Evernote vs Google Drive: Kaj bo najbolje za vas?

Evernote in Google Drive sta dve najboljši orodji za produktivnost v oblaku, ki jih denar (in ne more) kupiti. Evernote se sicer uvršča med najboljše aplikacije na voljo za beležke in je za to čast premagal OneDrive. Google Drive sicer morda ni izbran za Cloudwards.net za najboljše shranjevanje v oblaku, vendar številk ne moremo zanikati; 800 milijonov uporabnikov je najbolj priljubljeno.


Med Evernote in Google Drive ni nobenega vprašanja, ki je bolj vsestranski. Evernote je aplikacija v oblaku (v resnici uporablja Google Cloud za gostovanje zapiskov), medtem ko je Google Drive storitev shranjevanja v oblaku, ki jo lahko uporabljate za nalaganje datotek in služi kot platforma za več integriranih aplikacij, vključno z zgledno pisarniško zbirko..

Kljub prepadu med njihovimi nameni obstajajo legitimna vprašanja, katera storitev najbolje deluje pri določenih nalogah. Glede na to je čas za Evernote proti Google Drive.

Bitka: Evernote proti Google Drive

Cilj tega članka ni odločiti, ali je Evernote boljši od Google Drive – ali obratno – saj gre za zelo različne živali. Namesto tega smo želeli pogledati posebne funkcije in jih analizirati. S tem ciljem smo članek razvrstili v pet različnih krogov: hitri zapiski, seznami opravil, zbiranje raziskav o raziskavah, srečanjih ali predavanjih in urejanje besedil.

Najprej moramo na splošno govoriti o tem, kaj vsaka storitev želi doseči in koliko stane vsaka storitev.

1

Cena

Najprej bomo primerjali stroške naročnine posameznega orodja in si ogledali, kakšne zmogljivosti shranjevanja, velikost beležke in omejitve pasovne širine so priloženi tem stroškom.

Evernote

Evernote ponuja zmogljivosti za zapisovanje in shranjevanje zapiskov na strežnikih v oblaku, kar storitvi omogoča sinhronizacijo teh zapiskov v različnih napravah. Podprti so več operacijskih sistemov, vključno z Windows, Mac, iOS in Android.

Eden od razlogov, da ekipa Cloudwards.net uvršča Evernote med najboljše aplikacije za beleženje na splošno, temelji na odličnih organizacijskih lastnostih orodja, ki jih podrobno opisujemo v pregledu Evernote.

Lahko se prijavite za brezplačni račun Evernote, ki ima nekatere omejitve, na primer pasovno širino 60MB na mesec in omejitve velikosti opombe 25 MB.

Evernote Plus ponuja manj omejujoče kapice (1 GB pasovne širine in 200MB note note) za samo 3,99 USD na mesec. Obstaja tudi Evernote Premium načrt z omejitvijo sinhronizacije 10 GB na mesec. Ne glede na to, s katerim načrtom se ukvarjate, ni dejanske zgornje meje, kolikor dolgoročno dobite prostor za shranjevanje zapiskov..

Google Drive

Google Drive je storitev za shranjevanje v oblaku in kot vsaka storitev shranjevanja v oblaku. Njegov ključni namen je pomagati prihraniti prostor na trdem disku s shranjevanjem dokumentov, slik, video posnetkov, glasbe in drugih datotek na oddaljenih strežnikih.

Vendar gre za storitev za shranjevanje v oblaku, ki, kot lahko preberete v našem pregledu Google Drive, prinaša veliko večjo vrednost kot tista, ki je zasluga vrste integriranih aplikacij. Te aplikacije poleg običajnega pisarniškega orodja, ki vključuje urejevalnik besedil (Google Docs) in aplikacijo za preglednice (Google Sheets), vključujejo običajnega odjemalca za sinhronizacijo..

Google ima tudi svojo aplikacijo za zapisovanje v oblaku, Google Keep. Čeprav Google Keep dejansko ni integriran v Google Drive, zato ne črpate iz vašega prostora za shranjevanje beležk, bomo spodaj upoštevali njegove zmogljivosti pri primerjavi Google Drive z Evernoteom. Google je Google Keep v Google Docs vključil v začetku leta 2017, kar je Google uradno postalo član skupine orodij G Suite (skupaj s storitvijo Drive, Dokumenti, Koledar, Gmail in še nekaj drugimi aplikacijami).

Če želite dostopati do Keep in si zapisovati v Google Dokumentih, samo kliknite meni »orodja« in nato izberite »Ohrani beležko«.

Če vtipkate beležko Keep v Google Dokument, boste ustvarili beležko, povezano nazaj z dokumentom v Googlu Keep. To je zelo koristna integracija za resne uporabnike aplikacije Keep in Docs, ki jo bo Google upal razširiti tudi na Sheets, Gmail in nekatere druge domače aplikacije.

Google Keep je popolnoma brezplačen, saj zagotavlja neomejen prostor za zapisovanje brez mesečnih omejitev. Z Googlovim pogonom na drugi strani dobite 15 GB brezplačno, kar ga uvršča med najboljše ponudbe za brezplačno shranjevanje v oblaku. Če to ni dovolj prostora za shranjevanje, lahko mesečno dobite 100 GB za 1,99 USD in 1 TB za 9,99 USD.

Zdaj, ko smo pravilno predstavili Evernote in Google Drive, pojdimo na primerjave.

Krog: Cena za Google Drive

Evernote logotip
Logotip Google Drive

2

Hitre opombe

Znanost kaže, da so naši spomini skoraj neomejeni; spomnimo se, da imamo težave. Medtem ko znanost zasluži tudi mobilno dobo z upodabljanjem naše pozornosti, je enako oblaku zlate ribice, uporaba oblaka za snemanje naključnih misli in idej, da jih pozneje ne pozabite, ima monumentalne prednosti za odpoklicni bit.

Aplikacije za zapisovanje so kot nalašč za to opravilo, veliko bolj kot to, da svoje odlične ideje napišete na koktajlne prtičke ali na zadnji del roke. V prvem krogu bomo ugotovili, katera od naših dveh predstavljenih storitev deluje najbolje v ta namen.

Medtem ko osebno ta pisatelj ima v prihodnosti celotno zvezek Evernote, ki je namenjen naključnim beležkam, ne moremo zanikati, da se namizni odjemalec Evernote v ta namen počuti nekoliko, kot če bi oblekel v trebuh trgovina z živili.

Google Keep na drugi strani nima odjemalca za namizje, temveč je poenostavljen spletni vmesnik, ki je popolnoma zasnovan za hitre beležke. Postavitev Keep uporablja ploščice, ki jih je mogoče barvno označiti, zaradi česar je videti kot navidezna zamenjava za steno opomb.

Ne bi priporočali uporabe Google Dokumentov z istim namenom, predvsem zato, ker ne bi bilo smiselno organizirati in najti določenih dokumentov pozneje, razen iskanja naslovov. Na drugi strani tako Evernote kot Google Keep podpirata besedilno iskanje in oznake po meri.

Z oznakami po meri lahko označite opombe in jih pozneje razvrstite. Na primer, če ste bloger, lahko ustvarite oznako, imenovano “ideje za blog”, nato pa pozneje, ko se trudite, da bi prišli do nove ideje za blog, povlecite vse opombe, označene kot take, da bi jih mazali miselna kolesa.

Kar se tiče hitrih opomb, bo verjetno večina ljudi pridobila več kilometrov od aplikacije za pametne telefone, Evernote in Google Keep pa imata dobro.

V primeru Evernote-a se njegov mobilni odjemalec počuti veliko bolj primeren za naloge hitrih opomb kot namizni odjemalec zahvaljujoč minimalistični postavitvi.

Programi Evernote za Android in iOS imajo funkcijo posnetka, tako da lahko v primeru, če ste zunaj in okoli in opazite nekaj, kar izzove idejo, hitro posnamete sliko skupaj s sorodnimi opombami, da se pozneje spomnite na to idejo.

Mobilna aplikacija Evernote podpira tudi rokopis za tiste, ki uporabljajo pisalo. Z optičnim prepoznavanjem znakov lahko pozneje iščete tudi po ročno napisanih zapiskih. Če imate raje glasovne opombe, lahko snemate tudi tiste, ki uporabljajo mobilno aplikacijo Evernote (zvočni zapiski so na voljo tudi prek namizne aplikacije).

Google Keep lahko to počne (tudi posnetki, rokopis in glasovne opombe), vendar ima še nekaj trikov, ki jih Evernote ne. Ena najbolj dragocenih je pretvarjanje govornih zapisov v besedilo z Googlovimi dobro odkritimi algoritmi pretvorbe.

Dejansko ima Keep nekaj najnaprednejše programske opreme za govorne note katere koli aplikacije za zapisovanje. Lahko narekujete celotne beležke (koristno med vožnjo) in uporabite pretvorbene funkcije govora v besedilo, da pozneje ta diktat pretvorite v zapisane opombe.

Poleg tega je barvna postavitev Googla Keep, kot njegov spletni vmesnik, zgrajena za hitre beležke.

Brez dvoma je, da je Google Keep v zvezi s hitrimi opombami najboljši prijatelj, ki ga ima odsotni mislec, in zlahka naš zmagovalec.

Okrog: Hitre opombe za Google Drive

Evernote logotip
Logotip Google Drive

3

Seznami opravil

Najprej najprej: niti Evernote niti Google Drive niso dobri za upravljanje projektov. Za to boste želeli namensko aplikacijo, kot je Trello, ali rešitev za shranjevanje v oblaku z vgrajenimi funkcijami za upravljanje opravil, kot je Egnyte Connect (preberite naš pregled Egnyte Connect).

Vendar pa bodo za vsakodnevne sezname, kot so nakupovanje ali opravila, dovolj. Kot morda ugibate, se funkcije, ki podpirajo sezname opravkov, delno prekrivajo s tistimi, ki podpirajo hitre naloge, kar daje prednost Googlu Keep.

Barvno označene ploščice pomagajo, da se vaši seznami vidno razlikujejo, Keep pa podpira tudi oblikovanje kontrolnih seznamov, tako da lahko na seznamu označite elemente seznamov. Funkcije prepoznavanja glasu Google Keep celo omogočajo dodajanje elementov na sezname ustno tako, da rečete: “V redu, Google, dodajte arašidovo maslo na moj seznam živil.”

Google Keep še izboljšuje svojo uporabo kot proizvajalec seznamov in podpira funkcijo opomnikov, tako da vam seznama sploh ni treba zapomniti. Končno lahko sezname Google Keep delite z drugimi in jih tako vključite.

Evernote podpira tudi kontrolne sezname in opomnike, vendar nobene druge funkcije, zaradi katerih je Google Keep odličen za oblikovanje seznamov. Poleg tega se Evernote, tako kot pri hitrih opombah, zdi preveč zapleten za izdelavo preprostih seznamov. Ta zapletenost pa nam bo prišla prav v naslednjem krogu.

Krog: Seznami opravil za Google Drive

Evernote logotip
Logotip Google Drive

4

Zbiranje raziskav

Sestavljanje hitrih opomb najbolje deluje s preprosto aplikacijo, vendar za sestavljanje podrobnih opomb za delo, osebne ali akademske projekte potrebujete bolj impresivne organizacijske funkcije. Tu Evernote resnično naredi svet.

Sestavljanje obsežnih opomb je ravno tista naloga, ki ji najbolj ustreza Evernote. Ključno pri tej trditvi je njegova uporaba organizacijskih zvezkov nad ločenimi zapiski.

Čeprav se morda zdi očiten dodatek, večina aplikacij za zapisovanje ne vključuje funkcionalnosti prenosnih računalnikov. OneNote in Zoho Notebook sta edini drugi smiselni možnosti, ki nam pridejo na pamet, prenosnik Zoho pa je v najboljšem primeru le mejna možnost (preberite naš pregled Zoho Notebook).

Edina slaba stran je, da se je ekipa Evernote iz nekega razloga odločila, da bo uporabnike omejila na samo 250 prenosnikov. Čeprav bi to moralo biti veliko za povprečnega zapisovalca, se resni znanstveniki in drugi uporabniki energije lahko zdijo zgornje meje preveč omejujoče.

Vsak prenosni računalnik Evernote lahko vsaj vsebuje neomejene opombe. Poleg tega lahko, kot omenjeno, opombe označimo z oznakami po meri, ki jih lahko kasneje uporabimo za razvrščanje. Tako je enostavno hitro potegniti zapiske, povezane z določeno temo. Tudi dejansko besedilo v opombah je možno iskati, če poskušate najti določeno raziskavo, ki ni bila označena.

Za raziskovalne namene je koristno tudi dejstvo, da je mogoče zapiske, ustvarjene v Evernoteju, povezati z vdelavo povezave za eno v besedilo drugega. Te povezave delujejo tako kot povezave do spletnih mest, le da so strani, ki so povezane, za vas zasebne.

Poleg tega je sposobnost označevanja slik in skeniranja strani izjemno koristna za raziskovanje stvari, kot so umetniška dela in zgodovinski dokumenti. Datoteke lahko seveda tudi pripnete na Evernote in dodate glasovne opombe ter tako nadgradite svoj raziskovalni arhiv. Funkcija spletnega strižnika Evernote je koristna tudi za zbiranje raziskav.

Čeprav lahko Google Dokumente zagotovo uporabljate za zbiranje raziskovalnih opomb, Evernote v tem pogledu skoraj ne ustreza. Po naslovih Google Doc lahko iščete po domači strani Google Drive, vendar ni mogoče poiskati besedila ali dokumentov v oznakah za razvrščanje.

Čeprav lahko ustvarite mape za shranjevanje povezanih Google Dokumentov, to ni tako priročno kot uporaba prenosnih računalnikov.

Google Keep ne podpira tudi funkcije prenosnika, čeprav lahko vsaj označite povezane opombe in iščete besedilo v zapiskih, kot je bilo že omenjeno. Kljub temu pa preprosto nima organizacijskih funkcij, ki bi jih želeli pripravljati na področju raziskav. Google Keep je na koncu bolj beležnica kot beležnica.

Krog: Zbiranje raziskovalne točke za Evernote

Evernote logotip
Logotip Google Drive

5

Beležke o sestankih ali predavanjih

Ko gre za kopiranje črkovnih črk za delo ali šolo, je naša izbira aplikacij za beleženje OneNote, podrobno opisana v našem pregledu OneNote. To je zahvaljujoč dejstvu, da Microsoftova aplikacija za zapisovanje beležk omogoča, da posamezne zapiske organizirate na poljuben način, poleg tega, da ima OneNote odlične funkcije risanja. Vendar pa si Evernote proti OneNote ogledamo v ločenem članku.

Med Evernote in Google Drive je glavna prednost Evernote v ta namen njegova uporaba prenosnih računalnikov, ki vam vsaj omogočajo zapise za posamezne delovne projekte ali razrede, segmentirane.

Evernote ima tudi nekaj možnosti risanja, vendar z njihovo uporabo morate ustvariti ločeno opombo s črnilom. V tem primeru je nezmožnost kombiniranja beležk z besedilom in črnilom velika slabost.

Google Keep vam omogoča, da dodate risbe zapiskom, vendar je kot orodje za risanje precej omejen in vam omogoča, da risbe pritrdite le na vrh opomb.

Za obe orodji bodo glasovne note primerne za slabe beležnike ali tiste, ki želijo poslušati sestanek ali razred, namesto da bi poskušali zapisovati. Za vaše sodelavce ali sošolce preprosto snemanje seje pomeni tudi, da vam ne bo treba poslušati, da vas udarijo po tipkovnici.

Od vseh petih krogov v tem članku je ta najbrž najbližji, saj se niti Evernote niti Google resnično ne ločita od drugega. Evernoteu dajemo majhno prednost zaradi njegovih lastnosti prenosnih računalnikov, čeprav bi v tem primeru ustvarjanje ločene mape za vsak projekt ali razred in samo uporaba Google Dokumentov verjetno zadostovalo.

Krog: Sestanek ali razred ugotavlja, točka za Evernote

Evernote logotip
Logotip Google Drive

6

Obdelava besedil

Google Dokumenti so namensko orodje za obdelavo besedil, tako da lahko, kot boste morda domnevali, zagotovo je boljša izbira kot Evernote pri tej nalogi. Vendar ima Evernote veliko funkcij oblikovanja, ki bi jih pričakovali v urejevalniku besedil, zato lahko tudi razumemo, zakaj lahko kdo vpraša, zakaj ne?

Med temi oblikami oblikovanja Evernote podpira na stotine pisav, od agencije FB do Yu Gothic.

Podprte so tudi velikosti pisave, standardno oblikovanje pisav (krepko, poševno, podčrtano ipd.), Seznami s črkami, oddelki in tabele. Opombe lahko tudi natisnete in vrnete z uporabo zgodovine različic Evernoteja v primeru neželene spremembe.

Medtem ko ljudje zagotovo uporabljajo Evernote za urejanje besedil – in celo za pisanje knjig – to ni namen, za katerega je bil zasnovan, in bolje vam bo uporabljati namenski urejevalnik besedil.

Google Docs, na primer, ima veliko boljše funkcije za preverjanje črkovanja in slovnice. Prav tako podpira glave, številke strani in druge možnosti postavitve, kot so stolpci in razmik vrstic, ki jih ne boste dobili z Evernote.

Poleg tega sta Google Drive in Google Dokumenti odlična za sodelovanje. Funkcija “Predlog” na primer omogoča drugim, da predlagajo spremembe vaših dokumentov, ne da bi dejansko spremenili.

Čeprav lahko zagotovo ugotovimo, kako to velja za Microsoft Word, je danes zelo malo aplikacij, ki ustrezajo zmogljivostim za obdelavo besedila v Google Dokumentih in Evernote ni med njimi.

Okrog: Točka za obdelavo besedila za Google Drive

Evernote logotip
Logotip Google Drive

7

Razsodba

Izbira Evernoteja prek storitve Google Drive ali obratno bo v veliki meri odvisna od tega, kakšno nalogo morate opraviti. Medtem ko je Google Drive, če predpostavimo, da v enačbo vključujete Google Dokumente in Google Keep, vsekakor bolj vsestranski, obstaja nekaj nalog, ki jih Evernote izpopolnjuje, predvsem pri raziskavah.

Dobra novica je, da vam ni treba izbrati. Evernote in Google Drive imata brezplačne različice, ki bi morale biti dovolj za osnovno uporabo. Če ne, so naročniški stroški dovolj nizki, da nimamo težav pri iskanju bodisi ponudbe, zlasti glede na ponujene prednosti produktivnosti.

Za ljubitelje obeh orodij obstajajo celo načini za integracijo Evernote in Google Drive. Na primer, s pomočjo IFTTT lahko samodejno ustvarite opombe Google Doc, ko so v Evernoteu uporabljene posebne oznake.

Za bolj osnovni pristop lahko kopirate povezave Google Doc na Evernote. S tem boste samodejno ustvarili polje v Evernoteju, ki vam natančno pove, na kaj kaže povezava.

Naš najboljši nasvet je torej selektivno uporabo obeh orodij za izboljšanje delovne dobe. Oba sta odlična in ni razloga, da se ne bi najbolje izkoristil na obeh koncih.

Končni zmagovalec: Google Drive

Spodaj nam sporočite svoje misli o Evernoteju in Google Drive in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map