Cloudwards Guide: Kaj je Amazon QuickSight?

Amazon je pred kratkim predstavil QuickSight, orodje za poslovno inteligenco v oblaku, katerega glavni cilj je enostavno, hitro in seveda z nizkimi stroški poenostaviti celoten postopek razvoja vpogleda iz množice velikih podatkovnih virov..


Amazon trdi, da je orodje zelo hitro in enostavno v uporabi poslovna inteligenca v oblaku za desetino stroškov tradicionalnih rešitev BI.

Pomoč spletnim storitvam Amazon

Ni zanikati, da je spletna storitev Amazon v zadnjih nekaj letih ustvarila močno podlago zase z zagotavljanjem vrste storitev za zbiranje, shranjevanje in obdelavo ogromne količine podatkov.

Podatkovni center AWS
Spletne storitve Amazon

Presenečeni bi bili, če bi vedeli seznam podjetij, ki se danes zanašajo na spletne storitve Amazon. Od velikih uveljavljenih podjetij, kot sta Philips in Samsung, do tehnološko podprtih podjetij, kot sta Adobe in Netflix, imajo za svoje velike potrebe po podatkih raje spletne storitve Amazon.

Celo startupi, kot sta FourSquare in AirBnB, se zanašajo na AWS.

Če želite razumeti, kako QuickSight dejansko lahko pomaga AWS, pojdite malo globlje v to. Ko podatki, pridobljeni iz uporabniških aplikacij, preidejo v infrastrukturo AWS, se pretakajo skozi Amazon Kinesis in se shranijo v relacijski vir podatkov, kot so:

  • Amazon Redshift
  • Amazonska Aurora
  • Amazon RDS

Viri podatkov lahko temeljijo tudi na datotekah, kot so Amazon S3 ali NoSQL viri podatkov, kot je Amazon DynamoDB. Ko so podatki zavarovani, jih pošljemo v analizo. Za analizo in obdelavo podatkov obstajajo orodja, kot so AWS Data Pipeline in AWS Machine Learning.

Obstaja velika vrzel v tem, kako se podatki zbirajo in obdelujejo in kako poslovni uporabniki vsak dan sprejemajo ključne odločitve z analizo teh podatkov.

Sama sem delala nekaj orodij Business Intelligence, ko sem delala v industriji IT, in povem vam, da je celoten postopek od zbiranja podatkov do končnega ustvarjanja poročil predolg, kot bi si kdo želel.

Spletne storitve Amazon
© Amazon

Na splošno rešitve za poslovno inteligenco potrebujejo več inženirskih skupin, ki porabijo mesece za razumevanje in gradnjo zapletenih podatkovnih modelov. Viri podatkov se kombinirajo in preizkušajo znova in znova, da se prepričajte, da med njimi ni nobene napake.

In šele po čiščenju zadnjega kroga kakovosti se posreduje naslednji skupini, ki za ustvarjanje poročil uporablja povsem drugo programsko opremo.

To je poročilo, prikazano ključnim odločevalcem podjetja namesto dejanskih podatkovnih virov. Te rešitve omejujejo poslovne uporabnike na vnaprej izbrane poizvedbe in poročila, ker ni prostora za vizualne zmogljivosti ali interaktivno raziskovanje podatkov.

Poleg tega morajo organizacije vsako leto porabiti na tisoče dolarjev za licence, pristojbine za vzdrževanje in težko strojno opremo. Za podporo teh orodij Business Intelligence. Če želijo organizacije povečati število zaposlenih ali obseg podatkov, morajo očitno izluščiti več denarja, da bodo stvari potekale naprej.

QuickSight – odgovor na vse težave BI

Amazon QuickSight je storitev poslovne inteligence v oblaku, ustvarjena za reševanje velikih težav s podatki, vključno s kompleksnostjo, hitrostjo in stroški.


© AWS

To stori tako, da vsem poslovnim uporabnikom omogoči dostop do vseh velikih virov podatkov in jim omogoči enostaven vmesnik za 1/10 skupnih stroškov drugih rešitev poslovne inteligence. Trdno menim, da je AWS na novo določil cenovno ugoden svet, saj je Amazonu QuickSight zagotovil ceno 9 USD na uporabnika na mesec.

Ključne komponente sistema QuickSight

1. začimba

Super hiter, vzporedni in vgrajeni spominski mehanizem (SPICE) je najmočnejša in najpomembnejša komponenta programa QuickSight. Pravzaprav ga gradi ista skupina ljudi, ki sta vam prinesla Amazon RedShift in Amazon Aurora.


© TechCrunch

SPICE je ključni dejavnik za QuickSight in pomaga pri merjenju skozi terabajte podatkov in še vedno ohranja odzivni čas nekaj milisekund. Ko podatke usmerite na QuickSight, SPICE vse podatke prevzame za zagotavljanje optimalne uspešnosti poizvedb.

SPICE s svojimi bogatimi izračuni omogoča uporabnikom, da pridobijo vpogled iz svojih podatkovnih virov brez dodatne ponudbe ali spreminjanja infrastrukture.

Razlog, zakaj se SPICE tako hitro odzove na poizvedbe, je v tem, da kopira podatke za visoko zmogljivost in razpoložljivost. To pomeni, da lahko organizacije hkrati povečajo do tisoč uporabnikov, ki lahko hkrati izvajajo interaktivno in hitro analizo ter v različnih virih podatkov.

2. Samodejno odkrivanje

Če ste kdaj uporabljali orodje za poslovno inteligenco, potem bi vedeli, da je eden največjih izzivov odkriti podatke in jih izbrati za analizo.

Analiza podatkov uporabnikov v oblaku
© Ameriška korporacija NEC

Običajno za to potrebuje skupina podatkovnih inženirjev, ki s pomočjo analitičnega mehanizma katalogizirajo in podatke odkrijejo. Toda s funkcijo QuickSight programska oprema samodejno odkrije vire podatkov, do katerih imate dostop, jih analizira in nastavi..

3. AutoGraph

Ko sem sodeloval z BI, je bila ena izmed najbolj frustrirajočih težav, s katero sem se soočil, ustvarjanje grafov in vizualizacija, kako naj izgleda vsak graf.


© AWS

Vesel sem, da je QuickSight poskrbel za to težavo. Vse, kar morate storiti, je, da izberete vrsto podatkov, s katero se ukvarjate, in QuickSIght bo izbral najboljši graf za vizualizacijo.

4. Skupna raba in sodelovanje

Obstaja odlična funkcija zgodbe, ki vam omogoča, da kombinirate vizualizacije in jih predstavite v obliki poslovnih nadzornih plošč, dodate komentarje in jih delite s skupinami ali posamezniki (v vaših organizacijah). Spet super za hitrejše in boljše delo.

Cene Amazon QuickSight

To je seveda ena najbolj prepričljivih lastnosti sistema QuickSight. Običajna letna naročnina vas bo stala 9 dolarjev na mesec, medtem ko bo mesečna naročnina stala 12 dolarjev na mesec.


© Mark Moz

Letna naročnina podjetja bo stala 18 dolarjev, mesečna naročnina pa 24 dolarjev. To vključuje 10 GB prostora za paket SPICE. Za vsak dodatni GB prostora morate plačati 0,25 USD na mesec za izdajo Standard in 0,38 USD za izdajo Enterprise.

Zaključek

Amazon QuickSight nas je vsekakor navdušil in resnično verjamemo, da lahko spremeni igro BI, tako da ponudi hitro delujoča orodja z veliko ceno.

Trenutno je na voljo samo kot predogled, vendar imamo občutek, da ga bo Amazon začel kmalu. V primeru, da vas zanima predogled, se lahko prijavite tukaj

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me