Med igranjem igre na spletu lahko občasno pride do plazečega suma, da nekaj ne gre tako, kot bi moralo. Kaj se dogaja s podatki, ki jih vnašate v to igro s tabličnimi računalniki? Ali vas lahko hekerji zasledujejo prek računa World of Warcraft? Z vsemi čudnimi zgodbami, ki brskajo po internetu, se ne morete vprašati, ali je spletno igranje varno?


Odgovor je, tako pogosto, “odvisno.” Da se nekoliko približamo dejanskemu odgovoru, si bomo morali ogledati nekaj različnih vrst iger, pa tudi kratko zgodovino kršitev podatkov v igrah. Teh je več, kot bi si želela priznati podjetja za igre, zato si oglejmo največja.

Preden zabeležimo, pa ne gre za članek, namenjen ljudem, ki bi se radi izognili neprijetnim srečanjem na internetu: žalovalci, igralci skriptov in skriptorji, ki uporabljajo tarče, so življenjsko stanje med igranjem na spletu. Če bi te težave lahko rešili – poleg dobrega starega gumba za utišanje – bi ga z veseljem delili z vami.

Kraja identitete

Težave, s katerimi se lahko rešimo dokaj enostavno, pa so ponavadi resnejše, kot če jih trinajstletnik kliče po imenih. Ena najpogostejših je kraja identitete, kjer kibernetski kriminalci kradejo vaše podatke in jih uporabljajo za lastne namene. Ko gre za spletno igranje, so taki hekerji običajno po podrobnostih o kreditnih karticah.

Opozoriti je treba, da so igre z velikimi imeni običajno brez takšnih stvari, razen če jih je napadel kakšen usklajen napad, s katerim njihova, večinoma odlična, varnost ne zmore. Največji prestopniki so običajno priložnostne ali mobilne igre, pri katerih nekateri dajejo vtis, da so samo na trgu, tako da podjetja za njimi lahko ukradejo podatke o kupcih.

Reformirani sopotnik Frank Abagnale, čigar življenje je služilo kot osnova za film Catch Me If You Can, je uporabnike Facebooka v preteklosti opozoril na prijavo na igre na platformi družbenih medijev. Ker pri teh igrah ni vedno jasno, kakšen dostop imajo do vašega računa, bi bilo lahko, da se ljudje, s katerimi se igrate, potepajo po vaših objavah, da bi videli, ali ste za sabo pustili kakšne zanimive stvari. uporaba.

Drugo veliko tveganje predstavljajo mobilne igre na trgih digitalnih medijev, kot je Google Play Store. Ker na splošno ni strogega nadzora, kdo postavlja na te strani, so se prevare razširile. Večina teh mobilnih iger bo bodisi zbrala podatke tako, da bo aplikaciji omogočila, da si lahko ogleda celoten telefon, medtem ko bodo mnogi drugi čakali, da uporabniki opravijo mikro transakcijo in nato poravnali podatke o kreditni kartici.

Čeprav bi lahko trdili, da so mikro-transakcije same po sebi hudodelske, kupci najbolje pazijo, ko gre za brezplačne igre, saj lahko ugotovijo, da je račun na koncu precej višji od obljubljenega.

Kršitve podatkov

System.security.breach
© Jeff Keyzer

Čeprav naklepni potrošniki predstavljajo preveč velik delež teh mobilnih iger, se bodo pametni potrošniki morda izognili celo dobronamernim podjetjem, saj je njihova varnost pogosto zelo slaba. Vzemimo za primer Fashion Fantasy Game: v letu 2016 so bili podatki o 15.000 uporabnikih preteklih in sedanjih ukradeni zaradi kršitve podatkov, ki so jo zagrešili kibernetski kriminalci.

Čeprav je bila večina vpletenih podatkov zgolj e-poštni naslovi, to še pomeni, da so hekerji lahko dodali še 15.000 imen na enega od svojih neželene pošte. Da kriminalci želijo iti po takšni zakladnici informacij, ni presenetljivo, a njihove metode so bile: Fashion Fantasy Game so prekinili z uporabo injekcije SQL, ki je scriptkiddie 101.

Dejstvo, da varnost igre ni bila kos nalogi obrambe pred to zelo osnovno vrsto napada, kaže, da mnogi med letom, ki te igre ustvarjajo, varčujejo z varnostjo, da bi prinesli dobiček. Večji in nenavaden primer je bil kramp Gamigo leta 2012, kjer so gesla in uporabniška imena približno osem milijonov uporabnikov ukradli iz ene največjih spletnih iger na srečo na svetu.

Čeprav je bila škoda v tem času omejena, je bilo verjetno hladno udobje za vse ljudi, ki so ugotovili, da so zdaj na vseh seznamih neželene pošte na svetu.

V praksi to vse pomeni, da se mobilne igre varnostno najbolje izogibajo, saj je tveganje, da vas bodo prevarali ali napravo prisilili v botnet, preprosto preveč. Kot pri mnogih stvareh na internetu “tudi brezplačno” pomeni, da izdelek prodajate. Za nadaljnje primere tovrstnih praks si oglejte naš članek o najslabših brezplačnih ponudnikih VPN.

Veliki igralci

Kar se tiče mobilnih iger, vam tukaj na Cloudwards.net priporočamo, da se bodite izognjeni ali pa se vsaj nikoli ne prijavite za karkoli. Obstaja ogromno priložnostnih iger, ki poleg HTML5 potrebujejo še malo, zato ni razloga, da bi računalnik okužil z zlonamerno programsko opremo.

Vendar pa zaradi kršitev podatkov ne trpi samo ta segment na trgu: tudi nekateri največji igralci so bili enkrat ali dvakrat prizadeti. Največji ali vsaj najbolj neroden je bil kramp mreže PlayStation leta 2011, ko so bili ukradeni ne le podatki (vključno s podatki o kreditnih karticah) o približno 2,5 milijona Sonyjevih kupcev, ampak se je celotno omrežje za nekaj dni zatemnilo v črno..

Generalni direktor podjetja Sony se je javno opravičil strankam svojega podjetja, a škoda je bila seveda storjena. Uporabniki pare so na splošno srečnejši: varnost Valve je precej stroga in v preteklosti so preprečili številne napade.

Eden redkih, ki jih je kdo opazil, je bilo med božičem 2015, ko se bo stran v trgovini prikazala v tujih jezikih. V tistem času niso ukradli ničesar veliko, čeprav je Steam le nekaj mesecev pozneje izgubil milijone igralnih ključev.

Kako se zaščititi med igranjem na spletu

Na vprašanje, ali so spletne igre varne, je težko odgovoriti. Kot je razvidno iz zgornjih primerov, je bilo vsako podjetje večje ali majhno že nekaj časa na udaru. Kljub temu pa je najbolje, da se izogibate brezplačni igri in drugim priložnostnim priložnostnim igram, pa tudi vsem, kar ponujate na Facebooku.

Ko gre za večje platforme in naslove, je najboljša zaščita vseeno, da ne igramo ničesar in namesto tega beremo knjigo, vendar to za večino verjetno ne bo več. Na splošno je najbolje, da nikoli ne shranite podatkov o svoji kreditni kartici pri podjetju – čeprav to pomeni, da ga boste morali vnesti za vsak nakup, to manjše moteče pomeni tudi, da ničesar ne morete ukrasti – kot tudi določiti močno geslo, ki lahko ne morete zlahka uganiti.

Igralci lahko razmislijo tudi o prijavi v katero od naših pet najboljših oblačnih storitev za igralce iger, ki nudijo večjo varnost, anonimnost in tudi množico iger. Čeprav je GaaS še vedno v povojih, tukaj na Cloudwards.net napovedujemo porast priljubljenosti te vrste zabave in pet storitev v tem članku se zdi, da so na vrhunskem vrhu.

Nenazadnje pa obstaja en način, da se potrošniki vedno zaščitijo pred kibernetsko kriminaliteto – pa tudi pred vohunjenjem NSA in vohljajočimi ponudniki internetnih storitev – in to je naročanje na storitev VPN. Čeprav ti na splošno stanejo denar (razen naših najboljših najboljših brezplačnih ponudnikov VPN), dobivate vrednost za denar, saj vas nihče ne bo mogel zaslediti na spletu.

Zaključek

Tukaj na Cloudwards.net imamo seznam naših najprimernejših najboljših VPN storitev, čeprav vedno spodbujamo ljudi, da brskajo po naših VPN pregledih, da ugotovijo, kaj jim bo najbolje uspelo. Spletne igre na srečo morda niso najvarnejše, vendar je mogoče najbolj zabavno; tako, da se zaščitite pred spletom, lahko zagotovite, da nihče ne more priti po vaš denar ali osebne podatke.

Ali imate varnostno strategijo, ki je drugačna od zgoraj opisane? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala, ker ste brali in bili na varnem.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me