Kako šifrirati podatke za shranjevanje v oblaku

V zadnjih nekaj letih je spletna zasebnost ena najpomembnejših tem v tehnologiji. Vprašanja o posameznikovi pravici do lastnega spletnega odtisa, nadzora NSA, kramp telefonov zvezdnikov in najnovejše Facebookove polemike s podatki so le nekaj primerov.  


Za tiste, ki želijo omejiti možnosti zlorabe, ne da bi se odpovedali prednostim interneta, obstaja več načinov, kako omejiti količino izpostavljenih osebnih podatkov, kot so tisti, ki jih najdete v našem spletnem priročniku o zasebnosti. V tem članku se bomo osredotočili na temo zasebnosti shranjevanja v oblaku in kako zaščititi datoteke, ki jih hranite, da jih lahko samo dešifrirate.

Pristop včasih imenujemo šifriranje z ničelnim znanjem in je tukaj najljubša tema na Cloudwards.net. Storitve shranjevanja v oblaku z nič znanja prevladujejo v naši lestvici za najboljše shranjevanje v oblaku, pravzaprav večinoma zaradi njihovega močnega pristopa k varnosti.

Medtem ko priljubljene storitve, kot so Dropbox, Google Drive in večina drugih, ki jih najdemo v knjižnici pregledov za shranjevanje v oblaku, ne ponujajo enake prednosti, lahko programska oprema drugih proizvajalcev to spremeni. Nekaj ​​malega vam bomo pokazali, kako uporabiti enega najboljših, Boxcryptorja, da vaše datoteke ostanejo zasebne.

Preden preidemo na to, kako šifrirati podatke za shranjevanje v oblaku, pa si oglejmo razloge, ki jih morda želite, nekoliko podrobneje.

Težava z upravljanim šifriranjem

Skoraj vse storitve za shranjevanje v oblaku šifrirajo podatke, ki jih kupci shranjujejo na svojih strežnikih, le z nekaj izjemnimi izjemami, kot je Amazon Drive (preberite naš pregled Amazon Drive). Vendar pa dejstvo, da večina teh storitev upravlja tudi s ključi, ki se uporabljajo za šifriranje, pomeni, da so vaše datoteke bolj ranljive, kot morajo biti.

Medtem ko številne storitve za shranjevanje v oblaku ne bodo izkoristile te ranljivosti za finančni dobiček, korporacije ne vodijo vedno etične poti, ko je treba zaslužiti. Google v svojih pogojih storitve navaja, da lahko v tržno analizo skenira poslane, prejete in shranjene podatke:

»Naši avtomatizirani sistemi analizirajo vašo vsebino (vključno z e-poštnimi sporočili), da vam zagotovijo osebno ustrezne funkcije izdelka, kot so prilagojeni rezultati iskanja, prilagojeno oglaševanje ter odkrivanje neželene in zlonamerne programske opreme. Ta analiza se pojavi, ko je vsebina poslana, prejeta in ko je shranjena. “

Eden od Googlovih najbližjih konkurentov na trgu za shranjevanje v oblaku, Dropbox, v svojih pogojih o zasebnosti ne daje podobnih pravic. Pravzaprav izrazi zelo jasno navajajo: “Vaša stvar je vaša.” Vendar to ne spremeni dejstva, da Dropbox tudi skenira vaše podatke, deloma za blokiranje piratske vsebine.

Poleg tega za Dropbox, Google Drive, OneDrive in katero koli drugo storitev v oblaku, ki temeljijo na ZDA, veljajo zakonsko uveljavljene zahteve vlade. To vključuje zahteve za krmljenje programov množičnega nadzora, kot je pobuda NSA PRISM.

Nazadnje morate skrbeti za kibernetsko kriminaliteto, saj so kršitve podatkov najpomembnejša težava pri shranjevanju v oblaku. Medtem ko storitve v oblaku običajno gostijo podatke v varnih podatkovnih centrih, ki so zgrajeni za preprečevanje zlonamernih napadov, so bili takšni ukrepi v preteklosti zasnovani za zaščito pred zunanjimi grožnjami in ne znotraj groženj (npr. Malomarni ali poredni zaposleni).

Vaši podatki so, ne pozabite, vredni denarja. Tudi če se korporacija zdi popolnoma zanesljiva, obstaja več kot en način, kako mačko preobleči. Najboljši pristop je, da storitve v oblaku zaupate le svojim podatkom, kolikor morate, in sicer vzamete zasebnost v svoje roke.

Enostavna pot: Shranjevanje v oblaku z ničlo znanja

Najboljši način, da zaščitite svoje podatke v oblaku pred težavami z zasebnostjo, kot so trženje, nadzor in kibernetska kriminaliteta, je ta, da lahko svoje datoteke dešifrirate iz podjetij. Rešitev je zasebno šifriranje od konca do konca, ki so ga nekateri kotički v internetu uporabili za klicanje šifriranja z ničelnim znanjem, fraza, ki smo jo uporabili prej.  

Šifriranje z znanjem pomeni, da se datoteke šifrirajo, preden zapustite stroj, in jih ne dešifrirate, dokler jih ne naložite znova iz oblaka. Dešifrirni ključ, ki je vezan na nastavljeno geslo, veste le, da ponudnik oblakov ne bi mogel razvozlati datotek, tudi če bi direktor NSA trkal na vrata podatkovnega centra.

Za tiste, ki imajo raje preprostost, se lahko prijavite v storitev za shranjevanje v oblaku z ničelnim znanjem in tako zaščitite datoteke. Čeprav tam ni veliko takšnih možnosti, so najboljši kupi več kot sposobnih možnosti Dropbox. Za svoj denar nam je všeč Sync.com, ki ne zagotavlja le vrhunske varnosti, temveč tudi veliko vrednost, z 2TB prostora za shranjevanje za približno 8 USD na mesec.

S Sync.com se vsaka datoteka, ki jo vstavite v mapo za sinhronizacijo, nameščena v vašem sistemu, samodejno širi z zasebnim šifriranjem. Ničesar ne morate storiti, da olajšate postopek, o čemer bomo podrobneje razpravljali v pregledu Sync.com.  

Kolikor nam je všeč Sync.com, pa nima funkcij sodelovanja, o katerih smo govorili v našem pregledu Google Drive, ali tistih, ki jih ponuja večina najboljših storitev sinhronizacije in deljenja podjetij. To pa še ne pomeni, da se morate odreči zasebnosti. To samo pomeni, da morate narediti malo več dela, da ga zaščitite.

Nekoliko manj enostavna pot: storitve šifriranja z ničelnim znanjem

V preostalem delu tega članka si bomo ogledali, kako sami šifrirati datoteke, preden jih pošljete v oblak. Na srečo je na voljo peščica orodij z ničelnim znanjem, ki se z velikimi imeni integrirajo v oblak za shranjevanje in tako nudijo dodatno varnostno plast.

nCrypted Cloud in Sookasa sta dve spodobni možnosti, vendar nobena ne ponuja vsestranskosti in vrednosti Boxcryptorja. Ena od stvari, ki nam je všeč, je, da Boxcryptor integrira zunaj okvira z več kot 20 različnimi ponudniki za shranjevanje v oblaku.

Na seznamu so Dropbox, Google Drive, Egnyte Connect, OneDrive, Box in Amazon Drive. Poleg tega lahko Boxcryptor uporabljate s katero koli storitev v oblaku, ki ima WebDAV, ki ima minimalno delo.

Imamo celoten pregled Boxcryptorja, če želite izvedeti več o prednostih in slabostih storitve. Zdaj pa si podrobneje poglejmo, kako uporabljati Boxcryptor.

Prijavite se in namestite Boxcryptor

Preden začnete s skeniranjem datotek s Boxcryptorjem nadgraditi Googlovo tržno skupino in nergate na črnih spletnih mestih, morate ustvariti račun. Boxcryptor ponuja brezplačen račun za nekomercialno uporabo, ki ga je mogoče uporabiti za integracijo z eno storitvijo za shranjevanje v oblaku. Za poslovno uporabo ali za integracijo z neomejenimi storitvami za shranjevanje v oblaku se boste morali naročiti.

Ko se prijavite, lahko prenesete in namestite aplikacijo Boxcryptor.

Po tem vam bo Boxcryptor na hitro ogledal svoje funkcije. Nato je na voljo vadnica, ki vam bo pokazala, kako uporabljati te funkcije. Vadnico lahko izberete ali dokončate ali ne.

Priključite Boxcryptor v shrambo v oblaku

Boxcryptor v vašem računalniku ustvari navidezni pogon, do katerega lahko dostopate prek vašega datotečnega sistema ali z desnim klikom na ikono opravilne vrstice Boxcryptor in izberete »odpri«.

S tem pogonom se vse datoteke Boxcryptor ščitijo za različne storitve v oblaku, ki jih uporabljate, na enem mestu, kar je samo po sebi precej priročno. Vendar morate najprej vzpostaviti integracijo med temi storitvami in Boxcryptorjem.

Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite ikono opravilne vrstice Boxcryptor in kliknite »nastavitve«. Odpre se nadzorna plošča z več jezički na vrhu. Na zavihku »lokacije« lahko ustvarite povezavo za shranjevanje v oblaku.  

Ena izmed lepih stvari o Boxcryptorju je ta, da bo samodejno zaznal katero koli storitev shranjevanja v oblaku, ki ste jo namestili, če je podprta. Vse kar morate storiti je, da kliknete izbirni gumb v bližini storitve, za katero želite šifrirati datoteke, in integracija je vzpostavljena.

V nadaljevanju se bo ta storitev pojavila v vašem virtualnem pogonu Boxcryptor.


© Cloudwards.net

Šifrirajte datoteke s Boxcryptorjem

Čeprav smo Boxcryptor zdaj povezali z Dropboxom, to še ne pomeni, da so vse datoteke Dropbox na našem testnem računalniku samodejno šifrirane. Mape in datoteke, poslane na Dropbox, moramo ročno šifrirati.

Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite predmet, mapo ali datoteko, ki jo želite šifrirati, in izberite »Boxcryptor > šifriranje. “

Če gremo naprej, bo ta objekt zaščiten v oblaku.

Ker lahko šifriranje posameznih datotek posamično traja veliko časa in vodi do napačnih korakov, priporočamo, da za svoj račun za shranjevanje v oblaku ustvarite posebno šifrirno mapo. Tako lahko datoteke preprosto premaknete v mapo, ki jo želite šifrirati.

Na koncu opomba imena datotek Boxcryptor ne šifrirajo samodejno. Na varnostnem zavihku nadzorne plošče Boxcryptor morate klikniti stikalo.

Mimogrede, ta funkcija ni na voljo v brezplačnih računih. Glede na to, da se lahko sama imena datotek uporabijo za povedano pošteno količino o osebi, boste morda želeli razmisliti o naročnini, tudi če uporabljate samo eno storitev za shranjevanje v oblaku.

Končne misli

Na spletu lahko zaščitite svojo zasebnost, od uporabe najboljših storitev VPN med brskanjem po spletnih mestih ali hudournikov, do uporabe upravitelja gesla v oblaku za ustvarjanje bolj zapletenih gesel kot “iloveApplexoxo.” Zasebno šifriranje datotek, ki jih nameravate shraniti v oblaku, je ena najlažjih stvari, ki jih lahko naredite.

Ne glede na to, ali uporabljate vrhunsko storitev z ničelnim znanjem, kot je Sync.com ali pCloud, ali uporabljate Boxcryptor za zaščito datotek, lahko omejite možnosti, da se vaše osebne fotografije, dokumenti in druge datoteke končajo v marketinški ali vladni bazi podatkov ali pa se uporabijo za identiteto tatvina ali izsiljevanje.

Kakšno vprašanje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me