Kako namestiti DD-WRT na vaš usmerjevalnik doma ali v pisarni

Dobrodošli v vodiču Cloudwards.net o tem, kako namestiti vdelano programsko opremo DD-WRT.


Uporabniki, ki želijo kar najbolje izkoristiti brezžične usmerjevalnike Small Office / Home Office, ponavadi najdejo OEM rešitve, ki ne ponujajo veliko vrednosti. Programska oprema proizvajalca originalne opreme (OEM) je tako neokusna in slaba, da ne more v celoti izkoristiti strojne opreme usmerjevalnika..

Na primer, OEM-programske opreme običajno primanjkuje:

Zmogljivosti zaključka VPN

Funkcije datotečnega strežnika

Zmogljivosti za oddaljeno prijavo

Usmerjevalnik ima morda najnovejši in največji procesor, pomnožen RAM in veliko bliskovnega pomnilnika; vendar ga bo še vedno ovirala njegova programska oprema in pomanjkanje funkcij.

To dejstvo pušča potrošnike, da v internetu iščejo nadomestno rešitev, ki se privede do tega, da njihov usmerjevalnik utripa s programsko opremo po meri, bodisi paradižnika ali DD-WRT.

Danes si bomo podrobneje ogledali, kako bliskavico domačega brezžičnega usmerjevalnika utripati z vdelano programsko opremo DD-WRT.

Kazalo:

 

Pred začetkom upoštevajte dve stvari.

Prvič, čeprav sta Tomato in DD-WRT v bistvu različni vrsti kode, ki ponujata različne funkcije, so koraki do utripa usmerjevalnika bolj ali manj enaki za oba.

Zaradi nekaj manjših korakov, ki se razlikujejo med dvema namestitvenima procesoma, boste vseeno želeli slediti vodniku, ki je specifičen za Tomato, če se odločite za ta okus vdelane programske opreme.

Drugič, ker želite vdelano programsko opremo po meri, to še ne pomeni, da jo morate namestiti osebno; postopek lahko storimo za vas, kot bomo razpravljali v nadaljevanju. 

Priročna alternativa za utripanje lastnega usmerjevalnika

Če niste tehnično naklonjeni, je bolje, da kupite usmerjevalnik z DD-WRT, ki je že vnaprej nameščen. Na srečo lahko uporabniki, ki raje ne nadgradijo svoje opreme, kupijo usmerjevalnik, ki ima DD-WRT ali Tomato že nameščen s spletnega mesta FlashRouters.com.

Priporočam, da brskate po njihovem spletnem mestu in si ogledate, kaj je na voljo. Lahko pa si oglejte naša priporočila za najboljše VPN usmerjevalnike do leta 2020.

Morda mislite, da je nakup utripajočega usmerjevalnika neuporaben, saj je usmerjevalnik še vedno potrebno prilagoditi za vaše domače okolje. Toda tu je dobra novica; Nadgradnja bo FlashRouters.com ne samo za vas, ampak bo tudi postavila programsko opremo DD-WRT, da bo ustrezala vašim potrebam.

FlashRouter.com služi strankam s predhodno namestitvijo programske opreme DD-WRT in Tomato. Prav tako bo storitev predhodno konfigurirala brezžične usmerjevalnike in jih tako pripravila za uporabo takoj.

Predpogoji procesa nadgradnje

Seveda, tako kot pri vsakem drugem projektu, bodo ljudje, ki želijo bliskovno usmeriti svoj usmerjevalnik, zbrali potrebna sredstva, preden začnejo. Obstaja več pogojev, med katerimi je prvi usmerjevalnik, ki lahko poganja vdelano programsko opremo DD-WRT.

DD-WRT ne podpira vsakega usmerjevalnika, ki je na voljo za nakup pri prodajalcu elektronike, preverite, ali je na seznamu usmerjevalnikov DD-WRT vaš podprt..

Če ga ni na seznamu, ga boste morali kupiti bodisi na spletnem mestu FlashRouters.com, bodisi kupiti podprti model pri lokalnem prodajalcu elektronike.

Nazadnje boste morali prenesti tudi najnovejše .košara Namestitvene datoteke DD-WRT.

Kako bliskati usmerjevalnik z DD-WRT

Spodnja navodila pojasnjujejo, kako nadgraditi usmerjevalnik z uporabo DD-WRT.

Vendar so to splošni koraki in se lahko med različnimi modeli usmerjevalnikov nekoliko razlikujejo. Glede na to, da so usmerjevalniki Linksys najpogostejši za domačo uporabo, bomo uporabili njegov vmesnik kot primer.

1. korak: Ponastavite usmerjevalnik

Prva stvar je tako imenovana ponastavitev 30/30/30. Če pogledate na zadnji del usmerjevalnika, bo viden majhen gumb za ponastavitev.

Ta gumb za ponastavitev je majhen, da se prepreči nenamerno pritiskanje, zato bo potreben sponka za papir ali svinčnik, da ga pritisnete navzdol.

Če želite izvesti ponastavitev 30/30/30, najprej preverite, ali je usmerjevalnik priključen in vklopljen.

Pritisnite in zadržite gumb za ponastavitev 30 sekund (uporabite štoparico).

Nato zagotovite, da je gumb za ponastavitev še vedno pritisnjeno, odklopite napajalnik usmerjevalnika in počakajte še 30 sekund.

Nazadnje, ob tem pa držite pritisnjen gumb za ponastavitev, še enkrat priključite napajalnik usmerjevalnika in počakajte še 30 sekund.

Nujno je, da pritisnete gumb za ponastavitev ves čas, če postopek ponastavitve ne bo uspel.  

2. korak: Prijavite se v spletni vmesnik

Če se želite prijaviti v spletni vmesnik usmerjevalnika, preverite, ali je omogočen Javascript. Kot stransko opombo imajo nekateri brskalniki težave pri nalaganju spletnih vmesnikov različnih usmerjevalnikov.

Če se skrbniška stran ne naloži pravilno, preprosto poskusite z drugim brskalnikom.

Poleg tega mora uporabnik poznati privzeti IP naslov usmerjevalnika. Če želite odpreti konfiguracijski vmesnik, vnesite naslov IP v URL vrstico brskalnika, pred katerim je “http: //” (na primer http://192.168.1.1).

Namesto da se povežete brezžično ali prek druge omrežne naprave (kot je stikalo), je zelo priporočljivo, da računalnik povežete neposredno z usmerjevalnikom prek ethernetnega kabla..

Prepričajte se, da je ethernetni kabel povezan z omrežjem vrat vašega usmerjevalnika in ne z vrati WAN.

Če še ne poznate IP naslova usmerjevalnika, samo Google “Model_XYZ je privzeti IP naslov.” Modeli Linksys so običajno privzeto prazno uporabniško polje in geslo »admin«.

Ponovno se poverilnice razlikujejo med različnimi ponudniki, zato preprosto Google privzete poverilnice za prijavo, če ste jih pozabili.

3. korak: Naložite vdelano programsko opremo DD-WRT

Preden naložite programsko opremo DD-WRT, preberite naslednje ključno opozorilo:

Pri postopku nastavitve nujno ne prekinite postopka, ko utripate usmerjevalnik. S tem bi lahko vaš usmerjevalnik “opeko” olajšal, tako da bo neuporaben. Prekinitev postopka namestitve lahko onemogoči nalaganje nove strojne programske opreme ali ponastavitev na tovarniške privzete vrednosti! 

V kratkem, NE do konca postopka:

Izklopite računalnik

Zaprite spletni brskalnik

Izklopite napajalnik usmerjevalnika

Odklopite eternetni kabel, ki privezuje računalnik na usmerjevalnik

Postopek se običajno zaključi v dveh minutah in ga je mogoče preveriti, ko je nova brskalniška stran za prijavo DD-WRT dostopna iz vašega brskalnika.

Upoštevajte, da ima vsak usmerjevalnik drugačen vmesnik za nastavitev. Kljub temu so konfiguracijske možnosti za utripanje usmerjevalnika skoraj vedno vsebovane v razdelku »administracija«.

V modelih Linksys naredite naslednje:

 1. Prijavite se v konfiguracijski vmesnik usmerjevalnika
 2. Kliknite kartico »Administrator«, ki je včasih označena kot »Administracija« ali »Skrbnik«
 3. Izberite »Izberi datoteko« in se pomaknite po imenikih, da poiščete namestitveno datoteko DD-WRT

Če je nastavitve nadgradnje strojne programske opreme težko najti, poiščite navodila za uporabo usmerjevalnika, do katerih lahko dostopate prek spleta.

4. korak: Prijavite se v vmesnik DD-WRT

Med postopkom namestitve luči običajno utripajo na usmerjevalniku (spet se razlikuje med različnimi modeli usmerjevalnikov).

Ne pozabite, da usmerjevalnik ne boste naključno izklopili iz omrežja ali prekinili njegove namestitvene procedure, saj lahko prah le ugrizne.

Po zaključku mora biti pojavno okno, ki kaže na uspeh. Preden nadaljujete, počakajte približno 5 minut.

Čakanje je previdnostni ukrep, ki pomaga preprečiti nepravilne primere vmešavanja uporabnika.

Ko končate 5 minut, je v redu, če kliknete gumb za nadaljevanje, če se poziv za prijavo ni predstavil. Privzeti naslov IP mora biti 192.168.1.1 pri večini modelov usmerjevalnikov, vendar se lahko med različnimi proizvajalci in modeli razlikuje.

Končne misli

Najpomembnejše, kar morate imeti v mislih, je, da ne prekinjate postopka nadgradnje. Z upoštevanjem zgoraj opisanih korakov bi moralo biti bliskovno usmerjanje usmerjevalnika na DD-WRT skoraj enostavno delo, ki traja le 15 do 20 minut.

Kljub temu utripanje usmerjevalnika je le začetek. Po nadgradnji boste lahko izkoristili polni potencial usmerjevalnika in bolje izkoristili njegovo strojno opremo z dodatnimi funkcijami in funkcionalnostjo.

Ena prvih stvari, ki jo bo oseba verjetno želela konfigurirati, je tunel VPN od mesta do mesta. S tem boste zaščitili vsako napravo, povezano v brezžično omrežje s šifriranjem VPN.

In tudi odblokirajte spletna mesta z omejenim geografskim dostopom. Še bolje, uporabniki lahko konfigurirajo usmerjevalnik DD-WRT tako, da je:

VPN strežnik

Datotečni strežnik

Naprava za skupno rabo omrežja

Če se zgornji koraki zdijo preveč zastrašujoči ali zahtevni, je morda bolj privlačno kupiti usmerjevalnik DD-WRT od FlashRouters.com.

Hvala, ker ste prebrali ta priročnik o namestitvi DD-WRT na vaš usmerjevalnik; lahko v spodnjih komentarjih pustite kakršna koli vprašanja ali pomisleke.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map