10 nasvetov, kako lahko oblak v letu 2015 naredi vaše podjetje bolj produktivno

Ko govorimo o oblaku, večina potrošnikov samodejno pomisli na skladišče. Čeprav je mogoče arhivirati in varnostno kopirati sistem, je to pomembno, vendar to ni edino, zaradi česar je ta tehnologija tako privlačna.


Produktivnost na delovnem mestu lahko poveča na različne načine. Tu je 10 načinov, kako lahko izboljšate produktivnost podjetij.

1. Dostopite kamor koli

Dostop do datotek od koder koli je pravi plus za podjetja. Skupina talentov ni več omejena na lokalno območje. Lahko najamejo vsakogar, ki ima dostop do interneta. Poleg tega, če je območje prizadeto zaradi neugodnih vremenskih razmer in delavci ne morejo vstopati v pisarno, lahko telekomunikacijsko vodenje podjetja nadaljuje, ne da bi izgubili ritem.  

Produktivnost
© Steve Rhode

Eno največjih prednosti oblaka je njegova razpoložljivost s katere koli lokacije. V mobilnih napravah lahko podatkovne baze v trenutku sprostite. Po potrebi se lahko delijo z izbranimi člani osebja.

2. Sodelovanje v realnem času

Vse več podjetij, kot je Box Business, začenja ponujati orodja za podjetja, ki uporabnikom omogočajo, da ne le dostopajo do datotek kamor koli, temveč z drugimi sodelujejo pri projektih, ne glede na to, kje so. To pomeni, da lahko poslovni partnerji z vsega sveta ostanejo na tekočem pri podvigu, tudi če so na različnih lokacijah.

Produktivnost
© Venessa Miemis

To pomaga povečati učinkovitost delavcev in pospešiti postopek, tako da odstranite potrebo po neskončnih e-poštnih sporočilih s prilogami, ki vsebujejo popravke.

Ta orodja za sodelovanje pogosto ne omogočajo več uporabnikom hkrati odpiranje in urejanje dokumenta, temveč imajo tudi funkcijo za klepet, ki projektnim partnerjem omogoča komunikacijo v realnem času. To olajša telefonske klice in e-poštna sporočila naprej in nazaj ter pospeši postopek.

3. Povečana produktivnost

Možnost dostopa do datotek in baz podatkov kjer koli ter sodelovanje z drugimi delavci ljudem omogoča hitrejše in pametnejše delo. Namesto da bi zapustili sestanek in se vrnili v pisarno, da bi zaključili projekt, lahko zaposleni preprosto dostopajo do dokumentov na svoji mobilni napravi. 


© Ken Teegardin

Izreže dolgotrajne telefonske klice, e-poštna sporočila in čaka, da uporabniki pošljejo uporabnikom vse, kar potrebujejo za zaključek projekta. Manj kot je zapravljen čas, bolj produktivno postaja podjetje.

4. Ugodna in zanesljiva tehnologija

Podjetja, kot so spletna storitev Amazon, Microsoftova Azure in VMware, podjetjem omogočajo, da v oblaku uporabljajo težje računalništvo in analize. To strojno opremo ne vzdržuje uporabnik, temveč matično podjetje, zaradi česar je posodobljena in zanesljiva za uporabo.

Produktivnost
© pitbull2013

Stroški za te izdelke so cenovno ugodni, da lahko korporacije izkoristijo svoje storitve. Pogosto skupni račun temelji na znesku, uporabljenem v določenem obdobju, pri čemer se uporabi minimalna pristojbina.

Podjetja bodo z najemom prostora na strežniku v oblaku imela dostop do dobro vzdrževane in morda bolj zanesljive tehnologije od tiste, ki jo imajo na voljo v podjetju.

5. Nižji stroški

Nakup in vzdrževanje opreme je lokalno drago. Poleg tega je treba strojno posodabljati nenehno, da bo postala najsodobnejša različica na voljo, ampak je treba najeti osebje, ki zagotavlja pravilno delovanje.

Z uporabo orodij v oblaku lahko zmanjšate del teh stroškov.


© pixabay

Najem prostora ali celotnega strežnika je cenejši kot nakup opreme za lokalno uporabo. Podjetje, ki je lastnik strojne opreme, bo zagotovilo njegovo posodobitev in vzdrževanje za uporabo. Za zagotovitev skrbi za zaposlene na kraju samem je potrebno manjše osebje IT.

6. Zmanjšajte vzdrževanje IT

S strežniki na kraju samem IT porabi velik del svojega časa za posodabljanje in vzdrževanje opreme. Z uporabo storitev v oblaku lahko svoj čas porabijo za resnične IT-težave. Manj časa bodo porabili za uvajanje popravkov za varnost na lokalnih napravah in delali na projektih, s katerimi lahko podjetje postane bolj učinkovito.

Produktivnost
© Nathaniel Ivie

Pomagajo lahko oblikovati in distribuirati aplikacije na delovnem mestu ter vzdrževati baze podatkov za poslovno uporabo. Vse vzdrževanje strežnika bo odvisno od ponudnika oblakov, IT pa bo sprostil svoje delo.

7. Naj bodo vaše lastne naprave resničnost

Več podjetij si prizadeva zmanjšati stroške, tako da zaposlenim omogočajo uporabo svojih osebnih naprav namesto korporativne tehnologije. To prispeva k temu, da imajo delavci na razpolago najsodobnejšo tehnologijo, hkrati pa zniža režijske stroške.

Produktivnost
© Ameriška korporacija NEC

Tehnologija v oblaku se ne zanaša na en sistem ali vrsto naprav. Do njega lahko dostopate kjer koli s katerim koli instrumentom, mobilnim ali namiznim. Edino, kar je potrebno, je dostop do interneta in morda programska oprema za dostop do določenih vrst datotek, kot so besedilni dokumenti ali datoteke PDF.

Z omogočanjem zaposlenim, da prinesejo svoje naprave, jim omogočajo, da uporabljajo tisto, kar jim najbolje ustreza. To povečuje produktivnost in učinkovitost.

8. Izboljšajte komunikacijo

Neskončna elektronska pošta in zgrešeni telefonski klici lahko delajo projekt neprijetno. Sodelovanje v oblaku zmanjšuje potrebo po pošiljanju kosov projekta naprej in nazaj. Namesto da bi čakali, da pridejo v mapo »Prejeto«, lahko delavci sodelujejo v realnem času, pri čemer jim sporočila omogočajo »pogovor« o projektu.

Produktivnost
© Jamie Welsh

Mnogi od teh ponudnikov oblakov ponujajo skrbnikom tudi način, da vodijo tabele o projektih. Zaposlenim omogoča, da jim stalno posodabljajo, nadzornikom pa način, da takoj posredujejo povratne informacije in tako odprejo komunikacijsko linijo na izvršni ravni.

9. Spodbuja zaposlene, da rastejo na svojem delovnem mestu

Z vsem tem izboljšana komunikacija in večja produktivnost se spodbuja rast zaposlenih.

Delavci bodo motivirani za hitro dokončanje svojih delovnih mest in se bodo naravno razvijali, ko bo podjetje raslo.

10. Povečana varnost

Varnost je pomembna in zelo veljavna skrb med podjetji. Čeprav se morda zdi, da bodo skrbniki dobro počutje svojih lastniških informacij preusmerili na tretjo osebo, so podatki dejansko bolj varni.

V nasprotju s splošnim prepričanjem hekerji niso največje tveganje za podjetje, zaposleni izgubijo naprave, ki vsebujejo občutljive informacije.


© Cloudwards.net

Storitve v oblaku ne omogočajo samo varnostnega kopiranja občutljivih informacij na njihovih strežnikih, marsikje imajo na voljo tudi orodja, s katerimi lahko skrbniki IT na daljavo obrišejo pogone. To pomeni, da so podatki shranjeni, vendar jih je mogoče enostavno odstraniti iz ogroženih naprav, čeprav niso dosegljivi, kar pomaga ohraniti varnost na ravni podjetja.

Povzetek

Računalništvo v oblaku lahko podjetje naredi bolj produktivno. S povečano komunikacijo, zanesljivo tehnologijo in manj vzdrževanja lahko zaposleni preživijo svoj čas dela, namesto da bi čakali na dele, ki jih potrebujejo za dokončanje projekta.

Telekomunikacija in uporaba osebnih naprav je odlična ideja, ki podjetjem pomaga prihraniti denar in izkoristiti potencialni bazen talentov, ki v preteklosti ni bil dostopen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me