Kako deliti datoteke na spletu na enostaven način v letu 2020

Majhne datoteke lahko pošiljate po e-pošti ali Skypeu, za večje datoteke pa boste potrebovali boljši način. Če sodelujete pri projektu, za katerega morate na enem mestu hraniti veliko datotek, potrebujete namensko orodje za skupno rabo datotek. Delo s temi orodji ni vedno enostavno, zato vam bomo pokazali, kako datoteke deliti v spletu.


Programska oprema za spletno izmenjavo datotek ima za uporabnike številne prednosti. Datoteke so sinhronizirane, tako da vam ni treba skrbeti za to ročno. Prav tako lahko avtomatizira večino delitve datotek, kar vam omogoča, da se osredotočite na stvari.

Številne storitve so tudi učinkovite varnostne rešitve, s katerimi lahko vrnete datoteke, če ima računalnik težave. Večina ima različico datotek, zato si lahko ogledate starejše različice datotek in jih po potrebi obnovite. Če varnostno kopirate v oblak, je manj verjetno, da boste morali poklicati storitve za obnovitev podatkov, ko pride do digitalne katastrofe.

Če niste novi v skupni rabi datotek, vas bodo morda preplavile možnosti, ki so na voljo. Oglejte si naš najboljši članek za shranjevanje v oblaku za pregled storitev, ki smo jih pregledali. Uporabili bomo nekaj najljubših, da vam bomo pokazali, kako si deliti datoteke.

Ogledali si bomo Dropbox, Sync.com in pCloud. Sync.com je naš splošni favorit, toda pCloud je tudi odličen in Dropbox ponuja tudi veliko.

Dropbox

Dropbox je ena najbolj znanih storitev za shranjevanje datotek. Je enostaven za uporabo in hitro, zato je odlična izbira, še posebej, če ste novi v skupni rabi datotek. Če ga želite začeti uporabljati, vam ni treba plačati, če pa potrebujete veliko prostora za shranjevanje, potrebujete enega od njegovih plačljivih načrtov.

Prijava na Dropbox je preprosta. Njegov spletni vmesnik je preprost in obstaja namizna aplikacija, ki omogoča nalaganje datotek neposredno s trdega diska.

Ko se Dropbox izvaja, se vse v mapah v skupni rabi samodejno sinhronizira. Vse, kar morate storiti, je, da datoteke prenesete v mapo v skupni rabi, da jih naložite. Če spremenite spremembe, bodo tudi samodejno naložene. Če bodo drugi uporabniki datoteko spremenili, se bodo te odrazile tudi na vašem računalniku. Če želite več informacij o tem, si oglejte naš vodič o skupni rabi datotek na Dropboxu.

dropbox-webinterface

Če želite mapo dati v skupno rabo, kliknite gumb za skupno rabo, ki se prikaže, ko miško premikate po mapi v spletnem vmesniku.

Če želite ustvariti novo mapo, lahko kliknete tudi besedilo »nove mape v skupni rabi« na desni strani spletnega vmesnika ali izberete obstoječo mapo, ki jo želite dati v skupno rabo.

dropbox-share

Če ustvarjate novo mapo, ji morate dati ime, dodati e-poštni naslov, s kom ga želite deliti, in izberite, ali lahko vsebino urejajo ali si jo samo ogledajo.

Obstaja veliko razlogov, da Dropbox poleg enostavne uporabe priporočamo. Za zagotovitev varne shranjenosti datotek uporablja 256-bitno AES in šifriranje SSL / TLS. Poleg shranjevanja trenutne različice datotek Dropbox ohranja svojo zgodovino datotek 30 dni na brezplačnem osnovnem načrtu in 120 dni na plačljivih načrtih.

Za več podrobnosti si oglejte naš Dropbox pregled ali si oglejte naš začetniški vodič za Dropbox.

Brezplačni paket je koristen in odličen način za skupno rabo datotek, dokler ostanete pod omejitvijo 2 GB. Poleg tega se cene začnejo pri 9,99 USD na mesec, kar vključuje 1TB prostora za shranjevanje. Poslovni načrti imajo še več funkcij, kot so skrbniška orodja in revizijski dnevniki s sledenjem dogodkov datotek (več o tem si oglejte v pregledu Dropbox for Business)..

Sync.com

Sync.com je naš splošni najljubši ponudnik spletnih shramb, saj sta njegova enostavna uporaba in močna varnost velike prednosti. Več o tem si lahko preberete v našem namenskem pregledu Sync.com.

Uporaba je kos torte. Prvi korak je, da se pomaknete na njegovo spletno mesto in se prijavite.

prenesite sinhronizacijo

Po tem je enostavno prenesti in nastaviti. Njegova aplikacija zahteva, da ustvarite mapo na svojem lokalnem pogonu. Ko to storite, lahko datoteke preprosto premaknete vanj, da jih naložite v oblak.

sinhronizacija lokalno in spletno

Če želite ustvariti mapo v skupni rabi, samo kliknite na zavihek »delitve« v spletnem vmesniku in kliknite gumb »ustvari skupno rabo«. Lahko imenujete novo mapo in od tam dodate e-poštne naslove uporabnikov.

Uporabniki, ki jih povabite, si bodo lahko mapo ogledali lokalno, dodane datoteke pa bodo vidne vsem v skupini. Oseba, ki je ustvarila mapo, je skrbnik. Lahko dodajo nove uporabnike in kadar koli prekličejo dovoljenja za skupno rabo.

sinhronizacija-deljenje

Kar zadeva varnost, Sync.com uporablja AES 256-bitno šifriranje, pa tudi predore TLS in 2048-bitno RSA šifriranje, zaradi česar je ena najvarnejših storitev. Omogoča vam tudi nastavitev omejitev prenosov in ogled statistike o prenosih. S tem lahko natančno spremljate, koliko datotek uporabljate.

Ima tudi odzivno službo za stranke, ki v dveh urah odgovarja na naša vprašanja. Poleg tega je cenovno ugodna cena 96 USD za 2TB.

Zelo priporočamo Sync.com, saj naredi skoraj vse, kar bi želeli od storitve deljenja datotek, brez očitnih slabosti.

pCloud

Na Cloudwards.net imamo zelo radi pCloud. Celo sami ga uporabljamo za upravljanje video, saj je najboljša shramba fotografij in video v oblaku.

Po prijavi ustvari privzete mape za shranjevanje glasbe, slik in videov. Svojega lahko dodate s klikom na gumb. Njegova aplikacija, pCloud Drive, omogoča sinhronizacijo spletnih datotek z lokalno mapo.

Osebe lahko preprosto povabite k skupni rabi prek spletnega vmesnika. Za začetek pojdite na zaslon “brskanje” in izberite želeno mapo.

psync mape

Ko nastavite svoje mape in dodate datoteke, lahko druge povabite k skupni rabi s klikom na gumb »povabi v mapo«. Samo dodate e-poštne naslove tistih, ki jih želite povabiti, in izberete, ali jih želite omejiti na ogled datotek ali jim omogočite urejanje.

psync-povabiti

Ko se prijavite, dobite 10 GB prostora za shranjevanje brezplačno. To lahko povečate na 500 GB za 4,99 USD na mesec ali 2TB za 9,99 USD na mesec. Zaradi tega je pCloud ena najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku.

Navdušile so nas lastnosti pClouda, enostavna uporaba in močna varnost. Več o njih lahko preberete v našem pregledu pCloud.

Končne misli

Za tiste, ki želite deliti datoteke prek spleta, obstaja veliko možnosti. Gre za konkurenčen trg, ki je odličen za uporabnike. Večina platform ima dostojno brezplačno ponudbo in cenovno ugodne plačljive storitve, ki ponujajo več prostora.

Sync.com in pCloud sta še posebej vredna preverjanja svojih brezplačnih načrtov. Sporočite nam, ali ste v spodnjih komentarjih preizkusili katerega koli, ki smo ga izbrali ali katerega drugega imate najraje. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me