5 najboljših cenovno dostopnih strežnikov za mala podjetja

V oblaku naj bi šlo za udobje. Če pa do datotek poskušate hitro dostopati, oddaljeno shranjevanje podatkov pogosto razočara. Tudi pri hitrosti kopiranja datotek niti najboljše spletne varnostne kopije ne morejo prehiteti dobre lokalne varnostne kopije.


Za podjetja to pomeni hitrejše okrevanje po nesrečah, hitrejše sodelovanje in manj glavobolov. Pozabite tudi na zunanje pogone z enim diskom. Lokalne možnosti shranjevanja so danes močne in poceni, zato je popoln čas za izvajanje naprednejše hibridne varnostne strategije za vaše podjetje.

Med tem pregledom bomo opazili nekaj najboljših strežnikov za poslovanje s pozornostjo do cenovne dostopnosti. Naše glavne možnosti vključujejo Lenovo ThinkServer TS140 in Dell PowerEdge T30. Poleg tega, razen če niste pripravljeni porabiti več, priporočamo, da se odpravite na NAS-jev strežnik in naši zadnji trije kraki odražajo to priporočilo. 

Preverite cene za Lenovo ThinkServer v Amazonu 

Kaj je strežnik najboljši za mala podjetja?

Najti poceni strežnik v teh dneh ni težko. Iskanje poceni strežnika, ki je dejansko dober, je malo zahtevnejše. Trg je za vedno v toku in mnenja so zelo različna, vendar bo pet najboljših možnosti strežnika, navedenih spodaj, lepo sodelovalo pri razvoju rezervnega načrta vašega podjetja.

Obstaja nekaj kriterijev, ki smo jih iskali pri izbiri. Eden najpomembnejših je vsaj štiri ležišča trdega diska. Razlog, da spodbujamo štiri zalive, je to, koliko jih potrebujete za namestitev RAID 5 in ohranjanje spodobne pomnilniške zmogljivosti. RAID 5: podatki o traku na več diskih za uspešnost in ohranijo podatke paritete, tako da če en pogon ne uspe, ne izgubite ničesar.

Prav tako dajemo prednost strežnikom, ki podpirajo SSD (SSD diske). SSD diski imajo manj gibljivih delov kot tradicionalni mehanski trdi diski (trdi diski). Oba sta bistveno hitrejša in manj nagnjena k lomljenju. Podarjeni so tudi SSD diski precej dražji, zato se mnogi želite držati HHD-jev in po potrebi nadgraditi pozneje. Nekateri strežniki vam omogočajo, da hkrati zaženete trde in trde diske, tako da lahko uporabite SSD za vaš OS in trde diske za druge datoteke.

Kar zadeva CPU, večina poceni možnosti uporablja iste procesorje, ki jih najdete v prenosnikih. Boljše, hitrejše možnosti uporabljajo visoko zmogljive procesorje, zasnovane za večnamenske zmogljivosti in zanesljivost (na primer Intel Xeon). Razmislili smo tudi o CPU-ju in dodeljenem RAM-u. Oba bosta narekovala, koliko hkratnih uporabnikov lahko imate dostop do varnostnih kopij in poganjanje drugih meritev uspešnosti.

Razlika med datotečnimi strežniki in napravami NAS

Tradicionalni datotečni strežniki in NAS naprave imajo številne funkcije. Najpomembneje je, da pustite poslovnim uporabnikom v omrežju varnostno kopijo, shranjujejo, delijo, urejajo in drugače delajo z datotekami. Običajno je največja razlika med strežniki in NAS-jevimi napravami moč, pri čemer imajo strežniki več zaradi bolj napredne strojne opreme. Vendar so strežniki z nižjimi stroški in NAS naprave običajno v tem pogledu precej primerljivi, zato v ta članek vključujemo tudi NAS naprave.

Strežnike lahko uporabite tudi za zagon aplikacij, ki jih uporablja vaša pisarna, vključno z bazami podatkov in e-pošto. NAS, ne toliko. V bistvu so strežniki na splošno bolj konfigurirani. Ponavadi sploh niso prednameščeni z operacijskim sistemom. Tako lahko greste z operacijskim sistemom Windows Server, Linux Server ali s katerim koli drugim operacijskim sistemom strežnika.

Po drugi strani je večina naprav NAS predhodno konfigurirana z lastniško programsko opremo OS. Čeprav je manj prilagodljiv, tukaj zagotovo obstaja prednost hitrosti. NAS naprave lahko v nekaj minutah nastavijo in varnostno kopirajo datoteke. Strežniki bodo izvajali bolj vnaprej delo in doslednejše spremljanje.

Nenazadnje bo sodelovanje z enim ali drugim odvisno od potreb vašega podjetja. Ne glede na to, kje greste, ne zavrzite pojma o varnostnem kopiranju svojih podatkov v oblak.

Varnostno kopiranje strežnika v oblak

Tu na Cloudwards.net smo naklonjeni hibridnemu varnostnemu kopiranju, ko gre za shranjevanje poslovnih podatkov. To pomeni, da predlagamo shranjevanje podatkov lokalno in v oblaku. Medtem ko so strežniki precej hitri, kadar gre za hitrost, lahko samo lokalno shranjevanje podatkov povzroči velike težave za vaše podjetje. Zaradi tega večina spletnih varnostnih varnostnih strokovnjakov potrdi pravilo 3-2-1 ali njegovo različico.

Osnove 3-2-1 so precej preproste: Vedno je najbolje, da se tri kopije podatkov hranijo na vsaj dveh nosilcih podatkov, pri čemer je eden od teh medijev zunaj mesta.

Vzrok za to je, da je požare, poplave, viruse, nesreče in druge takšne težave težko zaščititi zunanje kopije poslovnih datotek. Če ne boste zgradili lastnega varnega podatkovnega centra, ki je pod nadzorom klime, za gostovanje strežnika, ohranjanje vsega na strežniku brez varnostnega načrta pomeni tveganje, da vaše podjetje ogrozi.

Varnostno varnostno kopiranje je počasno, vendar zagotavlja tudi odvečnost podatkov in varnost, ki jo je težko premagati s strežnikom na kraju samem. Zahvaljujoč številni konkurenci boste na spletnem mestu varnostnih kopij našli tudi precej ugodne cene.

Najboljše možnosti, ki jih lahko preberete v našem pregledu IDrive for Business in pregledovanju varnostne kopije CloudBerry. Imamo članek o najboljši varnostni kopiji strežnika, ki vam pomaga pri vodenju poti. Veliko istih možnosti je mogoče uporabiti tudi za varnostno kopiranje naprav NAS. Lahko pa si ogledate še en članek, ki smo ga posebej namenili iskanju najboljše spletne varnostne kopije za NAS.

Pet najboljših cenovno dostopnih strežnikov za mala podjetja

Strežniki: Vrsta strežnika: Približna cena:
Lenovo ThinkServer TS140NAS750 dolarjev
Dell PowerEdge T30NAS600 USD
NetGear ReadyNAS 424NAS550 dolarjev
Synology DiskStation DS916NAS650 dolarjev
QNAP TS-453ANAS1600 dolarjev

1. Lenovo ThinkServer TS140

Naš prvi izbor je priljubljen: ThinkServer TS140. Lenovo stolpni strežnik je poceni in nadgradljiv, kar pomeni, da lahko raste skupaj z vašim podjetjem. TS140 je na voljo s štirimi praznimi 3,5-palčnimi oddelki, kar pomeni, da lahko podpira RAID 0, 1 in 5. Prav tako lahko mešate in primerjate SSD in trde diske, če želite zmanjšati stroške samo z uporabo SSD-ja za vaš strežnik OS.

Osnovne konfiguracije so precej minimalne: dvojni procesorji Intel Core i3–4130 3,40 GHz in 4 GB pomnilnika DDR3. Vendar pa se lahko odločite za model višjega razreda, ki deluje z Intel Xeon in 32 GB RAM-a, če nimate nič proti temu, da bi porabili več. Lahko pa nadgradite tudi pozneje.  

Štiri reže PCIe odpirajo dodatne možnosti razširitve in nadgradnje, vključno z zamenjavo vašega trdega vmesnika s SATA na SAS, če to postane potreba. TS140 že ima kartico Intel HD Graphics 4400 in optični pogon DVD-R. 

Model: TS140: TS140 (Intel Xeon):
Približna cena:500 dolarjev750 dolarjev
Zalivi:ŠtiriŠtiri
Procesor:Core i3-4130Intel Xeon
Oven:4 GB DDR34 GB DDR3

Druga prednost pri nakupu TS140 je, da tiho šepeta le 26 decibelov, tako da vas ne bo motilo med delom. Če se kdaj odločite, da se premaknete na drug strežnik, lahko TS140 tudi zamenjate v precej lepo igralno ploščo. Razume se, da bi to lahko nekaj motilo vaše delo.

Zdaj pa pojdimo na glavni dogodek in si oglejmo prvih pet strežnikov, ki so primerni za mala podjetja. Spodnji seznam ni obsežen; vendar vsebuje moje najljubše izbire strežnika, če upoštevamo kombinacijo funkcij in nizkih cen, ki jih ponujamo tukaj.

2. Dell PowerEdge T30

Kot TS140 je Dellov strežnik začetne ravni v stolpu s prostorom za nadgradnje. Kljub temu pa je osnovna konfiguracija poleg tega nekoliko boljša od prejšnjega, saj je standardna s procesorji Quad Core 3,3 GHz Intel Xeon 3,3 GHz in 8 GB RAM-a.

Obstaja tudi precej dostopna različica 16 GB.

T30 ima 1TB trdi disk, vendar ima prostor za do štiri 3,5-palčne trde diske ali šest 2,5-palčne. To pomeni, da lahko podprete do RAID 5, če je to poslovna potreba. Štiri PCIe reže in šest vrat USB 3.0 bodo koristni za razširitve.

ModelT30: T30 (16 GB RAM-a):
Približna cena450 dolarjev600 USD
Zalivi:ŠtiriŠtiri
Procesor:Intel XeonIntel Xeon
OVEN:8 GB16 GB

Enota je tudi kompaktna in tiha, zato se mora lepo prilegati v kotiček vaše pisarne (samo ne s hladilnikom vode). Čeprav ni tako priljubljen kot TS140, ima T30 zagotovo boljše lastnosti, minus dejstvo, da ni opremljen z optičnim pogonom ali grafično kartico.

3. Synology DiskStation DS916

Synology DiskStation DS916 je naše najboljše priporočilo za mala in srednja podjetja, ki iščejo napravo NAS. Je nekoliko drago in če želite prihraniti, je DS216 nekoliko manj, ima pa tudi dva pogona na štirih DS916.

To pomeni, da DS216 ni sposoben RAID 5. DS916 je in ga lahko razširite celo na devet pogonov z razširjevalno enoto DX513 s 5 ležišči Synologyja. S tem bi povečali svojo zmogljivost shranjevanja na 72TB.

Osnovni model ima 2 GB DDR3 RAM-a, ki ga boste morda želeli nadgraditi. Četverojedrni procesor Intel Pentium N3710 bi moral biti dovolj zmogljiv. Medtem ko lahko shranjujete in predvajate HD filme, če želite, DS916 ni zasnovan glede na potrebe informacijske tehnologije. Največ 200 uporabnikov lahko naenkrat uporablja DS916 – kar potrjuje moč njegove strojne opreme.

Synology uporablja tudi sistem za šifriranje strojne opreme AES-NI, da zaščiti vaše datoteke. Sposobnost branja šifriranih datotek s hitrostjo nad 225 MBps in njihovo zapisovanje s hitrostjo več kot 209 MBps je še en prepričljiv razlog, zakaj bi bilo za vaše podjetje koristno, da datoteke poleg lokalnega hranite tudi v oblaku.

Model: DS216: DS916:
Približna cena:350 dolarjev550 dolarjev
Zalivi:DvaŠtiri
Zalivi:Intel Celeron N3060Intel Pentium N3710
OVEN:1 GB2 GB

Nazadnje Synology svoje NAS naprave pripravi z nekaj odličnimi aplikacijami, ki bodo všeč poslovnim uporabnikom. To vključuje mobilne aplikacije za povezovanje z vašim NAS-jem, ko ste na poti, in aplikacijo za nadzorno postajo, če želite svojo pisarno povezati z IP kamerami za to prijazno, večjega brata.

4. NetGear ReadyNAS 424

Čeprav priporočamo štirivratno različico serije NetGear ReadyNAS 420, kot pri Synology DiskStation, obstaja tudi različica z dvema ležiščema, če nimate nič proti zmanjšani zmogljivosti in odvečnosti podatkov. Lahko pa za razumne stroške izberete tudi različice s šestimi in osmimi ležišči.

Za tiste, ki iščejo malo več moči, obstajata tudi seriji 520 in 620. Serija 420 uporablja dvojedrni procesor Intel Atom, da se stvari premikajo. Seriji 520 in 620 uporabljata Intel Xeon. Oba modela višjega razreda podpirata tudi virtualizacijo, česar 420 ne.

ReadyNAS ima nekaj lepih aplikacij, ki omogočajo hiter dodatek k vašemu SMB omrežju. To vključuje ReadyCLOUD za hitro nastavitev stvari in aplikacije za daljinsko upravljanje in spremljanje.

Model: 422: 424426: 428
Približna cena:300 dolarjev400 dolarjev550 dolarjev650 dolarjev
Zalivi:DvaŠtiriŠestOsem
Procesor:Intel Atom Dual CoreIntel Atom Dual CoreIntel Atom Quad CoreIntel Atom Quad Core
Oven:2 GB2 GB4 GB4 GB

Prav tako lahko samodejno varnostno kopirate v več možnosti za shranjevanje v oblaku, vključno z Amazon AWS, Google Drive in Dropbox, če želite implementirati hibridno varnostno kopijo in ne želite uporabljati storitve, kot je CloudBerry Backup. Glede na specifikacije lahko ReadyNAS 424 podpira samo do 40 sočasnih uporabnikov. Vendar bi to moralo biti dovolj za večino malih in srednjih podjetij. 

5. QNAP TS-453A

QNAP naredi nekaj najbolj priljubljenih naprav NAS tako za domače kot za poslovne uporabnike – in jih naredi veliko. Za strokovnjake je QNAP TS-453A naša najboljša izbira, vendar lahko pridete v nekaj različnih smeri, vključno z visokozmogljivimi QNAP TVS-671.

TS-453A poganja Intel Celeron N3150 Quad Core 1,6 GHz procesor in je serijsko opremljen s 4 GB DDR3L RAM-a, ki ga lahko napnete na 8 GB.

Ta NAS podpira tudi virtualizacijo strežnikov, vključno z VMWare in Hyper-V. Glede na QNAP deluje hitreje od našega priporočila Synology, s hitrostmi do 412 Mbps celo izvaja AES-NI šifriranje. Dvojni izhodi HDMI omogočajo lokalno razširitev ali zrcaljenje pomnilnika.

Model: TS-253A: TS-453A: TVS-671:
Približna cena450 dolarjev550 dolarjev1600 dolarjev
Zalivi:DvaŠtiriŠest
Procesor:Quad core Intel Celeron N3150Quad core Intel Celeron N3150Intel i5 Quad Core
OVEN:4 GB4 GB8 GB

Najboljše od vsega, če iščete karaoke zabave po delu za svoje poslovne sodelavce, je TS-453A vaš stroj zahvaljujoč aplikaciji Ocean KTV družbe QNAP. Pravzaprav gre za odličen medijski strežnik, zato je idealen dodatek tudi za nastavitev vašega domačega kina.

Častitljive omembe

Sestavili smo ta seznam veliko odličnih možnosti strežnika in NAS. Nekatere najboljše vključujejo: Buffalo TeraStation (NAS), Supermicro Workstation (strežnik) in HP Proreliant Microserver (strežnik).

Končne misli

Danes je iskanje strežnika za vaše podjetje lažje in težje kot kdaj koli prej. Čeprav je na trgu veliko poceni možnosti, lahko najdete tisto, ki ne bo večjih težav, kot je vredno..

Za lastnike malih in srednje velikih podjetij, ki iščejo hitro rešitev za varnostno kopiranje datotek in sodelovanje, ni razloga, da ne bi upoštevali naprave NAS, kot so Synology DiskStation, Netgear ReadyNAS ali ene od mnogih odličnih možnosti QNAP. Napredni poslovni uporabniki, ki želijo uporabljati Windows Server ali Linux Server, bodo potrebovali bolj tradicionalno rešitev.

Za cenovno ugodne izbire, ki ne varčujejo z energijo, sta Lenovo ThinkServer in Dell PowerEdge dve znamki, ki ju boste želeli pogledati..

Tudi če se odločite za nadgradnje, bi morala katera koli od zgoraj naštetih možnosti strežnika stati pod 800 USD in v večini primerov pod 500 USD. Prepričajte se in poskrbite, da strežnik varnostno kopirate tudi v oblak. Najboljši pristop k obnovi po nesrečah je hibridna strategija, ki jo podpirajo številne najboljše spletne varnostne kopije za poslovne storitve, ki so zdaj na voljo.

Hvala za branje in spodaj postavite svoja vprašanja in komentarje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map