Шта је најбржи претраживач? Сурфање брзо 2020

Када бирате који ће прегледач ићи, брзина је пресудна метрика. Међутим, то је једно које је тешко тестирати, а због непрестане природе веб претраживача – изазовно је пронаћи било какве конкретне информације које нису ужасно застареле. Стога смо тестирали све главне веб прегледаче како бисмо пронашли најбржи около.


Да бисмо пресекли право на јурњаву, Вивалди је најбржи интернет претраживач који смо тестирали. Одличан је био у сва три референтна теста која смо користили за поређење добављача, надмашивши сву конкуренцију. Међутим, Опера није заостајала и кад смо гледали чисто графички интензивне задатке, Опера и Цхроме су били најбржи.

Ови резултати представљају перформансе прегледача данас и, чак и ако читате у далекој будућности, требало би да дају неке смернице о томе где да потражите најбржи веб претраживач. Ако се питате како смо направили нашу листу, будите сигурни да скочите доле да бисте прочитали поступак тестирања брзине нашег веб претраживача..

Најбржи прегледачи 2020

1. Вивалди

Вивалдијев претраживач истакнуто је на нашим ранг листама, вршећи листу најбољих прегледача уопште и стижући на четврто место за најбољи прегледач за Мац, где би био виши да није било недостатка верзија за иОС. 

Био је то и наш трећи избор за најсигурнији претраживач, што значи да нећете морати да бирате између перформанси и сигурности са Вивалдијем. Ако желите да сазнате зашто мислимо да је најбољи веб претраживач, обавезно прочитајте нашу Вивалдијеву рецензију за све детаље.

Вивалди

За сада, погледајмо дубље перформансе брзине Вивалдија. Бровсер је постигао најбоље резултате у реагирању на основне ЈаваСцрипт апликације, што је најважнија метрика при поређењу брзина претраживача. 

Иако се није добро снашао са графички интензивним задацима, за већину корисника ово је далеко рјеђи случај употребе прегледача и као такав је мање важан..

За напредније ЈаваСцрипт апликације, четири од пет избора у овом чланку постигло је сличне резултате, а Вивалди је слетео тачно у средину ове четири, али још увек са врло мало разлике између њега и првог места.

2. Опера

Веб прегледач Опера је такође муњевит, бар на радној површини, а посебно је добро успео на нашем графичком тесту. То значи да ако користите много графички интензивних апликација путем веб прегледача, Опера би вам могла бити најбоља опклада. Међутим, у целини, заостаје за Вивалдијем по основном ЈаваСцрипт одзивности, па због тога завршава на другом месту на овој листи.

Опера

Као што је раније споменуто, резултати за јаче ЈаваСцрипт апликације били су прилично слични, а Опера је успела само испред Вивалдија и Храброг (наш следећи избор), везујући се за Цхроме за прво место.

Опера је била дуго времена и много се променила током свог развоја. Ако желите да научите све што треба да знате о старијем државнику интернет претраживача, погледајте наш комплетан преглед прегледача Опера.

3. Храбар

Ако се бринете о приватности и сигурности, мало ће прегледача моћи да се надмеће са Браве-ом, као што смо детаљно описали у нашој целокупној рецензији Браве. Такође је наш избор број два за најбољи прегледач за Андроид, као и наш избор најбољег прегледача за Мац.

Храбар

Што се тиче брзине, у поређењу с осталим типовима на овој листи, Браве је чврсто на средини пута. За основне ЈаваСцрипт апликације он се налази на четвртом месту, ширина косе је иза Фирефока, али и даље се завршава као наш број три, због лоших перформанси ове компаније у преостала два теста, где је Браве урадио много боље.

4. Мозилла Фирефок

Фирефок је одличан претраживач, познат по озбиљној посвећености приватности и широком спектру функција, као што смо приметили у нашој Фирефок рецензији. Иако није освојио ниједан од наших рејтинга, у свима се уврстио међу првих пет и спретно је освојио наше поређење Фирефока са Цхромеом и Опере у односу на Фирефок.

Фирефок

У погледу перформанси, тренутна верзија прегледача Фирефок помало је мешана торба. Добро је прошло са основним ЈаваСцрипт апликацијама, заузевши треће место иза Вивалдија и Опере, али ужасно је учинио када је у питању графика и теже веб апликације. Посебно се истиче у последњој категорији, јер су и сви наши други типови били знатно испред Фирефока на овим тестовима.

Ипак, Фирефок је и даље брз претраживач и лако га победи због коначних резултата за лагане веб апликације, што је, као што је раније споменуто, најважнији критеријум за који смо тестирали.

5. Гоогле Цхроме и Цхромиум

Гоогле-ов прегледач прегледача заокружује нашу листу најбољих пет најбржих прегледача. Упркос постизању најбоље оцене за графичке перформансе, последњи је био мртви у погледу основне ЈаваСцрипт одзивности, што је, као што смо већ неколико пута поновили, тест на који највише тежимо..

За напредније ЈаваСцрипт апликације то је такође урадило веома добро, али разлика је овде била прилично мала, тако да није довољно да Цхроме постане виши на листи.

Хром

Вреди напоменути да ако упоређујете Цхромиум и Цхроме у погледу брзине, постоји врло мала разлика о томе, а Цхромиум је можда мало бржи од свог много популарнијег потомства. Будући да су резултати били тако слични и чињеница да између њих нема велике разлике, два претраживача деле последње место на листи.

Хром

Ипак, прочитајте нашу Цхромиум рецензију пре него што је пребаците, јер постоје озбиљне забринутости за стабилност код претраживача отвореног кода које бисте требали размотрити пре него што пређете са Цхроме-а на Цхромиум. 

Ако их желите сами да упоредите, можете да прочитате и нашу рецензију Гоогле Цхроме-а, тако да имате све потребне информације о обе алтернативе.

Како тестирати брзину веб прегледача

Тестирање брзине веб прегледача није тако једноставно као што звучи. Већина тестова брзине које ћете пронаћи на мрежи усмерена је на мерење брзине везе, а не на брзину самог прегледача. Међутим, БровсерБенцх је корисно створио пакет референтних тестова усредсређених на три различита аспекта перформанси веб претраживача.

Бровсер-Бенцх

Прво и најважније је Спеедометер 2.0, који покреће 480 различитих стандардних веб апликација у брзом сукцесији, мерећи колико брзо прегледач рукује с њима и упоређује резултате како би вам дао резултат који представља максимално покретање у минути које прегледач може да уради.

Од три испитивања која смо користили, највећи нагласак стављамо на овај, јер он обухвата оно што ће вероватно бити већина ваших активности прегледавања и на тај начин ће бити много уочљивије од остала два теста.

Брзиномјер

Коришћење ЈетСтреам-а за тестирање неуобичајених веб апликација

Следи ЈетСтреам, који покрива напредније, теже и мање уобичајене веб апликације у сличном процесу. Четири од пет прегледача (са Фирефоком као непарним) добили су врло сличне резултате на овом тесту, што значи да није имао пресудан значај у нашој ранг листи. 

Коначно, МотионМарк доноси гомилу напредних визуала, мерећи колико добро графички мотор сваког прегледача делује када је под великим оптерећењем. 

ЈетСтреам

Стабилизовање резултата тестирања брзине нашег веб прегледача

Када користите ове тестове, важно је осигурати да сте повезани са стабилном интернетском везом, јер промене брзине везе могу лако утицати на резултате, упирући их и чинећи их прилично бескорисним. 

Да бисмо то узели у обзир, користили смо стабилну везу и неколико пута извршавали тестове за сваки прегледач, успоређујући оцене пре него што их рангирамо.

Такође је важно да се ослободите свих ресурса вашег система за тест, тако да ако желите најтачније резултате, искључите све (укључујући проширења) осим прегледача који желите да тестирате..

За потребе ових тестова користили смо лаптоп Ацер Аспире Е5-575Г са Интел и5-6200У ЦПУ-ом који ради на 2,40 ГХз, графички процесор Нвидиа ГеФорце ГТКС 950М, 6 ГБ РАМ-а и стандардни (нон-ССД) чврсти диск од 120 ГБ са 64-битним Виндовс 10 Хоме верзија 1903. 

То значи да се ова листа фокусира на најбржи претраживач за Виндовс 10 (и до извесне мере најбржи претраживач за Виндовс 7, јер би перформансе требало да буду идентичне), а не на најбржи Андроид прегледач или најбржи претраживач за Мац.

Последње мисли

Са тиме је наша листа најбржих веб претраживача завршена. Осигуравајући прво место, Вивалдијев претраживач и даље цементира себе као одличан претраживач. Опера, Браве и Фирефок су такође добро прошли, а ни Цхроме ни Цхромиум сигурно нису спори, иако су завршили везани на последњем месту на овој листи.

Ако сте заинтересовани да сазнате више о разним интернет претраживачима, можете погледати нашу колекцију прегледа прегледача. Такође смо упутили неколико прегледача једни против других у борбама “један на један”, као што су Мицрософт Едге вс. Цхроме и Опера вс. Цхроме.

Ако вам је безбедност главна брига, такође смо рангирали најсигурније веб прегледаче, међу којима је и неколико њих које овде нису укључене, као што су Тента и Пуффин (који је невероватно брз на иОС-у, али болно споро на осталим платформама). Ако користите прегледач на бази Цхромиум-а и желите да га учините још сигурнијим, требало би да прочитате нашу листу најбољих безбедносних проширења прегледача.

Шта мислите о брзини нашег претраживача? Јесте ли искусили другачије резултате од оних на овој листи или смо занемарили тест перформанси који вам се допада? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me