Deset največjih tveganj, povezanih s skladiščenjem v oblaku

Tu na Cloudwards.net želimo zagotoviti, da vsi uporabljajo najboljšo storitev shranjevanja in varnostnih kopij v oblaku za svoje okoliščine in potrebe. Čeprav menimo, da je oblak samo najboljša stvar doslej, ne bi dobro opravili svoje naloge, če ne bi priznali nevarnosti uporabe oblaka za shranjevanje podatkov, sodelovanja in vsega drugega, kar si lahko omislite. Konec koncev gre za razmeroma mlado tehnologijo in mnogi še vedno najdejo svojo pot.


Spodaj boste našli seznam 10 glavnih tveganj, ki so običajno povezana s shranjevanjem v oblaku. Čeprav bi moralo biti pri izbiri shranjevanja v oblaku ali storitve spletnega varnostnega kopiranja nekaj, kar je treba upoštevati, niso vsi spodaj tako velika težava, kot so narejeni. Večina oblačnih podjetij, ki so vredna soli, je našla načine, kako jih na tak ali drugačen način izničiti ali se jim izogniti, potrošniki, ki so pripravljeni nakupovati, pa lahko brez težav najdejo popolno storitev.

Nekdo drug ima podatke


© Chris Watterston

Najprej spravimo največjega slona iz sobe: zdaj boste po internetu našli ljudi, oborožene s sloganom “to ni oblak, ampak samo računalnik nekoga drugega.” Čeprav je res v najstrožjem smislu, gre za grobo poenostavitev.

Za enega so vaši podatki razpršeni po več strežnikih z različnimi paketi na različnih lokacijah. Poleg tega bodo najbolj dostojna podjetja za shranjevanje v oblaku vzpostavila protokole za zaščito vaših podatkov in tudi v primeru kibernetskega napada ali vladnega naloga lahko vaši podatki ostanejo varni in varni.

Če je to eden od vaših največjih pomislekov, boste morda želeli uporabiti katero od naših najboljših storitev v oblaku z ničelnim znanjem, da bodo vaši podatki varni. Natančno pojasnjujemo, kaj je “nič znanja”, vendar se spušča na dejstvo, da imate vi in ​​samo vi ključe vaših podatkov. Če ne delite svojega gesla z nikomer, nihče drug ne bo mogel dostopati do nečesa, kar ste shranili.

Skupna tehnologija

Čeprav se podatki o oblaku ne delijo, so objekti, v katerih se nahaja. Čeprav s pravimi varnostnimi ukrepi to ne bi smelo biti težava, obstaja verjetnost, da lahko zlonamerna datoteka, naložena na isti strežnik, na katerem so vaši podatki, vpliva tudi na vas. Redko je, a znano je, da se zgodi.

Pri tem seveda pomaga tudi strjevanje s ponudnikom, ki resno upošteva vaše podatke. Če pa je to za vas pomembno vprašanje, lahko razmislite o postavitvi svojega zasebnega oblaka prek NAS-ja. Čeprav ni poceni, je najboljši način, da se prepričate, da so vaši podatki popolnoma vaši.

Izpusti

Zadnja težava z oblačno strojno opremo je, da obstaja možnost, čeprav majhna, da bo storitev v oblaku, ki jo uporabljate, doživela izpad. Čeprav je to izjemno redko, obstaja nekaj primerov napak v strežniku v središčih oblakov, ki so odpravili storitev.

Čeprav bi se to dogajalo katastrofalno (ker preprosto veste, da se bo zgodilo, ko boste največ shranjenih podatkov potrebovali), ima večina najboljših storitev shranjevanja v oblaku, ki jih priporočamo, da imajo vgrajene varnostne funkcije (na primer podvojitev podatkov) ali preprosto nimajo zgodovine izpadov.

Vdor vlade

Živimo v dobi države nadzora in vlade vsak dan dodelijo sebi (ali svojim ponudnikom internetnih storitev) vse več moči, da preverijo, kaj njihovi državljani počnejo na spletu. Na srečo so se številni ponudniki storitev v oblaku izkazali več kot sposobni predvideti te kršitve zasebnosti s povečano varnostjo v oblaku ali s preprosto postavitvijo trgovine drugje.

Odkar je Edward Snowden pihal piščalke o pravilih NSA, je veliko podjetij za shranjevanje v oblaku dvignilo in preselilo svoje delovanje z ameriških obal. Ker noben varnostni ukrep nobenega podjetja ne more ustrezati veljavi naloga, Cloudwards.net priporoča, da svojih podatkov ne hranite pri ameriškem ponudniku in se namesto tega odločite za države, ki so prijazne zasebnosti..

Lokacija strežnika

Kar nas pripelje še do drugega: ker se zakoni o zasebnosti zelo razlikujejo po vsem svetu, je treba zagotoviti, da država, v katero hranite svoje podatke, izpolnjuje vse vaše zahteve. Če lahko najdete tudi lokacijo, ki vam omogoča dobro hitrost povezave, je to velik bonus.

To je eden od razlogov, da radi priporočamo Sync.com (verjetno najboljša storitev za varnostno naravnane, kot si lahko preberete v našem pregledu Sync.com) in pCloud (še ena storitev, ki je usmerjena v zasebnost, oglejte si naš pregled pCloud za več podrobnosti) s sedežem v Kanadi oziroma Švici. Obe državi imata zrakotesne zakone o zasebnosti, ki zagotavljajo varnost vaših podatkov.

Shranjevanje podatkov v tujini zaradi interneta ni resnična ovira, če pa želite svoj digitalni odtis skriti in varno shraniti podatke, lahko preverite katerega od naših najboljših ponudnikov VPN, če želite izvedeti, kako to storiti. Če niste prepričani, kaj je VPN, vas imamo tudi na voljo.

Kiber kriminal


© Madalin Matica

Če želite dokončati seznam varnostnih pomislekov, se pogovorimo o kibernetskem kriminalu. Svet je bil od velikega napada na odkupno programsko opremo WannaCry na robu, kar zadeva hekerje, potrošniki pa se morajo zavedati, da vsi varnostni ponudniki v oblaku niso enaki, ko gre za varnost.

Dropbox je največji prestopnik z dolgo zgodovino kršitve varnosti (zato priporočamo več alternativnih možnosti Dropbox za varnost). Če želite, da nihče ne bo ukradel vaših podatkov, potrebujete ponudnika, ki ponuja dobro šifriranje, ne beleži podatkov in osebja dobro oddaljuje od ID-jev potrošnikov. Oglejte si naš seznam najvarnejših storitev shranjevanja v oblaku za nekatera podjetja, ki jih priporočamo.

Lastništvo podatkov

Čeprav bi domnevali, da shranjevanje podatkov v spletu ne vpliva na vaše lastništvo nad njimi, je več odvetnikov to vprašanje že sprožilo v preteklosti in lahko se domneva, da to počne tudi v prihodnosti. Čeprav gre večinoma za težave v sodnih sporih Združenih držav Amerike, plačate, da preverite licenčno pogodbo, kadar se prijavite na storitev.

Ker zakonodajalci še vedno dojemajo to relativno novo tehnologijo, je to vprašanje v velikem obsegu. Če je to vprašanje tisto, ki vas spremlja ponoči (čeprav spet, vam bo dostojni ponudnik dal pogodbo, v kateri je jasno razvidno, kdo je lastnik shranjenih podatkov), poskrbite, da bodo vaše oči lepljene na Cloudwards.net, ko sledimo zadeva je tesno.

Pravna odgovornost


© PRSA-NY

Če imate predhodno vprašanje, če imate podatke, ali je storitev shranjevanja zanjo zakonsko odgovorna, če se izkaže, da krši lokalne zakone? To vprašanje se bo verjetno izkazalo za bolj in bolj relevantno, saj vlade razširijo nadzorna omrežja in verjetno bo oblačna pokrajina doživela nekaj večjih premikov, ko se bo razmišljanje o tem vprašanju razvijalo.

Kot je zdaj, je zagotovitev, da nihče, razen tistih, ki jih lahko preberete, najboljša obramba pred pravnimi posledicami. Šifriranje vaših podatkov, preden jih pošljete v oblak, je vaša najboljša stava, še posebej, če gre skupaj s katerim od naših varnih ponudnikov.

Brez podpore


© Nadaljnje dogodivščine Seraphima Seven in vampirske Eve

Poleg pravnih vprašanj so imeli številni potrošniki v preteklosti težave, ko so se ukvarjali s kakršnimi koli težavami, ki so nastale pri njihovi shrambi v oblaku. Pogosto bi bila tehnična podpora počasna ali celo neobstojna. 

Čeprav nekaterih ponudnikov v zvezi s tem še vedno primanjkuje (vse o enem primeru si lahko preberete v našem Dropbox pregledu), se je večina spoprijela s servisno naravnanim odnosom, zaradi katerega so dobra podjetja odlična. Vsaka naša najboljša spletna storitev za varnostno kopiranje bo na primer nudila tako e-pošto kot telefonsko podporo. Če vam je pomoč pri padcu klobuka prednostna naloga, je tam zunaj storitev, ki popolnoma ustreza vašim potrebam.

Standardi tekmovanja

Nenazadnje je v pokrajini oblakov glavno vprašanje, da ne obstaja noben predpis. Oblačna podjetja lahko naredijo karkoli, karkoli hočejo, in zdi se, da številne storitve obstajajo zgolj za izkoriščanje naivnosti ljudi v zvezi z vsemi tehničnimi stvarmi (Hola VPN je še posebej zoprn primer).

Hkrati delo na tako prazni plošči pomeni, da podjetja lahko prosto eksperimentirajo in nekatera lahko prinesejo zares revolucionarne storitve. Sync.com smo že omenili kot zlati standard, ko gre za varnost, vendar je na primer storitev, kot je karbonit, resnično premaknila ciljna mesta za celotno panogo, ko gre za varnostne funkcije, kot lahko preberete v naši Pregled karbonita.

Čeprav je izbira prave storitve za vas lahko hvaležna vsem tistim drevesom, ki stojijo na poti v ta gozd, smo tukaj na Cloudwards.net namenjeni, da vam ponudimo najboljše ocene za shranjevanje v oblaku, spletne varnostne kopije in temeljite VPN pregledi na internetu. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zgoraj opisanimi tveganji, nam ne pozabite sporočiti v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map