Boxcryptor pregled

Vas skrbi varnostne težave Dropboxa? Kako je z zasebnostjo Google Drive? Na Cloudwards.net smo veliki oboževalci shranjevanja v oblaku, vendar bi bilo narobe, če vam povemo, da nas skrbijo vohunjenje vlade, kibernetska kriminaliteta in ciljno trženje. Medtem ko ima shranjevanje v oblaku preveč koristi, da bi se lahko prenesli na dneve diskete, se navadno vrne slepo zaupanje, da vas ugrizne v rit. Naša rešitev: prevzemite nadzor nad svojo zasebnostjo.


Obstaja veliko načinov za to, ki jih opisujemo v našem spletnem vodniku o zasebnosti. Eden najpametnejših korakov, ki ga lahko storite, je, da datoteke preprosto šifrirate, preden jih pošljete v oblak, in eno najboljših orodij, ki vam pri tem pomaga, je Boxcryptor.

Boxcryptor sodeluje z mnogimi najboljšimi storitvami za shranjevanje v oblaku, da bi dobili enako zaupanje v varnost datotek kot uporaba super varnih rešitev, kot sta Sync.com in Tresorit. To zaupanje izhaja iz zasebnega šifriranja od konca do konca – splošno znanega kot šifriranje z ničelnim znanjem.

Med pregledom Boxcryptorja bomo prikazali funkcije, stroške in uporabniško izkušnjo, da vam bomo pomagali ugotoviti, ali je to orodje najboljši način za varno vsebino v oblaku. Če še vedno niste prepričani, ali se pozneje prijavite, najprej nastavite brezplačni račun, da ga sami preizkusite. Če potrebujete storitev za povezovanje z njo, imamo na voljo tudi orodje za primerjavo oblakov za filtriranje možnosti in celotno knjižnico pregledov za shranjevanje v oblaku.  

Moči & Slabosti

Lastnosti

Medtem ko obstaja nekaj izjem, vključno z Amazon Drive (preberite naš pregled Amazon Drive), večina storitev za shranjevanje v oblaku šifrira datoteke v mirovanju na svojih strežnikih. Vendar večina teh storitev prav tako upravlja ključe, ki se uporabljajo za šifriranje datotek.

To pomeni, da bi lahko vaš ponudnik pomnilnika v oblaku dešifriral te datoteke, ne glede na to, ali iščejo piratsko vsebino ali zbirajo tržne podatke. Pomeni tudi, da bi lahko kopije datotek v besedilu dali v vlado, na primer za programe množičnega nadzora, kot je PRISM. Poleg tega bi lažnivec ali heker lahko dobil dostop do vašega računa za shranjevanje v oblaku, kar bo povzročilo izgubo intelektualne lastnine, krajo identitete ali širjenje vaših zasebnih slik po internetu.

Boxcryptor je zasnovan tako, da prepreči, da bi se ti scenariji zgodili s šifriranjem datotek, preden so poslane v oblak. Ponuja zasebno, končno šifriranje, ki omogoča uporabo storitev, kot sta Dropbox in Google Drive, z enako gotovostjo zasebnosti, ki jo dobite pri najboljših ponudnikih za shranjevanje v oblaku.

Boxcryptor trenutno podpira šifriranje za več kot 20 različnih storitev v oblaku, in vsak ponudnik oblakov, ki podpira WebDAV. Nekaj ​​primerov podprtih storitev je v spodnji tabeli. 

DropboxGoogle DriveOneDriveEgnyte Connect
Amazon DriveAmazon S3SpiderOak ONEŠkatla
iCloud DriveStrato HiDriveSugarSynchubiC
Yandex.DiskLiveDriveCloudWattOranžna

Boxcryptor se lahko uporablja tudi za šifriranje datotek, ki se pošiljajo v lokalno shrambo, kot je NAS naprava, in podpira ownCloud za tiste, ki želijo sestaviti osebno rešitev za shranjevanje v oblaku. Namizni odjemalci Boxcryptor so na voljo za Windows in MacOS, medtem ko so aplikacije za pametne telefone na voljo za Android in iOS. Linux ni podprt. Če iščete varno shranjevanje v oblaku za Linux, priporočamo, da preskočite Dropbox in namesto tega uporabite pCloud (preberite naš pregled pCloud).

Vse vrste datotek so podprte in šifrirane posamično in med letenjem, kar pomeni, da pozneje ni potrebe po večjem dešifriranju. Pozneje vas bomo v postopku pregledovali po postopku šifriranja.

Boxcryptor za sodelovanje načrtuje, da bodo podjetja imela nekatere zmožnosti upravljanja skupin, s katerimi boste svojim sodelavcem omogočili dostop do šifriranih datotek. Tako osebni kot poslovni uporabniki lahko delijo datoteke s posamezniki na podlagi njihovega e-poštnega naslova, če so ti posamezniki naročniki Boxcryptorja.

Boxcryptor je integriran z drugim izdelkom istega razvojnega tima z imenom Whisply, ki omogoča skupno rabo datotek z uporabniki, ki niso Boxcryptor. Whisply ustvarja povezave do datotek, ki jih je mogoče distribuirati drugim za dostop do datotek brskalnika. Ključne funkcije Whisply vključujejo gesla za povezave, časovne omejitve in enkraten preklop.  

Pri uporabi Boxcryptorja je nekaj pomanjkljivosti v primerjavi s samo storitvijo za shranjevanje v oblaku brez znanja, kot je Cloudwards.net najljubša Sync.com. Največja je v tem, da boste od vsakega oddaljenega dostopa do datotek morali na napravo, ki jo uporabljate, naložiti Boxcryptor, kar lahko predstavlja varnostno težavo. Na splošno pa smo zelo navdušeni nad naborom funkcij Boxcryptor, zlasti zaradi stroškov storitve, ki jih bomo razčlenili naslednjič.  

Cena

Obstajajo tri različne vrste plačljivih naročnin na Boxcryptor: ena za osebno uporabo (Boxcryptor Personal) in dve za poslovno uporabo (Boxcryptor Business in Boxcryptor Company). Vsi trije zahtevajo vsaj enoletno naročnino. Če iščete možnost brezplačnega šifriranja, ima to tudi Boxcryptor.  

Brezplačno: Osebno: Podjetje: Podjetje:
Stroški (letna naročnina):0 USD48 USD96 dolarjev10 USD na uporabnika
Dovoljeni ponudniki oblakov:1NeomejenoNeomejenoNeomejeno
Naprave:2NeomejenoNeomejenoNeomejeno
Opomba:Brez šifriranja imena datotekePotrebuje najmanj pet dovoljenj. Ima cenejšo triletno naročnino.

Dve veliki omejitvi Boxcryptor Free sta, da se lahko uporablja samo za enega ponudnika oblakov in dve napravi. Medtem lahko plačljive načrte Boxcryptor uporabljate za šifriranje datotek za neomejene ponudnike oblakov in neomejene naprave.

Tudi če imate samo enega ponudnika oblakov in eno napravo, je v naši knjigi še ena velika omejitev, ki je, da Boxcryptor Free ne šifrira imen datotek. Imena datotek lahko razkrijejo kar nekaj o osebi ali podjetju, zato je to dober razlog, da razmislite o plačilu storitve.

Na srečo so stroški Boxcryptor Personal več kot zmerni. Za primerjavo, dodatek z ničelnim znanjem za pCloud stane natanko enak znesek na leto (48 USD). Potem vam Sync.com brezplačno omogoči šifriranje ničelnega znanja, kar je eden od razlogov, da se uvršča med najboljše ponudbe za shranjevanje v oblaku.  

Cena za Boxcryptor Business je dvakrat večja, a zaradi lastnosti upravljanja skupine in podpore z visoko prednostno nalogo je vredno stroškov. Podjetje Boxcryptor za podjetja z več kot petimi zaposlenimi ponuja še več funkcij, vključno z glavnimi ključi, prilagodljivimi politikami in revizijskimi orodji. Cena na uporabnika znaša 10 dolarjev za enoletno naročnino in 8 dolarjev za triletno naročnino.

Enostavnost uporabe

Ko izberete načrt in se prijavite za servis, je naslednji korak prenos računalnika Boxcryptor za vaš računalnik. Namestitev naj traja le minuto, nato pa se boste morali prijaviti s poverilnicami, ki ste jih ustvarili med registracijo.

Namestitev ustvari poseben pogon, imenovan “Boxcryptor” v vašem datotečnem sistemu. V primeru našega testnega računalnika je dobil črko pogona “X”, vendar ga lahko nastavite na karkoli želite.

Namesti se tudi ikona opravilne vrstice Boxcryptor. To boste morali uporabiti za upravljanje pomembnih nastavitev, na primer pritrditev storitev v oblaku na Boxcryptor, da bodo datoteke, poslane njim, lahko šifrirane. 

Boxcryptor vam pomaga pri samodejnem zaznavanju podprtih storitev, ki jih boste našli na zavihku »lokacije«. Če storitve ni na seznamu, jo lahko ročno dodate, dokler podpira WebDAV.

Dodajanje ali odstranjevanje storitve za shranjevanje v oblaku je tako preprosto, kot če kliknete potrditveno polje poleg imena. Ko ga dodate, bo prikazan kot lokacija v mapi pogona Boxcryptor.

Ko je storitev v oblaku izbrana kot Boxcryptor lokacija, se sinhronizirane datoteke ne širijo samodejno. V pogonu Boxcryptor boste morali z desno miškino tipko kliknite datoteko in izberite »Boxcryptor > šifriranje. “

Če želite prihraniti čas, je mogoče šifriranje izvajati tudi na ravni mape. Ko se odločite za šifriranje datotek, bo Boxcryptor začel postopek in vas ob poti sporočil o vseh težavah. Ko je datoteka ali mapa uspešno šifrirana, jo bo prekrila ikona ključavnice, tako da lahko hitro ugotovite, katera vsebina je zaščitena in katera ne.

Medtem ko mehanika ni težka, je šifriranje datotek s programom Boxcryptor lahko naloga, na kateri je enostavno spiti, če imate druge naloge. Da bi olajšali življenje, predlagamo, da preprosto ustvarite novo mapo pod svojo shrambo v oblaku v Boxcryptorju. Aplikacija vas bo samodejno vprašala, ali jo želite šifrirati.

Nato vanj vstavite vse datoteke, ki jih želite šifrirati. Ta pristop vam bo pomagal, da se stvari razvrstijo v vaši glavi, šifriranje pa bo tako enostavno, kot da povlečete datoteko v šifrirno mapo.

Ta pristop pomaga tudi pri upravljanju dostopa do brskalnika in sodelovanju. Ko šifrirate datoteko s Boxcryptorjem, je ni več mogoče urejati ali predogledati v spletnem grafičnem vmesniku za shranjevanje v oblaku. Na primer si oglejte sliko besedilne datoteke, ki smo jo šifrirali spodaj.

To pomeni, da izgubite sposobnost dela z orodji, kot je Office Online. Če ustvarite posebno šifrirano mapo, v katero lahko datoteke in podmape spustite vanje in jih hitro odstranite pozneje, ko želite nekaj delati, bo delo s Boxcryptorjem veliko enostavnejše.

Varnost

Datoteke, šifrirane s Boxcryptorjem, so šifrirane od konca do konca. To pomeni, da so šifrirane, preden zapustijo vaš računalnik, in jih ne boste več dešifrirali, dokler ne dostopate do njih. Poleg tega Boxcryptor vašega gesla ne pozna in ne shrani. 

Kot je že bilo omenjeno, je to storitev brez znanja. Kot vsaka storitev z znanjem ničelnega znanja je tudi boljši zasebnost, slabost pa je, da Boxcryptor, če pozabite geslo, ga ne more ponastaviti za vas. To pomeni, da boste izgubili dostop do svojih datotek. Edino, kar lahko stori podjetje, je v celoti ponastaviti račun, kar bo povzročilo izgubo dostopa do vseh šifriranih datotek.

Boxcryptor za šifriranje uporablja kombinacijo 256-bitnih AES in RSA. Več o obeh lahko izveste v našem varnostnem premazu za oblak. Na kratko, to so protokoli, ki jih vojaške organizacije, finančne ustanove in najbolj varne storitve za shranjevanje v oblaku uporabljajo za zapisovanje datotek.

Ocenjujejo, da bi potrebovali superračunalnik več milijard let, da se AES razbije, zato bi morale biti vaše datoteke varne pred napadi človeka v sredini in drugimi vrstami kibernetske kriminalitete. Kljub temu boste morda želeli sprejeti dodatno previdnost pri uporabi VPN-ja, če je v javnem omrežju WiFi. Vsak naš izbor najboljšega VPN-ja za shranjevanje v oblaku bi moral narediti trik.  

Uporabniki, ki plačujejo, lahko izberejo, ali Boxcryptor šifrira samo vsebino datoteke ali tudi imena datotek. Boxcryptor ima dodatno funkcijo, ki vam omogoča, da vsakič, ko zaženete aplikacijo, potrebujete vnos gesla Boxcryptor ali pin številko.. 

Če končno ukradete računalnik ali pametni telefon, lahko to napravo prekinete prek spletne strani Boxcryptor. Posledica tega je preklic dostopa do datotek, šifriranih v tej napravi, in zaščita vaše vsebine.

Podpora

Boxcryptor ponuja neposredno podporo v angleščini in nemščini prek e-pošte. Podpora po e-pošti je tehnično na voljo samo za stranke, ki plačujejo, čeprav bo Boxcryptor občasno odgovarjal na e-poštna sporočila brezplačnih uporabnikov na podlagi tega, kar podjetje določa kot »dobro ime«. Poslovni uporabniki dobijo prednostno podporo.

Podpora je omejena na ponedeljek do petek. Če potrebujete podporo med vikendi ali ne želite čakati na odgovor, Boxcryptor priporoča, da preizkusite uporabniški forum. Vendar pogled na ta forum kaže, da ni preveč aktiven, zato boste morda na koncu čakali še dlje.

Morda boste imeli več sreče na spletnem mestu za pomoč Boxcryptor, ki je dobro založeno s članki o podpori in z njimi lahko iščete. Tam boste našli uvodne korake, pomoč pri ustvarjanju lokacij po meri, priročnike za odpravljanje težav in članke o drugih temah.

Radi bi videli spletni klepet in rednejše ure podpore, vendar bi morala biti za večino uporabe zadostna celotna podpora Boxcryptorja. Sam izdelek ni tako zapleten.

Razsodba

Izkoriščanje nadzora nad svojo zasebnostjo ni zanesljiv način, kako digitalne podatke varovati v oblaku, ampak je veliko boljši pristop kot upanje, da lahko ponudniku za shranjevanje v oblaku zaupate, da ga bo varoval namesto vas. Uporaba Boxcryptorja je dober način za začetek tega.

Boxcryptor deluje tako, da zaščiti vsako od velikih treh storitev v oblaku za shranjevanje: Dropbox, Google Drive in OneDrive. Deluje tudi z mnogimi najboljšimi storitvami za sinhronizacijo in skupno rabo podjetij, vključno z našim najljubšim shrambo v oblaku za podjetja, Egnyte Connect.

Čeprav se lahko nekaj navadi, smo ugotovili, da je uporabniška izkušnja približno tako dobro upravljana, kot je lahko. Če iščete nekaj več plug-and play-ja, si oglejte naš pregled Sync.com.   

Na splošno je Boxcryptor odlično orodje za zaščito vaše zasebnosti, stroški pa znašajo 48 USD na leto za neomejene povezave v oblaku za shranjevanje. Kakorkoli, to je naše mnenje. Do svojih zaključkov lahko pridete s prijavo na brezplačni račun Boxcryptor.

Sporočite nam, kako to poteka v spodnjih komentarjih, in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me