Kako izvoziti in uvoziti zaznamke Chroma

Približno vsi uporabljajo zaznamke v svojem brskalniku: pospešijo navigacijo in preprečujejo, da bi se vam brskal po celotni nedavni zgodovini vsakič, ko želite obiskati določeno spletno mesto. Chrome, Googlov brskalnik, opravlja zelo dobro delo z upravljanjem zaznamkov in je ena izmed njegovih odličnih funkcij.


Vendar pa obstaja ena težava pri zanašanju na zaznamke: ko začnete uporabljati nov brskalnik, se ne prenesejo. Vaš Google profil bo pod določenimi pogoji shranil vaše zaznamke, vendar to deluje le v Chromu. To pomeni, da boste ob prehodu na nov prenosni računalnik ali mobilno napravo z brskalnikom, ki ni Chrome, vaših prvih nekaj dni uporabe napolnili s sitnostjo, saj boste morali znova shraniti zaznamke.

Google Chrome vam na srečo omogoča, da svoje zaznamke izvozite v ločeno datoteko. Ta priročna majhna funkcija vam ne bo omogočila samo, da jih izvozite v nov brskalnik, temveč ga lahko vzamete in vstavite v vse druge varnostne kopije datotek (imate rezervni načrt, kajne?). Ker gre za bogato standardno datoteko .html, noben od naših najboljših ponudnikov varnostnih kopij ne bo imel težav. To pomeni, da ne glede na to, kaj se zgodi, vam zaradi brskalniških navad ne bo treba trpeti.

Preden začnemo, pa upoštevajte, da tukaj samo govorimo o varnostnem kopiranju zaznamkov, imamo še en članek o tem, kako v celoti varnostno kopirati Google Chrome. Pogovorili se bomo tudi o izvozu datoteke z zaznamki v druge brskalnike, če želite spremeniti.

Izvozi zaznamke za Chrome

Izvoz Chromovih zaznamkov je postopek v samo nekaj korakih, vsak lažji kot zadnji. Začnimo tako, da odprete »Upravitelj zaznamkov«, do njega lahko dostopate prek menija, kot je prikazano spodaj, ali pa s pomočjo bližnjice Ctrl + Shift + O (to je »O« kot v »Oliverju«).

Meni je v zgornjem desnem kotu, pojdite na »zaznamke« in izberite »upravitelj zaznamkov«.

Upravitelj zaznamkov se odpre na novem zavihku in izgleda tako:

Opazili boste, da sem pravkar naredil novo namestitev Chroma, da sem naredil posnetke zaslona za to vadnico, ne skrbite, vendar tak način početja zagotavlja, da bodo vsi vaši zaznamki, ne glede na mapo, v katero ste jih postavili, izvozi.

Naslednji korak je, da kliknete besedo »organiziraj«, tik nad dejanskimi zaznamki. Prikaže se meni. 

Ta meni vam omogoča, da počnete vse vrste stvari, vključno z dodajanjem novih zaznamkov in ustvarjanjem map, vendar želimo, da se na dnu dodeli možnost “izvoz zaznamkov v datoteko HTML.” Kliknite to in preusmerili vas boste v program za raziskovanje datotek, kjer boste lahko izbrali lokacijo, v katero bo naložena. Datoteko lahko tudi preimenujete (kar priporočam), čeprav se prepričajte, da slučajno ne spremenite vrste datoteke, vendar mora biti .html, da vse to deluje pravilno.

Datoteka se nato shrani na vaš trdi disk – v mojem primeru je majhen, tako da je bil tam v manj kot sekundi – in v tem je resnično vse. Če datoteko premaknete v mapo, ki jo uporabljate za varnostne kopije ali sinhronizirane datoteke, jo morate naslednjič samodejno vključiti, ne glede na to, katere najboljše rešitve za shranjevanje v oblaku ali spletno varnostno kopijo uporabljate..

Tam ga imaš, lahkoten. Ta postopek deluje bolj ali manj enako v vseh brskalnikih, le vprašanje je, kje so shranjeni vaši zaznamki. Oglejmo si zdaj, kako te datoteke uvozite v nov brskalnik.

Uvoz zaznamkov

Uvažanje zaznamkov v Chromu je skoraj enak postopek, le da v meniju »urejanje« upravitelja zaznamkov izberete »uvoz zaznamkov v datoteko HTML« in ne »izvoz«.

Nato vas bo preusmeril v program za raziskovanje datotek, kjer boste lahko iskali svoj .html. Drugi brskalniki znova delujejo podobno: v Vivaldiju – mojem brskalniku po izbiri, ker nisem velik ljubitelj Chromove navade, da spremlja vsako mojo potezo – najlažje to storite tako, da greste na hitro izbiranje (začetek zaslon (tako rekoč) in kliknite na zavihek »zaznamki« na vrhu strani.

Odprli se boste do upravitelja zaznamkov, kjer boste morali le klikniti »uvoz« in pojavilo se bo pogovorno okno, v katerem lahko izberete brskalnik, iz katerega uvažate (če ga zazna v vašem sistemu, ki ste ga osvojili » t celo potrebujete .html datoteko, saj jih lahko Vivaldi samodejno uvozi) in lokacijo, ki jo hranite. 

Če tudi vi niste preveč pozorni na sledenje, vendar niste ljubitelj Vivaldijevega vmesnika, je še ena odlična možnost Mozilla Firefox. Ta preizkušeni brskalnik počne stvari skoraj enako kot Chrome: do upravitelja zaznamkov dostopate z isto bližnjico (Ctrl + Shift + O) in nato samo kliknete gumb »uvoz in varnostno kopiranje«.. 

Zaradi tega je Firefox v tem primeru tako priročen, da vam omogoča tudi popolno varnostno kopijo brskalnika s tega zaslona in ne le zaznamkov. To je eden redkih brskalnikov, ki vam to omogoča, in je neverjetno uporaben, še preden se popolnoma obrišete ali če se v računalniku zgodi nekaj stalnega. Če ste samo zaznamki, ki jih želite, pa kliknite »izvozi« ali »uvozi« in končali ste. 

Zaključek

Tu jih imate: najhitrejši in najpreprostejši način za izvoz in nato uvoz zaznamkov v Chrome in iz njega. Če ste uporabnik programa Microsoft Edge ali Internet Explorer in se sprašujete, zakaj v ta priročnik nismo vključili nobenega od njih, si naredite uslugo in prenesite katerega koli od treh zgornjih brskalnikov, če želite izvedeti.

Upamo, da se vam zdi ta priročnik koristen in da vam pomaga pri izvozu zaznamkov za Chrome. Sporočite nam, če imate kakršna koli vprašanja v spodnjih komentarjih. Zahvaljujemo se vam za branje in si oglejte naš vodič o 99 brezplačnih orodjih za zasebnost, da bo vaša izkušnja brskanja čim varnejša.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me