DreamHost vs. HostGator Battle It Out leta 2020

DreamHost je enostavno ena najboljših storitev spletnega gostovanja, ki smo jo pregledali. Ponuja dolg seznam načrtov, pri čemer se vsak počuti dobro s svojo ceno, poleg odlične hitrosti, vrhunske varnosti in poceni cen. Po drugi strani ima HostGator kar nekaj težav, in sicer v oddelkih za zasebnost in hitrost. 


V tej primerjavi DreamHost proti HostGatorju si bomo ogledali, kako se postavljajo korak za korakom, izolirajoč spremenljivke, zaradi katerih se svetijo, in tiste, zaradi katerih se potopijo. Na koncu boste vedeli, katera je najboljša možnost za gostovanje vašega spletnega mesta. Ob tem priporočamo, da poleg tega vodnika preberete naš pregled DreamHost in pregled HostGatorja.

Ker se bomo osredotočili večinoma na te storitve spletnega gostovanja, bi se njihova splošna uvrstitev lahko spremenila. Kot lahko vidite v naši primerjavi DreamHost vs. SiteGround, včasih storitev, ki je boljša od preostalega trga, ni boljša v primerjavi ena na ena.

Nastavitev boja: DreamHost proti HostGatorju

Za naše primerjave ohlapno sledimo merilom, uporabljenim v posameznih pregledih. Tu je beseda “ohlapno” operativna beseda, saj bi natančno po naših pregledih prišlo do osemkrožnega krvoloka, ki ni samo dolgotrajen, ampak tudi nepošten. Namesto da bi dali enako težo recimo gostovanju vrst in hitrosti, smo strnili merila za pregled. 

Ugotovili smo, da je pomembno pet področij: lastnosti, cene, enostavnost uporabe, hitrost in varnost. Pomembna je tudi podpora, toda ker ima večina domačih gostiteljev vsaj spodobno podporo, to običajno ne skrbi. Vsak krog je vreden točke, in ne glede na to, katera storitev spletnega gostovanja zahteva tri ali več točk na koncu, bo naš zmagovalec. 

Vsak krog se bo začel z nekaj opomb o naših pričakovanjih glede teh meril. Na primer, iščemo dnevne varnostne kopije v prvem krogu in velikodušno politiko vračila v drugem krogu. Nato bomo govorili o tem, kako dobro so storitve izpolnile naša pričakovanja za ta krog, nato pa podali nekaj misli, kako se primerjajo. Na koncu bomo razglasili zmagovalca in podelili točko. 

Kljub temu priporočamo, da preberete vsak krog, ne pa samo skeniranja zmagovalcev. Nekateri krogi so zelo blizu, zato nas prisilimo k presoji o tem, kateri vidiki so po našem mnenju najpomembnejši – ocena, ki ne velja nujno za vas.

1

Lastnosti

Domači gostitelji so se v zadnjih nekaj letih razvijali, ko gre za funkcije. Brezplačni oglasi za iPage so zdaj videti bolj zamudni v primerjavi z napredno strežniško programsko opremo Hostinger (preberite naš pregled iPage in pregled Hostinger). Čeprav cenimo dodatne dobrote, niso primerna zamenjava za tiste, ki se nam zdijo bistvene lastnosti. 

Te funkcije bi vam morale pomagati pri treh stvareh: izdelati, optimizirati in zavarovati spletno mesto. Na vsakem območju mora biti vsaj ena značilnost. Na primer, zanesljiva storitev v tem krogu bo zagotovila graditelja spletnih strani, vgrajeno predpomnjenje in vsakodnevno varnostno kopiranje. Primerjali bomo, kaj ponujata DreamHost in HostGator, ko gre za funkcije, in tudi, ko bosta te funkcije uvedli v linijo.

DreamHost

DreamHost ponuja odlično paleto funkcij, ki se neposredno prilegajo zgornjim trem področjem. O gradnji bomo govorili v nekaj minutah, toda za optimizacijo imate na voljo polno SSD prostora za shranjevanje in predpomnilnika za določene vrste gostovanja, za zaščito pa imate dnevne varnostne kopije in brezplačen SSL / TLS certifikat. 

Medtem ko skupni načrti še vedno vsebujejo veliko funkcij, najbolj izstopajo načrti WordPress. DreamHost se je s svojimi načrti DreamPress uvrstil na najboljše spletno gostovanje za vodnik WordPress – upravljane WordPress rešitve, zgrajene v oblačnem okolju (preberite naš pregled MDDHosting za drugega gostitelja, usmerjenega v oblak). 

Načrti za DreamPress so na voljo z vsemi zgoraj omenjenimi funkcijami, pa tudi z neomejenim CDN-jem, uprizoritvijo WordPress-a z enim klikom, upravljanimi posodobitvami WordPress-a in plačljivo različico Jetpack-a, ki je bistveni vtičnik WordPress (kot lahko preberete v našem priročniku za začetnike uporabe WordPress). 

Za tiste, ki s WordPressom niste seznanjeni, lahko uporabite Remixer, ki je lastni ustvarjalec spletnih strani podjetja DreamHost. Čeprav je Remixer ne povsem v skladu z našimi najboljšimi graditelji spletnih strani, je dobra ponudba, ki ustreza vmesniku v blokovskem slogu, ki spominja na spletno vozlišče (preberite naš pregled o Webnode). Tudi izbor tem je soliden.

dreamhost-review-remixer

Vendar ima Remixer edinstveno prednost pred drugimi ustvarjalci spletnih strani. Z odličnim izborom tem in preprostim vmesnikom povleci in spusti lahko uporabite za oblikovanje svojega spletnega mesta, vendar lahko končano spletno mesto tudi izvozite v WordPress. Če želite prilagodljivost programa WordPress, vendar vam ni vseeno, da najamete razvijalca ali kupite temo, je Remixer eden izmed redkih načinov, kako lahko nogo potopite v oba sveta. 

HostGator

HostGator ima enako veliko funkcij kot DreamHost, vendar ne obsegajo številnih načrtov. Namesto da bi razdelil gostote na podlagi zmogljivosti, jih HostGator večinoma razdeli na podlagi funkcij, ki jih dobite, kar je praksa, ki smo jo zasledili pri storitvah, kot je Bluehost (preberite naš pregled Bluehost).

Tako kot iPage in JustHost (preberite naš pregled JustHost) tudi HostGator odmika odsotnost funkcij z brezplačnimi kreditnimi oglasi in več namestitvenimi programi z enim klikom. Ne pritožujemo se, vendar to trenutno niso značilnosti – to so pričakovanja. Manjka nam shranjevanje SSD prek načrtov, pa tudi dnevne varnostne kopije in predpomnilnika, ki so predstavljeni v WordPress načrtih.

Funkcije, ki niso vključene v vaš načrt, so na voljo na trgu, in čeprav cenimo vse na enem mestu za, no, nakupovanje, bi radi imeli večino funkcij, ki so vključene izven vrat. 

hostgator-pregled-tržnica

Tam, kjer sije HostGator, je v stavbnem oddelku. Na voljo imate dva graditelja spletnih mest, čeprav je eden od njih očitno boljši. Prvi je graditelj spletnega mesta HostGator, ki (kot lahko preberete v našem Gatorjevem pregledu) ni vse tako impresivno. 

Weebly lahko uporabite tudi za izdelavo spletnega mesta. Kot lahko vidite v našem Weebly pregledu, gre za trdno vključitev katerega koli paketa gostovanja, ki se ujema z vmesnikom brez neumnosti, čudovitim izborom tem in solidnimi integracijami drugih proizvajalcev. HostGator ponuja paket “connect”, ki vam omogoča uporabo brezplačne različice Weeblyja s svojo domeno. 

Okrogla ena misel

Ta krog se ne spušča na vključene funkcije, ampak tam, kjer se te funkcije pojavljajo. DreamHost ponuja bistvenega pomena v vseh načrtih in nadgrajuje na njih z naraščanjem cen. HostGator po drugi strani komaj kaj daje v nizkem razredu, zaradi česar morate nadgraditi na drag paket, da dobite dobro zaokrožen seznam funkcij.

Krog: Funkcije točke za DreamHost

DreamHost logotip
Logotip HostGator

2

Cena

Cene so za gostitelje spletnih strani zapletena tema. Čeprav obstajajo izjeme (preberite našo 1&1 ocena IONOS za eno od njih) večina storitev počaka do odjave, da se razjasni cena, ki jo boste plačali. To, kar se oglašuje kot paket, ki stane nekaj dolarjev na mesec, je ob vnosu plačilnih podatkov pogosto več kot 100 USD. To je zato, da boste za nakup dostojne cene morali kupiti več let gostovanja. 

V tem krogu si ogledamo stopnjo DreamHost in HostGator, pa tudi, kako ta stopnja je jasna v celotnem postopku odjave. Poleg tega bomo primerjali razpoložljivo trajanje načrtov in garancije za vračilo denarja.

DreamHost

DreamHost je poceni, vendar se na začetku morda ne zdi tako. V primerjavi s storitvijo, kot je Hosting24, je stopnja DreamHosta višja (preberite naš pregled Hosting24). Po prenovi pa je DreamHost cenejši od večine konkurence in vam omogoča prožnost pri zagonu. Če iščete poceni spletno gostovanje, je DreamHost zanesljiva stava. 

Skupni načrti so zelo impresivni, saj DreamHost ponuja uvedbo obrestne mere, nižje od 3 USD na mesec za leto ali tri leta, in obrestno mero 6 USD na mesec ob obnovi. Ta stopnja podaljšanja velja tudi za mesečni načrt, ki ga DreamHost ponuja, hvaležno, brez kazni (preberite naš pregled Arvixe za primer gostitelja, ki kaznuje mesečne uporabnike). 

Načrti za DreamPress so dražji, a vseeno nekoliko cenejši od Kinsta s podobnim naborom funkcij (preberite naš pregled o Kinsta). Če ne morete zamahniti med 20 in 30 do 30 USD, je SiteGround odlična proračunska alternativa (preberite naš pregled SiteGround).

DreamHost pa najbolj ločuje od garancije za vračilo denarja. Če želite spremeniti svoje mnenje, imate 97 dni, kar je v nasprotju samo z garancijo denarnega povračila A2 Hosting (preberite naš pregled A2 gostovanja). Jamstvo DreamHost velja tudi ne glede na trajanje. To pomeni, da če se odločite za nakup mesečnega načrta, imate še vedno tri mesece časa, da dobite ves denar. 

HostGator

Primerjava tabele cen HostGatorja s DreamHostom kaže, da so storitve podobne, ko gre za cene. Skupni načrti se začnejo pri skoraj enaki ceni, načrti WordPress pa so pri HostGatorju še cenejši. Vendar je videz lahko zavajajoč, in to zagotovo drži. 

Cene, navedene na spletnem mestu HostGator, so veljavne samo, če kupite triletno gostovanje vnaprej. Vendar HostGator ponuja tudi eno- in dvoletne načrte, pa tudi eno-, trimesečne in šestmesečne trajanja. Čim krajše je trajanje, dražji postane mesečni znesek.

Eno-, trimesečni in šestmesečni načrti zaračunavajo stopnjo obnavljanja, kar je 11 dolarjev za najcenejši deljeni načrt. HostGator vam bo morda že dodobra pomagal ob vašem začetnem mandatu, vendar ga na dolgi rok nadoknadite. Poleg tega boste morali za popust kupiti veliko gostovanja, kar pomeni znatne vnaprejšnje stroške. 

K sreči garancija za vračilo denarja ni slaba. HostGator ponuja 45 dni za povračilo, kar je več kot večina gostiteljev. Kljub temu je to manj kot DreamHost in InMotion gostovanje, katerih zadnji vam daje polnih 90 dni (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Okrogla dva razmišljanja

Tako kot prvi krog je tudi ta precej jasen. HostGator je po obnovi dražji in vas prisili, da kupite večletno gostovanje, da dobite spodobno ceno. DreamHost ima preprosto shemo cen, ki ob obnovi stane približno pol manj in vam nudi prilagodljivost, kadar gre za trajanje brez kazni.

Krog: Cena za DreamHost

DreamHost logotip
Logotip HostGator

3

Enostavnost uporabe

Z vsemi našimi pregledi spletnega gostovanja kupimo načrt brez beleženja zgodovine, tako da ga bomo lahko doživeli enako kot vi. Začne se s pristankom na spletnem mestu, brskanjem po seznamu razpoložljivih načrtov, izbiro enega in izpolnitvijo blagajne. V tem krogu si bomo ogledali, kako enostavno je kupiti načrt in nastaviti spletno mesto s DreamHost in HostGator.

DreamHost

DreamHost poenostavlja iskanje in izbiro načrta. Spletno mesto je moderno in intuitivno, vsaka stran izdelkov pa omogoča prikaz mesečnih in letnih cen. Ko izberete načrt, vas spletno mesto pripelje do postopka nakupa tretjih oseb, zaradi česar se sramota večstopenjska blagajna Namecheap-a (preberite naš pregled Namecheap). 

Postopek odjave tudi ne dodaja dodatkov ali dodatnih storitev. Zahteva trajanje, ki ga želite kupiti, in malo drugega, zaradi česar se celoten postopek počuti brez napora. Po končanem plačilu boste prešli neposredno na stran za ustvarjanje gesla, kar je bolje kot pošiljanje e-pošte z vašimi poverilnicami za prijavo (preberite naš pregled LunarPages, če želite izvedeti, zakaj). 

Končno se lahko prijavite. DreamHost uporablja lastniško nadzorno ploščo, ki združuje upravljanje računa in spletnega mesta na enem mestu. Kljub temu nima dovolj natančnosti nadzornih plošč, ki jih vidimo pri Pagely in Kinsta. Nadzorna plošča DreamHosta je bolj podobna Midphase, ki prikazuje vse razpoložljive storitve prek menija na levi strani (preberite naš pregled Midphase).

dreamhost-pregled-nadzorna plošča

Namesto da bi se osredotočali samo na storitev, ki ste jo kupili, ima DreamHost zavihke za vsako storitev, ki jo ponuja. Za storitvami, ki jih nimate, stojijo oglasi, ki jih kupujete, kar vodi do napihnjenega vmesnika. To je rečeno: radi imamo vse pod eno streho, zato je DreamHost težko napako.

HostGator

HostGator med pošiljanjem predstavlja nekaj težav, ne zato, ker je odjava zahtevna, ampak zato, ker boste morali biti previdni, da ne boste preplačali za naročnino. Kot je bilo omenjeno v drugem krogu, vam HostGator za tri leta podeli ceno. Poleg tega med odjavom vnaprej izbere več dodatkov, kar je moteče. 

Ko končate s plačilom, vam HostGator pošlje več e-poštnih sporočil, od katerih ena hrani vaše poverilnice. Ta način dostave predstavlja nekaj težav. Če odjemalec ne bo imel šifrirane povezave, bo e-poštno sporočilo prejelo nezaščiteno povezavo, kar pomeni, da bi napad človek-v sredini lahko razkril umazane podrobnosti vašega računa. Poleg tega geslo, poslano nam, ni delovalo. 

Vendar boste te napake hitro pozabili, ko pristanete na armaturni plošči. HostGator uporablja spremenjen cPanel, vreden našega najboljšega spletnega gostovanja z vodnikom cPanel, ki združuje račun in upravljanje gostovanja pod eno streho na način, ki je še bolj odlikovan kot DreamHost.

hostgator-review-cpanel

Lahko skočite na tržnico in kupite dodatne storitve, dostopate do podpore s pomočjo leve vrstice in upravljate svoje domene z istega zaslona. Če želite vkopati v podrobnosti, HostGator ponuja popolno različico cPanela. Nadzorna plošča HostGator je videti kot druga različica DreamHost-ove Je bolj jedrnat, zmogljivejši in bolje optimiziran.

Okrogle tri misli

DreamHost ima preprost postopek odjave, medtem ko vas HostGator vedno postavlja na noge s predhodnim izbiranjem trajanja in nekaj dodatkov. Glede na to je tukaj pomembnejša nadzorna plošča. Na splošno so si zelo podobni, toda HostGator se počuti bolj rafinirano, kar je dovolj, da ga prvič postavite na krovu.

Okrog: Točka enostavnosti uporabe za HostGator

DreamHost logotip
Logotip HostGator

4

Hitrost in čas delovanja

Hitrost in čas delovanja merimo z dvema orodjema: Pingdom test hitrosti in obremenitvijo vpliva. Za zagotovitev enakih pogojev med preizkusi zaženemo spletno mesto z najcenejšim skupnim načrtom in namestimo prazno kopijo WordPress-a. Tako lahko odpravimo spremenljivke in izoliramo uspešnost spletnega gostitelja.

DreamHost

DreamHost se je dobro preizkusil v hitrostnem testiranju, čeprav smo videli hitrejše gostitelje. Od Pingdom je dosegel 90 od 100, kar kaže na dober poseg spletnega gostitelja pri hitrosti nalaganja. Za primerjavo je Bluehost dosegel 94 od 100, A2 gostovanje in SiteGround pa 96. 

dreamhost-pregled-hitrostni test

Ko preberemo zgornji graf, lahko vidimo, da je večina časa nalaganja – ki je bila le daljša od ene sekunde – rezultat meritve »čaka«. To pomeni, da je brskalnik čakal na prejemanje podatkov od strežnika. Glede na to, da je najcenejši skupni načrt ne vključuje predpomnjenja, ki je vključeno v načrte DreamPress, je to najverjetnejši krivec.

Učinek obremenitve je imel boljše rezultate. To orodje uporabljamo za poudarjanje strežnika in v petih minutah pošlje 50 virtualnih uporabnikov. V tem času beležimo odzivni čas vsakega uporabnika in vse neizpolnjene zahteve. DreamHost je imel spodobno stopnjo nedoslednosti, čeprav je bil daleč od grozljive uspešnosti, ki smo jo opazili v našem pregledu GreenGeeks. 

dreamhost-pregled-vpliv na obremenitev

Med testiranjem smo imeli 100-odstotno podaljšanje časa. DreamHost pa vas je pokril, če imate čas izpada. Za razliko od večine spletnih gostiteljev, ki obljubljajo 99,9-odstotno podaljšanje časa, ima DreamHost 100-odstotno jamstvo za uptime. Vsako uro, ko je vaše spletno mesto propadlo, boste prejeli dobropis za en dan gostovanja. Vendar to pomeni največ 10 odstotkov vašega naslednjega gostovanja, kar pomeni, da so zajete le prve tri ure.

HostGator

HostGator je najslabše spletno mesto, ki smo ga obiskali v Pingdomu. Dobil je 83 od 100, kar je večja razlika od DreamHosta, kot bi se sprva zdelo. Naše spletno mesto ni imelo vsebine, zato 17 točk od popolne ocene kaže na to, da HostGator ne sprejema optimizacij.. 

hostgator-pregled-hitrostni test

Na sliki vidimo, da je bil čas čakanja razmeroma nizek. Večja težava je, da je imel HostGator več prošenj, verjetno za strani, ki prihajajo kmalu in podobno. Tudi HostGator je blokiral več teh zahtev, kar pomeni, da so pojedli nepotrebne omrežne stroške, ne da bi dejansko kaj prispevali. 

Medtem ko ima DreamHost spodobno mero nedoslednosti med našim testom obremenitve obremenitve, je HostGator imel še več. K sreči so vse naše zahteve prebrodile, vendar se je z naraščanjem obremenitve uporabnikov pojavilo več konic.

hostgator-obremenitev-vpliv

Kar se tiče podaljška, je HostGator boljši od večine storitev. Obstaja 99,9-odstotno jamstvo za čas, ki – za razliko od sorojencev, HostMonster – dejansko nekaj pomeni (preberite naš pregled HostMonster). Če vaše spletno mesto kdaj pade pod 99,9 odstotka časa, boste prejeli brezplačen mesec gostovanja. Kljub temu garancija velja samo za načrte delnic in preprodajalcev.

Okrogle štiri misli

Po številkah je DreamHost v tem krogu obrisal tla s HostGatorjem. Ob pošiljanju enega samega uporabnika na spletno mesto ni bil boljši, tudi bolje je obremenil 50 obiskovalcev. Kljub temu ima HostGator vrhunsko garancijo za uptime. Čeprav to ni dovolj za zmago v tem krogu, je nekaj, kar morate upoštevati.

Krog: Hitrost in čas izvedbe za DreamHost

DreamHost logotip
Logotip HostGator

5

Varnost in zasebnost

Medtem ko smo imeli nekaj krogov naprej in nazaj, je ta prav tako preprost, kot prihajajo. Endurance International Group (EIG) ima v lasti HostGator, ki (kot lahko preberete v našem pregledu Site5) zelo slabo skrbi za varnost in zasebnost. Po drugi strani je DreamHost jasno posvečen svojim podatkom, ki jih skoraj nikjer drugje ni.

DreamHost

DreamHost vam nudi vsa orodja, ki jih potrebujete za zaščito svojega spletnega mesta. Samodejno ste zaščiteni z brezplačnim SSL / TLS certifikatom, dnevnimi varnostnimi kopijami, integracijo Cloudflare in požarnim zidom spletne aplikacije. Poleg tega DreamHost te varnostne funkcije vključuje v vse načrte, kar pomeni, da ste zaščiteni ne glede na ceno, ki jo plačate. 

Edino, kar ni vključeno, je orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, čeprav DreamHost ponuja DreamShield za 3 USD na mesec. DreamShield bo vaše spletno mesto vsak teden pregledoval zlonamerno programsko opremo in samodejno očisti vse, kar najde. Glede na to, da večina orodij za zlonamerno programsko opremo po tej ceni preprosto skenirate spletno mesto, je DreamShield impresiven. 

Tako zelo impresivno, da ni nič v primerjavi s predanostjo DreamHosta zasebnosti uporabnikov. Vsaka domena zagotavlja zasebnost domene brezplačno, ki nadomešča podatke, ki jih morate vnesti v zapis WHOIS, s podatki DreamHosta. Obstaja le peščica drugih storitev, ki vključujejo to raven zaščite zasebnosti, WestHost je ena izmed njih (preberite naš pregled WestHost).

Tudi politika zasebnosti je trdna, vendar boj DreamHosta z ameriškim ministrstvom za pravosodje (DOJ) govori veliko več kot to. Leta 2017 je DreamHost zagovarjal spletno mesto, ki ga je gostil, in 1,3 milijona IP naslovov, ki so ga obiskali. Spopad z ministrstvom za pravosodje se je preselil vse do višjega sodišča v Washingtonu. Sodišče je na koncu ugotovilo, da vlada “nima pravice ropotati po informacijah, ki jih vsebuje spletno mesto DreamHost.”

HostGator

Kot smo omenili v začetku kroga, je EIG lastnik HostGatorja. Namesto da bi imeli svojo politiko zasebnosti, vse blagovne znamke EIG 80 ali več uporabljajo kolektivno politiko zasebnosti, ki daje monolitnemu izrecnemu dovoljenju, da ruši vaše podatke in jih prodaja oglaševalcem. 

Seznam oglaševalskih partnerjev vključuje spletne storitve Amazon, WPBeginner, Yahoo, Bing, Google Ads, Facebook, Twitter in še veliko, še veliko več. EIG nepologetno zbere vse o tebi in jo proda za dobiček. Zasebnost domene HostGator presenetljivo znaša 15 USD na leto. 

K sreči so varnostne funkcije boljše. HostGator vključuje dnevne varnostne kopije prek cPanela v skupnih načrtih in prek CodeGuarda na dražjih. Vendar pa sploh ne vključuje SiteLock – “lite” različice – kar je škoda. Na srečo še vedno dobite brezplačno SSL / TLS potrdilo. 

Kljub temu, ki manjka, je požarni zid spletne aplikacije. To je funkcija, ki je vključena v paket $ 40 na mesec SiteLock. Nekatere od teh funkcij se pojavljajo v cenovnih načrtih, kot je na primer WordPress, vendar bi morale obsegati veliko.

Okrogle pet misli

Za ta krog smo se odločili, preden smo napisali besedo, ne zato, ker želimo, da bi HostGator izgubil, temveč zato, ker vemo, kako skicene blagovne znamke EIG so. DreamHost je neverjeten, ko gre za varnost in zasebnost, dovolj, da bi premagal skoraj vsakega gostitelja. V tem primeru je zmagala z miljo. 

Krog: Varnost in točka zasebnosti za DreamHost

DreamHost logotip
Logotip HostGator

6

Končne misli

DreamHost je pometal desko in pri lažji uporabi nekoliko zaostajal. Kljub temu se je izkazalo, da je nadzorna plošča HostGator tako dobra, ne zato, ker je nadzorna plošča DreamHosta slaba. Na splošno je DreamHost ena najboljših storitev spletnega gostovanja, zato jo z veseljem razglasimo za našega prvaka. 

Zmagovalec: DreamHost

Medtem ko je HostGator ena boljših blagovnih znamk EIG, je skoraj na vseh računih. Vse ima še nekaj opozorila, kar je še slabše, če je cena višja od večine gostiteljev. Če s sistemom DreamHost niste zadovoljni, priporočamo, da pred nakupom načrta pri HostGatorju preverite naš arhiv spletnega gostovanja. 

Se vam zdi tudi DreamHost boljša možnost? Če ne, zakaj? Sporočite nam vaše misli v spodnjih komentarjih. Kot vedno hvala za branje. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me