15 najboljših aplikacij za organizacijo z odličnimi funkcijami za shranjevanje v oblaku

Tako kot mnogi ljudje, ki se ozirajo k ustvarjalnosti, je bila tudi kronična neorganizacija moja življenjska stiska. Težava z letargijo je neizogibnost, da naletimo na majhne težave, kot so zamujeni rojstni dnevi, neusklajene nogavice in še veliko bolj grozne, pozabljene ideje.


Pred januarjem 2010 so bile moje sanje, da bi imel osebnega asistenta, ki bi se ukvarjal z manimi stvarmi. Veste, samo nekdo, ki me spremlja okoli z beležnico, si zapisuje misli in me opomni, naj ostajam hidriran – takšne stvari.

Potem je prišla ta majhna naprava, imenovana Nexus One (aka Google Phone), moj prvi inteligentni pametni telefon.

Prvih nekaj dni z Nexusom sem se naučil izogibati se zidom, saj si nisem mogel odtrgati oči od tega zaslepljenega 3,7-palčnega AMOLED zaslona. In ko se je šlo za organiziranje; moja digitalna rešitev je bila aplikacija, ki je na domači strani pametnega telefona puščala opomnike z lepljivimi opombami.

Vendar se stvari hitro spremenijo, šest let pozneje pa povprečni potrošnik dobi:

Računalnik

Telefon

Tablični računalnik

Storitev shranjevanja v oblaku

Decentralizacija našega digitalnega življenja zahteva sinhronizacijo za lažje prehajanje iz ene naprave v drugo.

Ko je leta 1997 oddaljeni pregovor pokojnega Stevea Jobsa, evolucija shranjevanja v oblaku začela pretiravati, in spremenil način, kako pristopamo k organizaciji.

Koncept funkcionalne kategorizacije začenja vse manj, ker aplikacije postajajo vse bolj izpopolnjene in široke v svojih zmožnostih. Kmalu imam svojega dolgo iskanega, popolnoma funkcionalnega virtualnega pomočnika, in prišla bo na mesečno naročnino.

Medtem pa je tukaj 15 aplikacij, ki vam pomagajo organizirati življenje.

Malo o seznamu aplikacij

Sestavljanje seznama na papirju se zdi vedno pravi nasvet za uresničitev stvari. Že sam pojem, da lahko vizualiziramo svoje cilje, je zapeljiv.

Google for Work
Izdelki Google for Work

V resnici študije kažejo, da so tisti, ki zapišejo, kaj želijo doseči, uspešnejši od tistih, ki tega ne počnejo.

Seveda je nekaj opozoril. Kot je, ne sestavljajte predolgo svojega seznama. Seveda je dobro biti ambiciozen, toda nepopoln seznam opravkov lahko s povečanjem stresa ovira vašo storilnost. V psihologiji obstaja izraz duševnega stresa, ki ga povzroča nepopolna naloga – učinek Zeigarnik.

Odličen način, da se seznami opravil ne obnesejo proti vam, jih skrbno razvrstite. Poskusite tudi najti aplikacijo s seznamom opravkov, ki je minimalističnega videza in brez motenj.

Najbolj uporabne aplikacije na seznamu so zelo preproste oblike in predlagajo nekaj osnovnih kategorij, da začnete.

# 1 Any.do

Any.do ponuja takšno prilagodljivost, ki bi jo pričakovali od aplikacije v oblaku, vključno z zmogljivostmi med platformami in samodejno sinhronizacijo med napravami.

Aplikacije so na voljo za:

Android

iOS

Mac

Any.do je dostopen v večini spletnih brskalnikov, ima celo edinstveno razširitev samo za Chrome. Aplikacija uporabnike spodbuja, da naloge razvrstijo v kategorije in celo ponudijo nekaj predlogov za začetek, na primer:

Osebni izrazi

Delovni projekti

Seznam prehrambenih izdelkov

Knjige za branje

Ustvarjene naloge se razvrstijo pod kategorijo seznama v štiri stolpce: Danes, Jutri, Prihajajoči in Nekega dne. Čeprav se morda zdi preveč poenostavljen, se mi zdi, da ta pristop zmanjšuje stres in mi pomaga, da sem osredotočen.

Aplikacija lahko nastavi tudi ponavljajoče se naloge in ponuja opomnike glede na čas in lokacijo. O seznamih lahko razložite tudi opombe, dodate podnaloge in dodate priloge.

Želite, da nekdo drug prevzame vaše breme? Delite in dodelite naloge tako, da vnesete nekdo e-poštno sporočilo; še posebej priročen način za pridobivanje sostanovalcev, da opravijo svoje naloge.  

Any.do ima tudi funkcijo, imenovano “Moment”, ki je zasnovana tako, da nudi prijeten vizualni posnetek dnevnih opravil.

Končno se Any.do združi s priročno aplikacijo za koledar, ki jo je razvila ista ekipa, imenovano Cal. Če pa želite uporabljati Google Koledar, brez skrbi, z razširitvijo Chroma Any.do lahko brez težav vključite tudi to.  

Vendar pa obstajajo nekatere velike razlike med brezplačnimi in plačanimi modeli aplikacije. Brezplačna različica omejuje priloge datotek na 1,5 MB, omejuje skupno rabo na samo eno trenutno napravo in trenutke na pet primerov na mesec.

Brezplačna različica omejuje priloge datotek na 1,5 MB, omejuje skupno rabo na samo eno trenutno napravo in trenutke na pet primerov na mesec.

Premijska naročnina na Any.do, ki trenutno stane 5 dolarjev na mesec ali 45 dolarjev na leto, lahko priloži 100 MB MB datotek in ima neomejene deleže in trenutke. Uporabniki Premium dobijo tudi dostop do:

Napredne ponavljajoče se naloge

Opomniki na podlagi lokacije

Boljša podpora strankam

# 2 Wunderlist

Zmogljivosti med platformami Wunderlista so pred krivino.  

Na voljo je na:

Android

iOS

Windows

Mac

Linux

In seveda obstaja tudi spletna aplikacija, samo za pokrivanje vseh podlag.

Navdušuje me ta rešitev seznamov opravil popolna kombinacija enostavnosti in intuitivne funkcionalnosti, zaradi česar je razmišljanje o vsem delu, ki ga moram opraviti, nekoliko bolj zabavno, kot bi moralo biti (strogo gledano).

Kategorije opravil so lepo navedene v levem robu v spletnih in namiznih aplikacijah, medtem ko jih mobilne aplikacije nahajajo na sredini.

Če dodate predmete na seznam, je stvar, da ga kliknete ali tapnete in v besedilno polje dodate opravilo. Elemente s seznama lahko povlečete okoli, če jih želite preurediti, in zvezdico desno od predmeta lahko kliknete, da jo označite kot prednostno.

Če se želite podrobneje predstaviti, odprite seznam seznamov in lahko nastavite datum & časovni opomniki za opravila, dodajte podnalogo, opombe in priloge datotek. Skupna raba poteka na ravni seznama po e-pošti. Povabljeni uporabniki si lahko predmete ogledajo, jih označijo kot popolne in pustijo komentarje.  

Z brezplačno različico programa Wunderlist lahko dodelite do 25 opravil na seznam v skupni rabi, ustvarite 25 pod-opravil na nalogo in naložite priloge datotek do 5 MB. Ravni Pro in Business nimata omejitev dodeljevanja, podnaloge ali velikosti datoteke.

Poleg tega imajo veliko izbiro slik za ozadje, s katerimi lahko prilagodite videz upravitelja opravil, če vam je to pomembno. Osebno sem vse za belo ozadje.

Naročnina na Pro trenutno znaša 4,99 USD na mesec ali 49,99 USD na leto. Naročnina za podjetja je enaka cena, vendar na uporabnika.

Aplikacije za avtomatizacijo delovnega toka 

Popijte malo kave in postanite bolj produktivni. Pijte preveč kave in začeli boste odbijati od sten. Vzrok in posledica je, kako stvari delujejo.


Avtomatizacija z Kloudless

Ali pa ne, če ste tip, ki zapiše stvari, vendar jih dejansko nikoli ne počne. Zabavno dejstvo je, da 41% vsega, kar se uvrsti na seznam opravkov, nikoli ne dosežejo, kaže raziskava iDoneThis.

Zamislite, ali je obstajal način, kako narediti korak naprej pri upravljanju nalog in delegatskim elementom seznama dodeliti algoritem? Avtomatizacija delovnega toka naredi ravno to z integracijo različnih spletnih storitev z uporabo vzročno-posledične logike.

Recimo, da objavite nov YouTube video. Ko to storite, ne da bi morali dvigniti prst, postopek v ozadju samodejno shrani video v rešitve za shranjevanje in varnostno kopiranje v oblaku.

Videoposnetek bo objavil tudi na straneh WordPressa, Facebooka in Twitterja, ga po e-pošti poslal oboževalcem in določil koledarsko obvestilo, da bodo pozneje pregledali povratne informacije.

Precej čarobno, kajne?

# 3 IFTTT


IFTTT, skratka “Če je to potem to”, je avtomatizacija delovnega toka za vsakega moškega – in ne samo zato, ker je popolnoma brezplačna. IFTTT uporabnikom ponuja množico enostavnih »receptov«, ki so formule, ki sporočajo integrirani aplikaciji, da izvede določen ukrep, ko se kaj zgodi.

V bistvu so številni najpogosteje uporabljeni recepti že ustvarili druge uporabnike in so na voljo prek možnosti brskanja po IFTTT. Po drugi strani je največja pomanjkljivost IFTTT-a morda ta, da je za nekatere uporabnike malo preveč preprost.

Čeprav lahko z določeno aplikacijo izvedete koristne ukrepe, je število omenjenih dejanj omejeno – vsaj v primerjavi z drugo priljubljeno rešitvijo za avtomatizacijo delovnega toka – imenovano Zapier (naprej).

Kljub temu je integriran z mnogimi najbolj priljubljenimi spletnimi storitvami, vključno z:

Spletna mesta družbenih medijev

Koledarji

Seznami opravil

Sporočila

Storitve po e-pošti

Shramba v oblaku

Varnostne kopije

Digitalni zvezki

Orodja za bloganje

Uporabniki lahko postavijo tudi recepte, ki aktivirajo povezane naprave, kot so pametne peči, pomivalni stroji, hladilniki in kavni avtomati. Da ne omenjam glasbenih predvajalnikov, nosljivih in povezanih avtomobilov. Po tem pisanju IFTTT dejansko deluje s 357 različnimi storitvami (aka, kanali).

Mobilne aplikacije so na voljo tako za Android kot iOS.

# 4 Zapier

Medtem ko je IFTTT večinoma zasnovan z običajnimi uporabniki, ima Zapier poslovni spekter. Zapier je sicer bolj zapleten kot IFTTT in uporabnikom omogoča ustvarjanje bolj zapletenih ukazov.

To vključuje zmožnost ustvarjanja številnih pogojnih vzrokov, namenjenih sprožanju dogodkov. Na primer čas in lokacija ali istočasna dejavnost v drugi spletni storitvi.

Kljub temu gre za dokaj preprost postopek.

Zaradi večdimenzionalne narave Zapier-ja je primerna avtomatizacija rednih upravnih dejavnosti, tako da lahko podjetja svoje kognitivne cilje usmerijo v naloge, ki jih potrebujejo.  

Če želite videti, kaj lahko Zapier osebno naredi, ponuja brezplačno različico. Podeljeni lahko brezplačni uporabniki naenkrat postavijo samo pet Zapov in so omejeni na posamezne sprožilne dogodke. Tisti, ki želijo ustvariti bolj trdno okolje za avtomatizacijo dela, se lahko odločijo za plačljivo storitev, začenši z 20 USD na mesec, kar ustvari 20 ali več Zaps, vsak z več koraki.

Skupinski načrti, ki sodelavcem omogočajo, da si delijo Zaps, ustvarijo osebne in skupinske Zaps in jih upravljajo z različnimi ravnmi skrbniških pravic, so na voljo že od 100 dolarjev na mesec.

Za integracijo z vsemi 500 spletnimi storitvami, ki jih ima Zapier trenutno, je potrebna plačana naročnina. Še več, čeprav Zapier ponuja povezljivost z več pisarniškimi aplikacijami, se ne ujema z možnostmi interneta stvari IFTTT.    

Če iščete resnično poslovno rešitev, zagotovo poglejte Zapier.

Čeprav ni brezplačna, so zmogljivosti za avtomatizacijo tako močne, da bi poraba časa, ki bi jo lahko prihranili, če bi bila pravilno izvedena, hitro presegla stroške.

Aplikacije za upravljanje z geslom

Naloga, da ustvarijo varnejša uporabniška imena in gesla za več spletnih orodij, se trije od štirih uporabnikov večno zateče k uporabi istega gesla ali majhnega nabora gesel..

Medtem ko mnoga spletna mesta ponujajo odlično varnost pred kibernetskimi napadi in krajo gesla, pa vsako spletno mesto, v katerega se prijavite, ne dosega enake stopnje prefinjenosti ali celo skrbi. Rezultat? 40% od teh treh od štirih uporabnikov poroča, da so bili tarča kršitve varnosti v preteklih 12 mesecih.

Večina varnostnih strokovnjakov močno priporoča edinstvena gesla za vsako spletno mesto, ki ga potrebuje.

Poleg tega priporočajo, da bi bila gesla po naravi dovolj zapletena, da preprečijo napade silovitih napadov. Toda to je veliko gesla, ki si jih morate zapomniti.

Najboljša rešitev? Varni spletni trezor – skrbnik gesla. Takšna rešitev lahko z relativno lahkoto poveča vašo spletno varnost in poskrbi za mir. V idealnem primeru bi morala biti rešitev v oblaku, kar pomeni, da se vaše geslo shrani na niz oddaljenih strežnikov, ki se nahajajo znotraj podatkovnih centrov.

Seveda boste želeli zagotoviti, da geslo ponuja dovolj napredno šifriranje.

# 5 Dashlane 4

Ustanovljen leta 2011 je Dashlane v samo nekaj kratkih letih prehitel 5 milijonov uporabnikov, kljub temu da je bil na prizorišču upravljanja z gesli precej nedaven. Med vodilne dejavnike, ki še vedno rastejo, je enostavnost uporabe na različnih platformah, kot so:

Android

iOS

Mac

Windows

Funkcije opombe vključujejo možnost samodejnega vnašanja gesel, naključnega ustvarjanja gesel in spreminjanja več gesel z enim klikom.

Gesla se lahko delijo s kolegi ali družinskimi člani. Prav tako lahko nastavite rešitev za stike v nujnih primerih, ki nekomu, ki mu zaupate, omogoča dostop do vaših računov, samo v primeru, da to stori potreba. Dashlane šifrira podatke z AES-256 bitno tehnologijo, vodilnim standardom šifriranja, tako da si lahko tudi gesla ne ogledajo niti zaposleni v Dashlaneu.

Vsako geslo, poslano strežnikom Dashlane, je kodirano v nerazločljiv niz, ki ga je mogoče razločiti le z glavnim geslom, ki ga Dashlane sploh ne shrani.

To pomeni, da storilci ne bodo mogli uporabiti nobenega od ukradenih podatkov, tudi če se Dashlanenovi strežniki pokvarijo. Seveda, če pozabite glavno geslo, boste morali začeti znova, saj Dashlane ne shrani njegove kopije.

In očitno tukaj veljajo iste zadeve, ki so omenjene zgoraj. Prepričati se boste morali, da je geslo dovolj močno, da prepreči hekerje. Za dostop do vseh teh funkcij storitev trenutno zaračuna 39,99 USD na leto.

Dashlane ponuja brezplačno različico, ki omogoča preizkušanje premijskih funkcij za 30 dni, vendar poleg tega brezplačna različica omogoča dostop do podatkov samo iz ene naprave, ne varnostno kopira v oblak in se zato ne sinhronizira prek več naprav.

# 6 LastPass 4.0

Po zadnjih številkah je LastPass prehitel Dashlane-a kot upravitelj gesel, kar zadeva uporabnike, skupaj 7 milijonov.

LastPass uporablja glavno geslo, ki bi ga moral poznati le uporabnik. To geslo se uporablja za lokalno šifriranje in dešifriranje podatkov, ki jih je kodirano, nato shranjeno na oddaljenih strežnikih in zaščiteno z AES-256 bitnim šifriranjem.  

Prav tako je enostaven za uporabo, zahvaljujoč intuitivnemu uporabniškemu vmesniku, čeprav po mojem skromnem mnenju ni povsem enak Dashlanovim.

Uporabne funkcije vključujejo samodejno prijavo, izpolnjevanje obrazcev in samodejno spreminjanje gesla.

Kar zadeva podporo za več platform, je LastPass na voljo v več operacijskih sistemih kot Dashlane.

Trenutno so na voljo aplikacije za:

Mac

Windows

Linux

Android

iOS

Windows Phone

Blackberry

Vendar z brezplačno različico LastPass ne morete sinhronizirati več naprav, podatki pametnega telefona pa se ne sinhronizirajo z namizjem – ali obratno. Nadgradnja na premijo (ki je 1 dolar na mesec precej poceni) odpravi to omejitev.

Premium računi dobijo tudi dostop do razširjenih možnosti skupne rabe, kot so mape z gesli in prednostna tehnična podpora. Podjetniška izdaja za 2 USD na mesec na uporabnika ponuja skrbniške kontrole za podjetja in druge priročne funkcije.

Aplikacije za sledenje odhodkov

Moja babica je ena tistih ljudi, ki vse reši. Nekateri imajo škatlo za čevlje polno prejemkov; ima prtljažnik.

Za večino ljudi pa se razprava o tem, ali obdržati potrdilo o prejemu, ne nanaša na drag ali garancijski izdelek, ki ga bo povrnil vaš delodajalec, ali na davčno olajšavo (na primer v dobrodelne donacije ali osebne poslovne in zdravstvene stroške).

Še vedno pa je to lahko organizacijska nočna mora, polna bolečih rezov papirja; dobra novica je, da aplikacije za upravljanje odhodkov vlagajo potrdila o brezpotjih.

Obstajajo aplikacije, ki lahko posnamejo fotografije prejemkov, izpopolnjena programska oprema nato razčleni podatke za knjigovodstvo in tako olajša ustvarjanje poročil o odhodkih pozneje.

# 7 Shoeboxed

Shoeboxed je eden uspešnejših organizatorjev prejemanja na trgu; zajema ne samo prejemke, temveč tudi zaslužek v kilometrini, račune in vizitke. Če želite svoj obstoječi papir vstaviti v strežnike Shoeboxed, se odločite za njihovo dvostransko brezplačno poštninsko rešitev, če želite poskušati osebno skenirati ves papir..

Ko bo dokumentacija digitalizirana, bo poslana nazaj.

Po tem je najlažji način, kako papiro vstaviti v račun Shoeboxed, s pomočjo svoje mobilne aplikacije, ki je na voljo za iOS in Android, posneti sliko prejema.

Tehnologija za razčlenitev podatkov lahko običajno samodejno prepozna podatke o prodajalcu, datume, stroške in vrste plačila. Za tiste, ki jim je treba slediti kilometrine, lahko ista aplikacija za vas spremlja razdaljo in naloži podatke v svoj račun za kasnejše obračunavanje.

Če uporabljate Gmail, je na voljo še ena priročna možnost vložitev elektronskih potrdil in računov z enim klikom. Lahko pa pošljete e-poštni element na določen uporabniški naslov.

Ne glede na to, ali pošiljate pošto, nalagate prek mobilnega telefona ali streljate po e-pošti, osebje podjetja Shoeboxed nadzira postopek digitalizacije z ročnimi pregledi, da bi zagotovilo natančnost podatkov. Uporabljajo tudi oznake kategorizacije, da optimizirajo možnost iskanja po dokumentih po spletu.

Čeprav obstaja brezplačna različica, boste omejeni na nalaganje samo petih digitalnih dokumentov na mesec.

Za uporabnike, ki potrebujejo tovrstno programsko opremo, da bo sled papirja dobro organiziran, “pet na mesec” tega ne bo zmanjšal. Naslednja stopnja storitve, račun Lite, znatno poveča omejitev nalaganja na 50.

Lastniki podjetij bi morali upoštevati različice Classic ali Business, ki še povečajo omejitev na 150 oziroma 500 prenosov dokumentov. Lahko pa greste na Executive in zvišate omejitev do največjega Shoeboxed-a na 1.000.

# 8 Izplačajte

Medtem ko ima Shoeboxed osebno privlačnost potrošnikov, Expensify skrbi skoraj izključno za poslovne uporabnike. Če pa je to tisto, kar potrebujete, boste to opravili kot prvak.

Podjetje Expensify se lahko brezplačno pridruži posameznim uporabnikom in ponuja model poslovnega naročanja, ki zaposlenim zaračuna 5 USD na mesec, vendar le, če ga aktivno uporabljajo. Brezplačni račun ima nekaj omejitev.

Prejemnik lahko na primer optično preberete s telefonom s pomočjo Expensify, ki bo nato samodejno razčlenil prejem v polja, kot sta prodajalec in strošek, in ga pogosto razvrstil po zaslugi dobro odkritih možnosti skeniranja OCR..

Toda število hitrih prenosov je omejeno.

Expensify uporablja GPS tehnologijo za sledenje prevoženih kilometrov za poročanje o poslovanju in davčne olajšave ter vam omogoča, da spremljate čas, porabljen za delo na projektu. Potrdila, milje in čas se nato lahko uporabijo za samodejno ustvarjanje računov, ki se spremenijo v podrobne račune za stranke.

Integracija s finančnimi institucijami vam omogoča, da iz aplikacije spremljate nakupe, depozite in elektronske prenose sredstev, zato vam ni treba ročno vnašati podrobnosti.

Opremljen je tudi s pretvornikom valut za natančno sledenje mednarodnim nakupom. Ena redkih pomanjkljivosti uporabe programa Expensify je nezmožnost mobilne aplikacije, da se samodejno sinhronizira z različico spletne aplikacije.

Namesto tega je potrebnih nekaj korakov, da se to uresniči. Vendar pa omogoča izvoz podatkov v Excel in Dropbox.

Poleg tega možnost ustvarjanja datotek CSV omogoča nalaganje podatkov v računovodsko programsko opremo, kot je Hitre knjige, in storitve za plače, kot je ADP.

Aplikacije za digitalne prenosnike

Nedavne raziskave so pokazale, da povprečen človek lahko vzdržuje razpon pozornosti približno osem sekund. To se morda ne zdi tako slabo, dokler ga ne primerjate s podobnimi raziskavami, opravljenimi leta 2000, ko je bilo obdobje človeške pozornosti štiri sekunde dlje.

Ali da zlata ribica lahko zadrži pozornost devet sekund. 

Zmanjšanje števila pozornosti, ki sovpada z mobilno revolucijo, ni naključje.

Pri vseh krasnih stvareh, ki nam jih je prinesel takojšen dostop do sveta dostopa do interneta, lahko spremeni tudi način, kako možgani bistveno razmišljajo. Zato med vsemi organizacijskimi aplikacijami zunaj mojo pozornost najbolj pritegne digitalni prenosni računalnik.

Dobro oblikovan digitalni prenosni računalnik se lepo združi z vašim spletnim življenjskim slogom, ki deluje kot razširitev uma in omogoča, da nahranite apetit po informacijah, ne da bi pri tem popolnoma izgubili sposobnost osredotočanja.

# 9. Evernote

V zadnjih nekaj letih je Evernote kraljeval vrhunsko na trgu digitalnih prenosnih računalnikov, z julijem 2016 je bilo registriranih več kot 200 milijonov uporabnikov, od tega 150 milijonov v primerjavi z letom prej in 101 milijon leto prej..

Priljubljenost Evernoteja je vezana na številne močne in prvo prodajne funkcije.

Evernote deluje na vseh glavnih platformah:

Android

iOS

Mac

Windows Phone

Windows

Blackberry

Poleg tega obstaja spletna aplikacija za dostop do katere koli platforme, ki temelji na brskalniku.

Razširitev brskalnika je na voljo za:

Chrome

Safari

Roba

Firefox

Opera

In vam omogoča, da takoj shranite spletne povezave, celotne strani, besedila spletnih strani in posnetke zaslona – kot opombe.

Na žalost od junija 2016 brezplačna različica Evernoteja poleg spletne aplikacije dovoljuje uporabo le z dveh naprav hkrati. Brezplačni uporabniki lahko vsak mesec naložijo samo 60 MB podatkov, pri čemer je vsaka opomba omejena na 25 MB (vključno s prilogami datotek).

Za mesečno ali letno naročnino so na voljo tri plačane stopnje:

Plus (3,99 USD na mesec; 34,99 USD na leto)

Premium (7,99 USD na mesec; 69,99 USD na leto)

Posel (12 USD na uporabnika; na mesec)

Račun Plus povečuje prostor za shranjevanje, dodeljen za nove prenose do 1 GB, največja omejitev velikosti opombe pa je 50 MB, kar bo verjetno delovalo za večino ljudi. Glede organizacije se lahko beležke razvrstijo v zvezke in svežnje zvezkov (aka mape). Poleg tega lahko pozneje ročno označite ali opišete opombe za hitrejše navajanje.

Urejevalnik Evernote ponuja celoten obseg možnosti oblikovanja in pisave, tako kot jih najdete v urejevalniku besedil, vključno z možnostjo potrditvenega polja, in vas opominja, da beležke spremenite v sezname za upravljanje nalog.

Prav tako lahko snemate glasovne opombe in jih shranite kot priloge, čeprav samodejno prevajanje govora v besedilo trenutno ni podprto. Z aplikacijo Evernote za skeniranje pretvorite telefon s kamero v optični čitalnik, ki lahko fizične dokumente prenese v digitalni prostor.

Od tam naprej napredne zmogljivosti uporabnikom omogočajo iskanje po besedilu v fotografiranih slikah, vključno z dokumenti, knjignimi stranmi in rokopisnimi zapiski. Način brez povezave lahko dostopa do in ureja beležke, ko niste povezani z internetom, in se nato samodejno ponovno sinhronizira, ko se vrnete v splet.

Ta funkcija je na voljo samo za uporabnike Plus in višje. Enako velja za zmožnosti skupne rabe Evernote, ki lahko odprejo zvezke drugim in uporabijo klepetalnico v aplikaciji za sodelovanje v realnem času.

# 10. OneNote

Za tiste, ki so pripravljeni malo žrtvovati funkcije, je OneNote rešitev, ki izstopa; prosim, ne zavajajte se, ker gre za Microsoftov izdelek. Po izidu leta 2014 in uvedbi različice Mac je OneNote postal pravi kandidat v prostoru za digitalne prenosnike in osvežujoč odnos vsakega moškega.

Po Microsoftovih besedah ​​se je dnevna aktivna uporabniška baza OneNote v letih 2014 in 2015 podvojila. Drugi izvlečki, vključno s podporo za optično prepoznavanje znakov za vse platforme, so pripomogli k tej rasti.

Še pomembneje pa je, da je OneNote dobro oblikovan, brezhibno delujoč prenosnik. Dejansko je zasnova tako minimalistična, da če niste previdni, je mogoče preprosto spregledati zmožnosti OneNote-a.

Besedilne polke lahko spustiš kjer koli v beležki, kar omogoča, da strani urejaš na način, ki ima osebni smisel. Uporabniki tabličnih računalnikov lahko za dodajanje skic in ročno napisanih opomb uporabijo tudi kazalno napravo, na primer pisalo ali pisalo za osebni računalnik..

Neto učinek je zmožnost ustvarjanja strani zapiskov natančno tako, kot želite, ne da bi za to potrebovali več časa in raziskovali, kako to storiti. Tudi v njegovi brezplačni različici ni nobenih funkcijskih omejitev.

Nekateri izmed mojih najljubših so:

Brezplačno sinhronizacijo beležk

Dostop brez povezave v več napravah

Za hitro iskanje si upoštevajte oznake

Avdio in video priloge

Spletni izrezki brskalnika

OneNote uporablja Microsoftovo rešitev za shranjevanje v oblaku, OneDrive, za shranjevanje podatkov, ki uporabnikom zagotavlja 5 GB brezplačnega prostora.

Za dodatno zmogljivost bo potrebna bodisi osnovna naročnina OneDrive, ki ima 50 GB prostora za shranjevanje za 1,99 USD na mesec, ali naročnina na Office 365, ki daje 1 TB prostora za shranjevanje za 6,99 USD na mesec.

# 11 Google Keep

Če trdimo, da Google Keep ni skoraj tako močan, saj je njegova konkurenca velika podcenjenost, četudi zanemarimo dejstvo, da ne ponuja namizne aplikacije. Trenutno Keep sploh ni opremljen z osnovnimi funkcijami, kot je oblikovanje besedila ali možnost razveljavitve sprememb.   

Če pa na to gledate kot na izjemno preprost način snemanja idej na poti; boste hitro razumeli, zakaj sem ga moral vključiti na ta seznam.

Pravzaprav je eno področje, kjer se Keep nadaljuje nad večino konkurence, njegova sposobnost prevajanja govora v pisni obliki. Google Keep ponuja aplikacije za Android in iOS ter spletno aplikacijo, tako da lahko do beležk dostopate skoraj od koder koli.

Podatke shranjuje neposredno v Google Drive, ki je ena izmed naših najljubših možnosti za shranjevanje v oblaku. S storitvijo Google Drive dobite 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Medtem ko ga delimo z Gmailom, Dokumenti, Preglednicami, fotografijami in drugimi Googlovimi storitvami, je povprečnemu uporabniku dovolj prostora za 15 GB.    

Druge funkcije, ki jih lahko občudujete, vključujejo dostop brez povezave in samodejno sinhronizacijo med napravami, napredno iskanje ter možnost skupne rabe in povabila druge k sodelovanju pri zapiskih.

Prav tako lahko beležke izvozite neposredno v Google Dokumente, če želite dostopati do bolj robustnih možnosti urejanja.

Preberite poznejše aplikacije

Glede na podatke, ki jih je zbral guru analize spletnega prometa, Chartbeat, običajno več kot tretjina vseh uporabnikov spleta dejansko ne začne brati strani, potem ko pristane na njej. 

Nekaj ​​več kot polovica jih je na sredini vsebine in večina se jih nikoli ne loti dokončanja.

Velik del težave predstavlja preobremenjenost informacij. Spletne strani so poleg očarljivih povezav pogosto napolnjene z zanimivimi slikami in videoposnetki. Poleg tega nas nenehno bombardirajo z odvračanjem besedilnih sporočil prijateljev in potiskanjem obvestil od storitev, na katere smo naročeni; vsi hrepenijo po naši pozornosti.

Zato se naša 8-sekundna pozornost razteza. Nagnjeni smo k snemanju in skeniranju, da pokrijemo čim več zemlje.

Potem so tu še izdelki takšne globine in kakovosti, da jih raje shranite za čas, ko se lahko odvrnete, sprostite in osredotočite, česar pogosto nismo v stanju storiti..

Storitev „branje pozneje“ je odličen način za označevanje zanimivih člankov, za katere bi radi porabili več časa, ko boste uživali – morda pozneje, ko vas ne bo motilo.

Boljše rešitve, vključno z dvema, ki jih bom predstavil, prav tako olajšajo bralno izkušnjo brez motenj.

# 12. Namizni papir

Instapaper je ena izmed bolj priljubljenih programov za branje pozneje na trgu. Dosega funkcionalnost na več platformah z aplikacijami za Android in iOS, ki se samodejno sinhronizirajo in ponujajo bralno okolje brez povezave.

Na žalost Instapaper trenutno nima ločene aplikacije za Windows ali Mac. Namesto tega spletna aplikacija skrbi za vse naloge namizne aplikacije. Kar zame ni veliko, saj običajno berem na tablici.

Instapaper je na voljo v brezplačni in premium različici. Katera koli možnost ponuja neomejen prostor za shranjevanje člankov, spletnih strani in videoposnetkov.

Različica Premium, ki stane 2,99 USD na mesec ali 29,99 USD na leto, vključuje:

Iskanje v celotnem besedilu

Neomejene opombe v članku

Zmogljivosti besedila v govor

Pošiljanje člankov Kindleu

Spletna izkušnja brez oglasov   

Najlažji način pošiljanja člankov na Instapaper je uporaba njihove spletne razširitve, ki je na voljo tako za Chrome kot za Safari. Ta razširitev vam omogoča, da spletno stran shranite z enim klikom.

Namesto da shranite celotno stran, lahko shranite tudi enostavnejšo različico besedila. Ta možnost se mi zdi prednostna, saj zmanjšuje vrsto motenj, ki so v teh dneh zapečene na večini strani.  

Članke lahko po e-pošti pošljete tudi na račun Instapaper z edinstvenim e-poštnim naslovom Instapaper, ki vam je dodeljen.

Ko se predmeti shranijo v Instapaper, jih aplikacija lepo predstavlja brez motenj, tudi ko berete v brskalniku.

Instapaper ponuja tudi štiri različne barve ozadja, štiri različne vrste pisav in možnost spreminjanja velikosti pisave, če želite spremeniti, na načine, ki niso pomembni. Kot bonus lahko Instapaper najde celo novo vsebino.

Na strani »Brskaj« si lahko ogledate vsebino, ki jo je izbrala ekipa urejevalnika Instabooka, ki jo delijo prijatelji ali pa je za vas izbrana algoritma, ki spletno vsebino ustrezajo vrstam člankov, ki jih najpogosteje preberete.

Poleg tega integriranje z več kot 140 aplikacijami drugih proizvajalcev omogoča uporabnikom tudi shranjevanje člankov in druge vsebine neposredno v Instapaper s pritiskom na gumb.

Vključno z bralniki virov, kot so;

Reeder

Byline

Utrip

Poleg aplikacij najboljših tiskovnih agencij, kot so Slate Magazine, The Guardian in aplikacije za socialne medije.  

Končno, Instapaper ponuja zanimivo funkcijo branja hitrosti.

Deluje prek gumba za odčitavanje hitrosti. Ko po kliku kliknete stran, se spremeni v belo ozadje in kos se hitro naenkrat predstavi. To ni zame, vendar sem prepričan, da bodo nekateri bralci našli vrednost v tem.

# 13. Žep

Tako kot Instapaper tudi Pocket nudi mobilne in mobilne aplikacije za Android in iOS za sinhronizacijo in branje brez povezave.

Kar loči od črede, je njegova namizna aplikacija Mac. Dejstvo, ki Apple uporabnikom osvobaja dostopa do njihovih vsebin prek spletne aplikacije, ponuja dodatne možnosti za branje brez povezave.

Izklopljen način branja predstavlja minimalističen pristop k vključevanju vsebin z možnostmi spreminjanja barve ozadja iz bele v sepijo ali temno. Ponuja tudi dve različni vrsti pisave in možnost spreminjanja velikosti pisave.

Stran »Priporočeno« omogoča vpogled v predlagano vsebino. Iskanje in označevanje sta na voljo brezplačno, vendar vse funkcije delujejo bolje z nadgradnjo na Pocket Premium.

Stroški te premijske različice znašajo 4,99 USD na mesec ali 44,99 USD na leto.

Kot pri Instapaperju tudi posodobitev na premium odpravlja sponzorirane vsebine. Toda pravi razlog, da bi morali razmisliti o dodatnem plačilu za Pocket, je, da prihrani tudi trajno osebno varnostno kopijo vseh člankov in spletnih strani.

Za brezplačne uporabnike se trajno arhivirajo samo URL-ji, pri čemer je omogočeno branje brez povezave prek predpomnilnika. Za premium uporabnike pa je spletna vsebina shranjena v oblačne strežnike Pocket.

To pomeni, da boste lahko kljub temu, da se spletne strani odstranijo ali spremenijo, še vedno dostopali do izvirnih različic.

Aplikacije za družinsko upravljanje  

Aplikacije za družinsko upravljanje so še vedno nekaj začetnega polja. Preproste so aplikacije v koledarskem slogu, namenjene družinam – način zamenjave kuhinjske plute z bolj pretočno in sodobno rešitvijo.

Temeljna ideja je zbrati podatke o dogodkih, kot so sestanki, šolske dejavnosti ali prosti čas. Običajno vključuje tudi rešitve za upravljanje nalog, ki pomagajo centralizirati stvari, kot so nakupovanje in gospodinjska opravila.

Druge, pogosto zamujene priložnosti vključujejo možnost dodajanja zapiskov, specifičnih za vsakega družinskega člana, na primer alergije.

Na žalost nobena rešitev tega še ne počne, zato je področje omejeno. Tu pa je nekaj dobrih možnosti, ki sem jih odkril.

Famjama omogoča družinskim članom, skrbnikom in družinskim prijateljem, da se organizirajo in povežejo prek svojih spletnih, Android in iOS aplikacij. Ključne njegove organizacijske zmožnosti so zmogljivosti koledarja in seznama.

Družinski člani so barvno označeni, da bi olajšali hitro branje. Vsak član ima dostop do seznama opravil in lahko pošilja zahteve drugim seznamom opravil.

# 14. FamjamaFamjama je odličen način, da otroci svoje potrebe sporočajo staršem ali pa staršem dodajo opravila na seznam opravkov svojih otrok.

Seznami so lahko razvrščeni tudi v ločene nakupovalne dolžnosti, kot so trgovina z živili ali zdravila. Kot bonus lahko nakupovalni seznami samodejno ustvarijo kupone za uvrščene izdelke, če so na voljo.

Privilegiji, kot je zmožnost upravljanja nalog, lahko nadzirate prek primarnega računa. Tako inteligentni otroci ne morejo izbrisati svojih opravil (ali prikleniti piškotke na vaš nakupovalni seznam).  

Opomnike lahko nastavite tudi za dostavo prek mobilnih informacij, Facebooka ali e-pošte.

Prilagojene opombe in dokumenti so še en priročen pripomoček in nekaj, kar večina organizatorjev družine ne ponuja (vključno s Cozi, ki je naslednji). Uporabniki lahko dodajo tudi kritične informacije, kot so stiki za nujne primere in zdravstvena vprašanja ali gospodinjska pravila, na primer pred spanjem.

V zameno lahko oskrbniki puščajo opombe, na primer, ali so se domače naloge zaključile, kateri telefonski klici so bili sprejeti ali če se je začela vojna brata.

Famjama ima tudi nekaj notranjih socialnih značilnosti.

Na primer, lahko pišete objave, ki jih lahko vidijo vsi uporabniki, ki lahko vključujejo fotografije in povezave. Skratka, Famjama je prijeten način za združevanje družin, povezovanje v lastnostih, kot so:

Družbeni mediji

Koledarji v skupni rabi

Besedilna sporočila

Pošiljanje e-pošte

Čeprav odpravljate tveganje, da boste zamudili komunikacijo, ker so kanali vaše družine preveč tanki.  

# 15. Cozi

Cozi je organizacijska aplikacija v oblaku, ki je posebej namenjena družinam.

Deluje na:

Windows

Android

iOS

Blackberry 10

In ponuja spletno aplikacijo. Aplikacija Mac žal še ni na voljo.

Na splošno je uporabniška izkušnja izredno dobro polirana in lepo nastavljena na pomoč novim uporabnikom, da hitro vstanejo in delujejo.

Na primer, v knjižnici najdete predlagane elemente seznamov, ki hitro gradijo sezname opravkov. Cozi ponuja barvno kodiranje, tako da se koledarji, družinski člani in seznami vizualno razlikujejo.

Samodejna e-poštna sporočila s tedenskim dnevnim redom so tudi odličen način za hiter vpogled v prihodnje dni. Cozi lahko uvaža in izvaža koledarje iz drugih storitev, kot so:

Google Koledar

Apple koledar

Outlook

Tako lahko, če družinski člani raje uporabljajo drugo aplikacijo za koledar, lahko; Cozi vse to povezuje za vse, kot družino. Če pa šola ali lokalna skupnost uporablja javne koledarje, jih lahko vnesete v aplikacijo, tako da jih ni treba posamično spremljati.

Medtem ko Cozi ponuja brezplačno različico, plačana naročnina odstranjuje oglase, ponuja obvestila o spremembah, vsebuje več ogledov koledarja in opomnike po e-pošti / besedilu (do tri na dogodek) in doda nekaj tem za prilagoditev celotne izkušnje.

Plačljiva različica lahko spremlja in deli kontaktne podatke, tako da imajo vsi v vaši družini dostop do najnovejših podatkov. Trenutno stane 19,99 USD na leto, ena naročnina velja za vso družino.

Tako brezplačna kot plačana različica imata tudi škatlo z recepti, ki je zasnovana tako, da olajša načrtovanje obrokov in sestavi nakupovalne sezname (sestavine lahko povlečete in spustite na seznam).

Družinski sistem za sporočanje ustvarja informacije o biltenih, ki jih lahko vsi vidijo na Cozijevi domači strani, čeprav je v brezplačni različici omejen na 15 sporočil na mesec (plačljiva različica vam omogoča neomejene možnosti sporočanja).

Družinski dnevnik vam omogoča tudi sledenje in shranjevanje spominov, kot je blog, z možnostjo delitve vnosov na Facebooku.  

Kjer Cozi nekoliko manjka, je v svoji nezmožnosti izdelave prilagojenih dokumentov, kot so medicinske informacije. To in uporablja isto geslo za vsakega družinskega člana (čeprav so uporabniška imena različna).

Kar zmanjšuje zmožnost staršev, da deluje kot skrbnik, predstavlja priložnost za naključni kaos, da ne omenjam drugih varnostnih pomislekov.

V povzetku…

Po petnajstih aplikacijah v sedmih kategorijah upam, da ste uživali v tej skupini najboljših aplikacij za organizacijo, ki so opremljene z oblačnimi funkcijami.

Zajeli smo:

Seznam aplikacij

Aplikacije za avtomatizacijo delovnega toka

Aplikacije za upravljanje z geslom

Aplikacije za sledenje odhodkov

Aplikacije za digitalne prenosnike

Preberite poznejše aplikacije

Aplikacije za družinsko upravljanje

Verjamem, da bodo danes omenjene možnosti odlično opravile delo in ponudile tudi najširšo podporo za platformo.

Seveda so na voljo druge možnosti in njihovo preverjanje sploh ni slaba ideja. Vendar smo se osredotočili na organizacijske aplikacije z dobrimi zmogljivostmi za shranjevanje v oblaku.

Funkcija, ki je lahko ali ne obstaja v drugih aplikacijah. Do takrat lahko delite svoje izkušnje s katero koli današnjo aplikacijo in nam zagotovo sporočite, kaj menite o njih v razdelku komentarjev spodaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me