Kako gledati hišo kart

Ne glede na preroško ali zabavno ogledalo, nobena televizijska oddaja ne odraža ameriškega političnega sistema, podobno Hiši kart. Lok Franka Underwooda prikazuje pogled na politiko in voljo do moči, ki je resnično grozljiva.


Hiša kart se verjetno ne bo vrnila še nekaj časa, če sploh. Vendar pa je pet letnih časov pod pasom še vedno dovolj opazovanja Hišnih kart.

Ko bomo prišli, vam bomo dali vsako pot za ogled Hiše kart v spletu in se pridružili Frank Underwoodu na njegovem sociopatskem potovanju v Belo hišo.

Netflix

Najočitnejši način za ogled Hiše kart je prek Netflixa, saj gre za izvirno oddajo. Hiša kartic je na številne načine postavila Netflix na zemljevid, saj ni le naročnina, ampak tudi proizvajalec izvirne vsebine.

Netflixov premijski načrt, ki ponuja gledanje na štirih zaslonih hkrati in 4K pretakanje, znaša 13,99 USD na mesec. To je težava v višini 11,99 USD na mesec, ki smo jih bili navajeni v zadnjih letih, vendar še vedno dober posel. No, vseeno je ceneje od naročnine na HBO gledati Game of Thrones.

Za tiste, ki imate novejše televizije, se bo 4K, vključen v stroške, splačal, kajti od druge sezone je v tej ločljivosti na voljo House of Cards. To je daleč najboljša možnost za tiste z visokimi standardi kakovosti slike, saj vsaka druga možnost na tem seznamu verjetno ne bo zagotovila 4K.

Tudi Netflix je svetoven, zato vam ni treba skrbeti, da ne boste mogli dostopati do njega v svoji državi. Obstajajo izjeme Krima, Severne Koreje in Sirije, vendar te strani verjetno ne boste videli, če ste že v kateri od teh držav. Če želite napako na strani previdnosti (ali v primeru, da ste radovedni), si lahko preberete naš vodič o tem, kako obiti geoblocking.

VPN-ji imajo tudi koristnost odpiranja video knjižnic za posamezne države. Medtem ko bi morala biti Hiša kartic na voljo povsod, saj je v njeni lasti Netflix, vam bo kateri koli od najboljših VPN-jev za Netflix pomagal tudi do dostopa do druge vsebine.

Kupite ga na Blu-rayu

Če vas, tako kot mene, zanima fizična kopija vsebine, lahko serijo vedno kupite na Blu-rayu. Vseh pet letnih časov je trenutno na voljo in prepričan sem, da je celovita kolekcija kmalu. Pri vsaki je priložen tudi digitalni izvod UltraViolet, tako da si ga lahko ogledate kjer koli.

Seveda so Blu-žarki (kot vsi) zaklenjeni v regiji. To ne bi smelo predstavljati prevelike težave, ker je več kot verjetno, da vaš izbrani prodajalnik prodaja izvod za vašo regijo.

Kot smo že omenili, tukaj ne boste dobili 4K. Kljub temu, da je bila oddaja skenirana na 4K iz 35-milimetrskega filma, pa je šov trenutno na voljo le v 1080p. Za serijo še ni na voljo 4K Blu-ray, zato je verjetno daleč v anketi o totemih za izdaje na najnovejšem disku.

To je daleč najdražja možnost. Vsaka sezona znaša približno 25 dolarjev, naložba pa znaša 125 dolarjev osupljivih v primerjavi z drugimi možnostmi. Če že imate zbirko Blu-ray, to ni pametno.

Torrenting

Če ne želite zapravljati denarja, lahko Hišne kartice vedno nagajate, vendar vas moramo opozoriti, da to ni povsem zakonito. Vseh pet letnih časov boste lahko našli za prenos, vse pri 1080p. Morda nekje po internetu pluje različica 4K, vendar je nisem našel (ne da gledam, NSA).

Dve najboljši strani za video posnetke o torrentstvu sta YIFY in 1337X, vendar si celotni seznam spletnih mest in iskalnikov za torrentstvo lahko ogledate tukaj.

Kot smo se že prej šalili, vaši podatki niso zasebni, tako z vašimi ponudniki internetnih storitev in ameriškimi obveščevalnimi agencijami, kot je NSA. Bodo lahko videli, kaj počnete. Zaradi tega je najpomembneje vedeti, kaj je hudourništvo in kako se zaščititi.

Prvi korak je VPN. VPN vam bo omogočil dostop do hudourniških mest, ki so lahko blokirana, in varoval vaš IP zaseben pred vsakršnimi pogledi. Več o VPN-jih lahko izveste v našem vodiču za VPN in preberite najboljše VPN-je za torrenting, če je to posebna potreba.

Če nalagate vse letne čase, boste porabili veliko prostora na disku. Hiter pogled na 1337X prikazuje peto sezono, ki stane 10 GB prostora, v .mp4, pri 720p. Če torej načrtujete hudourništvo, poskrbite, da boste imeli dovolj prostora, da vse to varno zaščitite. Če tega ne storite, vam lahko naš vodič o najboljših storitvah za shranjevanje v oblaku poišče storitev, ki je primerna za medijske knjižnice.

Lahko pa doma sestavite svoj sistem za shranjevanje v oblaku z napravo NAS. Naš pregled najboljših osebnih naprav za shranjevanje v oblaku za domače medije vas bo usmeril v pravo smer.

Plex

Če ste se odločili za hudourništvo, se morda sprašujete, kje vse to gledati, saj sedenje za pisalno mizo ni najboljši pogoj. Za reševanje tega vprašanja priporočamo Plex.

Plex je programska oprema za medijski strežnik, ki računalnik sinhronizira z drugimi napravami. S programsko opremo vaša naprava deluje kot medijski strežnik in vam omogoča pretakanje vsebine kamor koli lahko prenesete aplikacijo Plex.

Plex je podprt tudi z aplikacijami na številnih različnih platformah. Namestite ga lahko v iOS, Android, Roku in še več, kar olajša prenos v računalnik in gledanje v dnevni sobi. Veliko različnih NAS-ovih naprav lahko poganja tudi medijski strežnik Plex, s čimer je premik proti domačemu medijskemu središču še bolj vabljiv.

Plex vam omogoča tudi, da vse organizirate na sezname predvajanja, tako da lahko House of Cards odganjate, ne da bi prst dvignili.

Streaming na Kodi

Kodi združuje prihranke stroškov zaradi hudourništva in priročnost pretakanja. S Kodijem lahko prenašate vsako posnetek Hiše kart v 1080p. Nekako kot Netflix minus 4K, privlačen vmesnik in mesečno naročnino. Kodi je mogoče namestiti na skoraj vse, tudi na Roku, zato naj bo nastavitev dokaj neboleča.

Možnost pretakanja House of Cards prihaja zahvaljujoč neuradnemu dodatku za Kodi, imenovanem Covenant. To je storitev za pretakanje hudournikov, ki vam omogoča, da samodejno brskate po spletnih mestih in poiščete tisto, kar potrebujete. Če se želite naučiti, kako ga nastaviti, preberite naš priročnik za namestitev Zaveze.

Ker vas še vedno mučijo, so tveganja za zasebnost še vedno težava. Če želite ohraniti zasebnost IP-ja, boste morali nastaviti VPN. Če iščete dobro možnost, si oglejte naš najboljši članek VPN za Kodi.

Poleg Hiše kartic vam bo Covenant omogočil dostop do skoraj neskončne količine filmov in TV oddaj. Edina slaba stran je, da za organiziranje epizod ne boste imeli uporabniku prijaznega vmesnika, kot sta Plex ali Netflix. Kljub temu je kompromis vreden.

Zaključek

Frank Frank Underwood je do vrha dolg, natančneje 65 urni. Dobra novica je, da obstajajo različni načini, kako jih izkusiti, od pravnih do vprašljivih.

Ne glede na to, katero možnost izberete, boste, na srečo, dobili polno ločljivost HD. Medtem ko ima Netflix zaradi 4K pretoka rahlo prednost pred drugimi možnostmi, bi moralo biti 1080p več kot dovolj za doživetje te grozljive zgodbe v Beli hiši.

Ste gledali Hišo kart? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me