Kako narediti varnostno kopijo stikov iPhone

Moj mobilni telefon je najpomembnejša naprava, ki jo imam v lasti. Nosim ga povsod in ga uporabljam vsakodnevno. Najpomembnejša stvar v telefonu je moj seznam stikov. Moja naprava je tako koristna moja naprava – brez seznama stikov bi bil moj telefon drag drag spletni brskalnik.


Pomislite na stike, s katerimi pogosto pogovarjate ali pišete besedilo – koliko teh številk ali e-poštnih sporočil si zapomnite? Minili so dnevi, ko smo si morali zapomniti telefonske številke ali jih zapisati v fizični imenik.

Zato vam bom pokazal, kako varnostno kopirati stike v napravah iPhone in Android. To je hitro in enostavno, mi pa smo vam že pokazali, kako v celoti varnostno kopirati svoj iPhone, zato sem tukaj osredotočen samo na varnostno kopiranje vaših stikov. Razkrili smo tudi, kako lahko varnostno kopirate besedilna sporočila v iPhone in Android ločeno.

Pojasnila bom, kako varnostno kopijo vaših stikov s pomočjo iTunes, pa tudi z uporabo katerega koli od naših najboljših oblakov za shranjevanje v oblaku.

Kaj boste potrebovali

Če ga želite uporabiti, boste morali prenesti in namestiti iTunes. Uporabnikom sistema Windows je na voljo brezplačno in je vnaprej nameščen na računalnikih Mac.

iCloud je Applova lastna oblačna platforma in ponuja enostavno rešitev za varnostno kopiranje vašega iPhone-a. Vse, kar potrebujete, je Apple ID in uporabniki dobijo 5 GB brezplačnega prostora za shranjevanje – to je dovolj za varnostno kopiranje vaših stikov. Če želite vedeti več o iCloud, smo v preteklosti primerjali iCloud proti IDrive in imamo tudi prijeten video pregled, ki ga lahko preverite spodaj.

Pokazal vam bom tudi, kako izvoziti in varnostno kopirati stike iz iClouda v format podatkov vCard, da jih boste lažje uvažali v Google Stike. To je priročno, če se odločite za prehod na Android ali preprosto želite drugo varnostno kopijo seznama stikov.

V napravah Android lahko varnostne kopije preprosto varnostno kopirate na Gmail ali SD kartico. Imam nekaj poceni starejših SD kartic, ki so velikosti 2 GB in v ta namen odlično delujejo. Če že imate Googlov račun, lahko z njim upravljate varnostne kopije. Če raje naredite varnostne kopije sami, lahko uporabite program, kot je Super Backup & Obnovi, o čemer smo pisali v našem priročniku o varnostnem kopiranju besedilnih sporočil Android.

Kako narediti varnostno kopijo stikov na iPhone

Najlažji način za varnostno kopijo stikov v iPhone je uporaba iTunes. Najprej boste morali prenesti in namestiti iTunes in iPhone povezati v računalnik s strelovodnim kablom. Ko boste vprašali, ali zaupate tej napravi, boste morali na svojem iPhone tapniti “zaupanje”.

V zgornjem levem kotu se prikaže ikona naprave. Tapnite ikono, da izberete podatke, ki jih želite sinhronizirati. ITunes lahko nastavite za samodejno varnostno kopiranje, ko je vaša naprava povezana, ali pa lahko izberete ročne varnostne kopije, če želite.

Ko gre za sinhronizacijo stikov, boste v levem podoknu želeli klikniti gumb »informacije«. V glavnem oknu se prikaže potrditveno polje za “sinhronizacijo stikov z” in polje za izbiro možnosti.

Lahko se sinhronizirate s stiki Windows in imate druge možnosti, odvisno od nameščene programske opreme – na primer Microsoft Outlook bo na voljo, če imate aplikacijo.

Varnostno kopirajte kontakte iPhone z uporabo iCloud

To je ena izmed preprostejših rešitev za varnostno kopiranje stikov. Če že uporabljate varnostne kopije iCloud, je to najverjetneje že omogočeno.

Tapnite “nastavitve” na svojem iPhone-ju in nato na vrhu tapnite svoj ID ali tapnite “iCloud”, odvisno od različice iOS-a.

Ko ste v meniju iCloud, preprosto tapnite »kontakti«, da sinhronizirate stike telefona z iCloudom.

Izvoz iPhone stikov v Google

Kot smo že omenili, je vCard oblika podatkov za informacije, kot so imena, naslovi, telefonske številke ali e-poštna sporočila. Odlična oblika za prenos ali varnostno kopiranje seznama stikov v. Pokazala vam bom, kako svoje stike iz iClouda izvozite v vCard. Nato jih lahko uporabite vCard za uvoz v Googlove stike ali varnostno kopijo na drug disk.

Najprej se prijavite na spletno mesto iCloud. Kliknite »Stiki« in nato kliknite ikono zobnika v spodnjem levem kotu.

Zdaj kliknite »izberite vse«, nato pa »izvozi vCard«. Ko naloži vCard, morate samo poiskati Googlove stike in na levem podoknu kliknite »več«, nato pa »uvoz«. Izberite vCard in vsi vaši stiki bodo naloženi in na voljo v Googlovih aplikacijah.

To priložnost lahko uporabite tudi tako, da kopirate to datoteko vCard na bliskovni pogon ali na svojega najljubšega ponudnika oblakov in vam zagotovite drug rezervni seznam stikov.

Kako narediti varnostno kopijo stikov v Androidu

Najenostavnejši način za varnostno kopijo stikov je Googlu podeliti dovoljenje za varnostno kopiranje podatkov vašega telefona. Postopek se razlikuje glede na telefon in različico Androida, vendar je precej preprost.

Tapnite “nastavitve” in tapnite “osebno”, nato pa poiščite “varnostno kopijo” & gumb za obnovitev ”. Tapnite “varnostno kopirajte moje podatke” in jih vklopite. Če vašega že ni na seznamu, boste morali dodati račun. Če želite to narediti, preprosto tapnite “rezervni račun” in nato “dodaj račun.” Morda boste morali vnesti svoje geslo ali pripniti in se prijaviti v Google račun, ki ste ga dodali.

Naslednji elementi se bodo z vašim Google Računom sinhronizirali:

 • Nastavitve Google Koledarja
 • Wi-Fi omrežja & gesla
 • Ozadja domačega zaslona
 • Gmailove nastavitve
 • Aplikacije, nameščene prek Google Play
 • Nastavitve zaslona (svetlost & spat)
 • Jezik & Nastavitve vnosa
 • Datum & čas
 • Nastavitve & podatki za aplikacije, ki jih ni izdelal Google (odvisno od aplikacije)

Kako varnostno kopirati stike v Android na SD kartico

Če želite samo varnostno kopirati svoje kontakte na kartico SD, preprosto tapnite in odprite aplikacijo »kontakti« v telefonu. Poiščite gumb »meni« in ga tapnite ter tapnite možnost »uvoz / izvoz«. Izberite »SD kartica« in vaš seznam stikov bo varnostno kopiran na vašo kartico kot vCard datoteka.

Ta oblika je združljiva z večino programov za seznam stikov in vam omogoča uvoz / izvoz stikov v druge naprave ali aplikacije, ki jih uporabljate. To je dobro storiti na rezervni SD kartici – če izgubite telefon, izgubite tudi kartico SD, ki je v njej, zato hranite varnostno kopijo nekje na varnem.

Druge možnosti za varnostno kopiranje stikov

Ko gre za varnostno kopiranje, možnosti ne manjka. Pogosto je dobro imeti več rezervnih rešitev.

Zgodaj smo si ogledali najboljšo varnostno kopijo v oblaku za iPhone v letu 2017, kjer lahko najdete več ponudnikov, ki jih želite izbrati, če želite poleg iTunes, iCloud ali Google Contacts uporabiti še kaj.

Tudi uporabniki Androida so zajeti, z nedavnim pregledom najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku za Android. Naša skupina strokovnjakov je raziskala vsakega ponudnika, da bi vam olajšali varnostno kopiranje naprave Android in varovali podatke.

Zaključek

Vaš seznam stikov je pomemben – brez njega je vaš telefon poleg neuporabnega. Varnostno kopirajte stike v iPhone, zato si vzemite čas za to in če ste podobni meni, uporabite eno naših najboljših storitev za shranjevanje v oblaku za samodejno varnostno kopiranje.

Če ste uživali v tem članku, nam v komentarjih sporočite, kaj mislite. Če imate kakršna koli vprašanja, nas lahko kontaktirate. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map