Kako hitro in učinkovito samodejno varnostno kopirati video

Ne glede na to, ali snemate na video kamero Sony HD ali uporabljate svoj pametni telefon, bi morali najti učinkovit način zaščite digitalnih posnetkov na seznamu opravil vseh videografov, ljubiteljev ali profesionalcev. Prav tako je pomembno za tiste, ki imajo knjižnice digitalnih filmov, bodisi kupljene ali pridobljene prek hudournika.


Čeprav je shranjevanje v oblaku eden od načinov za varno zbiranje zbirke, je uporaba namenske programske opreme za varnostno kopiranje, ki omogoča avtomatizacijo varnostne kopije videov, daleč boljša izbira.

Govorili bomo o tem, zakaj je to v trenutku. Preučili se bomo tudi bolj kritične odločitve lokalnega in spletnega varnostnega kopiranja, preden bomo pokazali dve možnosti programske opreme in korake za samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov, če se trdi disk odloči za lastne dobropise.

Za shutterbugs imamo podoben članek o tem, kako samodejno varnostno kopirati fotografije. Imamo tudi članek o najboljšem pomnilniku za video v oblaku, čeprav, kot rečeno, to verjetno ni najboljši pristop k zagotavljanju, da ne boste nikoli več poskušali povrniti svojih izgub s programsko opremo za obnovitev podatkov..

Prednosti spletnega varnostnega kopiranja za video

V našem najboljšem spletnem priročniku za varnostne kopije boste našli številne sposobne rešitve, ki jih lahko uporabite za zaščito svojih videoposnetkov. Prednosti uporabe spletne varnostne varnostne rešitve za shranjevanje v oblaku so, da je za shranjevanje v oblaku potrebno veliko več dela, da se trdi disk zvesto presnovi.

Nekaj ​​več o razlikah med spletno varnostno kopijo in shranjevanjem v oblaku si lahko preberete v našem članku, ki je namenjen tej temi. Hitra različica pa je, da lahko spletne rešitve za varnostno kopiranje nastavite tako, da samodejno varnostno kopirajo določene mape ali celo celoten datotečni sistem, medtem ko je shranjevanje v oblaku odvisno od mape za sinhronizacijo, ki jo morate datoteke ročno premakniti.

S spletno varnostno kopijo lahko programsko opremo pogosto nastavite tako, da samodejno vključuje ali izključi določene vrste datotek, tako da lahko ustvarite varnostni načrt samo okoli svoje video zbirke, če tako želite.

Večina spodobnih spletnih rešitev za varnostno kopiranje podpira tudi neprekinjeno varnostno kopiranje, kar pomeni, da se videoposnetki pošiljajo v oblak, ko so dodani na trdi disk in ko so urejeni ali drugače spremenjeni.

Za tiste, ki pogosto urejajo svoje video posnetke, spletna orodja za varnostno kopiranje pogosteje podpirajo varnostno kopiranje na ravni blokov kot shranjevanje v oblaku. To je pomembno, saj brez te funkcije bi se vsakič, ko boste uredili, celoten videoposnetek znova ustvaril varnostno kopijo. Z varnostno kopijo na ravni bloka se zamenjajo samo spremenjeni deli videoposnetka.

Slabost spletnega varnostnega kopiranja za video: hitrost

To nas pripelje do velike težave spletnega varnostnega kopiranja, zlasti za velike datoteke (kot so videoposnetki): takšne rešitve so lahko resnično zelo počasne. Medtem ko varnostno kopiranje na ravni bloka pomaga pri urejenih filmih, morate vseeno preiskati prvotno varnostno kopijo. Če poskušate naložiti več terabajtov, lahko to pomeni dneve ali celo tedne.

Hitrost varnostnega kopiranja v spletu, kot ste lahko prebrali v našem članku o tem, kako dolgo naj traja varnostno kopiranje, spada med največje pritožbe uporabnikov s programsko opremo za varnostno kopiranje, ki temelji na oblaku. Na žalost, če je vaš oblak vaš cilj, je edino, kar lahko resnično storite, porabiti več denarja za varnostno kopijo rešitev z boljšo infrastrukturo (kar običajno pomeni več podatkovnih centrov).

Iz tega razloga mnogi video predvajalniki raje hranijo svoje zbirke lokalno in uporabljajo samostojne zunanje trde diske ali omrežne pomnilniške naprave (NAS). V teh dneh sta obe rešitvi dokaj poceni vlagati, lokalno varnostno kopiranje pa je veliko hitrejše kot varnostno kopiranje v oblak.

Pomanjkljivost lokalnega delovanja je, da lahko, tako kot računalnik ali mobilna naprava, lokalne rešitve varnostnih kopij poškodujejo voda, toplota ali kako drugače in ne bodo zgrajene za vedno. Strežniki, ki se uporabljajo za spletno varnostno kopiranje, so nameščeni v klimatskih centrih, ki so nadzorovani s podnebnimi spremembami.

Poleg tega so takšne rešitve skoraj vedno zgrajene za preklop, s tremi ali več kopijami datotek, ki so zavarovane na različnih strežnikih za odveč. Oglejte si naš članek o RAID, če želite bolje predstaviti, kako je to doseženo, ali članek o varnosti podatkovnega centra.

Spletna varnostna kopija in lokalna varnostna kopija skupaj

Glede na različne prednosti ali slabosti spletnega in lokalnega varnostnega kopiranja je ponavadi najboljši način uporabe obeh. To pomeni, da boste z gradnjo hibridnega načrta za varnostno kopiranje upoštevali tako imenovano pravilo 3-2-1 varnostnega kopiranja.

Ker vključitev obeh lahko pomeni več dela, če izberete napačne rešitve, priporočamo, da poiščete rešitev, ki vsaj delno podpira hibridno varnostno kopijo.

Za iskalce vrednosti je eden najboljših za to IDrive, ki smo ga podrobneje opisali v pregledu IDrive. IDrive zagotavlja 2TB varnostne kopije za nekaj več kot 50 USD na leto za prvo leto ali 4TB varnostne kopije za približno 75 USD. To bi moralo biti veliko za pokritje večine video knjižnic.

Težava IDrive je tista, ki smo jo omenili prej: hitrost. IDrive ima samo en podatkovni center, kar lahko privede do preobremenjenosti strežnika in neprijetno čaka, da se podatki varnostno kopirajo. Vendar IDrive ponuja tudi nekaj, česar drugje ne boste našli: brezplačno kurirsko storitev za varnostno kopiranje in obnovitev.

Uporaba IDrive Express, kot se imenuje storitev, za varnostno kopiranje pomeni, da vam bo IDrive po pošti poslal zunanji pogon. Vaša naloga je naložiti pogon s svojimi videoposnetki in drugimi datotekami s povezavo USB, da pospešite postopek. Pošljite ga nazaj in tehniki IDrive bodo na strežnik naložili podatke na strežnik, s čimer boste prihranili kar nekaj časa v postopku.

IDrive je poleg hibridne varnostne kopije ena izmed redkih spletnih storitev za varnostno kopiranje, ki podpira varnostno kopiranje pametnih telefonov, kar pomeni, da lahko naložite posnetke iz telefona brez dodatnih stroškov.

IaaS in varnostno kopiranje videoposnetkov

Za tiste, ki ne marajo več porabiti, je CloudBerry Backup verjetno najbolj izpopolnjena rešitev za varnostno kopiranje, ki smo jo še preizkusili na Cloudwards.net. Namesto da bi zagotovili prostor v strežniku v oblaku, lahko z CloudBerry izberete varnostno kopijo datotek na eno od več kot petdeset različnih možnosti oblaka (glejte naš pregled varnostne kopije CloudBerry, če želite izvedeti, katere).

Te možnosti vključujejo infrastrukturo v oblaku kot storitve (oblak IaaS), kot so Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 in osebni favorit tega pisca, Rackspace Cloud Files.

Rackspace ni nujno poceni, vendar lahko z 0,10 USD na gigabajt ustvarite varnostno kopijo terabajtov podatkov za približno 10 USD na mesec in ni treba skrbeti za izhodne (uporabniške) stroške. Amazon S3 stane dvakrat toliko.

Backblaze B2 medtem stane pol manj kot Rackspace, vendar nima skoraj tako robustne infrastrukture, kar pomeni, da boste naleteli na enake težave glede hitrosti, ki jih predstavlja IDrive, in druge poceni spletne varnostne kopije.

Če preambula ne bo več, je čas za glavno predstavo. Z začetkom vam bomo na hitro ogledali korake, potrebne za samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov z IDrive ali CloudBerry Backup.

Samodejno varnostno kopiranje videa z IDrive

Ne glede na to, ali uporabljate IDrive Express ali ne, boste morali ustvariti varnostni načrt za računalnik z namiznim odjemalcem IDrive.

Na zavihku za varnostno kopiranje stranke sta na vrhu zaslona dva izbirna gumba. Prva omogoča varnostno kopiranje datotek v oblak, druga pa varnostno kopiranje datotek v lokalno napravo.

Na žalost boste morali ustvariti dva ločena varnostna načrta za oblak in lokalno varnostno kopijo: IDrive ne omogoča, da hkrati upravljate z obema..

Poleg tega IDrive varnostno kopira glede na lokacijo datoteke in ne na vrsto datoteke. To pomeni, da boste morali označiti lokacije mape, kamor shranjujete videoposnetke, ne glede na to, ali gre za mapo »videoposnetki«, mapo za prenose Kodi ali drugo lokacijo.

Če želite preprosto narediti varnostno kopijo celotnega pogona, da ne boste zamudili datotek, je to tudi možnost, dokler ne presežete zgornje meje rezervnega prostora.

IDrive vam omogoča, da za upravljanje s tem vidikom izključite določene mape ali datoteke, ki temeljijo na imenu, čeprav je to funkcija, ki bi jo lahko racionalizirali nekoliko bolje, tako da boste izbrali običajne vrste datotek, ki jih želite izključiti (ali vključiti za to zadevo)..

Za tiste, ki iščejo enostavnejši pristop za varnostno kopiranje, Backblaze samodejno varnostno kopira datoteke glede na vrsto datoteke, kot je podrobno opisano v našem pregledu Backblaze. Toda brez uporabe storitve kurirske varnostne kopije bodo tisti, ki imajo na voljo veliko velikih video datotek, čakali.

Poleg tega odjemalec Backblaze ne podpira hibridne varnostne kopije. Zato smo se na koncu odločili, da za tiste, ki iščejo poceni rešitev, IDrive predlagamo za varnostno kopiranje videov.

Za tiste, ki imajo več finančnih prostorov, pa je CloudBerry Backup težko premagati.

Samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov z varnostno kopijo v oblaku CloudBerry

Kot smo že omenili, če želite uporabljati varnostno kopijo v oblaku CloudBerry za spletno varnostno kopiranje, se morate odločiti za rešitev v oblaku, saj podjetje v ta namen ne vzdržuje lastnih podatkovnih centrov. Če izberete oblačno storitev IaaS, kot je Rackspace, boste morali pridobiti ključ API za to storitev, da se CloudBerry lahko poveže z njo.

Podrobno opisujemo korake, kako to storiti v vodniku za uporabo Rackspacea, v katerem razpravljamo tudi o povezovanju varnostne kopije CloudBerry, zato tukaj ne bomo več podrobno šli..

Postopek je podoben za večino možnosti IaaS v oblaku. Vendar pa imamo tudi vodiča za Amazon S3 in Microsoft Azure, če želite še dva primera.

Tako kot IDrive tudi varnostni načrti za varnostno kopiranje, ustvarjeni z uporabo CloudBerry, običajno temeljijo na lokaciji datotek, čeprav lahko oblikujete načrt, ki uporablja tudi vrste datotek. Ustvarite rezervni načrt za datoteke s klikom na gumb »datoteke« na vrhu odjemalca.

Začel vas bo čarovnik, ki vas bo vodil skozi postopek, začenši z izbiro lokalne, oblačne ali hibridne varnostne kopije.

Eden od razlogov za to, da smo pri CloudBerryju na Cloudwards.net močno padli v prid, je, kako enostavno je mogoče narediti hibridno varnostno kopijo. Za razliko od IDrive vam ni treba ustvariti dveh različnih rezervnih načrtov.

Namesto tega CloudBerry obdeluje lokalno in oblačno varnostno kopijo kot del enega načrta, najprej lokalno varnostno kopirajte datoteke in jih nato pošljite v oblak. Ta pristop vam prihrani, da morate opravljati dodatna dela in računalnik shrani pred enakim, saj ne poskušate hkrati obdelati dveh različnih varnostnih kopij..

Nato morate izbrati storitev v oblaku. Če še niste dodali, boste morali narediti ta del (tu je potreben ključ API).

Nato boste morali izbrati način varnostnega kopiranja. Priporočamo, da se držite “naprednega”, saj vsebuje uporabne funkcije, kot so varnostno kopiranje na ravni blokov, različica datotek in zasebno šifriranje.

Naslednji koraki postopka, ki vas čarovnik vodi, vključujejo nastavitev nekaterih tistih možnosti naprednega načina, po katerih boste lahko izbrali lokacije, ki jih želite dodati v svoj rezervni načrt.

Tako kot pri IDriveju boste morali izbrati vse mape, v katerih shranjujete video datoteke, sicer ne bodo varnostno kopirane. Lahko pa izberete celoten pogon. Ta drugi pristop deluje bolje z CloudBerry kot IDrive, ker CloudBerry dejansko omogoča vključitev ali izključitev datotek glede na vrsto.

Kljub temu morate še vedno dodati vse razširitve datotek, ki jih želite vključiti ali izključiti. Pred vsako pripono datoteke mora biti nadomestni znak in ločen s podpičjem (na primer: * .wmv; * .mov; * .mp4).

Radi bi videli, da CloudBerry postopek izboljšuje z možnostjo varnostne kopije vseh razširitev datotek na podlagi kategorij, kot so dokumenti, slike ali videoposnetki. Kljub temu pa ne boste našli veliko rezervnih storitev z več možnostmi funkcij kot CloudBerry Backup, zato se ne moremo preveč glasno pritoževati.

Ko boste izbrali varnostne kopije, ki bodo vsebovale vse vaše video datoteke, vam bo čarovnik omogočil zasebno šifriranje. To je glavna značilnost za tiste, ki želijo zagotoviti, da njihova zbirka videov ne bo postala del sobotne matinee na sedežu NSA.

Zasebno šifriranje prav tako pomaga zagotoviti, da nobena torrent videoposnetkov ne bo samodejno izbrisala vaša oblačna storitev, kot to včasih počnejo.

Naslednja dva koraka vključujeta določitev pravilnika hrambe in razporeda za varnostno kopiranje. Politike hrambe narekujejo, koliko različic datotek se hrani, kar je še posebej uporabno za tiste, ki datoteke pogosto urejajo. Za svoj rezervni razpored lahko nastavite, da se bo izvajal samo v določenih časih, vendar običajno priporočamo, da se odločite za neprekinjeno varnostno kopiranje za najboljšo raven zaščite.

Zadnji koraki so, da pregledate svoj rezervni načrt in ga začnete. Ob predpostavki, da ste poskrbeli za varnostno kopiranje vseh lokacij, kjer shranjujete videoposnetke, se bodo samodejno varnostno kopirali, ko so dodani novi videoposnetki ali urejeni obstoječi.

Končne misli

Dober rezervni načrt za vaše videoposnetke – ali kakršne koli pomembne datoteke – vam lahko prihrani veliko žalosti. Ne glede na to, ali ste ustvarili knjižnico filmov ali posneli svoje posnetke, IDrive in CloudBerry Backup sta dve dobri izbiri za izvajanje takega načrta.

IDrive nam je všeč zaradi nizkih stroškov in storitve IDrive Express, medtem ko je CloudBerry Backup med najmočnejšimi storitvami varnostnega kopiranja, ki podpira hibridno varnostno kopiranje, varnostno kopiranje na ravni bloka, zasebno šifriranje in številne druge uporabne funkcije, da bodo vaši videoposnetki varni.

Kljub temu lahko vse možnosti v našem najboljšem priročniku za varnostno kopiranje uporabimo za samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov. Sporočite nam, katero storitev vam je ljubše spodaj, in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map