ТорГуард ВС ПИА: Трка два тамна коња 2020. године

Приватни приступ интернету – или ПИА, како се уобичајено назива – један је од најпознатијих ВПН провајдера данас на тржишту. Ако погледате наш преглед приватног приступа Интернету, видећете да волимо његов пријатан дизајн, импресивне брзине и солидне евиденције сигурности и приватности. 


ТорГуард, иако мање познат од ПИА, је можда једна од најцењенијих ВПН опција. У нашем прегледу ТорГуарда приметили смо да ТорГуард нуди солидну сигурност и има неке сличне снаге и слабости као ПИА, наиме импресивне брзине, али слабе перформансе стриминга. 

С обзиром на то да су се оба пружаоца снажна у истим кључним областима, али слаба у осталим, сматрали смо да би било прикладно да се поклапају између утврђене популарности ПИА-е и потенцијално непризнате величине ТорГуарда..

Постављање борбе: ПИА против ТорГуарда

Да бисмо стекли јасну представу о томе како се ти ВПН-и међусобно слажу, направили смо систем са девет кругова. У сваком кругу размотрићемо један критични аспект перформанси ВПН-а, као што су брзина, сигурност или стриминг. 

Упоредићемо како функционише сваки ВПН у тој одређеној категорији и тада ћемо одлучити о победнику у том кругу. Побједник сваке рунде додјељује се бод, а добављач који има највише бодова на крају побјеђује у битци.

1

Брзина

ТорГуард и ПИА појављују се на нашем најбржем ВПН-у, а ПИА долази на броју два, а ТорГуард на броју четири. Када упоређујете две стране, лако је видети зашто се ПИА у том чланку пласирала више од ТорГуарда.

ТорГуард Спеедс

Локација: ПингДовнлоадУплоад
Незаштићен4291.83342.32
У.С.13192.39207.51
УК8149.16318.94
Јапан17251.1688.84
Израел14858.0081.47
Швајцарска106111.25214.86

Тестирали смо сваки ВПН на истих пет локација и установили да резултати испитивања ПИА брзине имају веће брзине преноса, брзине преузимања и времена пингања на три од пет локација. 

ПИА убрзава

Локација: ПингДовнлоадУплоад
Незаштићен4291.83342.32
У.С.4116.96190.80
УК88100.06237.93
Јапан16776.79193.93
Израел145105.28282.76
Швајцарска10689.58257.07

ТорГуард је победио ПИА у САД-у и Швајцарској, али ПИА је и даље на својим локацијама имала респектабилних 116Мбпс и 89Мбпс. ТорГуард је, са друге стране, имао само око половине брзине ПИА-е у Великој Британији и Израелу. 

Оба ВПН-а су чврста када су у питању перформансе, али ПИА је победила ТорГуард на папиру и била је приметно отпорнија у нашем тестирању у стварном свету. ПИА обично учитава веб странице нешто брже и поуздано ће подразумевати 1080п при учитавању видео записа, док би ТорГуард повремено подразумевао 720п на споријим серверима. 

Коло: Брза тачка за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

2

Стреаминг

Упркос импресивним брзинама које нуде оба провајдера, то неће бити од велике користи ако планирате да користите неки од ових ВПН-а за стриминг. С ПИА-ом смо могли радити само на Нетфлику. И Хулу и Амазон Приме рекли су нам да морамо искључити свој ВПН ако желимо да гледамо било шта. Укратко, за свеобухватни стреаминг погледајте ЦхецкВПН уместо.

ПИА нас такође није успела да прими у ББЦ иПлаиер, с тим што је сајт одбио да се учита, нешто што никада раније нисмо видели. Ако покушавате да приступите садржају ББЦ-ја, предлажемо да проверите наш најбољи ВПН чланак за ББЦ иПлаиер. 

Што се тиче ТорГуарда, ствари су биле још горе. Нисмо уопште могли да наговоримо видео записе Хулу, Нетфлик или Амазон Приме. ББЦ иПлаиер нас је пустио на сајт, за разлику од ПИА-е, али тада нам је рекао да нешто можемо гледати само ако смо у Великој Британији, упркос томе што смо повезани на лондонски сервер. 

торгуард-ревиев-хулу

Ниједан од ових ВПН-а није идеалан за приступ гео-блокираном садржају на стриминг локацијама. Иако обојица имају брзину за то, ниједан се не може провући поред ВПН детекције већине веб локација. Препоручујемо да завирите у наш најбољи ВПН за стриминг чланка ако тражите начин да гледате тај садржај.

Међутим, морамо изабрати победника између ова два кола за коло. Дајемо га ПИА-и јер нам је успео да нас уведе у Нетфлик, што је и даље нешто више него што ТорГуард може да тврди. 

Коло: Стреаминг за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

3

Сигурност и приватност

ТорГуард и приватни приступ интернету нуде комбинацију протокола и енкрипције коју предлажемо. Разлика је у томе што ТорГуард користи подразумеване поставке, док требате мало подесити ПИА.

ТорГуард се отвара од почетка са АЕС-256 енкрипцијом и омогућеним ОпенВПН протоколом. Уместо тога, ПИА је изабрала шифрирање АЕС-128, што нуди нешто нижи ниво сигурности у замену за мало бржи одзив. 

Осим опција шифрирања ОпенВПН и АЕС, ПИА такође омогућава корисницима да бирају између неколико избора метода руковања. Иако се не приказује у клијенту за десктоп рачунаре, такође је могуће подесити Л2ТП и ППТП везе са ПИА-ом ако то урадите ручно.

пиа-ревиев-сплит-тунелинг

Исто тако, ТорГуард нуди неке додатне опције протокола за оне који су заинтересовани, али оне се морају подесити ручно, јер је клијент опремљен само ОпенЦоннецт и ОпенВПН. Додатне опције протокола укључују Л2ТП, ППТП и ИПсец.

подешавања торгуард-прегледа

Оба ВПН-а имају солидне безбедносне опције и нисмо открили цурења током тестирања пропуштања ДНС-а, па морамо погледати политику и историју приватности сваког провајдера да бисмо утврдили који је бољи. 

Као што смо видели у чланку о ПИА-у и НордВПН-у, ПИА има значај приватности. ФБИ је у прошлости позивао тужбу и није могао да преда било какве релевантне информације о својим корисницима због своје политике записивања. 

У међувремену, ТорГуард има линију у својој политици приватности у којој каже да ће делити информације ако је „то по закону потребно“, што нас чини мало опрезним. То значи да дајемо ово коло ПИА-и захваљујући доказаној историји да није помогла спровођењу закона.

Коло: Безбедносна и приватна тачка за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

4

Торрентинг

Да бисмо видели који ВПН би био бољи за оне који често муче велике датотеке, тестирали смо оба ВПН-а са истом торрент датотеком. Повезали смо се са најближим сервером на свакој мрежи који нам је пружао добру брзину. Свако ВПН тестирали смо неколико пута да бисмо били сигурни да су наши резултати поуздани и конзистентни.

Очекивали смо да ће ПИА бити нешто бржа на основу претходног тестирања брзине, али резултати су били помало изненађујући. Приватни приступ интернету ни на који начин није био спор, брзо достижући брзину од нешто више од 8МБ / с на нашем тестном торренту и остајући тамо током трајања преузимања.

ТорГуарду је, с друге стране, требало неколико пута дуже да се крене у поређењу са ПИА-ом. Једном када је оживио, достигао је брзину од само 5МБ / с и чешће је крстарио око 4МБ / с. Иако су оба ВПН-а дозвољавала бујицу, а ТорГуард је био сервисан, ПИА је била двоструко бржа и бујице су кренуле много брже.

Рунда: Торрентинг поинт за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

5

Локације сервера

Успут, ПИА и ТорГуард имају упоредиву укупну бројност сервера, а сваки провајдер има више од 3.000 сервера. Главна разлика између сваке мреже је како се ови сервери дистрибуирају широм света. 

Приватни приступ интернету има своје сервере концентрисане на укупно 50 локација у 30 земаља. Већина опција локације распоређена је широм САД-а, а само неколико других земаља има више локација. 

пиа-ревиев-сервери

ТорГуард нуди разноврснију листу опција са 68 локација у 55 земаља. Иако није нешто попут мреже попут ХидеМиАсс – која има 290 локација у 190 земаља, као што можете прочитати у нашој рецензији ХидеМиАсс – она ​​и даље нуди неке добре изборе који ће посао већини људи учинити. ТорГуард чак има шест локација на Блиском Истоку, што може бити релативно ретко откриће.

Торгуард-ревиев-сервер-локације

Коло: Локације сервера за ТорГуард

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

6

Истовремене везе

Ако тражите начин да заштитите све своје кућне уређаје, мало ВПН провајдера може победити оно што ПИА може да понуди. Приватни приступ интернету омогућава корисницима да повежу до 10 уређаја одједном на један налог.

Ово превазилази већину добављача врхунских полица, као што можете видети у нашем чланку ИПВанисх вс. НордВПН, који истиче да НордВПН нуди само шест, а ИПВанисх задовољава импозантних 10 веза ПИА-е. ТорГуард корисницима даје укупно пет истовремених веза, што је боље од многих ВПН-ова на тржишту, али ипак блиједи у поређењу с оним што ПИА нуди.

Круг: Точка истовременог повезивања за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

7

Цене

И ПИА и ТорГуард имају сличан модел цена који садржи један план са опцијама од три или четири времена. Почевши од месечних цена, ТорГуард се цене по скупљим странама, што га чини упоредивим са неким од врхунских опција на тржишту. 

С друге стране, ПИА месечно месечно износи неколико долара мање, што га чини солидним избором за оне који су заинтересовани само за краткорочни ВПН. ТорГуард такође нуди тромесечни план који снизује његову цену на упоредиви ниво са месечним ценама ПИА-е. 

Оба пружаоца услуга имају такође могућност претплате за шест месеци и годину дана. Чудно је што је ТорГуард заправо нешто повољнији у шестомјесечном временском оквиру, док ПИА нуди бољи посао када се пријавите на цјелогодишњи план.

Уз то, ПИА је бољи договор ако направите ВПН поређење цена које објашњава чињеницу да ПИА налог омогућава двоструко више веза. 

Нажалост, не постоји бесплатно суђење ПИА-е, али нуди седмодневни период поврата новца. Ово омогућава потенцијалним корисницима да испробају услугу, а још увек имају неки начин да свој новац врате ако ствари не успеју. За упоредбу, постоји начин да се ТорГуард испроба бесплатно, али захтева слање претходне ВПН фактуре.

Коло: Цјена за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

8

Лакоћа

Почевши од веб локација за сваког провајдера, ПИА има бољи општи изглед. Проналажење и преузимање инсталирача ПИА-е је лако и подешавање налога је такође лако. ТорГуард има велику значку на својој веб локацији која оглашава његово седмодневно бесплатно пробно време, али као што смо поменули у последњем одељку, ово суђење захтева да пошаљете своју стару ВПН фактуру.

Страница за одлазак на ТорГуард мало је збуњујућа са дословно десетак опција додатака које затрпавају страницу, а страницу за преузимање ТорГуарда је теже пронаћи без ње на врху странице, као што ПИА има. 

торгуард-преглед-одјава

Што се тиче софтвера, оба провајдера користе врло једноставан изглед са минималним нередом. ПИА софтвер је чистији са само најмање информација и опција приказаних на главној страници клијента. У међувремену ТорГуард вам даје неколико кључних опција на главном екрану у облику падајућих менија. 

пиа-ревиев-виндовс-апликација

ТорГуард има два проблема која нису присутна код ПИА: Он нема функцију претраживања на својој листи сервера и он врши ТорГуард пријаву сваки пут када се повежете. Овај поступак пријаве може повремено изазвати неуспех у повезивању и учинити да процес повезивања траје дуже. 

Једино са чиме заиста имамо проблема у ПИА-овом клијенту је прекидач ПИА килл који има опције за „искључено“, „аутоматски“ и „увек“. То значи мало нејасно, али је подразумевано постављено на „ауто“. Чини се да ово блокира само ван Интернет саобраћаја када је ВПН укључен, док ће поставка „увек“ такође блокирати интернет саобраћај чак и ако се ВПН прекине..

Све у свему, ПИА има рафиниранијег клијента са много мање посла. Ни ВПН не прави проблеме на нашем рачунару, али ПИА корисничко искуство је од почетка до краја много глађе. Од бољег изгледа веб страница и лакшег прегледавања до модернијег софтвера, ПИА нуди корисничко искуство. 

Рунда: Тачка прилагођавања корисницима за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

9

Карактеристике

Када су у питању додатна звона и звиждуци, ТорГуард не доноси превише на сто. Постоји убиство апликације које се може конфигурирати за прекид дефинисане листе програма у случају да ВПН икада изгуби везу. ТорГуард такође омогућава корисницима да одреде прилагођени проки сервер за већу сигурност. 

торгуард-ревиев-килл-апп

У међувремену, ПИА подржава СОЦКС5, који омогућава корисницима да поставе ПИА помоћу прокија. Укратко, проки додаје додатни одзив вашем интернетском сигналу пре повезивања на ВПН сервер. То помаже да се дода додатни слој анонимности на мрежи, али по цени спорије брзине везе.

Приватни приступ интернету такође има оно што назива МАЦЕ, а оно блокира домене који се користе за огласе, трагаче и злонамерни софтвер. Када се укључи, то може додати само малу количину додатне сигурности и анонимности. 

Ниједан од ових провајдера не може се борити са ВПН-ом попут ЕкпрессВПН-а када су у питању функције о којима можете више прочитати у чланцима ЕкпрессВПН насупрот ИПВанисх и ЕкпрессВПН вс ПИА. Уз то, ПИА и даље успева да спакује неколико добрих додатака којих ТорГуард нема, дајући му довољно предности у овој рунди да обезбеди бод.

Рунда: Карактеристике Поинт за приватни приступ интернету

ТорГуард Лого
Приватни лого за приступ интернету

10

Последње мисли

Ово је био много ближи меч него што би резултат од осам према једном показао. ПИА је успела само уском победом у неколико категорија, као што су струјање и безбедност. ТорГуард је понудио солидну представу са респектабилним брзинама и чврстом безбедношћу, али чини се да је ПИА боља репутација добро зарадјена, јер је увек била корак испред ТорГуарда.

Победник: ПИА

Ако имате искуства са било којим од ових пружатеља услуга, волели бисмо да чујемо о томе у коментарима у наставку. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map