Izbira najboljše storitve v oblaku Torrent: Offcloud vs Bitport v primerjavi z Seedr-jem

Oblak je življenje naredil bolj priročno za vse. Oblak uporabljamo za vse – zakaj ga ne bi uporabili tudi za hudourništvo? Z močjo oblaka prihranite prostor na trdem disku in pasovno širino za pomembnejše datoteke. Da ne omenjam, vam bo prihranilo, da boste morali odblokirati hudourniška mesta (ali iskati alternativna mesta hudournikov).


Hudourništvo v oblaku je zasebno, varno in strelovod. Če izberete hudournik, ki ga je že naložil drug uporabnik, bo na voljo za takojšen pretok – storitve torrentov v oblaku imajo v roki predpomnilnik priljubljenih datotek, tako da če deset uporabnikov želi najnovejši Linux .iso ponudnik ne bo prenesel deset krat in pojejte pasovno širino. Do svojih hudournikov lahko dostopate v vseh napravah zahvaljujoč shrambi v oblaku in če na seznamu najboljših ponudnikov shranjevanja v oblaku izberete pametne, lahko datoteke prenašate, ne da bi prišli blizu svojega trdega diska.

Prednosti storitev Torrent v oblaku

Ko odganjate od doma, se vaš IP oddaja vsem. Konec koncev je takšna vrsta skupne rabe, razen če uporabljate enega izmed naših najboljših ponudnikov VPN, svoj IP naslov izpostavljate vsem. Vsi, ki prenesejo hudournik, si lahko ogledajo vaš IP – vključno z avtorskimi pravicami ali snoops. Naložite si hranjene torrente, vendar lahko počasne povezave in omejitve podatkov omejijo, koliko hudournikov imate.

Storitve v hudourniku v oblaku delujejo na močnih namenskih strežnikih s povezavami veliko hitreje kot na domačo povezavo. Priljubljene datoteke predvajalniki predpomnijo in dobite takojšen dostop, namesto da bi čakali, da se prenos konča. Vaš medij je na voljo v vseh vaših napravah, vključno s telefonom in napravami za pretakanje, kot sta Chromecast ali Roku.

Kaj boste potrebovali

Začeti je mogoče z oblaki v oblaku, saj potrebujete vse naprave, povezane z internetom, in račun pri enem od teh ponudnikov:

  • Offcloud
  • Bitport
  • Seedr

Offcloud, Bitport in Seedr ponujajo brezplačen nivo, tako da lahko preizkusite storitev, vendar z omejitvami pri prenosu ali velikosti datoteke. Oglejmo si vse tri ponudnike in si oglejmo, kako se primerjajo.

Offcloud

Offcloud se nekoliko razlikuje od ostalih ponudnikov, ki smo si jih ogledali, saj ni osredotočen na nalaganje hudournikov. Podjetje se trži kot “preprost, eleganten in intuitiven SaaS za pridobivanje kakršnih koli podatkov iz oblaka.” Presenečeni smo bili nad količino različnih virov, ki jih Offcloud podpira za prenos in ima celo škatlo za vozovnice, ki uporabnikom omogoča, da predlagajo nova spletna mesta za podporo.

Ni presenetljivo, da se integrira z YouTubom glede na priljubljenost spletnega mesta, toda Usenet? To Offcloud loči od konkurence, tudi če naloži Usenet na 20 GB dnevno. To je lahko dovolj vsakodnevne uporabe lahkih uporabnikov ali tistih, ki hudournike dopolnjujejo z občasnimi prenosi na Usenet.

Spletni vmesnik Offcloud je enostaven za uporabo in vam predstavlja nadzorno ploščo, ki prikazuje preostalo pasovno širino in prostor. Brezplačna preizkusna različica vas omejuje na 10 GB prenesenih podatkov in samo na tri povezave. Ko imate podatke, ki jih želite shraniti, povezavo preprosto prilepite v Offcloud in izberete med tremi možnostmi: takojšnja, oblačna ali oddaljena.

Ta možnost je v bistvu proxy. Vnesete povezavo in Offcloud ustvari tunel, ki po spletu pošlje vsebino v vašo napravo. Naloži se v vašo napravo in se ne shrani v oblaku, tako da, če odstranite izvirno vsebino, ne bo več na voljo v Offcloudu. Možnost v oblaku pridobi podatke in jih shrani na lastne strežnike Offcloud. Dobili boste novo, varno povezavo za dostop do svojih podatkov kadarkoli in od koder koli, tudi če je originalna vsebina odstranjena.

Oddaljena možnost od vas zahteva določeno konfiguracijo, saj boste morali OffCloudu zagotoviti dostop za shranjevanje podatkov. Storitev podpira storitve FTP, SFTP ali storitve za shranjevanje v oblaku, kot sta Google Drive in Dropbox. To je odlična možnost za tiste, ki se ukvarjajo z neobičajnimi povezavami, kot je mobilna širokopasovna povezava ali počasen WiFi, vendar se ukvarjajo z velikimi količinami podatkov.

Ta sistem omogoča, da zgrabite potrebne podatke in jih shranite, dokler ne vzpostavite dovolj hitre povezave, da jo lahko lokalno naložite.

Za preizkus storitve sem uporabil možnost »takojšnjega« za prenos brezplačnega filma v javni domeni in hitrosti niso bile ravno impresivne. Najverjetneje je to dejstvo, da sem v ZDA, strežnik Offcloud pa v Franciji. Če izberete možnost »oblak«, je bila datoteka na voljo v nekaj minutah.

Upoštevajte, da Offcloud ne namerava delovati kot “setbox”, to je strežnik, ki se uporablja za povečanje uporabnikovega razmerja na zasebnih sledilcih z nenehnim setvijo hudournika. Tiskovni predstavnik Offclouda je izjavil, da običajno sejejo samo hudourniki v razmerju 1: 1 in naložijo natančno količino, ki so jo naložili. Za uporabnike, ki se zanašajo na javne sledilce ali jim ni vseeno za razmerje, je Offcloud odlična rešitev.

Če iščete samo ponudnika hudournikov v oblaku, bo morda Offcloud videti preveč. Toda pri 59,99 USD na leto ponuja neomejeno shranjevanje in pasovno širino, kar omogoča boljšo ponudbo, če upoštevate omejeno količino pomnilnika, ki jo ponujajo drugi ponudniki. Z vsemi funkcijami, ki so vključene v Offcloud, je enostavno ena izmed najboljših možnosti, ki so na voljo.

CenaSkladiščni prostorŠtevilo hudournikov
prostprost10 GB3 mesečno
Dober komplet9,99 USD na mesecNeomejenoNeomejeno
Uporabni partner59,99 USD na letoNeomejenoNeomejeno

Bitport.io

Storitev Bitport.io je hitra in omogoča pretakanje predstavnosti v več naprav, vključno z Apple TV in Chromecast, ter podporo Kodi. Družba se ponaša s tem, da je hudourništvo postalo tako enostavno kot “Ctrl-C” in res je tako enostavno. Bitport.io ponuja brezplačen račun, ki omeji uporabnike na en hudournik na 24 ur.

Vmesnik je videti odlično in deluje dobro na mobilnih napravah, kar vam omogoča, da izberete hudournik, ko ste zunaj doma in do njega dostopate pozneje. Želel sem videti, kakšne so hitrosti pri manj priljubljenih hudournikih, zato sem izbral nizkokakovostno različico istega testnega filma in gledal, kako hitrost stalno narašča, dokler ni dosegla hitrosti skoraj 30 MB / s in se končala v treh ali štirih minutah.

Najcenejši načrt se začne s 5 dolarji na mesec in zagotavlja 30 GB prostora za shranjevanje in pet mest za prenos, kar pomeni pet aktivnih prenosov hudournikov. Na vsak načrt, razen brezplačnega, lahko prenesete neomejeno količino hudournikov na dan. Poleg dodatnega prostora za shranjevanje in torrentov plačani načrti ponujajo prenose HTTPS in antivirusno skeniranje, lepo bonus funkcijo za previdne uporabnike.

Bitport.io je tudi v razmerju 1: 1, vendar se plačani uporabniki lahko obrnejo na tehnično podporo in to spremenijo v razmerje po meri. Je preprosta storitev, ki nima dodatnih funkcij, vendar dobro služi svojemu namenu in po dostopni ceni.

CenaSkladiščni prostorŠtevilo hudournikov
prostprost1 GB1 na dan
Majhna5 USD na mesec30 GB5 rež
Standardno10 USD na mesec100 GB10 rež
Velik15 USD na mesec250 GB20 rež

Seedr

Seedr je še ena torrent storitev, ki ponuja špartanski vmesnik in veliko uporabnost v računalniku ali mobilni napravi. Prosti nivo omejuje na 2 GB prostora za shranjevanje, vendar ne omejuje količine datotek, ki jih lahko prenesete, saj sem izbrisal in preizkušal različne hudournike, da bi dobil predstavo o splošni hitrosti.

Povezavo preprosto prilepite ali naložite torrent datoteko in ta se bo hitro prenesla, ali v primeru priljubljenih hudournikov se bo prikazala v trenutku. Sprva je bila v mojem računu že datoteka, z dovoljenjem Seedra. Če ga izbrišem, sem sprostil nekaj prostora in izbral sem isti hudournik, ki sem ga uporabil v svojih prejšnjih testih. Pojavil se je takoj, na voljo za prenos ali pretakanje.

Poskusil sem torrent Ubuntu in imel enake rezultate. Priljubljeni hudourniki se bodo nekaj sekund prikazali kot “zbiranje semen”, vendar se takoj kopirajo v mapo in so na voljo za prenos ali pretakanje.

Med tremi ponudniki, ki sem jih našteval, je bil Seedr najhitrejši, s sklonjenimi rokami. Kopiranje in lepljenje torrent-povezave mi je trajalo dlje, kot je Seedrju potrebovalo datoteke. Za uporabnike zasebnih sledilnikov torrentov je Seedr edinstven po tem, da ponuja statične naslove IP in podporo zasebnega sledilca s “pro” in “glavnimi” načrti. Ker se zasebni sledilci zanašajo na edinstvene datoteke .torrent, povezave ne morete preprosto kopirati in prilepiti tako kot z javnimi sledilci.

Naložite .torrent v svojo napravo in preprosto naložite v Seedr, nato pa ga bodo postavili v razmerje 2: 1 ali 5: 1, odvisno od vašega načrta. Seedr ponuja hitro in pogosto takojšnje nalaganje hudournikov, zato lahko takoj pretakate svoje medije na katere koli naprave imate. Plačani nivoji se začnejo od 6,95 dolarja na mesec za enostavno, hitro storitev, s katero boste hudournike dvignili na naslednjo raven v oblaku.

CenaSkladiščenjeŠtevilo hudournikov
prostprost2 GBN / A
Osnovni6,95 USD na mesec30 GB2 reži
Pro9,95 USD na mesec100 GB5 rež
Mojster19,95 USD na mesec1TB25 rež

Torrenting v oblaku in zasebnost

Vsi tukaj obravnavani ponudniki imajo močno stališče do zasebnosti uporabnikov. Glavna stran Bitport.io celo navaja, da “naloži hudournike v varen oblak; anonimno; hitro. ” Vaš IP naslov ni nikoli izpostavljen nikomur, ko nalagate hudournik v oblaku, razen ponudniku storitev, ki ga uporabljate.

Vedno obstaja možnost, da bi lahko vlada sodišče prisilila ponudnika, da preda dnevnike, odvisno od ponudnika pa bi to lahko vključevalo vaš IP naslov in seznam datotek, ki ste jih prenesli ali shranili v svoj račun. Možnosti, da se to zgodi, malo verjetne, saj storitve, kot je Put.io, delujejo že vrsto let, ne da bi se soočile s pravnimi težavami.

Za hudournike obstajajo zakonite uporabe in ponudniki ne zavestno ponujajo nezakonite vsebine. Uporabnikom preprosto omogočajo hiter in varen dostop do vsebine v spletu in njihovo shranjevanje. Do danes ni bilo nobenega primera, ko bi eden od teh ponudnikov predajal uporabniške podatke.

Rešitev je preprosta: uporabite VPN in e-poštno sporočilo, ustvarjeno izključno za hudourništvo v oblaku. Izberite ponudnika, ki vodi nič dnevnikov in omogoča način plačila, na primer bitcoin ali darilne kartice, da zagotovite zasebnost in anonimnost. Tudi če je ponudnik hudournikov v oblaku prisiljen predati dnevnike, boste po zaslugi VPN-ja ostali anonimni (da ne omenjam, da vas ščiti tudi pred preskakovanjem ponudnika internetnih storitev).

Oglejte si naše najboljše ocene VPN in si oglejte, kateri ponudnik je najboljši za vas. Ne pozabite: če ne bi zaščitili svojih uporabnikov, bi ponudniki hudourniških hudournikov hitro brez posla. To je varnejša in bolj primerna alternativa hudournikom s stranko.

Razsodba

Vsi trije ponudniki so za uporabnike hudournikov dobra izbira, vendar če ste po najboljši uspešnosti, se držite ponudnika, kot sta Bitport.io ali Seedr. Uporabniki zasebnih sledilcev se bolje obnesejo s programom Seedr, zahvaljujoč vgrajeni podpori zasebnim sledilcem in dolgim ​​časom sejanja.

PonudnikIzklicna cenaSkladiščenjePreizkušena hitrostTorrent režeSejalno razmerje
Offcloud9,99 USD na mesecNeomejenoRazlikujeNeomejeno1: 1
Bitport.io5 USD na mesec30 GBTakoj za priljubljenimi hudourniki.
29 + MB / s naključni test.
51: 1, spremembe na zahtevo
Seedr6,95 USD na mesec30 GBTakoj za priljubljenimi hudourniki. 10 MB / s naključnega testa.21: 1 ali 12H

Torrento v oblaku je prihodnost skupne rabe datotek – takojšen dostop do vseh vaših medijev, v vseh vaših napravah in kjer koli na svetu. Če ste ljubitelj preprostih orodij in želite samo hudournik, ne morete narobe s Seedr ali Bitport.io. Oba vam omogočata dodajanje hudournikov in pretok vsebine iz računalnika ali mobilne naprave od koder koli.

Za dostop na enem mestu do vedno večjega seznama virov se Offcloud ne da premagati. Usenet, torrenti, Youtube in drugi so na voljo z Offcloudom, naloženim v vašo napravo, Offcloudovimi varnimi strežniki ali oddaljeno shrambo. Prenesite ga enkrat in nikoli ne skrbite, če ga boste posneli brez povezave ali ga znova spremljali.

Upamo, da ste uživali v tem članku in vas prosimo, da spodaj komentirate in delite na družbenih medijih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me