Kako namestiti Elysium na Kodi

Za popolno izkušnjo iz Kodija morate namestiti nekaj neuradnih dodatkov. Nekateri spremenijo videz uporabniškega vmesnika, drugi pa vam omogočijo dostop do obsežne knjižnice pretočne vsebine. Elysium se uvršča v slednjo kategorijo.


To je storitev, ki po spletu najde in prenaša hudournike. Elysium je tudi ena izmed najboljših alternativ zaveze, ki je že od poznega imela težave pri iskanju doma v skladišču. S podobnim videzom in občutkom Elysium počne vse, kar počne Zaveza.

Preden se poglobimo v vodnik, vas ne bomo opomnili, kako pomembno je, da se zaščitite z VPN pri uporabi Elysium ali katerega koli drugega neuradnega dodatka Kodi. Če ne uporabljate ene, lahko drugi preprosto spremljajo vaš IP in vas ogroža v tem zakonitem sivem območju. Preverite naše izbire za najboljši VPN za Kodi, da se boste lahko zaščitili.

S tem je opisano, kako nadaljevati namestitev Elysium na Kodi. Če želite poleg tega vedeti še vse, kar morate vedeti o Kodiju, si oglejte naš celotni Kodi vodnik.

Omogoči neznane vire

Za odpiranje dodatkov iz neznanih virov morate odpreti Kodi. To je kateri koli neuradni dodatek, zato preverite, ali je ta nastavitev omogočena ali ne.

Najprej zaženite Kodi in kliknite ikono »nastavitve«. Videti je kot zobnik.

Pojdite v sistemske nastavitve. To je zadnja možnost v drugi vrstici.

S kazalcem miške se pomaknete nad razdelek z dodatki in se prepričajte, da je „neznani viri“ označen desno.

Zelo pomembno je, da ne posegate po tem koraku, saj bo pozneje pri poskusu nameščanja dodatka ustvaril glavobol. Vedno dvakrat preverite, ali je to omogočeno, in si prihranite težav.

Namestite Elysium

Zdaj ste pripravljeni namestiti Elysium. Vrnite se na stran z nastavitvami in kliknite na “upravitelj datotek”. To je zadnja možnost v zadnji vrstici.

V levem stolpcu kliknite »dodaj vir«. To bi morala biti zadnja možnost na seznamu.

Pojavi se ločeno okno. Kliknite »«, da odprete naslovno vrstico.

V naslovno vrstico vnesite “http://noobsandnerds.com/portal”. URL mora biti vpisan točno tako, kot je napisano tukaj. Če vam ta URL povzroča težave, je alternativa “http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/”

Kliknite »V redu« in naslovna vrstica se bo zaprla. Vnesite ime vira (npr. “Noobsandnerds”) in znova kliknite OK.

Nadaljujte nazaj, dokler ne prispete na domači zaslon Kodi. V stranski vrstici kliknite meni “dodatki”.

Kliknite gumb »brskalnik z dodatki« na vrhu stranske vrstice. Izgleda kot odprta škatla.

Na seznamu kliknite »namesti iz zip datoteke«.

Poiščite vir, ki ste ga prej poimenovali. V tej vadnici je “noobsandnerds.”

Kliknite zip datoteko v skladišču. V času pisanja se imenuje “repozitorij.noobsandnerds-2.3.3.zip”, vendar se lahko nekoliko razlikuje glede na različico skladišča, ki ga namestite.

Počakajte nekaj sekund in prejeli boste obvestilo o “dodatku omogočeno”. Ko se prikaže, kliknite »namesti iz repozitorija«.

Če prvič namestite skladišče, bodo pod uradnim repoom Kodi sedeli noobsandnerdi. Kakor koli, na seznamu kliknite na noobsandnerds repozitorij.

Znotraj skladišča kliknite “video dodatke.”

V notranjosti je kar nekaj dodatkov. Poiščite “Elysium” in kliknite nanj.

Odpre se zaslon z opisom in ikono za dodatek. V spodnji vrstici kliknite »namesti«.

Počakajte na isto obvestilo z omogočenimi dodatki in Elysium je pripravljen za uporabo. V notranjosti boste našli ogromno knjižnico filmov in TV oddaj. Po kategorijah je navigacija preprosta, vedno pa lahko uporabite tudi funkcijo iskanja.

Medtem ko lahko Elysium navaja film ali TV oddajo, to ne pomeni nujno, da je trenutno na voljo tok. Vedno je dobro, da Elysiumu omogočite čiščenje virov, preden upate, zlasti če je film še vedno v gledališčih.

Popravite napako »Ne uspem namestiti odvisnosti«

Morda boste naleteli na napako, ki pravi, da “nisem uspel namestiti odvisnosti”, kot sem delal pri tej vadnici. Ta napaka je posledica tega, ker Kodi ne more najti dodatka URLResolver, od česar so odvisni vsi neuradni dodatki za pretakanje.

Če se prikaže ta napaka, je prvi korak za odpravljanje težav deaktivacija skladišč, ki jih več ne gostijo. Če želite videti, kaj ste namestili, sledite tem korakom:

 • Na domači strani kliknite »dodatke«
 • Pojdite na “moji dodatki”
 • Kliknite »dodatni repozitorij«

Videli boste vsa trenutno nameščena skladišča. Pojdite skozi in onemogočite vsakega, dokler se Elysium ne namesti. V mojem primeru so bili izvor težave Ares Wizard, Super Repo in Colossus.  

Če nimate nameščenih drugih repozitorij ali če s tem niste odpravili težave, boste morali ročno namestiti dodatek URLResolver prek zip datoteke. Sledite tem korakom:

 • Prenesite ZIPR datoteko URLResolver. S klikom na to povezavo se takoj začne prenos
 • V Kodiju pojdite na brskalnik z dodatki > namestite iz zip datoteke ”
 • Poiščite imenik, v katerega ste naložili URLResolver
 • V notranjosti izberite »script.module.urlresolver-x.x.x.zip«

Kot pri vseh drugih dodatkih počakajte na obvestilo in poskusite namestiti Elysium.

Fix Broken Elysium Browsing

Morda boste ugotovili, da Elysium v ​​to kategorijo ne bo naložil nobene kategorije, potegnil bo ikono za nalaganje, vendar vas ne bo odnesel nikamor. To je preprosta težava s čistilnikom TMDB, ki najde metapodatke za vsebino v Elysium.

Če ga želite popraviti, morate posodobiti ključ API za TMDB. Sledite tem korakom:

 • Odprite “Elysium”
 • Kliknite “orodja”
 • Poiščite »nastavitve: računi«
 • Kliknite “tipka api”
 • Vnesite „da53492e6286553dccb57d74282b3737“

Kot čas pisanja ta ključ deluje. Čeprav je malo verjetno, da v prihodnje ne bo delovalo, je to vedno mogoče, zato upoštevajte, če ta ne deluje za vas.

Zaključek

Elysium je odličen za vse ljubitelje filmov ali TV oddaj. Najdete lahko vse, od starih priljubljenih do filmov, ki so še vedno v gledališčih, večina pa je na voljo v HD. Hiter čistilni vmesnik in preprost vmesnik je odlična izbira za pretakanje vsebine na Kodi.

Čeprav je Kodi zakonit, piratstvo ni. Kadar uporabljate Elysium, boste morda piratizirali vsebino in jo morali ustrezno obdelati. Ne priporočamo piratstva, vendar je ne glede na to, ali ste ali ne, ključnega pomena, da imate zasebni VPN, ko uporabljate Elysium zaradi zasebnosti. Oglejte si naš pregled najboljših VPN storitev, če ga še nimate.

Če želite več Kodi vsebine, preverite tudi naš Kodi arhiv. Imamo vadnice, sezname in še več, vključno s tem, kako namestiti Kodi na Roku in se ukvarjati s problemi Kodi pufranja.

Ste že uporabljali Elysium? Sporočite nam v komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me