Kako varnostno kopirati svoj iPhone v iCloud

Izguba telefona je scenarij nočne more za številne ljudi: naenkrat so vaše slike, kontaktni podatki za prijatelje in zgodovina sporočil preprosto izginili. Predhodno varno varnostno kopiranje podatkov je nekaj, kar vam tukaj na Cloudwards.net vedno priporočamo.


Če imate iPhone, je Apple pokril: priročno spletno storitev za varnostno kopiranje iCloud je enostaven za namestitev in vam omogoča 5 GB brezplačnega prostora za zagon. V tem članku vas bomo popeljali skozi štiri korake, potrebne za varnostno kopiranje vašega iPhone-a. Uporabniki iPhone imajo poleg iClouda še druge možnosti, oglejte si pet najboljših varnostnih kopij za iPhone v oblaku.

iCloud ne bi smeli zamenjevati z Apple-ovo drugo storitvijo, iCloud Drive. iCloud je storitev za shranjevanje in varnostno kopiranje v oblaku, medtem ko je iCloud Drive bolj podoben Dropboxu in omogoča skupno rabo dokumentov in podobno. ICloud Drive smo primerjali z enim izmed naših najljubših ponudnikov IDrive v drugem članku.

Če želite izvedeti več o iCloud-u, preden začnemo, si oglejte naš najboljši prostor za shranjevanje v oblaku leta 2017 ali spodnji video pregled.

iCloud Video Review

Varnostno kopirajte svoj iPhone v iCloud

Zdaj brez dodatnega začenjanja začnimo z varnostnim kopiranjem vašega iPhone-a. Preden začnemo, morate pripraviti tri stvari:

  • IPhone z vsaj iOS 5.0
  • Povezava Wi-Fi
  • Geslo za vaš Apple ID

Isti postopek se lahko uporablja za varnostno kopiranje in obnovo iPadov in iPad mini. Če potrebujete več kot brezplačnih 5 GB, ki vam jih ponuja Apple, vam dodatnih 50 GB prostora pride le za 0,99 USD na mesec in res ni slaba možnost, če dejansko nameravate vse uporabiti. Če to ni dovolj, imate tudi možnost nakupa 200 GB za 2,99 USD / mesec ali 1 TB za 9,99 USD / mesec.

1. korak: Vzemite smeti

Navaden človek ne more narediti uspešnega varnostnega kopiranja s 5 GB, ne da bi se znebil nekaterih stvari. Preprost način, kako ugotoviti, koliko prostora boste potrebovali, je s klikom na »splošno« v razdelku »Nastavitve« in nato na »Uporaba«.

Varnostno kopiranje bo približno velikost zvitka fotoaparata in vseh vaših aplikacij, okno »skupne shrambe« je mogoče prezreti, saj vključuje številne druge stvari, kot je sam OS, ki niso varnostno kopirane. Zdaj lahko povežete povezavo Wi-Fi in preverite baterijo ali po potrebi priključite na vir napajanja.

2. korak: Poiščite gumb za varnostno kopiranje

Ta korak je precej preprost: v iPhone 4 pojdite v meni z nastavitvami (videti je kot zobnik) in se pomaknite navzdol, dokler ne zagledate iCloud; izberite in nato izberite “shranjevanje in varnostno kopijo”, tik nad “izbriši moj račun” v rdeči barvi. V napravi iPhone 5 je nekoliko drugače in najprej morate tapniti »nastavitve«, nato na vrhu uporabniški ID in nato »iCloud« in »iCloud varnostno kopijo«.

3. korak: Vklopite varnostno kopijo

En korak je resnično vse, kar je na voljo za ta korak: vse, kar morate storiti, je, da pritisnete gumb za vklop / izklop na desni strani, kjer piše “iCloud backup.” Ko ga vklopite, se prikaže sporočilo z vprašanjem gesla za vaš Apple ID.

4. korak: Počakajte, da se varnostno kopiranje zaključi

To je daleč najlažji korak in lahko vključuje karkoli, od prijema prigrizka do psa na sprehod. Ko vklopite varnostno kopijo iCloud, bo telefon vsakič, ko je zaklenjen, vključen v vir napajanja in povezan z Wi-Fi, varnostno kopiral telefon..

Če raje ne čakate, da so izpolnjena vsa ta merila, je še ena možnost, da v modri barvi kliknete, kje piše “varnostna kopija”.

Ko je varnostno kopiranje opravljeno, so vaši podatki zdaj varni pred škodo v oblaku in lahko brez skrbi začnete svoje podjetje.

Dodatni korak: obnovitev varnostne kopije

Predstavljajte si, da se je zgodilo najhujše in izgubili ste iPhone ali so ga ukradli. Ker nenehno spremljate varnostne kopije, vse, kar morate storiti, ko ga nov iPhone vklopite, vnesite svoj Apple ID in telefon vas bo pozval, da bodisi uporabljate telefon kot povsem novo napravo ali če želite varnostno kopirati iz iClouda.

Ko izberete iCloud, vas bo vprašal za svoje ime in geslo ter vam pokazal zadnji dve varnostni kopiji in čas, ko sta bili končani. Izberite, kar se vam zdi najboljše in vaš iPhone bo izgledal, kot da ga nikoli niste izgubili, tudi ozadja se bodo pojavila tam, kjer so vam najbolj všeč..

Končne misli

Varnostno kopiranje iPhone je ena najlažjih stvari, kar jih boste kdaj storili; vse, kar morate storiti, je, da sledite nekaj preprostim korakom, kot je opisano zgoraj, in dobro je, da začnete. Vaši podatki so lahko varni le z nekaj dotiki prsta in ker je iCloud prvih 5 GB brezplačen, nimate česa izgubiti.

Čeprav smo tukaj na Cloudwards.net dovolj dobro všeč iCloud, menimo, da bi lahko tu in tam uporabil nekaj dela, kot si lahko preberete v našem primerjalnem članku iCloud proti Dropboxu. Če niste prepričani, ali je iCloud pravi način za vas, si oglejte tudi seznam najboljših storitev za shranjevanje v oblaku.

To je tisto, kar zadeva navodila za varnostno kopiranje vašega iPhone-ja v iCloud. Sporočite nam, če imate kakršne koli predloge ali vprašanja v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me