Виндсцрибе вс НордВПН: Ветар погађа планину 2020. године

НордВПН је ВПН коме посвећујемо пуно пажње и то је заслужио. Ако погледате нашу НордВПН рецензију, видјет ћете да је волимо из више разлога, укључујући врло конкурентну цијену, једноставан дизајн и једноставност уласка у стреаминг услуге.. 


С друге стране, Виндсцрибе је провео много мање времена у центру пажње ВПН света. Приметили смо, међутим, да се Виндсцрибе пробијао на многим нашим топ листама, укључујући неке од наших најбољих стреаминга и врхунских бесплатних ВПН заокруживања. Више о свему томе можете видети у нашем целокупном Виндсцрибе ВПН прегледу.

Уочавајући ову разлику у пажњи, мислили смо да је време да се Виндсцрибе-у пружи прилика да се надмеће са лидером у индустрији у овом ВПН поређењу. 

Постављање борбе: Виндсцрибе вс. НордВПН 

Да бисмо дали упоређивању неку структуру, ствари смо поделили на девет рунди. У сваком од девет рунди фокусираћемо се на један аспект ВПН перформанси. Разговараћемо о томе како свака ВПН делује у том одређеном аспекту, а затим ћемо изабрати победника.

Победник у сваком кругу додељује се бод, а ВПН са више бодова на крају се проглашава победником.

1

Брзина

Почевши од резултата тестирања брзине Виндсцрибе, ствари су услужне, али нису импресивне. Швајцарска је видела велике брзине, а и САД је задржао своје. Међутим, Велика Британија и Хонг Конг на папиру нису изгледали тако добро.

Брзина ветрописа

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићен (Ст. Лоуис)886.7120.53
Најбоља локација (Канада)3031.9315.07
Виндфлик У.С.3673.5418.85
Низоземска11320.418.5
Велика Британија1158.7311.25
Виндфлик Јапан1787.6114.31

Поред тога, чак и перформансе на британском серверу приликом прегледавања веба или чак гледања видеа изгледале су у реду. Ствари су задале 1080п 60фпс на ИоуТубе-у и 720п на Твитцху и није било неугодног одлагања да би се ствари почеле учитавати.

У почетку, НордВПН није био најимпресивнији када је у питању брзина. Може бити мало спорији од већине других провајдера приликом успостављања везе, а ни овај случај се није разликовао. НордВПН би редовно требало три до четири секунде дуже од Виндсцрибе-а да успостави тунелирану везу, којој би често требало око пет секунди да постане стабилна.

НордВПН брзина

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићен9165.510.57
САД # 247923133.538.87
Уједињено Краљевство # 20115334.786.06
Холандија # 6614566.915.39
Јапан # 69159132.833.31
Двоструки ВПН (од САД до Канаде бр. 4)7920.488.64

Једном када се веза успоставила, ствари су углавном ишле са НордВПН-ом током нашег тестирања брзине. Имао је веће брзине у нашем тестирању на сваком серверу, са једним изузетним изузетком. Из неког разлога, чак и након вишеструких тестова, УК сервер је увек враћао брзину слања од 0 Мбпс. 

То се заправо уклапа у тренд који смо приметили и раније код НордВПН-а, а то је недоследна брзина од једног сервера до другог. Више о томе можете прочитати у нашем најбржем ВПН-у, где је НордВПН добио непоштено спомена због овог недоследног перформанса.

Упркос чудним резултатима на нашем тестирању у Великој Британији, наш учинак изгледао је непромењено. И ИоуТубе и Твитцх су се без задршке обрачунали на 1080п 60фпс, чак и на УК серверу. Поред тога, НордВПН је добио веће брзине на свим локацијама које смо тестирали, што значи да ово коло иде ка НордВПН-у. 

Коло: Тачка брзине за НордВПН

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

2

Стреаминг

И Виндсцрибе и НордВПН су се појавили у неким од наших најбољих листа за стриминг, попут нашег најбољег ВПН чланка за ББЦ иПлаиер. У случају Нетфлик-а, можете достићи готово све сервисе за стриминг без посебног напора.

Хулу, Амазон Приме и Нетфлик све су у реду са НордВПН-ом. Једини снаг на који смо наишли током стриминга са НордВПН-ом је проблем недоследности који смо поменули раније. Понекад сервер једноставно неће радити добро, али прекид везе и поновно повезивање са новим сервером обично може решити проблем.

Виндсцрибе нуди разне сервере, од којих су неки доступни бесплатно, док су други потребни плаћени план. Када смо тестирали бесплатне сервере Виндсцрибе-а, сви су их блокирали Нетфлик, Хулу, ББЦ иПлаиер и Амазон Приме. 

Намјенски сервери „Виндфлик“ су разлог због којег га је Виндсцрибе уврстио у наш најбољи ВПН за Нетфлик листу. Овим серверима је потребан плаћени рачун, али су нам омогућили да дођемо до блокираних садржаја, као што је Нетфлик.

Генерално, НордВПН је имао боље перформансе током стриминга и био је у стању да се поуздано изводи при 1080п без икаквих муцања и проблема. Ово, заједно са чињеницом да није потребан посебан сервер, значи да ово коло дајемо НордВПН-у.

Коло: Тачка струје за НордВПН

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

3

Сигурност и приватност

Као што смо већ говорили, као што је случај у чланку о ИПВанисх вс. НордВПН, НордВПН не нуди много избора када је у питању безбедност, већ уместо тога бира кориснике да закључају опције за које се зна да су сигурне.

Десктоп клијент НордВПН-а користи подразумевано шифровање ОпенВПН и АЕС-256 и не нуди никакве друге опције. Ако погледате распад нашег ВПН протокола и дешифровање чланка за шифровање, видећете да се ово упаривање за сада сматра златним стандардом за ВПН безбедност.. 

нордвпн-ревиев-сеттингс

Иако Виндсцрибе нуди ОпенВПН као опцију, то није подразумевана вредност. Уместо тога, ИКЕв2 је постављен као протокол ван оквира. Предлажемо да већина корисника то промени при првом коришћењу ВПН-а јер ће прелазак на ОпенВПН пружити бољу безбедност без већих, ако их има, губитака у перформансама.

поставке подешавања ветрописа

Оба провајдера такође имају солидне политике приватности. Политика приватности НордВПН-а долази на лако читљивих осам страница, док Виндсцрибе сједи на четири. Обје политике приватности написане су јасним језиком који избјегава претјерано законски жаргон.

Оба понуђача нуде политику недејављивања која је јасно изложена и нуди исти ниво сигурности својим корисницима, тако да се ово коло завршава изједначено. Оба ВПН-а подржавају ОпенВПН са АЕС-256 енкрипцијом, а оба провајдера такође имају историју транспарентности и чврсто поштовање приватности корисника.

Коло: Сигурност и приватност Нема јасног победника, бодови за оба

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

4

Торрентинг

Оба ова ВПН-а су погодна за бујицу, тако да нећете имати проблема да употребите било који од њих за бујице. Међутим, што се тиче перформанси, ствари нису толико једнаке.

Прво смо тестирали Виндсцрибе са преузимањем од 1,4 ГБ, а одржавао је брзине од 9МБ / с до 10МБ / с, при чему је неколико пута досегла максималну брзину од 18МБпс. Ове импресивне брзине омогућиле су му да доврши тест за три минута и пет секунди.

Упркос ономе што смо видели у нашем тестирању брзине раније, НордВПН није постигао сасвим исте брзине. НордВПН у П2П трансферу брзо је прерастао до брзине између 5МБ / с и 7МБ / с и требало је око четири и по минута да се заврши исто преузимање од 1.4 ГБ. 

Иако ће оба понуђача посао обавити у разумном року, у нашем тестирању Виндсцрибе је успео да заврши преузимања много брже од НордВПН-а, што значи да ће освојити бод у овом кругу. 

Рунда: Торрентинг Поинт за Виндсцрибе

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

5

Локације сервера

Виндсцрибе има оно што би већина сматрала угледном мрежом сервера која нуди око 110 локација у 60 земаља. Такође је и ширење солидно, са серверима присутним на подручјима Блиског Истока и Азије који ВПН обично не нуде превише добро, као што су Турска и Вијетнам.

НордВПН ово превазилази мрежом од 5.191 сервера распоређеног у 62 земље. То значи да НордВПН нуди још неколико локација од Виндсцрибе-а. Међутим, обе ове опције бледо су у поређењу с нашим го-примером за велику мрежу, ХидеМиАсс. 

Ако прочитате нашу критику ХидеМиАсс, видјет ћете да има сервере у готово 200 држава. Поред тога, неки од ХидеМиАсс-ових сервера су виртуелни сервери, што значи да нису физички на локацији на коју се повезујете. 

НордВПН и Виндсцрибе имају потпуно физичке сервере, тако да знате да се увек повезујете са стварним сервером на стварној локацији коју користите. 

Рунда: Тачка локација локација сервера за НордВПН

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

6

Истовремене везе

Већина ВПН провајдера ограничава број уређаја који налог може имати у својој мрежи у било којем тренутку. Ово је генерално тако да се ограничи злоупотреба налога и спречи мрежа да буде преплављена превеликим бројем веза.

НордВПН се придржава ове конвенције ограничавајући кориснике на шест уређаја. Ово је прилично довољан број веза за један налог.

Ако тражите ВПН који ће вам омогућити да заштитите огроман број уређаја, онда би Виндсцрибе могла бити одлична опција за разматрање јер омогућава корисницима неограничен број веза на сваком налогу. Због тога је Виндсцрибе јасан победник за ово коло.

Круг: Точка истовременог повезивања за Виндсцрибе

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

7

Цене

Виндсцрибе је веома тешко победити када су у питању цене, па је чак и заузео прво место у нашем бесплатном сажетку ВПН услуга. Бесплатни план омогућава корисницима 2 ГБ пропусне ширине месечно, али то се може повећати на 10 ГБ верификацијом ваше адресе е-поште. Ово је један од највећих издашних бесплатних планова, иако не укључује сервере за стриминг, као што смо раније поменули. Прочитајте наш део Виндсцрибе вс. ТуннелБеар да бисте видели како се упоређују.

ВПН план Виндсцрибе Про долази као месечна или годишња претплата. Месечне и годишње опције су неколико долара мање од планова НордВПН-а. Поред тога, НордВПН нуди и дво- и трогодишње цене које већина ВПН-а нема. 

Двогодишњи план НордВПН-а је још увек нешто више од годишње опције Виндсцрибе-а, када је подељен на месечни трошак, али трогодишња опција НордВПН-а је исплативија од свих планова Виндсцрибе-а..

Оба провајдера прихватају битцоин као и конвенционалније начине плаћања. Главна разлика у плаћању између ова два је та што НордВПН корисницима даје 30-дневни период поврата новца и олакшава корисницима да схвате како да поврате НордВПН планове. 

Супротно томе, Виндсцрибе охрабрује кориснике да користе бесплатне податке да виде да ли им се свиђа услуга и корисницима даје само три дана да добију поврат новца.

НордВПН нуди најбоље цене, али само ако сте вољни да предложите велику суму за трогодишњи план. Виндсцрибе је у кратком року приступачнији и нуди чак и бесплатан план, али има много оштрију политику поврата новца. Ваше потребе ће одредити која је од ових комбинација цена и политике најбоља. 

Међутим, између неограничених веза Виндсцрибе-а о којима смо говорили у претходном одељку, његовог великодушног бесплатног плана и повољнијих краткорочних планова, ми мислимо да Виндсцрибе заправо има уску победу у овом кругу.

Рунда: Тачка цена за Виндсцрибе

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

8

Лакоћа

Кориснички интерфејс Виндсцрибе-а је веома баребонес. Уклапа се у мали сиви прозор који има падајући мени за одабир вашег сервера, плус тастер за укључивање и искључивање ВПН-а. Испод ове функције за заштитни зид постоји заштитни прекидач, као и линија текста која приказује вашу тренутну ИП адресу.

ветровница-рецензија повезана

Икона са три хоризонталне траке у горњем десном углу клијента Виндсцрибе десктоп отвара подешавања која су прилично добро постављена, али појединачне опције не дају никакву позадину или објашњење. 

Клијент НордВПН-а жестоко упоређује овај компактан и сиви интерфејс са светлом, плавом и белом мапом. Ова мапа заузима отприлике двије трећине екрана и има плаве мјехуриће локација преко земаља са серверима на које можете да се повежете.

нордвпн-ревиев-маркер-селецтион

Поред укупног изгледа и мапе НордВПН-а, постоји неколико елемената квалитета живота који су присутни код НордВПН-а, али су одсутни код Виндсцрибе-а. За нас је најочитије било то што Виндсцрибе нема траку за претрагу на својој листи сервера. То значи да се морате кретати кроз листу да бисте пронашли локацију коју желите.

Поврх тога, подешавања НордВПН-а су постављена мало боље, што олакшава ствари. Поставке НордВПН-а нуде и кратка објашњења о томе што свака опција у ствари чини, софтвер се осећа опћенито кориснијим и осваја НордВПН поен за овај круг.

Рунда: Тачка прилагођавања корисницима за НордВПН

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

9

Карактеристике

НордВПН фокусира свој труд на најтраженије функције. Ту је лепо проширење прегледача НордВПН које олакшава заштиту путем интернета, као и НордВПН блокатор огласа. 

Функција НордВПН адблоцк, која се у опцијама назива ЦиберСец, не само да блокира огласе, већ може помоћи у блокирању злонамјерног софтвера, крађе идентитета и других претњи. И Виндсцрибе и НордВПН имају заштитни зид, што је карактеристика коју очекујемо од свих ВПН-ова јер је то од виталне важности за сигурност ВПН-а..

За разлику од НордВПН-а који пружа функције које би већина видела као опште људе-пријатнике, чини се да се Виндсцрибе фокусира на функције за оне који су „корисници енергије“ и желе да контролишу ситне аспекте перформанси свог уређаја..

Прво, постоји “сецуре.линк”, који омогућава Виндсцрибе корисницима да скенирају веб локације за проналажење УРЛ адреса пре него што се упуте на њих. На овај начин се корисницима даје идеја о безбедности веб локације без потребе да их посећују. Виндсцрибе такође нуди блокатор садржаја под називом Р.О.Б.Е.Р.Т., који вам омогућава да блокирате одређени садржај на основу утврђених спискова Виндсцрибе.

виндцрибе-ревиев-роберт

Иако су то обе одличне карактеристике, сматрамо да ће више људи стварно искористити додатне функције НордВПН-а. ЦиберСец је врхунски блокатор огласа и такође помаже у блокирању покушаја крађе идентитета и злонамјерног софтвера, што је нешто што скоро сви могу да користе. 

Коло: Карактеристике Поинт за НордВПН

Виндсцрибе Лого
НордВПН Лого

10

Последње мисли

НордВПН је у овом мечу изашао на врх у овом мечу након победе у шест рунди, а један је ушао као реми. Међутим, његова супериорна брзина шокантно није била у могућности да му помогне у кругу мучења, а круг са ценама био је помало подељена одлука, зависно од ваших потреба.

Уз то је НордВПН био доминантан у већини рунди, укључујући ствари попут брзине и струјања пријатности за кориснике. НордВПН је доказао да је зарадио своје место као један од најпопуларнијих и широко распрострањених ВПН мрежа на тржишту.

Победник: НордВПН

Волели бисмо да чујемо о томе како ваша искуства са НордВПН-ом и Виндсцрибе-ом одговарају нашим у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map