7 aplikacij za Android za varnostno kopiranje v oblaku

Kar zadeva spletno varnostno kopiranje in shranjevanje v oblaku, živim po enem preprostem pravilu: več ko morate varnostno kopirati podatke in dostopati do svojih stvari, boljše je. Ko sem nato nadgradil na pametni telefon Samsung Galaxy, sem takoj začel iskati rezervne aplikacije za Android, ki bi mi omogočile dostop do podatkov o namizju, kamor koli sem šel.


Prav tako sem hotel biti prepričan, da so fotografije in videoposnetki, ki sem jih posnel z odličnim fotoaparatom telefona, nekje samodejno varnostno kopirane.

Tu so spletne storitve za varnostno kopiranje in shranjevanje v oblaku, ki jih trenutno uporabljam v telefonu Android. Obstajajo tri storitve, ki jih uporabljam bolj kot katere koli druge: Google Drive, SugarSync in Dropbox.

1. Google Drive

Poleg tega, da sem spletna varnostna kopija, sem hud uporabnik Google, zato je Google Drive za upravljanje in varnostno kopiranje datotek neobvladljiv. Obstaja veliko vadnic o tem, kako uporabljati Google Drive za varnostno kopiranje v oblaku in spletno shranjevanje. Toda za moje namene je bilo pomembno vprašanje, ali lahko dobim dostop do datotek na svojem telefonu tudi brez omrežne povezave.

Kratek odgovor: da, vendar morate biti povezani, da se to zgodi. Moral sem le iti v Moj pogon in izbrati želeno datoteko. Obstaja zaslon s podrobnostmi o datotekah, na katerih lahko preklopite stikalo, da omogočite dostop brez povezave.

Obvestilo prejmete tudi, ko je datoteka na voljo in po njej lahko dostopate do kadar koli, z vsemi spremembami, sinhroniziranimi ob naslednji povezavi. To deluje kot sanje in pomeni, da dokler imam v mislih omogočiti ključne datoteke za uporabo brez povezave, vedno imam dostop do vsega. (Prenos iz Google Play)

2. SugarSync

SugarSync je priljubljena rešitev za varnostno kopiranje na namizju in moj glavni ponudnik spletnega kopiranja in shranjevanja v oblaku. Različica Android je po videzu podobna namizni različici, ki je bila pred kratkim prenovljena za izdajo 2.0. Omogoča varnostno kopiranje fotografij in videov (ločeno), optimizacijo fotografij in še več.

Pregled poslovanja podjetja SugarSync

Izberete lahko posamezne datoteke, ki jih želite sinhronizirati z napravo, in dejansko omogočite dostop do teh elementov brez povezave. Še vedno preizkušam odjemalca SugarSync Android, vendar se mi zdi do sedaj koristno. Predvsem mi je bila všeč možnost razvrščanja elementov po spremenjenih datumih, kar omogoča enostavno preverjanje, ali je sinhronizacija posodobljena in ali deluje dobro. (Prenos iz Google Play)

3. Dropbox

Dropbox je tretji steber v moji oblačni varnostni kopiji trifecta. Ima čist vmesnik in nekatere posebej uporabne funkcije. Tako kot SugarSync ponuja tudi možnost nalaganja fotografij in videoposnetkov, toda kjer Dropbox zmaga, to počne samodejno in neopazno.

Lahko se sprostim, ko fotografiram ali posnamem video, saj vem, da ga bom naslednjič, ko bom v računalniku, lahko prenesel s namiznega odjemalca Dropbox – nič več kablov.

Všeč mi je dejstvo, da lahko predmet priljubite tako, da ga shranite za spletno uporabo. Dropbox je hiter in deluje, zato je najboljši rezervni odjemalec za Android, ki sem ga preizkusil doslej. (Prenos iz Google Play). Poleg teh treh storitev sem namestil še nekaj, ker nikoli ne morete preveč varnostno kopirati. Ostale varnostne kopije odjemalcev Android v telefonu so OneDrive, MediaFire, PogoPlug in MEGA..

4. OneDrive

Ker imam račun OneDrive, sem ugotovil, da ne bo škodilo, če bi imel odjemalca Android, vendar nisem posebej navdušen. Čeprav to pomeni, da lahko dobim dostop do datotek, shranjenih v OneDriveu, ko imam povezavo, nisem našel nastavitev za samodejni prenos ali dostop brez povezave, zato ga ne uporabljam veliko.

Spletna shramba datotek OneDrive

Tudi namizne različice ne uporabljam prav veliko, a enkrat, ko milijon potrebujem nekaj, shranjeno v OneDriveu, je tam. (Prenos iz Google Play)

5. MediaFire

MediaFire je skoraj enako. Nalaganje in skupna raba datotek je delovala dobro in v aplikaciji Android lahko ustvarite in delite zasebne povezave do vsebine.

Pregled MediaFire

Vendar sem čutila, da manjka nekaj funkcij, ki bi jih rad videl, tako da gre za drugo stranko, na katero ne porabim veliko časa. (Prenos iz Google Play)

6. Pogoplug

Pogoplug sicer omogoča samodejni prenos s fotoaparata, čeprav je to precej počasnejši in bolj boleč postopek kot pri Dropboxu. Kar pa lahko naredite z datotekami, je omejeno – lahko delite povezavo, preimenujete ali izbrišete – to je precej.

Ker verjamem, da imam več kot eno varnostno kopijo, jo uporabljam za to, da nikoli ne bom izgubil dostopa do svojih fotografij, vendar je v moji knjigi zagotovo drugorazredni varnostni državljan. (Prenos iz Google Play)

7. MEGA

Obstaja nekaj neuradnih strank MEGA – uporabljam varen oblak MEGA. Omogoča samodejno sinhronizacijo fotografij in videov, čeprav morate druge dokumente naložiti ročno.

Deluje precej dobro, čeprav je bilo v mojem omejenem preskusu težko reči, ali bo tako brezhiben kot Dropbox. Opazila sem eno stvar, da aplikacija Android za Android ni omogočila nalaganja obstoječih fotografij, kar je opazna razlika med drugimi aplikacijami v tem okrožju. (Prenos iz Google Play)

Zaključek

Kaj je torej razsodba? Kateri odjemalec za varnostno kopiranje Android deluje najbolje? Čeprav to ni celovita raziskava, je moj denar trenutno na Dropboxu zaradi preprostega, hitrega prenosa in enostavnega dostopa brez povezave.

Zdaj vem, kaj mislite – kaj pa varnostno kopiranje podatkov samega telefona? Še vedno delam na iskanju popolne rešitve in zagotovo vas bom sporočil, ko bom našel odlično spletno varnostno rešitev za telefone in tablične računalnike Android. Pazi na ta prostor!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map