Kako deliti datoteke v Googlu Drive leta 2020

Skupna raba datotek je ključna značilnost vsake sodobne storitve v oblaku. To vključuje Google Drive, najbolj priljubljeno možnost za shranjevanje v oblaku od vseh. Medtem ko večina ponudnikov pomnilnika deluje podobno, ko gre za skupno rabo datotek, lahko traja nekaj časa, če se boste naučili za nove, ki shranjujejo v oblaku. V tem članku vam bomo pomagali, da si ovijete glavo glede osnov skupne rabe datotek s storitvijo Google Drive.


Zajemali bomo mape in posamezne datoteke v storitvi Google Drive ter prednosti njihove uporabe za skupno rabo, vključno s sodelovanjem z odličnim pisarniškim paketom, Google Docs. Ogledali si bomo nekaj pomanjkljivosti, kot je vprašljiva varnost.

Za tiste, ki imate več vprašanj o tem, kako deluje Google Drive, imamo članek, namenjen tej temi. Na voljo je tudi celoten pregled storitve Google Drive.

Kaj je Google Drive?

Spletni vmesnik Google Drive

Mapa za sinhronizacijo Google Drive

Google Dokumenti Google Drive

Google Drive Ustvari povezavo

Omrežne nastavitve Google Drive

Prejšnja

Naslednji

Google Drive je storitev za shranjevanje v oblaku. Njegov glavni cilj je omogočiti shranjevanje datotek na oddaljene strežnike namesto na trdi disk računalnika. S tem prihranite prostor na trdem disku, omogoča sinhronizacijo datotek med napravami in skupno rabo datotek, ne da bi se morali ukvarjati z dolgočasnimi e-poštnimi prilogami.

Osnovni račun za Google Drive je brezplačen in nudi 15 GB prostora za shranjevanje. Čeprav je v skupni rabi z Googlovimi fotografijami in Gmailom, je to eden najbolj radodarnih brezplačnih programov za shranjevanje v oblaku. Če potrebujete več prostora za datoteke, Google Drive ponuja 100 GB za 1,99 USD na mesec in 1 TB za 9,99 USD na mesec.

V prihodnjih mesecih bo storitev označena kot Google One, njen načrt za 1TB pa se bo brez dodatnih stroškov podvojil na 2TB. To bi moralo postati ena izmed najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku, tam pa še s pCloud in Sync.com.

Google Drive lahko poleg shrambe datotek uporabljate za sinhronizacijo datotek med napravami in, ključ do tega članka, izmenjavo datotek z drugimi.

Nalaganje datotek Google Drive

Preden lahko datoteko daste v skupno rabo s storitvijo Google Drive, jo morate naložiti na Googlov strežnik. Strežniki podjetja so po vsem svetu, čeprav je večina v ZDA, kar na splošno omogoča hitrejši dostop do podatkov in hitrejše nalaganje datotek..

Če želite naložiti datoteke v Google Drive, lahko datoteke premaknete v sinhronizacijsko mapo Google Drive ali jih naložite s spletno aplikacijo Google Drive ali pametnim telefonom.

GoogleDrive-Upload-content

Mape lahko namesto posameznih datotek nalagate. Naložimo lahko poljubno datoteko do 20 TB, kar je v oblačnih standardih velika omejitev. Edine izjeme so datoteke Google Dokumentov, Diapozitivov in Sheets. Dokumenti in diapozitivi imajo omejitev 50 MB, diapozitivi pa omejitev 100 MB.

Skupna raba datotek Google Drive

Ko jih naložite, lahko začnete deliti mape in datoteke s prijatelji, družino, sodelavci in strankami. To lahko storite iz mape za sinhronizacijo Google Drive v vašem datotečnem sistemu ali v spletnem vmesniku.

Skupna raba map sinhronizacije Google Drive

Če želite deliti vsebino v mapi za sinhronizacijo, jo z desno miškino tipko kliknite in s kazalcem miške držite miško nad »Google Drive«. Na voljo bodo tri možnosti: »deljenje«, »ogled v spletu« in »kopiranje povezave v odložišče«.

Skupna raba map Google-Drive-Sync-Sync-map

Tretja možnost, „kopiranje povezave v odložišče“, je najpreprostejši način za skupno rabo datoteke. Ustvari URL povezavo, ki kaže na vašo datoteko, ki jo je mogoče prilepiti na forume Slack, družabne medije, preglednice ali kjer koli drugje.

Za natančnejši nadzor izberite “share”.

Ko uporabite »share«, namesto da ustvarite povezavo, se odpre okno z nastavitvami skupne rabe. Na voljo so možnosti za vnos e-poštnih naslovov za pošiljanje povezav in nastavitev dovoljenj. Dovoljenja vključujejo “lahko organiziram, dodaš in uredim” in “samo lahko ogled”.

GoogleDrive-Share-Settings

Pri dnu okna z nastavitvami boste opazili »napredno« povezavo. Uporabite ga za spreminjanje dovoljenj za določene posameznike. Obstaja preklop, da urednikom preprečite, da bi dodali tudi nove ljudi.

GoogleDrive-Share-Advanced-Settings

Skupna raba spletnega vmesnika Google Drive

Podobne možnosti delitve so na voljo v spletnem vmesniku Google Drive. Z desno miškino tipko kliknite katero koli mapo ali datoteko v spletu in lahko pridobite povezavo, ki jo je mogoče deliti, ali pa za bolj napredne kontrole izberite »Skupna raba«.

GoogleDrive-Web-UI-deljenje

Tako kot pri deljenju iz mape za sinhronizacijo je tudi ustvarjanje povezave preprostejše, vendar je lahko nevarno. Povezave lahko uporablja vsakdo, ki dobi dostop do njih. Uporaba možnosti »share« za vnos e-poštnih naslovov in nastavitev dovoljenj zagotavlja varnost.

Če delite datoteke Google Dokumentov, Diapozitivov ali Preglednic, lahko uporabnikom daste dovoljenja za ogled, urejanje datotek ali komentiranje. Komentarji drugim puščajo komentarje ob robu Googlovih datotek, kar je funkcija, ki jo na Cloudwards.net pogosto uporabljamo za pripravo vsebine. Pravice urejanja prav tako omogočajo drugim, da pustijo predloge za spremembe, ki jih je mogoče odobriti ali ne.

Komentarji datotek GoogleDocs

Do 100 ljudi lahko hkrati komentira in ureja Google dokument v skupni rabi. Več kot si ga lahko ogledate, lažje pa je distribuirati univerzalno povezavo kot vnesti 100 e-poštnih naslovov.

Napredne nastavitve skupne rabe omogočajo samodejno objavljanje povezav do Facebooka, Google+, Gmaila in Twitterja, da povečate svojo občinstvo.

Nastavitve Google Drive-Web-UI-Share-Share

Google Drive v skupni rabi z mano

Google Drive omogoča drugim, da z vami delijo mape in datoteke. Za lažje upravljanje s temi spletni vmesnik vključuje poseben pogled “v skupni rabi z mano”, da vidite, katera vsebina vam je na voljo.

GoogleDrive-Shared-With-Me

Seznam vključuje datoteko v skupni rabi in ime osebe, ki jo je delila z vami.

Na žalost ni podobnega pogleda, ki bi preverjal vsebino, ki ste jo dali v skupno rabo z drugimi. To olajša izgubo sledi povezav. Najboljše, kar lahko storite, je skenirati seznam datotek v pogledu “moj pogon” in poiskati ikono “povezava” poleg predmeta, kar pomeni, da je v skupni rabi.

To je lahko zamudno in datoteke je enostavno spregledati. Upajmo, da bo Google razmislil o dodatku za popravljanje nadzora.

Slabosti v storitvi Google Drive

Google Drive olajša distribucijo datotek, vendar poleg pregleda revizijskih datotek obstajajo moteče težave pri deljenju datotek s storitvijo Google Drive.

Največja pomanjkljivost je, da Google ne dovoli, da za povezave določite gesla ali datume poteka. Gesla za povezavo zagotavljajo, da lahko samo tisti, ki imajo geslo, uporabljajo povezavo za ogled ali prenos vsebine v skupni rabi. Brez njih si ga lahko ogleda vsak, ki pridobi povezavo.

Datumi poteka povezave določijo časovnik, kako dolgo je povezava datoteke dobra. Datumi izteka roka trajajo razumno rešitev, kako enostavno je izgubiti sled, katere povezave ste ustvarili in težave, ki so povezane s tem.

Tudi večina ponudnikov shranjevanja v oblaku pogreša te številke. Nekaj ​​izjem je omenjenih v našem najboljšem članku za shranjevanje datotek v oblaku. Najboljši v skupini je Sync.com, ki vam omogoča, da nastavite gesla, datume poteka in omejitve prenosa.

Sync.com-Upravljanje-Povezave

Sync.com šifrira tudi skupno rabo datotek z zasebnimi enkripcijami. Vendar je to že druga stvar.

Odvzeti je to, da je Google Drive, čeprav je odličen za skupno rabo datotek in eno najboljših orodij za shranjevanje v oblaku za sodelovanje, še zdaleč popoln.

Kot zadnja previdna pogodba o pogojih in pogojih Google Drive podjetju omogoča prosto skeniranje shranjene in skupne vsebine. Razlogi za to so številni, vključno s ciljanim trženjem, vendar je za ta članek še posebej pomemben en razlog: avtorsko zaščiteno gradivo.

Če nameravate v računu za Google Drive shranjevati torrent filme in jih deliti z drugimi, ponovno razmislite o svojem načrtu. Sistem uporablja ujemanje hash-a za zaznavanje piratske vsebine in morda ne dovoli skupne rabe, če označi nekaj sumljivega.

Google-Drive-Kršitev

Čeprav ne zagovarjamo piratstva, bi bilo bolje, če bi shranjevali torrente datoteke, bolje bi bilo imeti ponudnika shranjevanja v oblaku z ničelnim znanjem. Sync.com, pCloud in Tresorit so najboljše stave, MEGA pa daleč četrta.

Končne misli

Brez skupne rabe datotek Google Drive ne bi bil tako zahtevna rešitev za shranjevanje v oblaku. Zato je deljenje datotek v ozadju tistega, kar Google Drive najbolje počne, to je sodelovanje.

Soavtorstvo Google Dokumentov, skupna predstavitev in distribucija preglednic so bistveni elementi izkušnje s storitvijo Google Drive. Skupna raba datotek v Googlu Drive je večinoma preprosta in ta članek bi vas moral spraviti na pravo pot.

Seveda nihče ni popoln. Če se še vedno počutite izgubljeni in potrebujete nasvet, nam to sporočite v spodnjih komentarjih in z veseljem bomo delili svoje znanje. Ne pozabite se prijaviti za 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v Googlu Drive, če želite začeti deliti datoteke ali dati naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za skupno rabo in prebrati več možnosti. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map