Dropbox Paper vs Google Dokumenti: Kaj je bolje za delo v spletu?

Dropbox Paper je bil predstavljen januarja 2017 kot nov tekmec za Google Dokumente, urejevalnik besedil v Googlovi pisarniški zbirki. Mi na Cloudwards.net uporabljamo Google Dokumente za sodelovanje in izkazalo se je, da so sposobni. Kljub temu je Dropbox Paper nova zver in lahko doseže ravnovesje, zato to počnemo s primerjavo Dropbox Paper vs Google Docs (preberite naš pregled Dropbox Paper).


Obe aplikaciji sta uporabni, saj omogočata, da urednike brez povezave pustite za seboj in v realnem času sodelujete z drugimi v spletu. Funkcije, kot so zgodovina različic, komentarji in predlogi, olajšajo delo v dokumentu brez povezave, pošiljanje, povratne informacije, uporabo in ponovno pošiljanje dokumenta.

Ko končate s svojim delom, je preprosto deliti z drugimi ali objavljati na družabnih omrežjih. Prav tako lahko ustvarite nove različice dokumenta, medtem ko obdržite stare, tako da jih je preprosto pregledati ali vrniti. Če se na trdem disku okvarijo ali zrušijo, programska oprema za obnovo podatkov za garancijo ne bo pomagala, zato boste brez težav vedeli, da so vaše datoteke varne tudi v oblaku.

Če nimate časa, da preberete logiko in samo želite odgovor, Google Docs zmaga. Čeprav ni tako privlačen kot Dropbox Paper in ne more vdelati medijev, ima močnejše funkcije, vključno z boljšim urejanjem besedila in oblikovanjem strani. Prav tako lahko dostopa do obsežne knjižnice drugih dodatkov.

V preostalem delu članka vam bomo predstavili poglobljeno primerjavo obeh programov. Če želite izvedeti več o osnovni storitvi za Dropbox Paper, preberite naš Dropbox pregled. Če želite vedeti o drugem izdelku, ki ga ponuja Google, preberite pregled Google Drive. To je bil naš najboljši brezplačni seznam za shranjevanje v oblaku.

The Battle: Dropbox Paper vs Google Docs

Z nastavitvijo zvonjenja pojdimo na tekmo. Ta članek smo razdelili na več krogov, kjer bomo videli, kako se dva kandidata ujemata.

Prvi krog: Vmesnik

Čeprav ni okusa za okus, so nekatere stvari očitne. Vmesnik Dropbox Paper izgleda čisto in moderno. Google Dokumenti izgledajo kot klon programa Microsoft Word. Če rečem, da je podobno Wordu ni slabo, saj uporabniki, ki so seznanjeni z njim, ne bodo imeli težav s prilagajanjem.

vmesnik papir v primerjavi z dokumenti

Zaradi uporabnosti ima Dropbox Paper meni, ki je zgoščen na en sam spustni seznam, ki olajša iskanje nekaterih funkcij. Pomaga tudi, da jih med njimi ni veliko. Google Docs jih razvrsti v ločene menije na vrhu dokumenta. Če želite, da ne najdete možnosti, ki jo potrebujete, uporabite meni “Pomoč”.

vmesnik paper-vs-docs-google

V spodnjem desnem kotu papirja najdete povezavo bližnjic na tipkovnici. Všeč nam je, da se pojavlja s strani, vam na jasen in privlačen način prikazuje potrebne informacije in ne zajema dokumenta. Če uporabljate Dokumente, morate iti v meni “Pomoč” in se nato lotiti pojavnega okna. Jasno je, toda ujeto. Lahko pa iščete po njem.

Čeprav vmesnik Google Docs v nobenem primeru ni slab, smo prvi krog podali v Paper, pa čeprav le z majhnim robom.

Zmagovalec: Dropbox Paper

Drugi krog: Skupna raba

Za dostop do skupne povezave z Dropbox Paper potrebujete le en klik, medtem ko Google Docs zahteva vstop v meni za skupno rabo. Dokument Docs je uporaben, če želite nastaviti dovoljenja. Vse je na enem mestu in jih lahko nastavite posebej za vsakega uporabnika, medtem ko jih povabite. Papir ima ločen meni za dovoljenja.

paper-vs-docs-paper-share

Dokumenti omogočajo skupno rabo v storitvah Google+, Facebook in Twitter. Papir lahko pošljete neposredno v Slack.

papir-vs-docs-google-share

Z dokumenti lahko omogočite tudi lastniške nastavitve, na primer preprečevanje urejevalcev, da spremenijo dovoljenja za dostop ali dodajo nove ljudi, in prepovedujejo komentatorjem in gledalcem, da prenesejo, tiskajo ali kopirajo datoteko. Dokument lahko naredite tudi javni, dostopen vsem s povezavo ali samo za izbiro ljudi. Papir lahko naredi samo zadnji dve.

Google Docs je očitni zmagovalec, saj ponuja več nadzora nad tem, kdo lahko naredi, kaj z vašimi dokumenti, in jih lahko deli v družabna omrežja. Če želite deliti druge vrste datotek razen dokumentov, preberite naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za skupno rabo.

Zmagovalec: Google Dokumenti

Tretji krog: Funkcije oblikovanja

Dropbox Paper ima hiter način oblikovanja besedila: izberite besedo ali besedilo, ki ga želite oblikovati, prikazana bo lepa orodna vrstica z možnostmi, da jo naredite krepko, dodate poudarjanje ali prečrtajte, spremenite v naslov, začnite seznam s črkami , ustvarite komentar ali ga dodajte na seznam opravkov. Za dostop do preostalih možnosti boste morali uporabiti Markdown, čeprav jih ni veliko.

formatiranje papirja v primerjavi z dokumenti

Google Dokumenti po videzu niso podobni Wordu, ampak tudi po lastnostih. Uporabljate lahko ogromno knjižnico dokumentov Docs, spremenite velikost pisave na določeno vrednost, oblikujete barve, povečate ali zmanjšate vdolbine, izberete poravnavo in uporabite druge formate, ki jih pričakujemo od urednikov brez povezave.

formatiranje papirja v primerjavi z dokumenti

Glede na bogastvo funkcij oblikovanja besedila je v tem krogu enostavno videti dokumente, ki odstranjujejo Paper.

Zmagovalec: Google Dokumenti

Četrti krog: Integracija medijev

V primeru dokumentov Dokumentacija integracija medijev prihaja do postavitve fotografij, ker ne morete vdelati videoposnetkov ali vstavljati zvočnih povezav. Papir podpira vse vrste datotek, ki si jih lahko ogledate v Dropboxu, vključno z videoposnetki YouTube in Vimeo ter povezavami Soundcloud. Če iščete shrambo za svoje medije, preberite naš najboljši spletni prostor za shranjevanje fotografij in videoposnetkov.

Papir je bolj vsestranski, zato zmaga v tem krogu.

papir-vs-dokumenti-papir-mediji

Zmagovalec: Dropbox Paper

Peti krog: Splošne značilnosti

Google Dokumenti in Dropbox Paper imajo nekatere funkcije, vključno s seznamom opravil, številom besed, koledarjem, zgodovino dokumentov, izvozom in tiskanjem. Google vam omogoča izvoz v sedem vrst datotek, Paper pa samo tri. Oba uporabljata Google Koledar.

Podobnosti se tam končajo.

papir-vs-docs-papir-za-opraviti

Papir ima kul funkcijo, imenovano „templatize“, ki omogoča nastavitev dokumentov kot predloge za pospešitev ustvarjanja novih dokumentov. Papir vam omogoča tudi predogled dokumenta v privlačnem pogledu predstavitve, ki ima tudi “temen način”.

paper-vs-docs-paper-tematize

meni-papir-vs-dokumenti-splošni-meni

Dokumenti poleg seznama opravil vključujejo tudi Google Keep, eno najboljših aplikacij za zapisovanje. Omogoča vam, da na telefonu zapisujete delo in nato dostopate do njih, ko ste na prenosniku.

Nastavitev strani vam omogoča, da nastavite velikost papirja od črke do velikosti B5, ne glede na to, ali je usmerjena ležeče ali pokončno ter posamezne robove.

nastavitev papirja proti-docs-google-strani

Dokumenti imajo tudi dve funkciji, ki pomagata pri izbiri besed: slovar in raziskovanje. Slovar vam pomaga določiti besede, ki jih ne poznate, medtem ko vam Raziskovanje omogoča uporabo Googlovega zmogljivega iskalnika za raziskovanje spleta. Obe se pojavita na desni strani zaslona, ​​kar vam omogoča nadaljevanje dela med njihovo uporabo.

papir-vs-docs-google-slovar

Jezik dokumenta lahko nastavite na karkoli, od afriške do korejske. Če ima dokument različen jezik, vam bo funkcija prevajanja pomagala premostiti jezikovno vrzel. Če ne želite tipkati, obstaja tudi glasovno tipkanje.

Dokumenti se lahko integrirajo z mnogimi aplikacijami, vključno z DocuSign, Thesaurus, ustvarjalci diagramov, WordPress za Google Dokumente in še več. Google Slides, predstavitve in Google Sheets, za preglednice, pojdite z Dokumenti, da sestavijo Googlov pisarniški paket. Do vseh njih lahko dostopate z Googlom, kar olajša delo z dokumenti.

Jasno je, da ima Google Dokumente veliko funkcij, ki jih Dropbox Paper nima. Če iščete zmogljivost obdelave neobdelanega besedila, bi to kategorijo morali poravnati za vas.

Zmagovalec: Google Dokumenti

Šesti krog: Sodelovanje

Obe aplikaciji ravnata na podoben način. Ko delite svoj dokument, ga lahko povabljeni sodelavci hkrati urejajo in njihov položaj označi kazalec. Spremembe različnih ljudi ustrezajo različnim barvam, tako da je enostavno opaziti, kdo je kaj naredil. Zgodovina dokumentov bo ustvarila različice, ki ustrezajo spremembam različnih avtorjev.

paper-vs-docs-google-kolab

paper-vs-docs-paper-kolaboracija

S katero koli storitvijo lahko delate v realnem času, si ogledate, kaj so počeli drugi, in preglejte zgodovino vaših dokumentov, zato bomo to kategorijo poimenovali kravato.

Če želite izboljšati izkušnjo sodelovanja, preberite o našem najboljšem prostoru za shranjevanje v oblaku. Če želite razdeljeno delo narediti manj boleče, si preberite članek, kako olajšati delo na daljavo.

Zmagovalec: Tie

Končne misli

Dropbox Paper je lep poskus rušenja Google Dokumentov, vendar le poskus. Papir je privlačen in intuitiven za uporabo, ima zanimive funkcije in lahko vključuje veliko medijev in drugih vrst datotek, vendar ni blizu možnosti urejanja besedil v Dokumentih. Enako velja za splošne značilnosti za povečanje produktivnosti.

Google Docs je v naši primerjavi zmagovalec, a kaj menite? Ali za delo z dokumenti na spletu uporabljate še kaj drugega? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map