteklosti uporabljali več kot en Apple ID za nakup aplikacij v App Store ali medijih v iTunes, bo iPad pozval k več prijavam Apple ID.

V primeru, da ste pozabili katero koli geslo ali niste kupili ničesar od drugega Apple ID-ja; prikaže se naslednje sporočilo:

“Nekaterih aplikacij ali vsebine ni mogoče obnoviti, ker niso več na voljo v iTunes ali App Store, so bili kupljeni z drugim računom ali so sinhronizirani iz računalnika.”

Obnovite geslo za Apple ID z drugo napravo. Pojdite na možnost Pozabljeno geslo in sledite navodilom.

V večini primerov boste morali odgovoriti na varnostna vprašanja, ali pa bo nova gesla poslana na registrirani e-poštni naslov. Če za nakupe niste uporabili nobenega drugega Apple-ovega ID-ja, se obrnite na Applovo skupino za podporo.

Če je treba aplikaciji obnoviti predolgo,

Če je aplikacija predolgo obnovljena ali je prikazana v sivi barvi, poskusite tapniti njeno ime, zaustaviti postopek obnovitve in nato znova zagnati.

V povzetku…

Apple je z iCloudom postopek varnostne kopije in obnove lažji in enostavnejši.

Nastavitev varnostnih kopij komaj traja nekaj trenutkov in izkaže se, da so izjemno koristne, če se naprava sooči z napakami ali celo, če se ukrade.

Čeprav je varčevanje varnostnih kopij na prenosnih računalnikih prek iTunes odlična možnost, prenosnika ni mogoče nositi povsod skupaj z iPadom.

Pravzaprav je glavni razlog, zakaj večina nas vlaga v iPad, zato nam ni treba povsod nositi prenosnikov.

Z iCloudom lahko varnostno kopiranje podatkov in obnovitev storite kjer koli, dokler obstaja dostojna internetna povezava.

Imate kakšno misel ali idejo, ki bi jo radi delili o tej temi? Uporabite spodnji razdelek za komentarje, če jih želite deliti z nami.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map