Преглед 1 и 1 Веб Буилдер – Ажурирано 2020

1&1 Преглед Веб Буилдер-а

Веома тешко за употребу, 1&1 градитељ веб страница превише се труди да све уради. Речено је, то је добро средство, ако можете да искористите корисничко искуство, и нуди пристојне цене. Погледајте наш комплетан преглед ове занимљиве услуге.


1&1 је веб хостинг провајдер са седиштем из Монтабаура, Немачка. Иако није могао да направи корак у нашем најбољем водичу за веб хостинг, компанија је и даље на њему већ неко време, основана давне 1988. године.

Недавно је ажуриран попис услуга тако да укључује градитеља веб локација. Иако му недостаје једноставна употреба, градитељ комбинује неке од најбољих градитеља веб локација на тржишту под једним кровом. Такође има низ могућности и функција.

Током овог 1&1 преглед састављача веб локација, разговараћемо о томе шта овај градитељ добија исправно и где се бори. Све у свему, то је изненађујуће густа услуга, која се бори да и даље не ради, због превеликог интерфејса.

Снаге & Слабости

Алтернатива за 1&1 Веб Буилдер

Карактеристике

Упркос скромном изгледу и цени од 1&Извођач веб страница, постоји изненађујућа количина функција. 1&1 укључује пуно додатних доброта са сваким планом и, иако нећете искористити већину, труд је сигурно ту. Неколико практичних функција 1&1 одвојено, али ако сте у кампу који треба неколико нишних апликација, сигурно ћете их наћи овде.

Практичне функције почињу са одговорним темама. Иако сам избор тема није сјајан, све се теме аутоматски прилагођавају на мобилним уређајима. Ако кренете напред, ово је изузетно корисно за СЕО веб локације, јер претраживачи сада одабирају одговарајуће веб локације у листе претраге..

Поврх тога, 1&1 укључује потпуно резервно копирање и враћање за вашу веб локацију. Алат ради аутоматски у позадини, стварајући резервну копију веб локације при сваком објављивању промена. Можете да вратите све резервне копије у менију подешавања без преписивања постова на блогу или поставки е-трговине. Блогови имају своје засебно резервно подручје.

1&1 оглашава веб апликације за програмера и, иако је то тачно, не постоји центар за апликације. Уместо тога, неки од видгета интегришу услуге трећих произвођача са градитељем. На пример, можете да додате ПаиПал дугме за донирање или одељак за преглед Иелп-а где год је видгет подржан. Надокнађује много земље изгубљене од стране центра за апликације.

1_1 градитељ веб страница-1

За оне који плаћају премију за Плус план, постоји неколико додатних функција. Најистакнутији су скочни прозори, прилагодљиви прозори за слетање ваше веб локације. Можете да креирате сопствена правила, као што је посетилац који се враћа или неко ко жели да изађе са странице и прикаже било који прозор попут пријаве за билтен или купона.

Поврх тога, 1&1 укључује ССЛ безбедност и заштиту од грубе силе за ДДоС нападе. Овај градитељ веб страница се бори у многим областима, али ово није једно од њих. На располагању имате обиље функција, с неколико додатних алата ако желите надоградити на премиум план. Недостатак центра за апликације је разочаравајућ, али неколицина укључених алата треће стране лако надокнађује делту тамо.

Цене

1&1 има прилично добре цене приликом куповине, а трошкови обнове су већи од већине произвођача веб сајтова. Као што је традиција чини се да је за ове веб програмере изграђене веб локације, цене добре, али остатак услуге није. Можете добити јефтино по 1&1 са надлежним градитељем, али подручје и даље остаје повезано са 1&Друге услуге.  

Лични планови су скупљи након покретања, а јефтинији при обнови. Упркос томе, ова стопа апсолутно нема смисла за већину корисника. Једноставно имате приступ градитељу и ништа друго, чак ни теме. Мораћете да купите и сопствени домен, зато бисмо препоручили да овај план у потпуности избегнете.

Басиц има много више смисла. Уводна стопа је јефтинија од било које произвођаче веб локација тамо, али трошкови обнове значе да ћете платити више ниже. Сличан план на Вебноде-у (прочитајте нашу рецензију Вебноде) стиже већ од 5,95 долара, али тако и остаје, правећи 1&Стопа обнављања 9,99 УСД изгледа мало висока.

Као и код многих градитеља веб страница, ипак већина корисника неће слетјети ни на један од тих планова. Уместо тога, Плус план има највише смисла. Једина разлика овде је додавање билтена и СЕО опција, али оне долазе до велике цене. Иако је основна стопа јефтинија од неограниченог Вик плана (прочитајте нашу Вик рецензију), стопа обнављања достиже скоро двоструко већу цијену.

Коначни ниво додаје Хамилтон трошковима покретања и обнове и додаје РанкингЦоацх Про. Овај алат је свеобухватни СЕО фронт за праћење такмичара, кључне речи и још много тога за вашу веб локацију. То је леп додатак, али ништа од тога што рад на нози и Мози не могу вам уштедјети новац.

1_1-веб-градитељ-2

Прави недостатак 1&1 као градитељ веб страница недостаје било какав бесплатан план. Многи веб домаћини су уградили програмера веб страница на његове услуге и 1&1 се уклапа у тај појас са само плаћеним плановима. Скоро сви стручњаци за прављење веб локација нуде неку бесплатну опцију, а недостатак ове услуге чини услугу далеко мање атрактивном.

Ако 1&1 је већ ваш веб домаћин, онда можда цена има смисла. Добијате неколико функција попут СЕО и РанкингЦоацх ако желите да пребаците рачун, али не много изван тога. Уместо тога, већина ће осећати недовољни план који је и даље компетентан, али далеко прескуп за тржиште градитеља веб локација.

1&План е-трговине

Ако сте фокусирани на крај продаје, 1&1 такође има наменског градитеља е-трговине. Укупни изглед је исти, али додатне карактеристике заиста оправдавају цену од 9,99 УСД. Имате потпуну интеграцију са еБаи, Амазон и Гоогле Схоппинг, уз синхронизацију на свим платформама. Поред тога, имате апликације попут СендЦлоуд-а за управљање пошиљкама.

Међутим, избор тема планова за е-трговину је осредњи, тако да не очекујете тако леп изглед. Упркос томе, тешко је имати толико функција под овако ниском ценом. Ако желите да продате путем интернета без превише трошења, дефинитивно бисмо препоручили ове планове.

Дизајн & Алати

Уредник у 1&1 је једна од најгушћих информација коју смо прегледали. Комбинује елементе Вебноде, СкуареСпацеа и Вееблиа (будите сигурни да погледате наш СкуареСпаце преглед и Веебли преглед) под једним кровом, представљајући брод снаге. Разговараћемо више о томе како то утиче на употребљивост у следећем одељку, али за сада морате знати да је градитељ прилично моћан.

Међутим, избор теме није. 1&1 управља широким избором, али сви погледи се помало одбацују. Фонтови залиха изгледају сировито, а обични дизајни од две до три боје не осећају као да у потпуности користе предност градитеља. Теме нису идеалне полазне тачке у вашем укупном изгледу, али требале би вам пружити довољно основа за изградњу веб локације.

1_1-веб-градитељ-3

Срећом, имате моћ да потпуно уклоните теме. 1&1 разбија његов уредник на одељке и садржаје. Одјељци обрађују саставницу укупне странице. Различите секције слажете један на други како бисте се померали према доле као корисник.

1_1-градитељ веб страница-4

Садржај, или у овом случају видгети, чине те одељке. То може бити било шта, од једноставног текстуалног оквира или слике до тестимонијала и интеграције ТрипАдвисора. На вашој страници постоји мноштво опција за видгете који служе већини предузећа која желе да направе веб локацију.

Изван тога, углавном ћете се бавити страницама и подешавањима. Странице имају нормалну хијерархију страница, са различитим предлошцима, попут одредишне странице или менија ресторана. Премиум планови ће такође видети одељак који ће се појавити овде. Ови специјални екрани приказују привремене понуде, као што је купон. На картици за персонализацију можете да израдите правила као што су први посетилац скочних прозора.

1_1-веб-градитељ-5

Картица за подешавања има изненађујућу количину опција. Имат ћете стандардну цену, као што су слика фавицон-а и почетног екрана, али ћете имати и напредније опције. У овом подручју можете поставити и конфигурирати сигурносне копије, уредити ХТМЛ заглавља, поставити преусмјеравања УРЛ-ова, управљати СЕО-ом и чак прилагодити страницу 404.

1_1-веб-градитељ-6

Мало других градитеља веб страница има тако широк спектар, са прилагођеним ЦСС-ом и ХТМЛ-ом за скоро било који аспект ваше веб локације и алаткама за размаке и анимацијама за готово било који елемент. Међутим, постоје неки проблеми са изгледом грађевинара.

Ми ћемо се дотакнути углавном оних у следећем одељку. Желели смо, међутим, сада да укажемо на једну ствар о градитељу. Начин на који додајете и водите блог нема много смисла. Уместо додавања нове странице, на располагању вам је намењена картица за блогање, једна се уклапа са опцијама за управљање постовима, уређивање изгледа блога и додавање нових постова.

Иако сигурно можемо да ценимо подршку и опције за блогање, алати су превише распршени. На пример, морате да креирате пост, објавите и вратите се на мени блога да бисте уредили дизајн поста. Поред тога, уређивач ће заузети целокупни екран, натеравши вас да се повучете кроз веб локацију да бисте се вратили дизајнирању. То није идеална примена и, иако делује, и даље представља доста фрустрације током процеса.

1&1 има потпуно опремљеног градитеља који нуди толико могућности без обзира на последице које могу имати. У овом одељку то значи градитељ који вам пружа све алате потребне за изградњу веб локације, упркос погрешном постављању и изгледу истих. За потпуну контролу 1&1 није ваша једина опција, али сигурно је тамо горе.

Лакоћа коришћења

1&1 има прилично сложен уређивач, онај који је зрео са могућностима, али је тежак за навигацију. Чак и на врхунском хардверу, интерфејс заостаје, потпуно искључујући ваш радни ток. Иако се сигурно можемо похвалити 1&1 за његове могућности дизајнирања у претходном одељку, овде морамо указати на последице које произилазе из њега.

Постоји неколико концепата које је прилично лако схватити у уређивачу. Као и Вебноде, ваша веб локација је подељена на садржај и одељке. Одсеци су једноставни. Једноставно пређите мишем преко иконе плус између два постојећа дела и кликните да бисте додали нови. Садржај, с друге стране, има неколико проблема.

За разлику од Вебноде-а 1&1 позива ове видгете. Мени можете приступити са леве стране алатне траке, која представља мрежу свих доступних виџета. Превуците свој видгет из менија на веб страницу и спремни сте за рад.

Како стоји 1&1 изгледа прилично директно. Међутим, након мало дизајна, огромна количина виџета постаје лако неодољива. Свака од њих има свој скочни мени са опцијама за размаке, стилизовање и још много тога, али нема основних функција попут брисања или дуплирања. Толико је велика густоћа опција да лако могу постати осакаћени, чак и за оне који прилично познају технологију.

1_1-градитељ веб страница-7

За такве нејасне веб странице дизајни су толико укључени и 1&1 вам представља могућности да промените апсолутно све. Несретни део тога је парализа могућности која резултира. Као што је горе поменуто, 1&1 је попут комбинације многих различитих градитеља веб страница, што резултира пренатрпаним интерфејсом који не узима у обзир оне који можда не разумеју све области дизајнирања веб локација..

Сигурно можете да се нађете у интерфејсу и биће вам исплаћено за то. Међутим, једноставно се не слаже у поређењу са другим грађевинарима који имају исти ниво снаге не улазећи у превелику опцију.

Пре него што наставимо, желимо да укажемо на одређени проблем са којим смо се сусрели током овог прегледа. У оперативном систему Виндовс 10 са Гоогле Цхроме-ом, 1&Веб локација 1 потпуно не реагује, укључујући почетну страницу. Накратко се учитава, зауставља и на крају сруши читав прегледач.

Тестирали смо га са различитим оперативним системима и претраживачима и све је функционисало добро. Ако видимо како је Виндовс најпопуларнији ОС, а Цхроме је најпопуларнији претраживач, ипак је то нешто што би требало напоменути.

Подршка

1&1 има прилично основну подршку. Центар за помоћ се углавном фокусира на питања везана за веб хостинг са неколико чланака заснованих на градитељу веб локација, а број за подршку доступан је 24 сата дневно. Упркос томе, подршка се бори са дугим временима чекања и чланцима који не утичу много на одговор на ваша питања..

Уместо тога, центар за подршку је далеко више усмерен на крај веб хостинга. Постоји неколико основних чланака који се врте око употребе алата за прављење веб страница, али они спадају више у категорију уџбеника, а мање у категорију подршке. Ипак, водиче је прилично лако пратити уколико имате било каквих питања.

1_1 градитељ веб страница-8

Међутим, на ваша питања ће вероватно бити одговорено у самом уреднику. Скоро сваки алат има икону помоћи која ће вам објаснити шта ради. Ако сте нови у стварању веб страница, онда ће вам ово сигурно добро доћи. Упркос томе, не подржава много ничега, већ само објашњава.

1_1-градитељ веб страница-9

То су највеће слабости које смо видели код већине произвођача веб страница. На 1 нема водича за решавање проблема&1 или већина веб сајтова, осим Стрикингли (прочитајте наш Стрикингли преглед). Иако решавање проблема није нешто што ћете требати често радити код било којег произвођача веб страница, свакако може помоћи у неколико случајева који се односи на.

Осим тога, мораћете да се обратите служби за подршку. Главни образац је дежурна линија 24 сата дневно, која је прилично корисна. Усред ноћи агенти су пристојни, али још увек довољно компетентни, а током дана све тече без проблема.

То је ако их можете добити. Током овог прегледа назвали смо 1&1 да испробам телефонску линију за подршку. Позив се није повезао три пута и одједном је функционисао. Сваки пут се користио исти број, тако да нисмо превише сигурни зашто се позив није први пут повезао.

1&1 такође нуди ливе цхат, али само понекад. Понекад се на веб локацији појави икона за ћаскање, а некад није. Током ове рецензије, и поред тога што смо покушали доста пута, никада нисмо успели да отворимо цхат уживо док је агент био на мрежи. У складу са тим, морали бисмо мало продужити да бисмо тврдили да је ливе цхат увек доступан.

Као и код многих одељка у овом прегледу, и овде морамо указати на одређени проблем. 1&1 вам омогућава три броја приликом регистрације. Видећете ИД контакта, ИД клијента и пин за подршку. Сва три морају бити сачувана онако како су вам потребна како бисте се обратили подршци, ресетовали лозинку или чак се пријавили.

То мора да је један од најгрознијих облика безбедности. Не постоји 2ФА или нешто слично. Уместо тога, остаће вам једноставна линија бројева коју морате унети да бисте приступили било којој области услуге. Ваша адреса е-поште, која би требало да функционише, неће бити.

Приватност

1&1 ИОНОС је међу малобројним домаћинима за које се чини да брину о приватности корисника. Уклапа се у исту категорију као и ДреамХост, нуди бесплатну приватност домена и јасне услове за управљање подацима (прочитајте наш ДреамХост преглед). Што се тиче приватности, то је далеко од сјеновитих пракси Ендуранце Интернатионал Групе (прочитајте наш преглед ХостГатор да бисте их видјели у акцији).

Најважнији део је приватност бесплатног домена. Када региструјете домен, дужни сте да своје податке евидентирате. Те информације су доступне на мрежи, што значи да свако ко жели пронаћи ваше име, адресу, телефонски број, е-пошту и још много тога.

Приватност домена замењује ваше личне податке подацима из регистрара, па ће, на пример, у запису бити приказано „1&1 ИОНОС “као име уместо вашег. Мало домаћина бесплатно укључује приватност домена и чињеницу да 1&1 ИОНОС говори много.

Чини се као 1&1 ИОНОС покушава да вас подсети на вашу приватност на сваком кораку. На контролној табли вашег налога постоји одељак посвећен заштити података и приватности који показује на шта пристајете користећи услугу и информације о Општу уредбу о заштити података.

Као што је случај са свим веб домаћинима, ваше информације се прикупљају из више разлога, укључујући поштивање локалног закона, аутентификацију сертификата и регистрацију домена. Уз то, у политици приватности јасно стоји да је „1&1 ИОНОС неће продавати или на други начин делити ове информације са трећом страном у маркетиншке сврхе треће стране. “

О приватности се не говори много када је ријеч о веб хостингу, а то значи да су велике компаније за веб хостинг успјеле да искористе своје кориснике. Компаније као што је ДреамХост то мењају и драго нам је што видимо 1&1 ИОНОС се придружио наплати.

Подршка

Постоји пуно опција подршке са 1&1 ИОНОС, али наше кратко искуство са ливе цхат-ом није било превише пријатно. Треба да региструјете нови домен или пребаците постојећи домен, па смо питали о подешавању спољног домена. Представник подршке био је непристојан, одговарајући само са „да“ и „подешавање спољног домена“.

1 & 1-ионос-ревиев-ливе-цхат

То је вероватно резултат система личних консултаната. Када отворите налог, можете да изаберете личног консултанта који ће одговарати на питања путем телефона или у ливе цхат-у. Иако је сјајан концепт, квалитета подршке пати. Можда знате с ким разговарате, али то не побољшава подршку.

СитеГроунд је сјајно поређење. Као што можете прочитати у нашој прегледу СитеГроунд, нуди одличну подршку, а један од разлога је тај што су име и лице повезани са ким разговарате. За разлику од 1&1 ИОНОС је, међутим, подршка већ добра, тако да постављање имена са представником једноставно побољшава искуство.

То је рекао, 1&1 ИОНОС има пуно опција за директан контакт, све док сте спремни да нађете одговоре. Ипак вам не би требало превише. База знања је велика, са темама које се крећу од основног управљања налогом до сложеног веб развоја.

1 и 1-јонски преглед-база знања

И то је лако проћи, али неки су чланци кратки. 1&1 ИОНОС је точан када је у питању подршка, а то се показује у бази знања. Сложени чланци се једноставно третирају са списком корака уместо дугачког водича са снимкама екрана.

Квалитет подршке је оно што пати. Има пуно опција и они посао обављају, али ми имамо боље искуство подршке на другом месту.

Пресуда

1&Ребрандинг и редизајн направио је чуда за услугу. Уместо незгодног нереда који је био пре, ИОНОС се осећа као један од најбољих кандидата који нуди јефтин, потпуно опремљен хостинг који је брз. Подршка би могла да користи посао, али све остало у вези услуге је одлично.

Упркос томе, недостаје ВПС хостинг и наши резултати утицаја оптерећења били су мање него пожељни.

Шта ви мислите о 1&1 ИОНОС? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map