НордВПН вс ПИА: Преглед сигурности и брзине у 2020. години

НордВПН је један од највећих играча на ВПН тржишту, и то с добрим разлогом. У нашој НордВПН рецензији говоримо о томе како има респектабилан број функција, веома чист и једноставан за употребу интерфејс, као и чврсту сигурност и приватност. 


Приватни приступ интернету, или ПИА, један је од малобројних ВПН-ова са седиштем у Сједињеним Државама. У нашем пуном прегледу ПИА-е говоримо о томе како би то могло подићи обрве код неких људи због релативно слабих закона о приватности података у државама.. 

Уз то, ПИА ВПН је у више наврата покренут судски позив и никада није предао информације о корисницима властима.

Знајући чврсту историју ПИА-е која штити приватност корисника, мислили смо да би било занимљиво упоредити НордВПН са овим релативним подгрупом да видимо да ли чиста евиденција ПИА-е може да му помогне да победи ВПН гигант. Резултат тога је ПИА против НордВПН борбе вековима.

Постављање борбе: ПИА против НордВПН

Нажалост, ови ВПН-и не могу се међусобно борити у дословном смислу, па смо развили нека правила како бисмо олакшали фер конкуренцију. Постоји пет рунди и сваки се пондерира равномерно, при чему се сваки круг додељује по једном. Пет кругова су карактеристике, цене, једноставност употребе, брзина и сигурност. 

Сваки круг започињемо тако што ћемо укратко прегледати оно што тражимо, а затим дајемо детаљне информације о томе како сваки ВПН делује у тој категорији. На крају сваког круга доносимо закључак и доделујемо бод једном од ВПН-ова. 

1

Карактеристике

Као што можете видети у нашој НордВПН против Муллвад поређења, увек започињемо са тим мечевима са увидом у карактеристике сваког провајдера, а НордВПН у овом првом кругу има јаке резултате..

У овом одељку, најважније ствари које тражимо су прекидач за заустављање и неки начин да се ВПН аутоматски повеже. Ово су две карактеристике за које сматрамо да су неопходне за сваки ВПН, јер обе ове карактеристике директно утичу на безбедност, а без њих ВПН не може бити толико сигуран. 

Поред ових, могућности које сваки ВПН одабере су само глазура на торти. Ствари попут блокатора огласа, ДНС опција или чак додатих слојева сигурности су уобичајени додаци.

НордВПН

НордВПН га избацује из парка када су у питању најосновније ствари које смо управо навели. Омогућује корисницима да конфигуришу широк спектар опција када је у питању његово аутоматско повезивање и прекидач.

Почевши од прекидача килл, заправо су два уграђена у десктоп клијента. Једна је у подешавањима означена као „прекидач за интернет убиство“ и делује тако што прекида проток интернетског саобраћаја ако се изгуби ВПН веза.. 

нордвпн-ревиев-киллсвитцх

Други се назива “пребацивач апликације” и када је укључен, аутоматски ће прекинути све апликације које додате на његову листу. То помаже побољшати перформансе програма којима ВПН није потребан, а истовремено чувате сигурност. 

НордВПН такође има добро дизајнирано подешавање за аутоматско повезивање које олакшава конфигурацију. ВПН можете аутоматски да се повеже када се програм покрене или када се покрене Виндовс. Можете га конфигурисати и да се аутоматски повезује само када сте на несигурним бежичним мрежама (што значи да је већина јавне ВиФи). 

Поред тога, можете бирати у који се регион или земљу аутоматски повезујете. НордВПН такође има неке додатне сигурносне карактеристике, попут прилагођених ДНС опција и невидљивости на ЛАН-у.

Најзанимљивије од ових додатних безбедносних карактеристика су ЦиберСец филтер и двоструки ВПН. ЦиберСец је релативно нова карактеристика коју је НордВПН увео и која ради као блокатор огласа, као и малваре и пхисхинг филтер. 

Начин на који ЦиберСец функционира је једноставно тако што блокира веб локације које приказују огласе или се зна да садрже злонамјерни софтвер или пхисхинг нападе. Иако ово није најприроднија карактеристика – а постоје тона сличних бесплатних алата за заштиту ваше приватности – лепо је имати оне који већ не користе неку врсту блокаде огласа. 

Коначно, двоструки ВПН управо тако звучи. Преусмерава ваш саобраћај преко више ВПН сервера, што још више отежава праћење ваше мрежне активности.

Приватни приступ интернету

ПИА има потпуно другачији изглед са својим менијима подешавања од НордВПН-а, о чему ћемо детаљније истражити у одељку „једноставност коришћења“. Прва страница са подешавањима са којом сте се поздравили садржи потврдне оквире за покретање програма при покретању система, да ли се ВПН повезује при покретању и прегршт падајућих менија са козметичким опцијама. 

Подразумевано, ПИА клијент је закључан у програмској траци и користи тамну тему. У подешавањима, међутим, постоји опција за откључавање прозора са траке задатака и омогућавање његовог померања по екрану, као и светла тема и неке опције како се појављује икона системске траке.

приватни-интернет-преглед-обилазак

Ово је један од најбољих делова ПИА-е, а ми чекамо да више провајдера, попут НордВПН-а, угради ноћни режим у своју белу позадину, што може бити прилично упадљиво у очи на светлијим мониторима или у тамнијим собама.

С тим у вези, ово је једина ствар у ПИА-иним подешавањима која можемо указати на нешто што би други требали следити. Док прва страница подешавања нуди потврдни оквир за аутоматско повезивање, не постоји начин да се конфигурише где се ВПН аутоматски повезује на. 

Поред тога, прекидач килл нуди три подешавања која нису у потпуности објашњена. Опције су “искључено”, “аутоматски” и “увек”. „Искључено“ и „увек“ је довољно једноставно објаснити, али поставка „ауто“ каже да блокира спољни саобраћај док је ВПН укључен. 

приватни-интернет-преглед-рецензија-киллсвитцх

Прекидач килл функционише блокирањем промета ако је ВПН из неког разлога изгубио везу. Блокирање спољног саобраћаја је нешто што би сваки ВПН требало да ради подразумевано, а постављање прекидача килл овако је помало чудно. 

Као и НордВПН, ПИА нуди и ДНС опције, па чак и блокатор злонамјерног софтвера који назива МАЦЕ. ПИА такође нуди картицу у подешавањима са ознаком „веза“ која корисницима омогућава већу контролу над техничким аспектима рада ВПН-а, као што су шифровање, протокол, руковање рукама и опције портова. 

Једна ствар која недостаје и са листе карактеристика НордВПН-а и ПИА-е је подељено тунелирање, што омогућава корисницима да дефинишу списак програма који користе заштићену везу ВПН-а, док остали програми користе нормалну интернетску везу. Можете прочитати више о подијељеном тунелирању и видјети изврсну имплементацију ове функције у нашој ЕкпрессВПН рецензији. 

Прве рунде мисли

Приватни приступ Интернету има веома различит мени подешавања од већине ВПН-ова, и то није нешто због чега ми нужно криви. Постоји много естетских опција и желимо да више пружалаца услуга има ноћни режим за здравље очију. 

ПИА такође има неке много напредније опције које су доступне мајсторима и корисницима енергије него НордВПН. Међутим, НордВПН је уложио много више напора у ствари које су заиста важне и којима је постављен приоритет функционалности над изгледом. 

Одличне могућности прекидача и могућности аутоматског повезивања НордВПН-а стављају га испред ПИА-е када су у питању карактеристике, што му доноси поен за овај круг.

Коло: Карактеристике Поинт за НордВПН

НордВПН Лого
Приватни лого за приступ интернету

2

Цена

Наравно, не могу се упоредити ни два производа без сагледавања њихових цена. Међутим, ово коло не завршава се колико кошта сваки провајдер. 

Поврх цена, у овом одељку смо издвојили неко време да размотримо које су врсте плаћања прихваћене, да ли се нуди било какав бесплатни план или пробно време и да ли постоји било каква политика поврата. 

НордВПН

Као што смо видели у нашим мечевима НордВПН против ТорГуарда, НордВПН има структуру цена која почиње помало каменито, али брзо постаје примамљива. Ако се планирате месечно пријављивати, цене НордВПН-а помало су на висини, али отприлике би требало да очекујете од најбољег провајдера.

Годишња опција смањује месечну цену скоро на пола, а дво- или трогодишње опције нуде још бољу понуду. Сви планови су исти што се тиче онога што је укључено, а сви омогућавају до шест истовремених веза и неограничену количину пропусне ширине.. 

НордВПН прихвата све главне облике плаћања, укључујући кредитне картице, ПаиПал, Амазон Паи, па чак и битцоин. Иако не постоје бесплатне пробне верзије или бесплатни план, НордВПН има 30-дневну гаранцију поврата новца. То бар нуди неки начин да испробате услугу, али то и даље захтева да одложите велики трошак дугорочног плана.

Приватни приступ интернету

На површини, ПИА-ове цене изгледају боље од НордВПН-ових. Месечне цене ПИА-е почињу тамо где се налази годишња цена компаније НордВПН. То чини ПИА очигледним избором за оне који не траже дугорочну ВПН претплату.

Међутим, ПИА нуди само шестомјесечне и годишње планове, при чему шестомјесечна опција тешко да може скинути било шта са трошкова. Међутим, годишњи план је отприлике упола мањи од месечног, ако је подељен на месечни трошак. 

Иако ово ПИА сматра добром територијом приступачном опцијом, оно још увек не превазилази дугорочне трогодишње цене НордВПН-а. Поред тога, план ПИА-е долази са мало више од НордВПН опције, омогућавајући истовремено повезивање до 10 уређаја. 

Баш као НордВПН, ПИА прихвата крипто валуте као и традиционалније плаћање, попут кредитних картица и ПаиПал-а. У ствари, ПИА прихвата више облика плаћања од НордВПН-а, користећи опције попут Беам и Минт. 

Попут НордВПН-а, ПИА-и такође недостаје било каква бесплатна проба. Ако сте заинтересовани да потпуно испробате ВПН, проверите наш најбољи бесплатни ВПН сервис. ПИА мало свлада ову забринутост периодом поврата новца, али то је само седам дана.

Два круга мисли

Ово је тешко изборити резултат, јер оба пружаоца услуга имају модел цена који изгледа усмерено на различите људе. С једне стране, ПИА нуди солидно приступачне краткорочне цене, док с друге, НордВПН то превазилази својим трогодишњим планом. 

У овом кругу се све своди на то да НордВПН даје корисницима 30 целих дана да одлуче да ли је то тачно за њих и да добију поврат новца, док ПИА даје само седам. Ова разлика осваја НордВПН бод у овом кругу, али само уско. Сматрамо да је овде вредно истаћи да, као што можете прочитати више у нашем прегледу ЦиберГхост, ЦиберГхост нуди дужи период поврата и боље цене од било којег ВПН-а који данас гледамо.. 

Рунда: Цена за НордВПН

НордВПН Лого
Приватни лого за приступ интернету

3

Лакоћа коришћења

Колико је лако користити део софтвера прилично је субјективна ствар, али упркос томе, важно је узети у обзир нешто. Добро дизајниран софтвер може понудити пријатно искуство, док лоше дизајнирани софтвер може бити јадан за коришћење, спречавајући вашу интернетску продуктивност или одуговлачење. 

У овом одељку детаљно размотримо клијенте сваког ВПН-а и разговарамо о томе какав је кориснички интерфејс. ВПН са више прилагођеним и добро осмишљеним клијентом осваја бод за круг. 

НордВПН

Тешко је рећи ко је то први урадио, али генерални изглед НордВПН-а је прилично уобичајен међу ВПН клијентима (пример сличног дизајна можете видети у нашој ПротонВПН рецензији). Прво што сте поздравили приликом отварања софтвера је екран са великом мапом који заузима већину десне стране екрана и списак сервера који заузима леву страну.

нордвпн-ревиев-интерфаце

Око мапе се налази низ маркира локација на које се може кликнути да би се повезали са сервером на тој локацији. Једна ствар коју НордВПН чини боље од већине других провајдера који користе овај изглед је та што можете увећати и умањити карту како бисте лакше прегледали све локације сервера широм света, док остали ВПН-ови имају фиксну перспективу. 

Листа сервера на левој страни мапе је абецедна и приказује заставу сваке земље поред ње. Једном када почнете да користите ВПН, листа недавно коришћених сервера појавиће се изнад пуне листе сервера, олакшавајући брзо повезивање са посећеним локацијама.

Листа недавних сервера приказује до пет локација пре него што је једна оборена са листе. За оне који су заинтересовани да максимизирају простор на екрану и умањују неред у свом дигиталном радном простору, НордВПН омогућава корисницима да затворе мапу дела клијента и виде само много мањи део листе сервера. 

Изборник поставки НордВПН-овог клијента врло је ефикасно постављен и чини НордВПН одличним избором за свакога. Постоји ограничен број картица у подешавањима и све бисмо могли пронаћи тако што ћемо погледати свој први погодак на картици, што је прилично ретка ствар. 

На врху добро организованих картица, свака опција у поставкама има мало, једно- или дворедно објашњење испод. Они вам помажу у додатном разјашњењу шта све могућности чине и учвршћивању НордВПН-а као одличном избору за оне који нису најсавременији..

Приватни приступ интернету

ПИА-ов клијент се подразумевано закључава на траци задатака у доњем десном углу екрана. Прозор је много мањи од клијента компаније НордВПН, а долази са мање од половине ширине и готово половине висине. 

Као што смо поменули, у подешавањима ПИА-е нуде се мноштво визуелних опција, а једна ослобађа ВПН клијента са траке задатака, што вам омогућава да померите прозор на место где желите.

Изглед ПИА-е је врло различит од НордВПН-а, а велико дугме за напајање заузима око половине ионако малог интерфејса. Кликом на ово дугме за напајање повезује вас са ВПН-ом на месту које је приказано одмах испод. Други ВПН који ово ради је ЕкпрессВПН; прочитајте наш чланак ЕкпрессВПН насупрот ПИА-у да бисте видели друге начине упоређивања ових услуга.

интерфејс за преглед приватног интернета

Кликом на локацију отвориће се листа сервера и испод тога ће се приказати и ваша ИП адреса и ИП ВПН сервера који користите. 

На крају, мала стрелица на самом дну програма проширује прозор до приближно исте висине као и НордВПН клијент. Овај додатни простор приказује још више информација о вези, попут информација о рачуну, месечне употребе и неких опција брзих подешавања. 

Главни интерфејс је врло компактан и ефикасан. Опције за брзе поставке одличан су додир, а укупни изглед сучеља је чист. Међутим, једном када кренете у мени са подешавањима, ствари су по ивицама мало грубе. 

Подешавања имају објашњења, али неке формулације могу бити помало нејасне. Ствари попут тросмјерног прекидача за ублажавање које смо поменули у одељку „карактеристике“ само додају збуњујуће и непотребне детаље функцијама које би требало да буду јасно исечене.

Уз то, опсежне могућности повезивања и мреже далеко превазилазе оно што већина људи треба да вара. Иако ПИА сигурно може користити било ко на основном нивоу, у подешавањима се нуди много више техничке функционалности, што би могло бити нешто што неке људе одбија.

Три округле мисли

Оба ВПН-а су усавршили клијенте који изгледају добро и раде тај посао добро. НордВПН пружа корисницима глобус да потраже добру локацију на коју ће се повезати, док ПИА мало смањује ствари како би уштедио драгоцени екран. 

Коначно, НордВПН има бољи одабрани распоред у менијима поставки. Организација картица је једноставна, што олакшава проналажење онога што вам је потребно. 

Штавише, НордВПН нуди врло јасна објашњења шта све у подешавањима ради. У међувремену, ПИА има неке формулације које би могле бити збуњујуће, а нуди подешавања која су мало техничка него што би многи људи занимали.

Коло: Лакоћа употребе за НордВПН

НордВПН Лого
Приватни лого за приступ интернету

4

Брзина

Слично једноставности употребе, брзина може лако да направи или поквари било који ВПН. Брзи ВПН може понудити слично искуство сурфања веб-ом ако уопште не користите ВПН, док ће се због мрвих брзина осећати као да сте назад смањени да бисте бирали. 

За разлику од лакоће употребе, међутим, брзина је мерљива ствар коју можемо објективно тестирати да бисмо утврдили победника. У овом одељку урадићемо управо то тако што ћемо тестирати сваки ВПН на пет локација широм света и упоредити га са основним очитањем које узимамо без икаквог ВПН-а. 

НордВПН

Као што смо се дотакли у прошлости, као што је случај у нашем мечу ПротонВПН и НордВПН, НордВПН може бити недоследан када је реч о додељивању вам сервера. Најуочљивије је када вршите тестирање брзине попут овога, и на крају значи да сваки пут када се повежете на нову локацију, постоји мало лутрије која се наставља.

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићен9165.510.57
САД # 247923133.538.87
Уједињено Краљевство # 20115334.786.06
Холандија # 6614566.915.39
Јапан # 69159132.833.31
Двоструки ВПН (од САД до Канаде бр. 4)7920.488.64

Већину времена ће се ова случајна шанса испасти у реду и видећете солидне перформансе, као што смо имали на четири од пет локација које смо тестирали. Међутим, начин приказивања грешке НордВПН-овог сервера поново је подигао главу у Немачкој и проузроковао да добијемо мање од половине опсега за преузимање онога што смо добили од сваког другог сервера. 

Иако је овај сервер још увек имао пристојну брзину и осећао се добро док смо га користили за прегледавање веба и струјање видео записа, то још увек илуструје поенту коју смо раније направили. НордВПН је обично брз, али је нескладан са једног сервера на други, чак и на истој локацији. 

Временом, чини се да су се ствари побољшале у том погледу, али можда ћете се повремено морати одспојити и поново повезати да бисте поново покушали лутрију и надамо се да ћете добити бржи сервер.

Приватни приступ интернету

ПИА и НордВПН трговали су ударцима са једне локације на другу, а ПИА је зауставила НордВПН у Сједињеним Државама, али није успела да донесе победу у Великој Британији. Затим, док је ПИА била мало спорија у Јапану, она је победила над најслабијом локацијом НордВПН-а, Немачка.

Локација: Пинг (мс) Преузимање (Мбпс) Учитавање (Мбпс)
Незаштићен (Ст. Лоуис)9169.3411.3
Чикаго (препоручено)1665.4910.23
Лондон107100.728.82
Сао Пауло156124.583.11
Токио16352.495.27
Сиднеи253122.192.6

Коначно, у Бразилу, ПИА се на крају распадала и пукла је брзином НордВПН-а. Сви сервери су се добро провели у практичном тестирању, чак и при стримујући ХД видео записе, са изузетком бразилског сервера.

Као што би резултати на папиру сугерирали, Бразилски сервер био је примјетно спорији од осталих сервера и требало би секунду или приближно дуже него иначе да би започели учитавање веб страница.

Четврте четврте мисли

Иако се ни један од ових ВПН-а неће спустити у категорију „спорих“ с оваквим перформансама, само је један имао примјетно спор сервер, а то је била ПИА. На папиру, НордВПН је победио ПИА на три од пет локација и освојио велику маржу.

На локацијама где је НордВПН био спорији, то је било само с релативно малим маргинама. Прави коначни ексер у лијесу за ПИА је, међутим, тај што је једини са сервером који је приметно патио због лоших перформанси, док су се сви сервери НордВПН-а осећали брзо и брзо.

Коло: Тачка брзине за НордВПН

НордВПН Лого
Приватни лого за приступ интернету

5

Сигурност и приватност

Последњи круг је оно што ћете вероватно видети највише истакнуто у маркетингу сваког ВПН-а: сигурност и приватност. Као ни са чим, не би требало да преузимате реч компаније о томе колико је сигуран производ. 

Да бисмо анализирали сигурност сваког ВПН-а, размотримо које су врсте протокола и шифрирања доступни и тестирамо ли било какве цурење, укључујући ДНС и ИП информације. Проверавамо и политике приватности сваког ВПН-а и мало се упуштамо у прошлост да видимо да ли је било пропуста у приватности.. 

НордВПН

Што се тиче сигурности, НордВПН не нуди много избора. Углавном су и шифровање и протокол закључани и не могу се мењати. Упркос томе, упркос недостатку избора, користи најбољу комбинацију која је тренутно доступна. 

За протокол, НордВПН користи ОпенВПН, то је изузетно сигуран и протокол отвореног кода који има доказану сигурност, а притом је и даље транспарентан и нуди велику брзину поврх свега. Више о ОпенВПН-у и другим протоколима можете прочитати у нашем квару ВПН протокола. 

Коришћена енкрипција је АЕС-256, а када је упарен са ОпенВПН протоколом, сматрамо тренутним златним стандардом за Интернет безбедност. Као што смо очекивали са овим протоколом и енкрипцијом, нисмо успели да нађемо било какве знакове цурења ДНС-а, ИП пропуштања или било које друге врсте цурења података.

Што се тиче приватности, НордВПН нуди једну од сажетијих политика приватности. Улазећи у дужину од око осам страница, документ чини прилично добар посао објашњавања тачно које информације се прикупљају, колико дуго се чувају и за шта се користе, а да не постану превише замарани претјераном правном терминологијом. 

НордВПН прикупља прилично минималну количину информација од корисника. У ствари, ако се одлучите за плаћање битцоин-ом, уствари је могуће подесити рачун без преношења било каквих идентификационих података коришћењем одбачене адресе е-поште.

Нормални начини плаћања, попут кредитне картице, ипак ће дати НордВПН идентификационе информације, али то је у великој мери ублажено чињеницом да сам ВПН не прикупља идентификационе информације о корисницима.

Информације прикупљене изван подешавања рачуна углавном су ограничене на податке прикупљене колачићима на веб локацији. Опет се ове информације не идентификују и користе се за унапређење и одржавање веб странице.

Приватни приступ интернету

ПИА корисницима нуди више избора када је у питању безбедност, а нуди чак и овај згодан вебсајт који објашњава многе могућности шифровања и нуди неке препоруке. Као и НордВПН, доступна је и шифровање АЕС-256, али ПИА такође укључује АЕС-128.

АЕС-128 је мање сигуран од 256-битног брата, али заузврат може да пружи нешто бољу брзину и перформансе. Постоји и неколико опција за аутентификацију података које могу да се заштите од „активних напада“ када неко пресреће саобраћај између вас и ВПН сервера.. 

Што се протокола тиче, ПИА нуди исте две опције као НордВПН, које су обе форме ОпенВПН-а. Један од њих, УДП, бољи је за укупне перформансе, док је други, ТЦП, стабилнији и нуди поуздану везу.

Прелазећи на политику приватности, ПИА је много дужа од НордВПН-а, укупне дужине од око 12 страница. Ова политика се посебно фокусира на информације прикупљене колачићима на веб локацији, што је – као у случају НордВПН – стандардна пракса на готово свим веб локацијама, а тако прикупљене информације користе се за одржавање веб локације. 

Поред података прикупљених на сајту, ПИА води свој ВПН са нултом евиденције дневника која је поткријепљена доказима из стварног свијета. ФБИ је током истрага у прошлости позван на суд, и показало се да није у стању да преда информације државним органима, јер не задржава никакве идентификационе информације. 

Пето коло мисли

И НордВПН и ПИА нуде АЕС-256 енкрипцију и ОпенВПН протокол, управо оно што тражимо када је у питању безбедност. 

Иако ПИА нуди много више могућности када је реч о конфигурисању безбедности вашег ВПН-а, то би у већини случајева служило само жртвовању сигурности у корист брзине. Предлажемо да се већина држи испробане комбинације. 

Што се тиче политике приватности, иако је НордВПН краћи и написан у једноставнијем стилу, ПИА се показала као стална у лице владиним агенцијама на својим вратима. Обоје имају чврсту политику неписивања и чисте евиденције. 

Овај круг је невероватно близу, и оба понуђача изгледају сигурна и поуздана, па овај финални круг називамо нерешеним, што значи да оба пружаоца зараде.

Коло: Сигурност и приватност Нема јасног победника, бодови за оба

НордВПН Лого
Приватни лого за приступ интернету

6

Пресуда

Са коначним резултатом од пет до један, НордВПН доноси победу кући код клизишта. Иако ПИА није лоша ВПН, једноставно не може ићи у корак са правим избором врхунских полица попут НордВПН. 

Победник: НордВПН

НордВПН је имао супериорну брзину, боље карактеристике, субјективно је био лакши за употребу и чак је понудио нешто боље могућности одређивања цена. Једина тачка коју је приватни приступ интернету могао да искористи била је везана, јер оба провајдера имају добру сигурност и добре резултате поштовања приватности корисника.. 

Ако сте имали искуства са ПИА-ом или НордВПН-ом, желели бисмо да чујемо како се ваше искуство упоређује са нашим у коментарима испод. Као и увек, хвала на читању.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me