Kako deblokirati Instagram na enostaven način

Instagram je ena najpogosteje uporabljanih platform za družabna omrežja na svetu. Ima več milijonov uporabnikov in vam omogoča povezovanje z ljudmi, izmenjavo slik in ogled vrst vsebin, ki vas zanimajo. Vendar pa ni vedno dosegljiv od vsepovsod, zato vam bomo pokazali, kako odkleniti Instagram v tem kos.


Nekateri se soočajo z omejitvami pri dostopu do spletne vsebine, tudi pri uporabi aplikacij, kot je Instagram. Obstajajo države, ki določene spletne vsebine vidijo kot žaljive ali škodljive za politične cilje in tako cenzurirajo internet z uporabo geoblokov. Z uporabo takšnih blokov lahko vlade omejijo ali spremenijo, kar lahko vidite, glede na vašo geografsko lokacijo.

Po drugi strani je morda organizacija, za katero delate, ali šola, ki jo obiskujete, uvedla svoje omejitve glede tega, do česa lahko dostopate. Nekaj ​​je razlogov, da to storijo; da vas ne bodo motili, zapravljali boste svoj plačani čas ali pa imajo morda omejeno pasovno širino in bodo morali ob nepotrebni uporabi ohraniti pokrov. To je lahko moteče, če želite med odmori naložiti najnovejši selfie.

Na srečo, če se znajdete blokirani od Instagrama, obstajajo načini, kako ga obiti. Najboljši pristop je, da v svoji napravi nastavite VPN. To je hitro in enostavno narediti in s tehnologijo ste morda že seznanjeni. Če je tako, imamo za vas sestavljen seznam najboljših ponudnikov VPN.

Če želite priti naravnost do nje, vam lahko priporočimo ExpressVPN kot najboljšo izbiro, ki vam ponuja vse, kar potrebujete. Podjetje ima 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja, ki ga lahko izkoristite, tako da nimate česa izgubiti (za več informacij preberite naš pregled ExpressVPN).

Kaj je VPN?

Če še nikoli niste slišali za VPN, to pomeni virtualno zasebno omrežje. V bistvu vam bo omogočil dostop do omejene vsebine, tako da vas prek varnega tunela povežete z drugim strežnikom. To bo prikrilo vaš resnični naslov IP in vaš računalnik bo izgledal, kot je na drugem mestu, kar vam bo omogočilo, da obidete morebitne omejitve.

VPN ima tudi druge prednosti: odličen je za dodatno zasebnost in povečal bo vašo povezavo s šifriranjem vaših dohodnih in odhodnih podatkov. To varuje vaše osebne podatke in vam pomaga varovati pred hekerji in drugimi nevarnostmi po internetu. Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodnik za začetnike VPN.

Izbira primernega VPN-ja za odblokiranje Instagrama

Obstaja veliko VPN storitev (za idejo si oglejte naše preglede VPN), vendar ne nudijo vseh enakih funkcij. Preden izberete eno, morate razmisliti o nekaj stvareh, zlasti zaradi razloga, ko jo boste uporabljali. Obstaja veliko pomembnih lastnosti, vendar spodaj je nekaj najboljših.

Izbira tistega, ki ponuja killswitch, je zelo koristna. To vas ščiti tako, da vas takoj prekine z internetom, če vaš VPN ne uspe. S tem prepreči, da bi bil vaš pravi IP naslov izpostavljen, in ohranja vašo identiteto in dejavnost. Ta funkcija je ključnega pomena, če želite ostati anonimni in neodkriti.

Za nadaljnjo zaščito je najbolje uporabiti tudi takšno, ki ima pravilnik brez beleženja. To pomeni, da podjetje ne shranjuje vaših podatkov, na primer od kod ste prijavljeni, obiskanih spletnih mest in drugih dejavnosti. Preberite naš članek o varnosti VPN, če želite dobiti boljši vpogled v to, kateri dnevniki so.

Veliko ljudi uporablja Instagram na mobilni napravi ali pa ga morda celo namesti v več naprav. Če to zveni kot vi, je dobro, da se prepričate, da VPN, ki ga izberete, ponuja aplikacije za več platform, oglejte si naš kos o najboljšem VPN za mobilne naprave za ideje.

Prav tako je treba opozoriti, da čeprav so na voljo mamljive brezplačne storitve VPN, to še ne pomeni, da so dobra izbira. Ugotovljeno je bilo, da brezplačni ponudniki VPN pogosto ogrožajo vašo varnost, varnost in morda vaše osebne podatke. Nekatere od njih vsebujejo neke vrste sledenje, beležijo vašo dejavnost in morda celo prodajo vaše podatke. Prepričati se morate, za kaj se prijavite.

Plačljivi VPN-ji ne bodo sesali življenja iz denarnice in lahko ponudijo veliko boljši izdelek. Vsekakor je bolje izbrati takšnega, ki ima dober ugled, kot pa tvegati sebe.

Za vse zgoraj omenjene funkcije in še več, NordVPN je dobra izbira. Ima močne protokole šifriranja, strežniška omrežja, ki se širijo po svetu, kar vam olajša iskanje ustrezne povezave, in odlično podporo strankam, če jo potrebujete. Ponuja tudi hitro storitev, kar zmanjšuje upočasnitve, ki nastanejo pri preusmerjanju prometa (podrobnosti preberite v našem pregledu NordVPN).

Kako nastaviti VPN

Nastavitev VPN-ja je zelo preprosta in za to vam ni treba biti tehnološki genij. Običajno so zelo prijazni do uporabnika in pogosto imajo čarovnika, ki vas vodi skozi korake, čeprav se to lahko razlikuje od ene do druge naprave. Za začetek naredite naslednje:

 • Prijavite se za izbrano storitev VPN
 • Prenesite in nastavite programsko opremo na napravah, ki jih uporabljate
 • Na lokacijo se povežite brez omejitev
 • Zdaj na svoji napravi odprite Instagram in si oglejte, kaj želite

Končne misli

Čeprav se je sprva morda zdelo zapleteno opravilo, zdaj veste, da lahko Instagram preprosto odblokirate in zaobidete morebitne geobloke ali druge omejitve s preprosto nastavitvijo VPN-ja. Kot ste že uganili, lahko do drugih blokiranih spletnih mest dostopate tudi s pomočjo enega. Oglejte si naša navodila o tem, kako zaobiti prepoved Netflix VPN ali kako deblokirati YouTube za več primerov.

Dodatni bonus dodatne varnosti, ki ga boste dobili, če boste imeli VPN, bo še bolj privlačen. Zaščita pred ljudmi, ki poskušajo dostopati do vaših podatkov in pomaga varovati vašo zasebnost, je velika korist; preberite naš spletni vodič o zasebnosti za več o tem.

Upamo, da ste uživali v branju tega članka in vam pomaga rešiti težave. Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje, jih pustite spodaj. Sporočite nam, če ste našli drug način odblokiranja Instagrama. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map