Brezplačne storitve gostovanja datotek vs Cloud Storage

Prepričani smo, da ste bili v situaciji, ko ste želeli datoteko dati v skupno rabo s svojim prijateljem, ki živi na drugi strani države ali celo sveta. Pošiljanje na bliskovni pogon ali pošiljanje e-pošte po elektronski pošti so omejene rešitve. Namesto tega lahko naložite datoteko v internet in jo pustite, da jo naloži vaš prijatelj.


Povedali vam bomo, kako to lahko storite z brezplačnimi storitvami gostovanja datotek.

Storitve gostovanja datotek vam omogočajo, da datoteko naložite s pomočjo metode povleci in spusti – če je uporabniku prijazna – ali tako, da jo izberete iz računalnika. Medtem ko v bistvu počnejo isto, se njihova ponudba bistveno razlikuje glede na to, kako dobro to počnejo in katere druge funkcije so na voljo.

Nekateri vzamejo vašo datoteko in vam dajo povezavo za prenos, da jo daste v skupno rabo ali jo pošljete na svoj e-poštni naslov. Potem so tu še tiste, ki ponujajo napredne zmogljivosti, kot so skupna raba v družbenih omrežjih, nalaganje oddaljenih URL-jev, šifrirani kanali, javni katalogi in drugo.

Če želite doseči isto stvar, lahko uporabite shrambo v oblaku. Napredne funkcije so na voljo samo na premium računih, brezplačnih pa ni treba zavreči. Na našem primerjalnem seznamu za shranjevanje v oblaku lahko najdete najboljše in če to ni dovolj, da se odločite, imamo članek, ki vam bo pomagal izbrati najboljši prostor za shranjevanje v oblaku.

Za preostanek tega članka si bomo ogledali, kako se primerjajo brezplačne storitve gostovanja datotek in brezplačna shramba v oblaku.

Gostovanje datotek v oblaku in shranjevanje

Najprej si oglejmo razliko med gostovanjem datotek in skupno rabo z oblakom.

Skupna raba

Če morate datoteko prenesti v naglici, vam bo to omogočilo večina brezplačnega gostovanja datotek, ne da bi ustvarili račun. Lahko naložite datoteko, dobite povezavo in jo pošljete. To je vse, kar je potrebno. Po drugi strani pa je za shranjevanje v oblaku potrebno, da se registrirate, prijavite, naložite datoteko in nato dobite povezavo.

Čeprav je bolj okorno, ima shranjevanje v oblaku več možnosti za skupno rabo povezav kot storitve gostovanja datotek z golimi kostmi, ki vam omogočajo samo povezavo. Večina storitev za shranjevanje v oblaku omogoča skupno rabo z družabnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter itd. Poleg tega lahko druge osebe v svojo mapo povabite z uporabniškim imenom ali e-pošto. Preberite si naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku za delitev, če želite izvedeti več.

Če datoteke delite za sodelovanje z oddaljenimi soigralci, nekatere storitve za shranjevanje v oblaku ponujajo izvorne aplikacije, kot sta Google Docs in Dropbox Paper ter integrirane aplikacije za zapisovanje. Več informacij o sodelovanju v oblaku najdete v našem najboljšem članku za shranjevanje v oblaku za članek.

Varnost

Storitve gostovanja datotek ne nameravajo sprejeti svojih varnostnih ukrepov, vendar lahko domnevamo, da večina naloženih podatkov ne šifrira. To pomeni, da ga lahko bere vsak, ki ima dostop, na primer lopovski uslužbenec. Obstajajo izjeme, ki ponujajo šifriranje od konca do konca, vendar ga vežejo na premijske načrte.

Tudi če je brezplačna, varnost v oblaku ponavadi nudi vsaj minimalno raven zaščite. Storitve šifrirajo vaše datoteke na strežnikih z uporabo 128-bitnih ali 256-bitnih algoritmov AES, zaščitijo datoteke med prenosom s protokolom TLS, ponujajo dvofaktorsko preverjanje pristnosti, da zaščitijo račun in šifrirajo prenose od konca do konca. Za to preberite naš najboljši članek o storitvah z ničelnim znanjem.

Enostavnost uporabe

Če potrebujete preprost prenos datotek, ni dvoma o tem, da storitve gostovanja datotek lahko poskrbijo za to, ne da bi se zlomil. Kot neregistrirani uporabnik boste veljali omejitve glede velikosti datoteke, hitrosti in časa, kako vaša datoteka sedi na strežniku, vendar je to še nekaj, če morate takoj deliti.

Za bolj napredne potrebe vam shranjevanje v oblaku omogoča dostop do datotek s spletnimi odjemalci, ki posnemajo brskalnike datotek v operacijskih sistemih, kot tudi nekatere storitve gostovanja datotek. S tem lahko izbrišete, preimenujete ali premaknete datoteke v shrambi. Poleg tega imajo vse storitve za shranjevanje v oblaku odjemalca namizja, ki omogoča sinhronizacijo datotek s trdega diska neposredno v oblak.

Hitrost

Kot brezplačen uporabnik storitev gostovanja datotek je lahko hitrost prenosa in nalaganja v nekaterih primerih omejena, medtem ko so neomejene hitrosti rezervirane za plačevanje strank. Storitve shranjevanja v oblaku ne zmanjšujejo hitrosti. Namesto tega se hitrosti opirajo na druge dejavnike, na primer, kako blizu ste strežniku, infrastrukturo storitve in ponudnika internetnih storitev..

Datoteke in shranjevanje

Če uporabljate brezplačni načrt s storitvijo gostovanja datotek, lahko to omeji največjo velikost datoteke ali shrambo in čas, na katerem lahko datoteke ostanejo na njegovih strežnikih.

Nekateri imajo razmeroma nizek pokrovček za shranjevanje, na primer 5 GB, medtem ko lahko omejitev velikosti datoteke znaša 50 MB. Storitve, ki nimajo takšnih omejitev, bodo izbrisale datoteko po določenem času brez prenosov. Brezplačni načrti imajo pogosto oglase, s katerimi nadomeščajo pomanjkanje omejitev.

Brezplačni načrti z oblakom za shranjevanje vam ne bodo zagotovili več sto gigabajtov prostora za shranjevanje, vendar vas ne bodo napadali z oglasi ali izbrisali datotek zaradi neaktivnosti. V mnogih primerih lahko povečate svojo kvoto za shranjevanje tako, da povabite prijatelje ali izvedete korake po registraciji.

Nekatere storitve omejujejo velikost datoteke na več gigabajtov, druge pa postavljajo vrstico precej visoko, kot lahko vidite v našem najboljšem članku za shranjevanje v velikih oblakih.

Dobre storitve gostovanja datotek

Brezplačni načrti so takšni, kot so, vendar nekatere storitve izstopajo. Zdaj vam bomo predstavili kratek opis le-teh, začenši s Files.fm

Datoteke.fm

free-file-hosting-files.fm

brezplačno gostovanje datotek-datotek.fm-myfiles

Storitev vam omogoča nalaganje datotek velikosti do 2 GB, medtem ko je vaš prostor za shranjevanje nastavljen na “1GB na 15GB”. Ker je brezplačen načrt, ga podpirajo oglasi. Med nalaganjem “šifriran podatkovni kanal” varuje vaše datoteke. Ko končajo, bodo na voljo v javnem katalogu.

DepositFiles

brezplačno gostovanje datotek-depositfiles-myfiles

DepositFiles dvigne vrstico za velikost datoteke na 10 GB. Poleg tega datoteke shranjuje 90 dni po vsakem prenosu. To je veliko bolje kot zgolj 15 dni, ki jih ponujajo nekatere storitve. Število datotek, ki jih lahko naložite, pa je omejeno na 50.

4shared

S 4sharedom dobite 15 GB prostega prostora in lahko naložite datoteke v velikosti 2 GB. Glede zneska, ki ga lahko nakažete, ni omejitev, hitrosti prenosa pa so omejene in obstajajo oglasi. Če se 180 dni ne prijavite, se vaš račun in datoteke izbrišejo.

WeTransfer

brezplačno gostovanje datotek - prenašamo

Na brezplačen načrt lahko naložite največ 2 GB na prenos. Po prenosu bo prenos na voljo sedem dni. Po tem se izbriše, da se ustvari prostor za druge datoteke. Če ste v EU, bo storitev gostila vaše podatke na tamkajšnjih strežnikih, kar je priročno, če velja splošna uredba o varstvu podatkov.

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

Filehosting.org ne omejuje velikosti, hitrosti ali shranjevanja datotek, vendar datoteke izbriše 20 dni po zadnjem prenosu. Zdi se, da je to res, vendar nismo našli nobenih omejitev. Prav tako nima oglasov, vendar “si pridržuje pravico, da uporabnika občasno obvešča o novih funkcijah te storitve ali ponudbah naših partnerjev v skladu s pogoji zasebnosti.”

YourFileLink

YourFileLink ne zahteva, da se prijavite in ne omejuje nalaganja, prenosov ali pasovne širine. Kljub temu bodo vaše datoteke izbrisane 15 dni, če jih ne prenesete 15 dni. Storitev je tudi težka.

Dobre storitve za shranjevanje v oblaku

Hramba v oblaku sije, ko se naročite na premijski načrt, vendar obstajajo tudi dobri brezplačni načrti. Omogočajo vam uporabo storitve za nalaganje in skupno rabo datotek, kot to počnejo storitve gostovanja datotek. Za več podrobnosti preberite naših pet najboljših ponudnikov z velikim člankom o načrtu storitev.

Google Drive

Google Drive vam daje velikodušnih 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, kar bo zadostovalo večini ljudi. Brezplačni uporabniki dobijo enak dostop do Google Dokumentov, Google Photos in drugih aplikacij, ki so integrirane s storitvijo. Če fotografije naložite v „visoki kakovosti“ namesto „izvirnih“, bo vaš prostor za fotografije neomejen. Preberite več v našem pregledu Google Drive.

Spletni vmesnik Google Drive

Mapa za sinhronizacijo Google Drive

Google Dokumenti Google Drive

Google Drive Ustvari povezavo

Omrežne nastavitve Google Drive

Prejšnja

Naslednji

pCloud

Z brezplačno različico pCloud dobite 10 GB prostora za shranjevanje. Dokončate lahko postopek v več korakih, da pridobite še 4 GB. Če napotite prijatelja, dobite 1GB dodatnega prostora do 20 GB. Brezplačni uporabniki nimajo dostopa do gesla in datumov poteka skupnih povezav, vendar je poleg tega izkušnja precej dobra.

pCloud Datoteke spletnega vmesnika

pCloud mapo za sinhronizacijo

pCloud Delite povezavo do datoteke

Povezave za prenos pCloud

Odjemalec pCloud Drive

Prejšnja

Naslednji

pCloud je blizu vrha našega primerjalnega seznama v oblaku. Če vas to zanima, preberite naš pregled pCloud.

Sync.com

Po naši lestvici je Sync.com najboljša storitev za shranjevanje v oblaku, vendar vam ponuja le 5 GB brezplačno. Ima veliko preostankov, kot lahko preberete v našem pregledu Sync.com, in jih lahko napotite k več prijateljem, če želite, da dobite dodatnih 1 GB na napotnico. Podjetje nam sporoča, da bo odstranil pokrovček za 20 GB, ko ga boste vprašali.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Mapa-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Dvo-faktorska avtentikacija-drsnik-5
© Cloudwards.net

Prejšnja

Naslednji

Brezplačnim uporabnikom je na voljo večina funkcij, vključno s šifriranjem ničelnega znanja in možnostjo zaščite datotek v skupni rabi z geslom.

MEGA

MEGA je uporabljala 50 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, ne da bi bilo treba dokončati napotnice ali postopke. Zdaj pa 35 GB na koncu izgine in vam ostane 15 GB, kar še vedno nič ne zavrača. Tudi prostor, ki ga dobite z uporabo referenčnega programa, izgine.

gostovanje datotek

Poleg tega, da so bonusi začasni, so možnosti za brezplačne uporabnike omejene. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu MEGA.

MediaFire

Ko začnete uporabljati MediaFire, dobite 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. To je velik znesek in lahko povečate na 50 GB. Ko napotite prijatelja, dobite 1GB prostora do 32 GB. Če tega ne želite, lahko namestite mobilno aplikacijo in se povežete s Facebookom in Twitterjem, da pridobite več prostora.

Primerno je za gostovanje datotek, vendar ni tako dobro kot storitev za shranjevanje v oblaku. Več o tem si lahko preberete v našem pregledu MediaFire.

Končne misli

Če uporabljate internet, boste verjetno delili datoteke. To narediti z lahkoto, hitro in brez številnih omejitev, je bolje, kot biti opravilo. Brezplačni načrti so omejeni, ne glede na to, ali gre za gostovanje datotek ali storitve za shranjevanje v oblaku.

Obe običajno omejijo vaš prostor za shranjevanje, z nekaj izjemami pri storitvah gostovanja datotek, ki omejujejo, kako dolgo datoteke ostanejo na strežnikih ali imajo oglase. Storitve shranjevanja v oblaku ne odstranijo datotek ali prikazujejo oglasov in imajo na splošno več funkcij. Kljub temu so bolj zapleteni, zato če želite datoteko samo deliti samo na hitro, je bolje, da dobite storitev gostovanja datotek.

Kaj menite o brezplačnem gostovanju datotek in storitvah za shranjevanje v oblaku? Katere imate najraje in katere uporabljate? Sporočite nam v spodnjih komentarjih.

Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map