Cloudwards Presents: 17 Pro Nasveti za avtomatizacijo delovnega toka

Prihodnost je računalništvo v oblaku in bo osupljivo! Toda prihodnost je že skoraj prišla, saj je več kot 77% podjetij do sredine leta 2015 že sprejelo računalništvo v oblaku.


Zato je avtomatizacija delovnega toka pomembnejša kot kdaj koli prej. Jasno je opaziti trend, da večina podjetij razvija posebno všečkov za aplikacije SaaS (Software-as-a-Service), kot so:

 • Google Apps
 • Prodajno silo
 • Zendesk

Podjetja morajo porabiti manj časa za ponavljajoče se administrativne naloge in se namesto tega osredotočiti na strategije za izboljšanje učinkovitosti. Z avtomatizacijo delovnih procesov z integracijo SaaS aplikacij je ta cilj enostavno dosegljiv.

Prav tako pri avtomatizaciji ni človeške napake, saj se aplikacije pogovarjajo med seboj prek API-jev in med njimi poteka neoviran pretok podatkov.

Tako lahko podjetja prihranijo tudi stroške zaradi manjših izdatkov za odpravo človeških napak. Ker je življenje v porabi časa, si oglejmo prvih 17 inovativnih nasvetov za avtomatizacijo delovnih procesov.

Raje se osredotočim na nasvete, ki vam bodo pomagali pri uporabi orodij za avtomatizacijo, kot sta IFTTT in Zapier, ki olajšajo sprožitev dejanj v eni aplikaciji – zahvaljujoč se dogodkom, sproženim v drugih aplikacijah.

1. S pomočjo Zapierja integrirajte potencialne prodajne sile v Mailchimp

Zapier lahko vzpostavi interakcije med sprožilcem in dejanjem za različne navade, od avtomatizacije e-pošte do upravljanja računa v družbenih medijih. 

Idealen primer tega scenarija bi bila nastavitev “zap” (pravila za sprožilec in dejanje), ki bo identificiral e-poštno sporočilo z videoposnetki in shranil te predstavnostne datoteke neposredno v oblačno storitev, kot je Dropbox.

Nekoč sem opravil veliko raziskav v enem od strankinih sistemov Salesforce in našel način integracije Salesforcea in Mailchimp, da sam sam uvozi prodajne potenciale Salesforce – kot naročniki na kupčev seznam MailChimp.

Zakaj morate izvajati ta nasvet?

Na seznam MailChimp je mogoče kot naročnike uvoziti stike ali potencialne stranke iz Salesforcea z uporabo vgrajene zmožnosti integracije MailChimp-a za Salesforce – za uporabnike na višji ravni managerja.

Vendar je treba ta postopek ponoviti vsakič, ko se Salesforce posodobi, z novimi zapisi ali novimi rezultati. Najbolje je, da enkrat vodite po pošti v Mailchimp in nato z uporabo Zapierja avtomatizirate postopek vstavljanja novih oddaj Salesforce v Mailchimp..

Podjetje lahko ustvari zaps za uvoz novih oddaj Salesforce v Mailchimp, pri čemer ne upošteva starih.

Postopek je mogoče samodejno opraviti za vse nove potencialne stranke. Ko je Salesforce dodan nov potencial, ga Zapier kot naročnik vključi na seznam MailChimp-a.

2. Samodejno upravljanje datotek

Ravnanje s podatki lahko postane dolgočasno, če je treba prenesti ali naložiti več datotek v določeno storitev za shranjevanje datotek. Podjetje lahko prejema podatke od strank vsak dan; ki naj bi bila naložena na eno mesto, kar je lahko težava.

In če morate tudi zamenjati ponudnike pomnilnika, se glavobol prenosa in nato prenosa podatkov na novega ponudnika še poslabša.

Zato je izrednega pomena, da podjetja avtomatizirajo naloge upravljanja datotek z ustvarjanjem zap ali z dostopom zaps v Zapierju.

Na primer, med premikanjem z Googlovega diska na Dropbox lahko podjetje uporabi katerega koli od naslednjih pripravljenih zapov s klikom na možnost »Uporabi ta Zap«, kot je prikazano spodaj:


© Cloudwards.net

Po podobnih vrsticah je mogoče z drugimi zapsi premikati datoteke po različnih ponudnikih za shranjevanje datotek, kot so:

 • Škatla -> Dropbox
 • Škatla -> OneDrive
 • Wufoo -> Dropbox

Zap lahko celo uporabite za nalaganje novih podatkovnih datotek Google Drive – na podlagi vnosov v obrazcih Wufoo.

3. Vzpostavite večstopenjske zape

Zgornja dva nasveta kažeta, kako uporabiti zaps z visoko uporabnostjo, nastaviti sprožilec in ustrezno dejanje. Pred kratkim sem začel uporabljati novo funkcionalnost, ki jo ponuja Zapier: večstopenjski zaps. Kot že ime pove, lahko nastavite več dejanj v različnih aplikacijah – za isti sprožilec.

Bil sem v strahu pred večstopenjskim zapsom, saj nisem mogel nehati razmišljati o tem, koliko časa prihrani podjetja z avtomatizacijo več korakov naenkrat, namesto da bi zapravljal čas za nastavitev posameznih zapov.

Poleg tega je postopek ustvarjanja multi-zaps podoben kot en sam zap, le da lahko zadnji korak vsakega dejanja nadaljujete tolikokrat, kolikor želite.

Lahko pa ustvarite nov zap, nastavite sprožilce in dejanja in ga nato združite z drugim zap.

V takšnih zapsih se podatki pretakajo od zgoraj navzdol, podobno kot slap. Podatke lahko uporabite v določenem koraku in hkrati sprožite dejanje v katerem koli od naslednjih korakov.

Idealen primer takega zapiranja bi bilo, da podjetje združuje podatke iz različnih virov aplikacij, vključno s podatki o strankah iz e-poštnih sporočil in obrazcev, v eno Googlovo preglednico ali CRM orodje, kot je Salesforce.

Zapletenejše delovne tokove lahko nastavite z večstopenjskim zapsom. Kot primer si oglejmo delovni potek, ustvarjen z uporabo večstopenjskih zaps – z Typeforms.

Sprožilec nastavite tako, da je vsak odgovor, prejet s svojim orodjem obrazca. Ko se odziv sproži, aktivira prvo dejanje in tako zabeleži odgovor v Googlovo preglednico..

4. Z Googlom Drive integrirajte če, to, potem, to

IFTTT (Če je, to, potem, to) je še eno enostavno orodje za avtomatizacijo delovnega toka, ki omogoča, da podjetja relativno enostavno avtomatizirajo različne procese.

Z njim se lahko povežete z različnimi aplikacijami za izboljšanje produktivnosti, medtem ko izvajate naloge, kot je spremljanje proračuna podjetja v gibanju in hitro preverjanje vseh nalog zaposlenih.

Eden od učinkovitih načinov uporabe IFTTT je, da ga vključite v Google Drive. Številni recepti IFTTT vam lahko pomagajo, da boste več izkoristili Google Drive, saj se oba lepo integrirata.

IFTTT lahko povežete s stranjo poslovnega računa Twitterja in ustvarite arhiv vseh objavljenih tvitov. Arhivsko datoteko lahko shranite v Google Drive z Googlovo razpredelnico in si hitro ogledate vso vsebino družbenih medijev, ki jo je podjetje objavilo na Twitterju.

V isti arhiv je mogoče dodati odgovore in retvitove. Če želite začeti uporabljati recept IFTTT, samo sledite tem korakom:

 • Prijavite se v svoj račun IFTTT
 • Povežite račun IFTTT z računoma Twitter in Google Drive


© Cloudwards.net

 • Po prijavi v svoj račun IFTTT kliknite »Dodaj« na povezavi nasvetov IFTTT


© Cloudwards.net

Ko vaše podjetje dovoli IFTTT dostop do ustrezne aplikacije (v tem primeru Google Drive), je hitro na voljo recept za hitro uporabo. Dropbox in Google Drive lahko integrirate tudi za pošiljanje novih datotek iz katere koli od njih, če mora podjetje preusmeriti storitve za shranjevanje podatkov.

Tudi fotografije, naložene na strani družabnih medijev, je mogoče na Google Drive varnostno kopirati z uporabo že objavljenega recepta na podoben način.

5. Nastavite samodejne pravočasne opomnike v ohlapnem položaju

Slack pomaga pri vzdrževanju brezhibne komunikacije v timskem ali skupinskem okolju – prek Slack kanalov.

Upoštevajte naslednji scenarij: Podjetje svojim zaposlenim pošilja opomnike po elektronski pošti za določene dogodke, kot so:

 • Mesečna srečanja projektov
 • Periodične naloge za zapolnitev časa
 • Dogodki skupinskega sodelovanja

In druge dejavnosti, ki zahtevajo sodelovanje ali prispevek skupine ljudi. Namesto ročnega pošiljanja e-poštnih sporočil je relativno lažje, če opomnike pošljete vsem, ki so določen dogodek sprejeli v svoj Google koledar.

Torej, ta nasvet zadeva vključitev Google koledarja s Slackom za pravočasne opomnike.


© Cloudwards.net

Obstaja že pripravljen recept IFTTT, ki pravi: »Pred začetkom koledarskega dogodka pošljite opomnik na kanal Slack.« Če želite nastaviti integracijo, lahko dovolite dostop do Google Koledarja in Slack.

Tako lahko zagotovite, da bodo vsi, ki so del kanala Slack, prejeli opomnik, tik preden se prične dogodek Google koledarja.

Takšni samodejni opomniki v slack kanalih podjetjem pomagajo zagotoviti večjo udeležbo na različnih prireditvah, ne da bi zapravili čas, da bi opomnike poslali.

6. Samodejno ustvarjanje dogodkov prek seznama opravil Trello

Spletno orodje za upravljanje projektov in sodelovanje, Trello, vključuje uporabo kartic Trello. Te kartice so naloge, ki jih morajo različni člani skupine opraviti v določenem roku, kot je navedeno z datumom zapadlosti kartice. 

S koledarjem Trello lahko nastavite opomnike za določene datume, vendar takšni opomniki delujejo samo na karticah, dodeljenih določenim zaposlenim.

Zdaj obstaja tveganje, da bodo zaposleni zamudili roke. Zato je treba sinhronizirati časovno omejene naloge z Google Koledarjem, saj je enostavno zamuditi nalogo ali opomnik.

Zato morate uporabiti drugo uporabno aplikacijo za koledar za ekipe, na primer za naloge z določenimi datumi lahko sinhronizirate seznam opravkov s Google Koledarjem Trello.

Z Zapierjem lahko uporabite predhodni zap, če želite ustvariti dogodke v Google Koledarju s kartic Trello.

Kljub temu, da podjetje ne uporablja Zapierja, lahko kljub temu doseže to funkcijo z nekaj preprostimi spremembami nastavitev v Trello in Google Koledarju – za lažje povezovanje.

Spodaj so koraki, ki bodo omogočili prikazovanje rokov Trello kartice v Google Koledarju:

 • Najprej odprite kartico Trello s klikom na kartico in nato na datumu »Rok zapadlosti«.
 • Prepričajte se, da je vgrajeni koledar Trello aktiven s klikom na »Omogoči vklop koledarja«, ki se prikaže na dnu mini koledarja.


© Cloudwards.net

 • Nato kliknite »Power-Ups«, ki se prikaže na desni strani menija Trello na nadzorni plošči računa..


© Cloudwards.net

 • Pomembno je, da kliknete »Omogoči« in nato kliknete ikono nastavitev, da aktivirate iCalendar – in kopirate ustvarjeno spletno povezavo.
 • Tu je primer spletne povezave, ki bo pomagala povezati koledar Trello z Googlovim.


© Cloudwards.net

 • Ko se prijavite v račun za Google Koledar, kliknite puščico puščice in se poleg leve strani prikaže »Drugi koledarji« in izberite »Dodaj po URL-ju«.


© Cloudwards.net

 • Tukaj je treba prilepiti spletno povezavo iCalendar, ki ste jo kopirali iz Trella
 • Nato kliknite »Dodaj koledar« in to je to!

Čez nekaj trenutkov bo Trellov koledar uvožen v Googlov koledar in se bo začel prikazovati pod naslovom »Drugi koledarji« na desni stranski vrstici.

Sčasoma se bodo kartice Trello z datumi roka prikazale kot koledarski dogodki.

7. Integrirajte datoteke Google Drive v Evernote Notes s predogledom sličic

V začetku letošnjega leta se je odprla nova možnost o ponujanju več konteksta za ideje, ujete na Evernoteu.


© Cloudwards.net

Datoteke Google Drive lahko zdaj dodate v Evernote kot izboljšane povezave, na katere je mogoče klikniti, ali predmete, ki prikazujejo informacije, povezane z datoteko, na primer:

 • Ime datoteke
 • Vrsta datoteke
 • Datum zadnje spremembe

Podpora za datoteke Google Drive je trenutno na voljo samo pri Evernote za Android in Evernote Web v Chromu (beta različice). Značilna uporaba te funkcije za avtomatizacijo je povezovanje proračunskih zapiskov (v Evernoteju) s posebnimi datotekami s finančnimi izkazi ali računi iz Google Drive.

Če želite nastaviti integracijo med Google Drive in Evernote, enkrat sledite tem korakom:

 • Prijavite se v računa Evernote in Google Drive iz želene naprave
 • V orodni vrstici za urejanje Evernoteja izberite ikono Google Drive, če želite priložiti izbrano datoteko
 • Prikaže se obvestilo »Povezava z Google Drive«
 • Po kliku ikone Evernote poišče dovoljenje za dostop do datotek Drive in zahteva enkratno preverjanje pristnosti
 • Podoben poziv se bo pojavil pri kopiranju / lepljenju datoteke povezave Google Drive v Evernote
 • V obeh primerih, ko je izbrana možnost »Poveži se«, je dostop do Google Drive odobren za vse prihodnje poskuse dostopa

Na platformah, ki še ne podpirajo integracije Evernote-Google Drive, bodo datoteke v Evernoteu prikazane kot navadne besedila. Dejansko bodo povezave datotek Google Drive, dodane znotraj tabele ali seznama z oznako, prikazane kot navadne besedilne povezave.

8. Kloniranje nalog po skupinah z dodeljevanjem kopij z Asano

Asana je uspešno orodje za upravljanje projektov in seznam opravkov, ki ljudem pomaga dodeljevati naloge ekipi in jih spremljati, tako da v zanki ohranja nekaj nadrejenega avtoriteta (na primer upravitelja)..

Podvojilni ukaz lahko uporabite za kloniranje nalog, ki jih dodelite članom skupine v različnih projektih.


© Asana

Če pa več članov spreminja potek dela, obstaja možnost, da se nekaj kritičnega izbriše ali prepiše. Če želite rešiti to težavo, lahko Asana klenira naloge različnim skupinam tako, da v tajnem projektu dodeli kopije, ne da bi uporabil podvojen ukaz..

Kot vodja ali skrbnik projekta lahko za drugo projektno skupino ustvarite predlogo, ki je enaka drugi obstoječi nalogi.

Kopijo opravila članom skupine lahko dodelite s klikom na ikono osebe. Enako lahko storite tako, da kopirate več imen in posamezno nalogo dodelite več posameznikom v skupini.

Ko je kopija priložena, je uporabnik Asane, ki izvaja dejavnost, dodan kot spremljevalec te naloge. V projektih takšne dogodke verjetno izvajajo menedžerji ali višji vodstveni delavci, ki bodo nato lahko na tekočem z napredkom teh nalog.

9. Ustvarite račune QuickBooks iz priložnosti zaprtega dobitka Salesforcea

Orodje za avtomatizacijo v skupnosti, Workato, ima odlične recepte za integracijo aplikacij za izvajanje nekaterih avtomatiziranih nalog.

Na primer, uspešno sem namestil enostavno dostopni recept Workato za premikanje možnosti Closed-Won v sistemu Salesforce v računovodsko programsko opremo Quickbooks kot račune za stranko.

Lahko samo kliknete »Namestite«, da ustvarite kopijo recepta, kot je prikazano spodaj.


© Salesforce

Podjetje lahko na podlagi zahtev projekta konfigurira ta recept in začne postopek avtomatizacije. Integracija med Salesforce in QuickBooks zagotavlja naslednje:

 • Če stranke ni v QuickBooks-u, potem ta recept išče stike Salesforce-a in ustvari stranko
 • Če možnost nima nobenih postavk, potem ustvari račun QuickBooks z eno vrstico in ustrezno posodobi Salesforce
 • Če možnost Salesforce vsebuje predmete, potem ustvari račun z ustreznimi postavkami v hitrih knjigah (če že niso)

10. Vključite Trello z ohlapnostjo za samodejno sporočanje

Vključitev Trello in Slack lahko vaše zadeve razmeroma olajša; če prvo uporabljate kot orodje za upravljanje projektov in drugo kot komunikacijsko orodje.

Integracija Trello-Slack zagotavlja, da se vsaka aktivnost na karticah Trello pošlje kot posodobitev obvestila ustreznemu kanalu Slack. Če želite avtomatizirati pretok sporočil v Slack-u za dejavnosti, povezane s Trello, sledite tem korakom:

 • Po prijavi v Slack kliknite na menijsko možnost


© Cloudwards.net

 • Izberite »Aplikacije & Možnost Integracija ”, ki bo odprla novo stran z vsemi aplikacijami, s katerimi se Slack lahko integrira


© Cloudwards.net

 • Pojavi se poziv za preverjanje pristnosti s programom Trello in izberite kanal Slack, na katerem bodo prikazane posodobitve
 • Možno je uporabiti obstoječi kanal Slack ali ustvariti novega
 • Podjetje lahko nato doda Trello in se odloči, katere dogodke in obvestila na plošči prejme Slack

Najboljši del je, da lahko z Slackom integrirate več plošč Trello, tako da preprosto dodate še eno integracijo Trello. In integracijo Trello je mogoče celo odstraniti iz Slack-a.

11. Samodejno pretvorite e-pošto v kartice Trello

S programom Trello je cilj ustrezno urejati naloge in sezname opravil. Vendar lahko več e-poštnih sporočil vsebuje podrobnosti o različnih opravilih.

Namesto ustvarjanja kartic za vsako prejeto e-pošto je bolj smiselno avtomatizirati postopek pretvarjanja e-poštnih sporočil na kartice, ki so dostopne na plošči Trello. Če želite to narediti, sledite tem korakom:

 • Prijavite se v Trello in kliknite »Nastavitve e-poštne plošče«, ki se prikaže v stranski vrstici na desni strani deske..


© Cloudwards.net

 •  Prikaže se popolnoma edinstven e-poštni naslov Trello board, ki ga je treba kopirati in dodati v e-poštni račun
 • E-poštna sporočila bodo pretvorjena v kartice s tega edinstvenega naslova
 • Ko prejmete e-poštno sporočilo, ki služi kot naloga, ga je treba ročno poslati na edinstven e-poštni naslov odbora
 • Medtem ko je večina postopkov nastavitve enkratna dejavnost, je treba ta zadnji korak ponoviti vsakič, ko se e-poštno sporočilo pretvori v kartice

Za isti postopek avtomatizacije lahko uporabite Zapier in njegove hitro dostopne zape.

Uporabite lahko katerega koli od teh treh zapov:

 • Ustvarite kartice Trello iz novih Gmailovih e-poštnih sporočil z dodajanjem določenih nalepk
 • Ustvarite kartice Trello iz novih e-poštnih sporočil Office 365 v nabiralniku ali mapi
 • Ustvarite novo kartico Trello, vključno z e-poštnim naslovom Zapier v Cc, hkrati pa pošljite novo e-pošto z Bcc Zapier

12. Uporabite Evernote za digitalizacijo vizitk z informacijami LinkedIn

Srečanje z novimi in potencialnimi poslovnimi strankami je redna dejavnost za vse prodajno in marketinško osebje v katerem koli podjetju. Poleg hitrih opomb o tem, o čemer smo razpravljali na sestanku, je smiselno tudi fotografirati vizitko stranke.

Kartica Evernote
© othree

Če fotografirate s kamero Evernote, se samodejno shrani v Evernote. Tako se je mogoče izogniti uporabi druge kamere in pozneje fotografijo shraniti v Evernote, kar bi lahko bilo dolgočasno.

Poleg tega bo Evernote zgrabil besedilo s kartice in poiskal poslovni stik na LinkedIn-u ter v svojem profilu poiskal ustrezne informacije.

Podatki o poslovnem stiku iz LinkedIna so prikazani poleg običajnih podatkov o stikih, shranjenih v Evernoteu, še posebej, če uporabljate račun Pro. Brez dvoma je v Evernote vedno koristno dodati več podrobnosti o potencialni stranki.

13. Oblikujte postopek hitre povratne informacije za poslovne skupine s podjetjem Asana

Pri Asani je večina podjetij bolj zaskrbljena, ko bodo naloge dodeljene članom skupine in jih spremljali do zaključka.

Vendar je še en pomemben vidik, ki pomaga izboljšati projekte z izboljšanjem njihovega načina dela, hitra povratna informacija s strani članov skupine.

Obstajajo lahko redni sestanki povratnih informacij ali sestanki različnih projektov, vendar je smiselno, da vse predloge za izboljšave in ideje spremljamo skladno, ki jih različni člani skupine delijo v obdobju.

Velike skupine imajo morda veliko idej in vseh jih je nemogoče zapomniti. Zato je najboljši način, da člani skupine izberejo najboljše ideje, nato pa mora podjetje skozi samo selektivni seznam predlogov.

Vodja projektov lahko v Asani ustvari tudi projekt z oznako »Povratne informacije« ali »Ideje«. In vsakič, ko ima član ekipe predlog, ga lahko doda kot nalogo v ta projekt. Vsi ostali člani ekipe si lahko potem všečjo ideje, za katere menijo, da so čudovite – če izberejo srce.

Na ta način se lahko vodja projektov ali zadevni organ seznani s takojšnjimi nalogami, ki jih je treba pozorno, in dela na njih

14. Zmanjšajte porabo časa za ugotavljanje kvalificiranih potencialnih potencialov

Za podjetje je morda precej drago, če potrebujete visoko proračunsko CRM orodje, kot je Salesforce. Vendar pa je težko ne zamuditi funkcionalnosti in hekerjev, ki jih ponujajo takšna kakovostna orodja, še posebej, ko iščete kvalificirane potencialne rezultate od številnih prodaj, ki jih podjetje lahko dobi.

Zato je mogoče uporabiti cenovno dostopen CRM sistem, kot je Nimble. Zapier lahko pomaga razširiti svoje funkcije z integracijo z več različnimi aplikacijami za ustvarjanje svinca, vključno z:

 • MailChimp
 • Gmail
 • LinkedIn

Prav tako je mogoče uporabiti veliko zapov, da bi od takšnih aplikacij prišli do potencialnih strank v Nimble, ki je družbeno povezan CRM, in tako zlahka najde ustrezne socialne profile potencialnih strank; ki bi lahko odkrili pomembne informacije za prodajno ekipo.

Torej lahko uporaba Zapierja za integracijo programa Nimble z različnimi aplikacijami, ki ustvarjajo potencialne potencialne stranke, potencialno pomaga zmanjšati čas, porabljen za zbiranje informacij o njih.

Na primer, za Nimble lahko uporabite spodnje predhodno pripravljene zaps:

 • Iz naročnikov MailChimp ustvarite okretne stike.
 • Ustvarite Nimble Contacts iz novih nalogov vizitk v FullContact.
 • Ustvari nimble Contacts iz Wufoo-a.

15. Objavite slike v polni velikosti na Twitterju prek Instagrama

Trženje na družbenih medijih je zagotovo spremenilo način, na katerega podjetja danes dosegajo kupce.

Obdelujem več računov strank, zaradi katerih sem moral objavljati redne posodobitve, zlasti slike, na njihovih profilih družbenih medijev. Slike je bilo enostavno objaviti na Facebooku in Instagramu, saj so prikazane v polni velikosti.

Vendar sem vsakič, ko sem preizkusil integracijo družbenih medijev za katero koli objavo, posodobljeno na Instagramu, ustrezna slika prikazana kot povezava na Twitterju.

Ko sem IFTTT uporabil za integriranje računov Twitterja in Instagrama podjetja, je nenadoma postalo mogoče dobiti celoten pregled slik v strankinem Twitterjevem viru. Da, s samo objavo fotografije v računu za Instagram spodnji recept IFTTT zagotavlja celoten prikaz slike tudi na Twitterju:

Delite fotografije na Instagramu kot slike izvirnega Twitterja.

16. Vključevanje Zendeska z uporabo avtomata Azuqua Workflow

Azuqua je še eno orodje za integracijo aplikacij SaaS, ki je lahko ključnega pomena za podjetje, ki želi avtomatizirati svoje procese dela na različnih točkah.

Ponuja paket zendesk FLO, ki ga sestavlja več FLO-jev (ti so podobni IFTTT receptom in Zapier zaps), da Zendesk omogoča integracijo z množico drugih aplikacij.

Paket FLO se lahko uporabi za pošiljanje takojšnjih opozoril predstavnikom podjetja za podporo podjetja, takoj ko se na Twitterjevi strani podjetja objavijo kakršne koli negativne povratne informacije ali tvit. Za to funkcionalnost obstaja vnaprej zgrajen FLO.


© Cloudwards.net

S pomočjo tega vnaprej izdelanega FLO (kot je prikazano zgoraj) se vaš Twitter račun spremlja za določene ključne besede. Vendar morate najprej konfigurirati Twitter račun:


© Cloudwards.net

Vsak negativni tvit, prepoznan iz določenih uporabniških imen ali povezan s ključno besedo, bo poslal e-poštno obvestilo predstavniku podpore.

17. Shranjevanje pomembnih Gmail prilog za dostop v Evernote

V mnogih primerih zaposleni v podjetju naletijo na pomembna e-poštna sporočila s prilogami, ki jih potrebujejo več časa za branje, saj lahko vsebujejo dragocene informacije, ki zahtevajo natančen pregled.

In namesto, da bi zaposleni večkrat šli skozi svoj Gmail račun, je bolj smiselno, da jim zagotovite kramp za avtomatizacijo delovnega toka, ki shrani e-poštno sporočilo in njegovo prilogo za kasnejši dostop.

E-poštno sporočilo in priložena datoteka se zato lahko shrani v Evernote kot novo opombo. Preprosto morate označiti ustrezno e-poštno sporočilo; do katerega je treba dostopati pozneje, z “zvezdo”.

Spodnji recept IFTTT bo pomagal vključiti Gmail in Evernote z iskanjem dovoljenj za povezovanje obeh:


© Cloudwards.net

Medtem ko uporabljate brezplačni račun Evernote, bo zahteval, koliko časa želite imeti IFTTT dostop. Po odobritvi recept IFTTT vpraša, kam je treba shraniti e-poštna sporočila z zvezdico.


© Cloudwards.net

Takoj, ko kliknete »Dodaj«, bo recept ustvarjen in na voljo za nadaljnjo uporabo.

V povzetku…

Teh 17 nasvetov prihaja iz:

 • Osebna izkušnja
 • Delo z različnimi strankami
 • Pomoč pri avtomatizaciji delovnih procesov.

Upam, da se izkažejo za koristne na različne načine, ne glede na industrijo, ki jih uporablja. Ker je na voljo toliko orodij za avtomatizacijo delovnih procesov, jih je smiselno optimalno uporabljati bodisi z lahko dostopnimi sprožilci in dejanji bodisi s prilagoditvijo istih.

Na koncu dneva želijo vse organizacije prihraniti čas z avtomatizacijo dolgočasnih opravil. Prihranjeni čas lahko porabite za bolj produktivne naloge, ki zahtevajo ročni vnos, kot sta strategija in odločanje.

Če ste v svojem podjetju uporabili kakršno koli rešitev za avtomatizacijo delovnih procesov, delite tako dragocene izkušnje v spodnjem razdelku s komentarji. Tudi če še niste komentirali nasvetov, omenjenih tukaj, in hvala za branje!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map