Googlova prihodnost in oblak: Razčlenitev I / O 2015

Vsaka tehnološka konferenca bo polna nove strojne in programske opreme, ki bo pripomogla k boljšemu življenju uporabnikov. Konferenca Google I / O, ki je potekala od 28. do 29. maja 2015, ni bila izjema.


Med dvodnevnim seminarjem so nekateri vrhunski razvijalci Android prišli, da bi predstavili prihajajoče projekte za platformo. Njihova ponudba zagotovo ni razočarala ljubiteljev hardcore.

Medtem ko je bilo veliko najbolj vročih tematik zajetih v osrednjem besedilu, niso bile vse največje točke omejene na dvourni pogovor.

Android Wear

Posodobitev za Android Wear ni bila največja novica, saj je bilo na tej točki malo napovedovati, vendar je kljub temu sprožilo veliko zanimanja. Ta naprava je Googlov odgovor na pametno uro Apple, ki je že na trgu. Medtem ko ni bilo treba veliko več naznaniti, so vendarle navedli, da na napravo prihajajo nove aplikacije.

Uber, FourSquare in City Mapper bodo na voljo v prihodnjih mesecih. Nekatera programska oprema, na primer Uber, bo lahko uporabljala Googlove glasovne ukaze.

Google I / O 2015
© Google

Za tiste, ki še ne vedo, kje Android Wear premaga Apple-ovo pametno uro, ima ta naprava vgrajen WiFi in GPS. Še vedno se sinhronizira z uporabnikovim pametnim telefonom, vendar ga je mogoče enostavno posodobiti, ne da bi bil telefon praktično pritrjen na uporabnikov bok. Za hiter dostop do e-pošte telefona sploh ni treba vklopiti.

Če se pametni telefon ne uskladi s pametnim telefonom, je boljša izbira kot Apple. Seveda se sprašuje, zakaj bi kdo rad poskusil brati e-pošto na majhnem zaslonu, kot je na primer ura.

Morda pa bo koristen za nekoga, ki je na poti in potrebuje takojšen dostop in nima svojega telefona.

ATAP: ARA in trezor

Projekt ARA je nekaj, na kar se namiguje že dolgo. Izdelek za modularni pametni telefon še vedno deluje. Vendar je vseeno nastopila. Napravo so postavili na oder, da so jo vsi videli. Ko je aktiviran, je sistem zaznal, da manjka modul kamere (namerno izpuščen, da bi pokazal, da ga bo naprava našla).

Ko jih je voditelj dodal, je fotografiral in pokazal svojo funkcionalnost.

Google I / O 2015
© Android Central

Čeprav bo modularna naprava nekaterim všeč, je videti nekoliko zajetno. Posamezno komponento je mogoče odstraniti in nadomestiti z nečim drugim. Vendar to pomeni, da bo moral uporabnik imeti vse tiste “lupine”, kot jih imenujejo, pri roki. Da, uporabnik dobi najboljše prilagajanje, zaradi česar bo naprava videti točno tako, kot si želijo, vendar za kakšno ceno. Osebno se mi zdi malo za mobilni telefon.

ARA se je predstavila med predstavitvijo ekipe Advanced Technology and Projects (ATAP). Projects Vault se je tudi prvič predstavil.

Vault je razburljiv program. Deluje na mikro SD kartici, vendar lahko deluje neodvisno od strojne in programske opreme. Ideja je povečati varnost, medtem ko odpravite gesla, ki jih lahko zlahka vdrgnete. Raziskava, ki jo je zaključil ATAP, kaže, da je morda celo varnejša od ključavnice prstnih odtisov.

Intel se bori proti Parkinsonovim
© Intel / MJFF

Uporabniki trezorjev bi lahko komunicirali med seboj, ne da bi telefoni prebrali informacije. Zasnova omogoča, da je ta naprava agnostik operacijskega sistema in ne potrebuje pomoči gostiteljskega sistema, da deluje.

To je pravzaprav zanimiv program, ki prinaša novo raven varnosti komunikacije. Ker naprava ali telefon, ki ga uporabljate, ne bo mogel brati informacij, bi lahko na ta način veliko varneje pošiljal in prejemal besedilno ali e-poštno komunikacijo.

To, kar so varnostne težave, bi bil to odličen način za dodaten sloj zasebnosti.

Brillo

Ko je prišlo do glavnega naslova, je bilo veliko novih razkritij, ki so bila v središču pozornosti. Brillo je bil vključen v objave. Ta novi operacijski sistem temelji na zasnovi Android. Omejena je le na nižje ravni priljubljene programske opreme, vendar podpira številne iste aplikacije, WiFi in Bluetooth Low Energy, kot so jih uporabniki Androida vajeni.

Google I / O 2015
© Google

Navdušujoč del Brillo ni v tem, da ima minimalne sistemske zahteve. Dejstvo je, da je osnovni operacijski sistem za Googlov predvideni internet stvari. Novi OS bo sodeloval z Weave, komunikacijsko plastjo, ki bo različnim napravam omogočala, da se najdejo in komunicirajo.

Ker Brillo temelji na operacijskem sistemu Android, dobro deluje z napravami, ki poganjajo ta operacijski sistem. Uporabniki bodo na enak način videli iste podatke, ne glede na to, na kateri napravi so.

Po besedah ​​višjega podpredsednika vlade Sundar Pichai:

»Vsaka naprava Android, povezana z napravo, ki temelji na Brillo ali Weave, bo uporabnik videl isto stvar, ne glede na vse. Naprave želimo povezati na enostaven in intuitiven način in jim omogočiti boljše delovanje uporabnikov. “

Pričakuje se, da bodo naprave Brillo v četrtletju 3, medtem ko naj bi bili sistemi Weave do konca četrtine 4.

Če lahko Google prekine, da se naprave brez povezave povežejo, kot želijo, lahko internet stvari uresniči. Ideja za oblikovanje dveh programov, ki delujejo v tandemu in temeljijo na trenutni tehnologiji, je tisto, kar bi lahko omogočilo boljše delovanje tega sistema od konkurenčne programske opreme.

Veselimo se, če bomo videli, kako se to izvaja in če deluje tako dobro, kot si želijo.

Android M

Verjetno najbolj razburljiva napoved za uporabnike Android je bila napoved Android M, najnovejšega operacijskega sistema. Nadgradnje sistema Android M se začnejo z ravnanjem s aplikacijami. Namesto da bi se morali pri prvi namestitvi aplikacije strinjati z vsemi prednastavljenimi dovoljenji, nov OS omogoča uporabniku, da nastavi določene nastavitve, kar olajša posodabljanje.

Google I / O 2015
© Google

Poleg tega lahko razvijalci določijo, kateri del programske opreme želijo odpreti svojo aplikacijo. Novost v sistemu Android M je funkcija Doze. Naprave so nov način, da ohranijo življenjsko dobo baterije.

Ta izboljšava uporablja zaznavanje gibanja, da ugotovi, kdaj telefon ali tablični računalnik za obdobje ostane sam. Nova vrata USB tipa C omogočajo hitrejše polnjenje in uporabnikom ni treba skrbeti, da bi ga postavili na glavo, ker je dvosmerna funkcija na kabelu.

Uporabniki lahko z novim kablom polnijo svoj telefon ali pa ga uporabljajo za polnjenje druge naprave. Uporabniki Android M lahko uživajo tudi v teh funkcijah:

  • Android Pay: Googlov odgovor na Apple Pay. Nobene številke računov ne smete deliti s trgovino, vse transakcije lahko potekajo prek bančnega ali Google App. Uporabna v več kot 700.000 trgovinah v ZDA.
  • Prstni odtis: Namesto da se zanaša na napravo, ki bo omogočila odtis prsta, bo Android M imel vgrajeno to zmožnost, ki bo uporabnikom omogočala dodatno varnost. Načrti za to funkcijo vključujejo omogočanje razvijalcem API-ja, da izkoristijo prednosti, na primer uporabo prstnega odtisa za potrditev nakupov.
  • Zavihek Chrome po meri: Aplikacije lahko zaženejo brskalnik, zato aplikacijo po meri. Prilagoditev lahko zaključite tudi z barvo ali blagovno znamko.

Ideja Android M je, da naprave delujejo hitreje in varneje. Koncept je obetaven, samo zaradi sprememb specifikacij aplikacije in varčevanja z energijo je vredno nadgraditi operacijski sistem. Če je sistem tako uspešen, kot se nam zdi, bo zanimivo videti, koliko drugih razvijalcev uporablja nekatere od teh funkcij v izdelkih.

Zdaj na Tap

Končno je Googlova aplikacija Now on Tap zanimiva sprememba njihovega pomožnika na vozilu. Ta programska oprema je zasnovana tako, da se lahko uporablja v kateri koli aplikaciji s pritiskom in držanjem gumba doma.

Google I / O 2015
© Cnet

Namesto, da bi uporabnikom samo pomagal, da si zapomnijo stvari, kot so sestanki in pobiranje kemičnega čiščenja ob koncu dneva, doda opomnike, pomaga najti restavracije ali celo prikaže informacije o filmu, omenjenem v e-pošti ali besedilu. Zdaj Tap sprejema tudi glasovne ukaze in daje takojšnje odgovore. Deluje s sistemom Android M.

Všeč nam je dejstvo, da lahko preverite določene podatke, ne da bi zapustili aplikacijo. Resnično je eden najkoristnejših pomočnikov, ki bi jih mobilne naprave lahko imele. Če si želite ogledati čas filmov ali bližnjih restavracij samo zato, ker je omenjen v e-pošti ali besedilu, lahko prihranite čas.

Zaključek

Googlov I / O 2015 ima letos na voljo veliko zanimivih programov. Glavni naslov si lahko ogledate tukaj.

V javnost je že bilo objavljenih nekaj, na primer zelo pričakovani Google Photo, ki je javno objavil konec prejšnjega tedna. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me