ГоДадди Преглед програма градитеља веб локација ГоЦентрал – Ажурирано 2020

ГоДадди ГоЦентрал преглед

ГоЦентрал је градитељ веб локација ГоДадди-а, кога вероватно знате као домену и хост веб локације. Иако је ГоЦентрал добро интегрисан у надоградњу ГоДадди, недостају му одређене кључне карактеристике, као што можете видети у нашој дубинској рецензији ГоДадди ГоЦентрал..


ГоЦадрал градитељ веб локација ГоДадди је недавни додатак својој линији, који омогућава корисницима да брзо креирају веб локацију без икаквог знања о веб дизајну. Компанија је познатија као један од наших најбољих веб хостинг провајдера и регистратор домена (чак је то и регистратор домена број један на свету), и вероватно из доброг разлога: иако није лоше, постоје бољи градитељи веб локација.

У поређењу с нашим најбољим произвођачима веб локација, Годадди веб локација за прављење веб страница једноставно нема ударац који имају остали, иако је цена барем фер, лака је за употребу и нуди велику подршку. Неки корисници га можда воле управо из тих разлога.

Без додатног обожавања, погледајте дубински поглед на ГоЦентрал или можете кликнути на наш преглед ГоДадди-а ако сте на првом месту то желели..

Алтернатива за ГоДадди ГоЦентрал

Снаге & Слабости

Карактеристике

ГоЦентрал је помало повезан са осталим услугама ГоДадди-а. То је тренд који ће се наставити током ове рецензије, појављујући се први пут у сету функција. Међутим, иако сам градитељ не нуди много, још увијек има пуно могућности око њега.

Почевши с програмом за прављење програмера, добијате приступ неколико свестраних алата за изградњу ваше веб локације. Одсеци као што су заказивање заказања, менији, календар догађаја и резервација ОпенТабле-а омогућавају да се карактеристике прилично заокруже ван капије. Упркос томе, постоји проблем.

Листа коју добијете од почетка је све што добијете. Не постоји апп центар, премиум секције или било који други посао изван основне линије. Оно што видите је оно што добијете. Линија није разочаравајућа ни на који начин, али јесте закључана у њу. Ако се ваша веб локација одмакне од границе коју је поставио ГоДадди, нема једноставно решења.

Ако ипак цртате унутар линија, пронаћи ћете прилично густу листу карактеристика. На пример, заказивање термина је лако као и увек. Ваши клијенти једноставно испуњавају образац на вашој веб локацији и термин се синхронизује са календаром на мрежи.

Интернет продавнице такође имају на располагању мало снаге. Можете додати до 1500 производа, прихватајући све главне кредитне картице, ПаиПал, па чак и Аппле Паи. ГоДадди такође даје цене отпреме у реалном времену и подсетнике о куповини у случају да било који клијент напусти своју кошарицу.

Будући да ГоДадди ради много више од само веб хостинга, имате неке додатне функције око градитеља. Ово укључује све, од безбедности веб локације са уклањањем злонамерног софтвера до мрежног маркетинга са СЕО стручњацима. Наравно, ове карактеристике можете пронаћи на другом месту, али има нешто да се каже о томе да имате све под једним кровом.

Са ГоЦентралом можете пуно учинити. Постоји пуно функција за изградњу ваше веб локације и вођење вашег предузећа, али ограничени избор значи да се ваше могућности зближавају. Листа је моћна, али нека врста апликацијског центра прешла би дуг пут у диверзификацији типова веб локација изграђених на ГоДадди.

Цене

Модел цијене је помало збуњујући код ГоДадди-а. Иако се основни план лијепо слаже с Виком (прочитајте нашу Вик рецензију), остале је тешко процијенити. Као што је споменуто у горњем делу, нема ГоДадди центра за апликације, што значи да планови вишег нивоа завршавају вишом ценом за функције које добијају бесплатно код других провајдера.

Почевши с личним планом, добијате приступ основном градитељу веб страница, подршци блогу и потпуном веб хостингу. То није нарочито узбудљив план, али онај који вас покреће и трчите без превише проблема. Цена одговара и Вик-у и Вееблиу (прочитајте наш Веебли преглед), тако да вредност сигурно постоји.

Пословни план долази са скоро дупло већом ценом за само неколико додатних функција. На вашем домену добијате ССЛ сертификат, дугме за донацију ПаиПал-а и приступ СЕО алату о коме ћемо говорити у доњем одељку. Нажалост, уз двоструке трошкове, функције се не чине баш толико вредним.

Пре него што пређете на последњу половину линије, важно је имати на уму да је ових неколико карактеристика све што добијате. На примјер, ниједна врста е-трговине није подржана у прва три плана. Можете испробати и убодити дугме ПаиПал за појединачни производ, али то је ствар. Чак би и укинути сет функција е-трговине, попут ограничених производа и већих накнада за трансакције, био од велике помоћи.

Незнатна надоградња, „пословни плус“ додаје још неколико додатних карактеристика у односу на основни пословни план. То укључује маркетинг путем е-поште, интеграцију друштвених медија и уврштавање компанија на Гоогле. Међутим, најзанимљивија је функција он-лине резервација термина, која се синхронизује у било којем главном календару на мрежи.

Заокруживање листе је „интернет продавница“. То је погодно име, јер је то једини план који вам омогућава да направите потпуно развијен фронт за е-трговину. Ни цена није тачна, јер је неколико долара јефтиније од продавнице са СкуареСпаце-ом (прочитајте нашу рецензију СкуареСпаце-а).

Међутим, за разлику од СкуареСпаце-а, немате приступ толико значајкама. Посвећена продаваоница попут Схопифи-а је бољи избор у готово сваком случају, али недостатак функција код ГоДадди-ја то чак и не ставља у погон. Наравно, одустали сте од опоравка колица, подршке за попусте и промоције и прегледа производа, али нема много тога изван тога.

Разговараћемо о томе како та ограничења утичу на искуство у наредних неколико делова. Што се цена тиче, карактеристике се могу чинити превише нишом да би оправдале трошкове. На примјер, резервација термина са Бусинесс Плус планом је корисна, али само за предузећа која брину о терминима резервације.

Упркос томе, цене планова се осећају прилично оправдано. Међутим, пропуштање било које врсте центра апликација чини да се сваки план осећа ограничавајућим и, самим тим, мање вредним у поређењу с другим градитељима.

Дизајн & Алати

Градитељ је у најмању руку ограничен на ГоДадди-у. Јасно је да је то био додатак успостављеном веб хостингу, а не обрнуто. Иако можете да пронађете веб локацију на мрежи, она неће изгледати много другачије него било која друга локација постављена путем програмера.

Ово је посебно због одабира теме. ГоДадди вам даје избор од само осам тема и не разликују се пуно једна од друге. Променом теме смета се само палета боја и фонтова. Ова подешавања можете такође променити касније, што доводи у питање поента тема.

Овде је мало злоупотребљен израз. Теме делују више као предложена полазишта, а не потпуни редизајни веб страница. Постоји неколико измена међу њима, као што је постављање заглавља, али то је и даље веома јака разлика, због чега градитељ осећа мало као МС Паинт из веб дизајна.

Да би се додала конфузија, на располагању су јединствене претходно припремљене теме, само не у оквиру програмера. ГоДадди назива ове „предлошке“, а не „теме“, разлика која је овде наизглед важна. Оно што мисли о кукању је зашто је разлика на првом месту.

Требали бисте бити у могућности да одаберете предложак од самог почетка, уместо да се петљате са осредњим низом тема. Предлошци су далеко погоднија полазишта, она која ће, нажалост, обично бити откривена касније у процесу дизајнирања.

ГоДадди закључава основни изглед ваше веб локације, али још увијек имате могућности рада у оквиру задатих параметара. Своју веб страницу уређујете преко интерактивног интерфејса, слажући нове секције један на други. То није интерфејс превлачења, али осећа се једнако интуитивно.

Прекривање врха дела омогућава вам да додате још једну, линеарно градирате страницу. Иако бисмо желели да видимо више на прилагођавању, постоји пуно начина да се из ограничене количине опција направи јединствена страница..

Подешавања мудра, избор је ограничен, али изненађујуће погодан. На пример, ГоДадди укључује СЕО алат који вас води кроз уређивање мета наслова и описа одмах унутар панела за подешавања. Покушали смо да разбијемо алат рангирањем кључне речи „цупцакес“ за нашу лагајну рачунарску продавницу „Цомпутерс МцГее“ и то је доста добро функционисало..

Можете да оптимизујете било коју страницу на својој веб локацији, а иако алати обављају само основне СЕО функције, то је веома лепо полазиште за оне који не знају о рангирању претраживања..

Упркос недостатку опција, помоћу ГоДадди-а и даље можете да направите сајт који изгледа добро. За многе је потребно неколико алата, посебно када је на располагању једноставност употребе. Међутим, за оне који желе већу контролу, најбоље је потражити негде друго.

Лакоћа коришћења

Међутим, постоји ограничење на ограниченом скупу алата. Не можете много да урадите у градитељу и због тога је поступак израде веб локације изузетно лак. Међутим, доћи до те тачке је мало гњаваже.

То је углавном због сегрегације тема и образаца. Ова два појма лако би била изменљива са било којим другим градитељем веб локација, али овде постоји разлика између њих. Теме се односе на шему боја и одабир фонта и предлошке су јединствене почетне тачке.

Као што је већ споменуто, избор шаблона је прилично велик, с пуно могућности за готово било коју веб локацију. ГоДадди би требао користити те шаблоне као основну линију за кориснике. Разбијање њих двоје само уноси збуну у процес и често значи да ћете потрошити мало времена на дизајнирање пре него што откријете погоднију почетну тачку.

Међутим, након тога је ГоДадди једноставан као што је то могуће. Главна страница за прављење програма нуди вам три опције: тему, странице и поставке сајта. Прва је прилично јасна. Једноставно одаберете једну од осам „тема“ или сами одаберете схему фонтова и боја. Странице су само једноставна хијерархија страница која је прилично једноставна.

Снага градитеља долази кроз последњу опцију. Мени подешавања управља свим унутрашњим радом ваше веб локације. Овде ћете пронаћи широке опције као што су повезивање друштвених медија и постављање огласа, али постоје и нишне опције. Неки од напомена су одрицање од колачића за посетиоце, уграђени СЕО алат и аутоматско превођење са Гоогле преводиоцем.

Ниједан од алата овде се не бави дизајном ваше веб локације. То рјешавате преко интерактивног уређивача. Као што је већ споменуто, превлачење преко било којег одељка омогућава вам додавање другог. Постоји ограничена количина опција, али модули за прилагођени ХТМЛ, МЛС попис некретнина и резервације ОпенТабле-а пружају вам довољно флексибилности за креирање веб странице за ваше потребе.

Из ограниченог избора јасно се очитава једноставност употребе. За многе је креирање веб странице помоћу ГоДадди-а једноставно, с пуно опција за подешавање веб локације према вашим потребама. Међутим, ако на списку не пронађете оно што вам треба, тешко ћете имати среће.

Подршка

Овај регистратор домена претворио се у веб локацију чији је градитељ веб страница под својим ременом. Због тога ГоДадди-у није страна страна подршка, а иако недостаје у другим областима, одељак за подршку осећа се у потпуности оствареним.

Подршка је подељена у три различита одељка. Имате туторијале, форум и, наравно, помоћно особље. Водичи су поново подељени у видео записе и чланке, који су један од најбољих које смо видели.

Можете да претражите чланке као у било којој бази знања. Међутим, ГоДадди такође садржи списак чланака „зароните у“, скуп колекција за почетак рада са различитим областима веб хостинга. На примјер, битни чланци за ССЛ цертификате укључују провјеру вашег цертификата, преузимање и уклањање проблема.

Постоји чак листа видео записа намењених стручњаку за израду веб локација. Како је ГоДадди компанија са разноврсним асортиманом производа, додавање посебног одељка за израду веб локација изузетно је корисно за брзо проналажење подршке.

На дну сваког чланка и видеа налази се неколико сродних тема на форумима. Овде ћете пронаћи одељке за све области услуга које нуди ГоДадди, укључујући и алатку за прављење веб локација. То је у потпуности у заједници, осим модератора, тако да већина одговора неће бити директно од ГоДадди-а. То ипак није превише болно, с обзиром на то да ГоДадди повремено угости АМА-е са другим тимом.

Ако не можете да пронађете одговор између форума и базе знања, доступна је директна подршка 24 сата на дан. ГоДадди нуди ексклузивно подршку за ћаскање и телефон, што значи да било који контакт е-поште није на столу. Компаније попут Блуехоста (прочитајте нашу рецензију Блуехост) такође су се одмакле од подршке путем е-поште и, иако је помало разочаравајуће, недостатак не штети целокупном искуству.

Упркос томе, ГоДадди блиста уз помоћ „уради сам“. База знања је чврста са информацијама и форуми пружају везу са заједницом. Довољна је подршка за ћаскање и телефон, али директна линија је помало разочаравајућа због недостатка подршке путем е-поште.

Пресуда

ГоДадди сигурно гура своју линију производа поред основног веб хостинга. Упркос томе, тренутна итерација ГоЦентрал градитеља недостаје када се успореди са другим програмерима веб локација. Ово је функционални део, али сигурно није идеалан.

Чини се да је најбоља употреба овог провајдера искључиво веб хостинг. Подршка и једноставност коришћења су врхунски, са пристојним временима одзива за покретање.

Шта мислиш о ГоДаддију? Јавите нам у доњим коментарима и, као и увек, хвала вам на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me