Avtomatizacija varnostnih kopij v oblaku: 5 orodij, ki bodo pomagala pri samodejnem varnostnem kopiranju na Amazon S3


© Cloudwards.net


“Sveti guacamole, zaradi nesreče se je moj računalnik zrušil!” Večina ljudi se ne zaveda, ko nekaj katastrofalnega izbriše njihove dragocene podatke.

Vendar pa imajo ljudje različne izkušnje, ko gre za naslednje korake. Za nekatere je poraba ur žalovanja zaradi nesrečne izgube pravilo

Po drugi strani se drugi hitro odpravijo in nasmehnejo, saj so proaktivno zaščitili svoje podatke z uporabo orodij za varnostno kopiranje v oblaku. V tem članku bom obravnaval koncept avtomatizacije varnostnih kopij v oblaku in pregledal tudi pet osnovnih orodij, ki vam bodo pomagala samodejno varnostno kopirati v Amazon S3.

5 orodij za samodejno varnostno kopiranje v Amazon S3 – vsebina:

1. Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

2. Varnostno kopiranje S3

3. Dvoličnost 

4. DragonDisk

5. Disk iz džungle

6. Povzetek

Kako izbrati orodja za avtomatsko varnostno kopiranje v oblaku

Izbira orodja za varnostno kopiranje podatkov v oblak lahko deluje za ali proti vam. Zanesljivo in uporabniku prijazno orodje bo pomagalo pri učinkovitem obnavljanju izgubljenih predmetov v primeru nesreč.

Drugače bo zaradi neučinkovite rešitve zaradi izgube dragocenih digitalnih podatkov plakal glasneje. Najprej je kritično oceniti vaše potrebe. Imate veliko podatkov za varnostno kopiranje ali je količina minimalna?

Izbira orodja za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku, ki odraža vaše želje in zahteve, bo pripomoglo k boljši zaščiti:

 • Dokumenti
 • Fotografije
 • Drugi mediji

Če pa vaši dokumenti vsebujejo občutljive ali zelo zaupne podatke, se odločite za rešitev, ki zagotavlja varnost z ničelnim znanjem. Zaščitna programska oprema za avtomatizirano varnostno kopiranje v oblaku bo vsebovala koristne funkcije, kot sta šifriranje in zaščita z geslom.

Zato pojdite na storitev, ki ne distribuira vaših plačilnih podatkov ali drugih ustreznih osebnih podatkov nepooblaščenim tretjim osebam. Drugi pomemben dejavnik, ki ga je vredno upoštevati pri izbiri orodja za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku, so njegovi načrti za oblikovanje cen.

Ker boste težko porabili denar za orodje za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku, je pomembno, da od začetka veste, kakšni bodo stroški. Večina storitev varnostnega kopiranja v oblaku temelji na naročnini in povečuje privlačnost njihovih izdelkov; podjetja običajno uporabljajo različne tehnike za rezanje in kockanje svojih pristojbin

Nekateri bodo morali naročniki plačevati mesečno, še posebej, če se zavežete k enoletnemu ali dvoletnemu plačilnemu načrtu. Drugi ponujajo popolnoma brezplačne račune z manj funkcijami, medtem ko mnogi ponujajo brezplačno storitev le za omejeno obdobje.

Še pomembneje je, da orodje za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku ne bo pomagalo, če zaplete postopek iskanja. Poiščite storitev, ki priročno obnavlja datoteke in mape – no, že sem vas iskal, vendar je še vedno koristen nasvet, ki si ga morate zapomniti.

Hkrati potrebujete orodje, ki lahko hitro pripravi datoteke za varnostno kopiranje in jih hitro povrne na ciljno mesto. In najverjetneje boste obžalovali, če ste izbrali orodje za avtomatizacijo v oblaku, ki ne uporablja v celoti svoje pasovne širine.

Prednosti Orodja za avtomatsko varnostno kopiranje v oblaku

Kritičnih poslovnih sredstev in osebnih podatkov ni več mogoče varno shranjevati le v računalnikih ali prenosnih medijih.

Takšni tradicionalni načini skladiščenja so običajno nezanesljivi in ​​jih je težko vzdrževati. Še več, podatki so v trenutnem tehnološkem svetu postali življenjska doba podjetja in varovanje je ključnega pomena.

Ameriška zvezna agencija za upravljanje izrednih razmer (FEMA) in ameriška uprava za mala podjetja (SBA) sta razkrila, da po večjih katastrofah, povezanih s podatki, 25% do 45% podjetij ne nadaljuje svojega poslovanja..

Danes večina podjetij in posameznikov uporablja različna orodja za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku, tako da imajo pripravljen celovit načrt za obnovo po nesrečah, kadar koli lahko pride do katastrofe:

Spleti uporabe orodij za samodejno varnostno kopiranje v oblaku

Učinkovitost in zanesljivost

Večina orodij za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku uporablja najsodobnejšo tehnologijo, da ponuja učinkovite in zanesljive načine varnostnega kopiranja in obnavljanja podatkov do zadnje minute.

Crashplan Pro vs Carbonite Business
Zanesljivo

Poleg tega bo med postopkom varnostne kopije v oblaku večina orodij podatke šifrirala in jih hitro posredovala v podatkovne centre, ki jih spremljamo 24 ur na dan.

Zato lahko vedno ostanete brezskrbni, saj veste, da so shranjene datoteke varne, ne glede na to, kaj se zgodi. 

Hranjene datoteke in mape lahko hitro obnovite kadar koli in od koder koli.

Samodejne neprekinjene varnostne kopije

Po začetni namestitvi večina orodij za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku začne samodejno varnostno kopirati pomembne dokumente in to stori nenehno z minimalnim, če sploh, posredovanjem.

Še več, večina rešitev lahko načrtuje varnostne kopije, da ustrezajo vašim potrebam, ne glede na to, ali gre za dvakrat na teden, dnevno ali večkrat na dan – odločitev je popolnoma vaša.

Sistem preprosto nastavite na “nastavi in ​​pozabi”, čudež varnostne kopije pa se bo nadaljeval in ni vam treba skrbeti, da boste premetavali stvari ali opravljali zapletene naloge.

Varnostno kopiranje zunaj mesta

Shranjevanje kopije občutljivih podatkov izven mesta je ključnega pomena.

Tudi če so vaši dokumenti varnostno kopirani v strežniku, lahko naravna katastrofa ali rop uniči računalnik in lokalne varnostne kopije – povzroči pustoš.

Zato shranjevanje varnostnih kopij podatkov zagotavlja, da so vaši dokumenti varni, ne glede na to, kakšna bolezen je usoda.

Kadar koli in kjer koli dostop

Ali doma včasih pozabite na pomembne dokumente?

Ali radi prikazujete prijatelje, ki navdušujejo fotografije?

Potem pa ne skrbi več.

Shranjevanje podatkov v oblaku omogoča enostaven dostop, kadar koli in kadar koli želite datoteke.

Ko je na voljo internetna povezava, lahko datoteke enostavno obnovite v računalnik ali mobilno napravo.

Prihrani denar

Namesto da izpraznite denarnico na dragih zunanjih trdih diskih, storitve za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku omogočajo znatno zmanjšanje stroškov naročanja rezervnih kopij.

Shranjevanje v oblaku
Ali je vredno denarja

Dejansko je model plačevanja, ki ga uporabljajo varnostne varnostne storitve v oblaku, ki imajo skoraj neomejeno prostora za varnostno kopiranje, odličen prihranek denarja.

Še posebej za pogosto varnostno kopiranje velikih količin podatkov. Glede na raziskavo Computer Economics so podjetja, ki uporabljajo storitve v oblaku, pridobila več kot 15-odstotni prihranek na svojem IT proračunu.

Poleg tega varnostni ukrepi, ki se uporabljajo za zaščito varnostnih kopij podatkov v oblaku, daleč presegajo tiste, ki veljajo za tradicionalne varnostne kopije, kot so trdi diski in diski.

Dodatne funkcije

Večina orodij za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku ponuja različico datotek.

Katera je možnost ogleda in nalaganja prejšnjih različic datoteke, če ste napačno uredili ali izbrisali iz računalnika.

Večina storitev je na voljo tudi z brezplačno premijsko podporo. Druge dodatne funkcije, ki jih nudijo varnostne kopije v oblaku, vključujejo možnost:

Varnostno kopiranje v lokalni prostor za shranjevanje

Na daljavo poiščite izgubljene naprave

Varno obrišite podatke

Uporaba aplikacij za dostop do datotek

Slabe strani uporabe orodij za samodejno varnostno kopiranje v oblaku

Večina orodij za avtomatizirano varnostno kopiranje v oblaku, čeprav se lesketajo, ni vedno zlato – imajo nekaj pomanjkljivosti

Številne prednosti, ki govorijo same zase, zlahka odtehtajo, vendar je pomembno razumeti njihove slabosti.

Tu so pomanjkljivosti uporabe orodij za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku.

Omejen nadzor

Ker je v oblačni infrastrukturi v celoti pod nadzorom drugega ponudnika storitev, vam daje minimalen nadzor nad dogajanjem s podatki.

Imeli boste samo možnost upravljanja aplikacij, ne da bi imeli pravico nadzirati, kaj se dogaja v zaledju, tudi če ste vešči IT.

Bistvene administrativne dolžnosti, kot sta dostop do strežnika lupine in upravljanje strojne programske opreme, bodo v celoti v rokah ponudnika storitev.

S tako minimalnim nadzorom lahko storite le malo, če ponudnik storitev ne uspe reproducirati varnostnih kopij podatkov.

Zaradi napak na infrastrukturi ali drugega razloga.

Odvisnost od interneta

Brez hitre in zanesljive internetne povezave se bo vaše omrežje zrušilo vsakič, ko bo varnostno kopiranje.

Še več, od spleta boste odvisni od obnovitve datotek iz oblaka, kadar koli so potrebni.

Še huje je, da se včasih ponudniki storitev v oblaku preplavijo s preveč strankami, kar povzroči izpad sistema, kar lahko resno škodi vašemu delovanju.

Zaklepanje prodajalca

Preklapljanje ali izmenjava podatkov med storitvami v oblaku je lahko težko uspešno izvesti, še posebej, če imate omejeno znanje IT.

Gostovanje in integracija večine varnostnih kopij aplikacij v oblaku na platformi, ki se razlikuje od določb prodajalcev, ponavadi ni preprost postopek.

Primerjalna tabela:

Varnostno kopiranje S3
PodvojenostDragonDisk
Disk iz džungle
Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry
Brezplačen preizkus?
60 dniNobenNobenNobenNa voljo je brezplačna različica
Garancija za vračilo denarja30 dniNobenNoben30 dniNoben
PlatformeWindows, Mac OS X (beta)GNU / LinuxWindows, Mac OS X, LinuxWindows, Mac OS X, LinuxWindows, Mac OS X, Linux
Osnovne cene35 USD (trajna licenca na računalnik)Prost za uporaboProst za uporabo4 USD na računalnik na mesec29,99 USD (stalna licenca na računalnik)
Storitev za strankeE-naslovAktivna podporna skupnostNa voljo je omejena podporaE-pošta, telefon ali klepet v živoE-naslov
Nauči se večhttp://s3bk.comhttp://duplicity.nongnu.orghttp://www.s3-client.comhttps://www.jungledisk.comhttp://www.cloudberrylab.com/amazon-s3-cloud-desktop-backup.aspx

Predstavljamo Big Five

Storitev Amazon Simple Storage (Amazon S3) uporabnikom ponuja varna, cenovno dostopna in zelo razširljiva sredstva za varnostno kopiranje podatkov.

Tu je video, ki razlaga, kako deluje Amazon S3. Po ustvarjanju računa Amazon S3 lahko za prenos dragocenih podatkov priročno uporabite orodja, združljiva z njegovo infrastrukturo.

V tem razdelku bom pregledal svojih pet najboljših uporabnih orodij, s katerimi lahko kar najbolje izkoristite Amazonove storitve S3.

1. Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry

Preizkusil sem aplikacijo CloudBerry Backup in ugotovil, da je preprost, hiter in priročen način za varnostno kopiranje ali obnavljanje podatkov.

Navdušil me je predvsem bogatejši vmesnik, s katerim lahko datoteke brez težav varnostno kopiram na Amazon S3, brez kakršnega koli potrebnega nadzora

Še več, obnovitev datotek je delovala dobro in hitro.

Dve glavni različici tega orodja sta:

 • CloudBerry Desktop Backup Free Edition
 • CloudBerry Desktop Backup Pro Edition

Izberite brezplačno različico, če ste osebni uporabnik z minimalnimi zahtevami za varnostno kopiranje. Ima večino funkcij Pro izdaje, na primer zmogljivosti za načrtovanje in postopke zadrževanja.

Različica Pro, ki je znašala 29,99 USD na računalnik za celo življenje, prinaša dodatne ugodnosti, kot sta tehnologija stiskanja datotek in šifriranje..

Prednosti in slabosti varnostne kopije CloudBerry

2. Varnostno kopiranje S3

Orodje ponuja močno šifriranje, kar mi prihrani, da vedno pregledujem hekerje čez ramo.

Poleg tega lahko s S3 prikladno izvedem načrtovano varnostno kopijo.

Po drugi strani pa mi pri S3 Backup ni uspelo ugajati njegova uporabniška podpora, ki je na voljo samo po e-pošti ali z odpiranjem vozovnice na njihovem spletnem mestu.

Čeprav so se na moja vprašanja odzvali hitro, sem vsaj pričakoval, da bom našel funkcijo klepeta v živo ali telefonsko številko, s katero bi jih lahko uporabil za stik.

Če iščete orodje za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku, ki ima preprost uporabniški vmesnik, ponuja močno šifriranje in je stroškovno učinkovito (trajna licenca stane le 35 dolarjev na računalnik), potem je varnostno kopijo S3 vredno preizkusiti.

Prednosti in slabosti varnostnega kopiranja S3

3. Dvoličnost

Ali iščete varno in prenosno varnostno kopijo, ki omogoča popoln nadzor? Nato poskusite združiti zanesljiv pripomoček ukazne vrstice Duplicity z računom Amazon S3.

Z vsestransko ukazno vrstico Duplicity lahko varnostno kopiranje izvajate učinkovito in brez porabe denarja.

Razen seveda stroškov vodenja računa Amazon S3.

Sprva se mi je zdelo orodje nekoliko zapleteno za uporabo, a po preučitvi uporabniškega priročnika je izvedba Duplicity postala udobna.

Ko sem orodje sprožil, je sprva ustvaril popolno varnostno kopijo. Po tem varnostne kopije shranijo le dodatne spremembe.

Prednosti in slabosti dvojnosti

4. DragonDisk

DragonDisk je robustno orodje za upravljanje datotek, s katerim lahko prosto varnostno kopirate kritične podatke v infrastrukturo Amazon S3.

Gre za namizje, ki ima vmesnik, podoben vmesniku Windows Explorer.

Všeč mi je sposobnost DragonDisk za hitro upravljanje datotek s funkcijo povleci in spusti. 

Vendar je glavna pomanjkljivost, ki sem jo opazil pri programski opremi, dejstvo, da se ni posodabljala zelo dolgo.

Kljub temu, če iščete orodje za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku z bogatimi funkcijami, ki so tudi neverjetno enostavne za uporabo, boste morda našli DragonDisk idealno možnost.

Prednosti in slabosti DragonDisk

5. Disk iz džungle

Jungle Disk si zasluži častno omembo na katerem koli seznamu, ki razpravlja o kompetentnih orodjih za avtomatizacijo varnostnih kopij v oblaku.

Njegova prilagodljivost vam omogoča enostavno varnostno kopiranje podatkov v oblak in obnavljanje datotek, kjer koli in kadar koli.

Orodje odlikuje prilagodljiv model s plačilom, ki vam omogoča plačilo samo za uporabljeni pomnilnik.

Cene se začnejo pri 0,15 USD na GB, po prvih 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje.

Vendar nisem našel vmesnika njihove programske opreme eleganten ali enostaven za navigacijo.

Kljub temu je Jungle Disk dobra možnost, še posebej, če želite zaščititi podatke pred različnimi grožnjami, kot so virusi, odkupna programska oprema in nepooblaščeno puščanje.

Prednosti in slabosti diska iz džungle

V povzetku…

Amazon S3 je močna spletna infrastruktura, ki ponuja visoke hitrosti in zanesljive storitve shranjevanja z nizkimi stroški. Odlična platforma za varno varnostno kopiranje podatkov v oblak, tako da ste pripravljeni na nesreče in izbrišete pomembne datoteke ali dokumente.

Pet orodij, ki vam bodo pomagala samodejno varnostno kopirati v Amazon S3, je:

 • Varnostno kopiranje v oblaku CloudBerry
 • Varnostno kopiranje S3
 • Podvojenost
 • DragonDisk
 • Disk iz džungle

Podvajanje zame ni delovalo dobro, predvsem zato, ker mu primanjkuje podpore za več platform in postopek obnove je dolgotrajen in naporen..

Prav tako S3 Backup ne podpira več platform in ima slabo storitev za stranke. Čeprav je DragonDisk brezplačno in močno orodje, ga dejstvo, da se ne posodablja pogosto in ne vsebuje nobene garancije, izpostavlja številnim varnostnim tveganjem.

Všeč mi je bila bogata ponudba Jungle Diska in različne pomembne funkcije. Vendar pa lahko iste storitve dobim pri CloudBerryju za manj kot 4 USD na mesec. Torej, mislim, da je izdaja CloudBerry Backup Pro, ki stane 29,99 USD za stalno licenco, še vedno pomembna!

Čeprav ni odlično orodje za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku, je programska oprema uporabniku prijazna, zanesljiva, varna in združljiva z večino platform.

Imate izkušnje s katerim koli orodjem za avtomatizacijo varnostnega kopiranja v oblaku za Amazon S3? Kateri se vam zdijo najboljši? Prosimo, delite svoje misli v razdelku za komentar spodaj in hvala za branje!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map